Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ivuško, video stepního bžece nemám
ale on prostě pořád utíká, i doma. Přiběhne, něco rychle udělýá a odběhne. Venku už teda chvíli vydrží na písku atd - torchu se to zelpšilo, ale stejně. nechat ho jít vedle kočáru, to prostě nejde, bere to jako zábavu a hned zdrhá, samozřejmě na opačnou stranu.
Ani za ruce nikdy nechtěl chodit, to Vojta je přesnej opak, ten se sám bojí, ještě moc nedrží rovnováhu, tak naopak ruce vyžaduje.
Zdarec holky,
tak jen píšu, že jsme se vrátili od dr. a dobrý. Brala mu CRP a asi to bude něco k té rýmě a kašli. Zápal plic by to prý neměl být takhle brzy, musí kašlat hrozně dlouho. Taky myslela na ouško, ale na to on nereaguje. Takže budeme ještě dva dny čekat a kdyby se to nelepšilo, tak by nám dala ATB. Z toho moc nadšená nejsem, doufám, že takhle neomarodíme každou rýmu. I sama dr. řekla, že jim ATB nechce dávat, že se s tím musí naučit prát sami.
Tak uvidíme.
Eli vy už jste očkovaní proti zarděnkám? Já se právě dnes ptala dr. kdy je mám nechat očkovat. Ona chce aby byli úplně zdraví, tj i bez rýmy a kašle, což mi přijde utopie. Tak mi řekla, že nejdříve 14 po ATB a nesmí jim nic být. Klidně i po jednom. Mám ráno zavolat, že odpo přijedeme, máme Priorix, takže nemusíme mít nikoho k sobě do páru jako u Trivivacu. Tak snad to v říjnu zvládnem. Sama dr. řekla, že by je ráda už aspoň 1 x oočkovala na tu zimu.
Tak já jdu poklízet a skládat prádlo, už tam toho mám nějak moc.
Ahojky a díky za radu D
Nisso , máme první dávku a atady se s nachlazením neřežou, rýma - žádnej problém. Byli ale zdraví, když jsme na to šli. Tady se zarděnky, spalničky a co ještě? očkuje od 13 měsíců, takže jsme vlastně trochu pozadu. A druhá dávka je už za měsíc. Je to spolu s meningokokem, teda dvě injekce.
Míšo , Zuzka je spalnička, spává dopoledne minimálně hodinu, hodinu a půl, někdy i dvě. Odpo totéž. Jindra první půlhodinu prořve, pak půl hodiny spí, pak ho vytáhnu, Zuzka spí dál. Odpoledne totéž
Oba bych už k tomu nenutila, ale když Zuzka evidentně potřebuje, tak holt musí i Jindra. Teď se naučil místo řvaní rumplovat postýlkou a chechtat se ![]()
Ahojky holčinky,
omlouvám se, že vám sem lezu. Koukám, že už všichni máte svoje dvojčátka hezky doma. To u mě jsou zatím v bříšku. Mám takovou jednou otázku. Je u dvojčátek jedna a nebo dvě plodové vody, když jsou dvojvaječný? Děkuju moc za odpověĎ. Přeju krásný den a hezky si užívejte doma se svými krásnými a jistě hodnými dětičkami ![]()
AHoj Judy, u dvojvaječných jsou dvě plodovky, každý mimčo má všechno svoje.
Eliško, koukám, že v Belgii (nebo jsem to spletla a jste jinde?) se s očkováním teda vůbec nemažou
já teda pokud je i jen rýma, tak hlásím, že očkovat nechci a dr mi to odkývá.
Pepen , nespletla. Já už zažila, že jsme šli na očko, nebyla jsem schopná po telefonu vysvětlit, že mají rýmu a očkovat nechci, tak jsme dorazili, chtěla jsem to jen říct a lup ho! Měli ji, ani jsem nestihla pozdravit. A taky že Zuzka chudák horečkovala pak pěkně dlouho, takže teď, když nejsou úplně zdraví, prostě na domluvený termín nejdu. Tady je přístuip zdravotníků fakt … Škoda mluvit…
Ahojky,
píšu jen v rychlosti, zatímco děti spí.
Tak včera mi ruply nervy a jeli jsme večer s dvojčatama na ušní pohotovost. Zuzka měla horečky kolem 38 , pořád si šahala na ucho a Honzík měl včera 39 a to měl předtím do 38 a hlavně pořád jen polehávala byl hotovej. Večer už jsem nevydržela a tak jsme jeli. Děti měly ouška v poho, akorát Zuzka chytla virózu od Honzíka a k tomu má chuděra ještě ty ATB, ty jí ještě víc oslabujou. Taky dneska má 39 a jen jí držím v náručí. Už je to na palici, nevím co je venek a dvě řvoucí děti na krku. A teď se vrátila Viky ze školky, tak to bude teprve mazec. Končím D
Teda Denisko , tak koukám,že z těch nemocí snad nevyjdete. Je mi tě líto
k tomu Vikča ještě uf uf uf. Manža snad hodně pomáhá,ale stejně je to asi na palici viď. Tak průběžně písni jak bojujete, držíme pěsti!!!
Jinak holky už tolik nekašlou,2.rýma už na ústupu,dnes jsme nebyly venku, páč bylo hnusně,tak snad to trochu „vyležely“ ![]()
Ali , koukala jsem k Vám na fotky, a kromě toho, že holky jsou jako vždy neskutečný kočandy, tak mě zaujal ten držák na Croozera. To jste si dokoupili? Jestli ano tak kde a za kolik???? Jsme s manžou dost vysocí oba a nízká rukojeť nás zrazuje od toho abysme ho občas použili jako kočár … Díky.
Holky a jeden tip pro ty co bumbají Sunar jako my - od zítra ho mají v Kaufl.za 189,– ten 800g i ten od 12m 600g.
Dobrou! PS: Dnes hlídá zas taťka ![]()
Ahojky,
Ivusko , tak takovy „drzak“ by pro vas byl urcite aktualni, kdyz jsi psala, ze mas kolem 180 cm. A neni to zadny specialni drzak, ale takove ty drzatka na riditka na kolo, koupis je vsude (jsou i vice ohnuty, ale to by se moc nehodily), stoji tak 100-150 Kc. Vymyslel to Lukas, strasne ho stvalo, ze furt do toho kope, jak ma dlouhe nohy. Me se to driv nelibilo, ale je uz mi to nevadi. Je pravda, ze on kdyz jde nekam beze me, tak pouziva jenom Croozer. Kdyz jedeme na kole, tak cele to sundava, pry je to hezci a kvuli aerodinamice , to si t eda vymysli.. ![]()
Deniso , tak to vas vsechny lituji s tema nemocemi, at budete brzy fit.
U nas je noveho to, ze Karinka uz udela sama 2-3 krucky, ale chozeni to jeste neni. Take uz ma 4 stolicky. A je to pekne zlobidlo a nespavec.
A Anika je furt strasne hodna, je to nase zlaticko.
Mete nekdo zkusenosti s kuchyni IKEA ?
Jsem zas v praci, ale je tady konecne pohodicka, tak si uzivam volna bez holek.
A jeste se tesim, az v nedeli prijedou rodice, to budeme mit s pritelem po vecerech propustky, tak se treba dostaneme do kina, nekam na sport ci do spolecnosti. to bude parada.
A.
aha, ted vidim, ze ses na to ptala pred 4 dny
to ja sem vubec necodim, zanedbavam vas, ostuda jsem
budu jedzit ted do teto klidne lekarny, tak snad bude vice casu na zavislaceni na netu.
A.
aHOJKY,
JENOM HLÁSÍM, ŽE ŽIJU.
uŽ JE MI TO TRAPNÝ SEM POŘÁD PSÁT O NAŠICH NEMOCECH. i KDYŽ TEĎ UŽ JSME SE Z TOHO SNAD VYHRABALI. jEŠTĚ VČERA VEČER MĚLI OBA TEPLTOU, ale teď už jsou v poho. Měli jsme virovou angínu a to v dost těřké formě. Děti mají plný pusinky aftů a oparů, Zuzanka to má i na bradě. Chudáčci nemůžou nic moc jíst a hlavně ani pít, pořád pláčou a i v noci, protože je to strašně bolí. Prý to trvá až dnů, než se to zahojí. Honzík měl i nateklé dásně, občas mu z nich tekla i krev, no vážně horor. Dr. říkala, že s tím děti končí na kapačkách, protože nechcou pít. No my to snad zvládli, ale bylo to dloooohý. Vlastně Honzík horečkoval 9 dnů a Zuzanka A. Zuzka dobrala ATB ve čtvrtek na to ouško a Honzík dostal v sobotu k těm teplotám preventivně taky ATB, aby se předešlo komplikacím oslabením organismu a má to ještě teď. Moc z toho nadšená nejsem, ale je fakt, že 9 dnů jsem ještě u dítěte horečky neviděla. Dr. tvrdí, že měl 2 virózy po sobě. No a taky, že to domů nosí Vikča ze školky. Ta už je dobrá, už je proti tomu imuní . A tak nám doporučovala nechat ji měsíc až dva doma. Což se mi nechce, protože konečně se tam těší a užívá si to a taková pauza je šíleně dlouhá. Tak uvidím. Hlavně je chci nechat naočkovat, jenže to můžu nejdčív 14 dnů po ATB a musí být zdraví, což nevím, jestli se nám poštěstí.
Ali s kuchyněma Ikea zkušenost nemám, ale teď si kamarádka nechala dělat kuchyně v kuch. studiu Kuchyně Karásek. Vyšla jí na 140000,– včetně spotřebičů a je to taková průměrně velká kuchyň. Je to udělané moc pěkně, asi do nich taky půjdu. Od změření po dodání jim to trvá 3 týdny a namontovaný je to za jeden den.
Ali, koukala jsem taky zběžně na fotky, a moc se mi líbily ty flaušové růžové čepičky, co měly holky k těm bílým kabátkům. Něco takového sháním i pro Z+ H, ale tady nic tak pěkného nemají. Nekupovala jsi je někde na netu, že bych mrkla? Díky.
Ivuško už capkáte?
Zatím pa D ![]()
Ali , dík za tip! To by mě vážně nenapadlo, Lukáš je šikula! Určitě pořídíme. Už jen proto,že manža by tenhle nový kočík brzy odrovnal,kdyby jezdil ty svoje trasy…
Denisko , Anetka už capká po bytě pěkně, je to šikulka, venku jen na rovném terénu. Natálka stále 4-5 krůčků,ale už se začíná i pouštět sama do prostoru. Jo a hlavně ať už jste zdraví!!!!!!!! Měli jste to teda fakt hnusný,chudáčci dětičky a ty taky!
Holky včera naše 3.prospaná noc skoro bez probuzení-a službu jsem měla já,ne taťka!!! Takže od 22:00 do 5:30, kdy se vzbudili na mlíko. Pak teda ještě spaly do pul 10a to jsem je budila
Šikulky. Teda nevím,jestli je to tím,ale vypla jsem chůvu,abych se nebudila kvuli každému kníknutí a řev slyším do obýváku spolehlivě… Takže tak. Jdu koupat,pa
Deniso, cepicky jsou od Nextu. Myslim ty zimsi a vysivkou vily a trpitkami. Kupovane na MMB i s temi kabatky, a uz jsou po jednich holcickach.
Kuchyn za 140 je pro nas trochu moc, zkusimse vlozit do mensi castky, a tu kuchyn mame bohuzel dost malou, tak to sned nebude ani tak drahe, a tu Ikeu nejspis zkusim, cetla jsem pred par dny o tom diskuzi a same dobre reference .
Ivusko,pekna nova ikonka ![]()
Zitra jedeme na sraz zarinjatek 2007 (sice jsme srpnatka, ale melybyt zarijnatka, a s tema holkami se zname uz skoro 2 roky). Tak se tesime.
Prijeli mi rodice, tak se tesim az odpocnu od deti a nekam si vyrazime, ale az se vrati L se zahranicni cesty a zvladne jeste tady hromadu prace, takze az spis popristi tyden.
Pa.
A.
Ahoj holky,
Ivuško, koukala jsem k tobě do alba, a holky ti rostou do krásy, najednou vypadají mnohem dospělejší a taky se vytáhly do délky, že jo? Fakt kočky ![]()
já nějak nestíhám, nezvládám, to c o kluci provozujou v poslední době je hrůza, neustále nějakej jekot, vzájemný kousání atd. A když neřvou, tak dělají jinej hluk, zpívají, bouchají vším atd., se divím, že na nás ještě nevlítli sousedi.
Fakt jsem z nich unavená teď hodně, no ale hlavně že jsou zdraví
a roztomilí jsou taky.
Nevím, jestli jsem psala, ale konečně se klube chodec i z Vojty, rovní krůček dal Fanymu k svátku (4. října) - takže téměř 4 měsíce po Fanym ![]()