Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pepen , děkujem za pochvalu
Holky se vytáhly, to je fakt, už to nejsou ta buclatá mimina, ale trochu míň buclaté slečny
Anetka už taky jen chodí,popoleze jen když spadne, je to asi 3 dny. No a my ten rozestup máme cca 1 měsíc. Jinak se teda drž, kluci jsou větší rošťáci než holky a chce to trpělivosti moře viď. Už aby si spolu víc hrály, u nás teda probíhají zatím malé náznaky, jinak si každá hrají sama většinou. Ale přes den jsou holky většinou zlatý. Akorát když spadnou, mají hlad,n. jsou ospalé tak řvou a to mají nárok. Noci,jakkdy,ted spaly skoro celou noc 2 noci po sobě,proto tady straším už od 6,jelikož jsem vyspaná
Ale třeba před 3 dněma A. trhla rekord a byla s 15timinutovou pauzou vzhuru od 1 do pul 5, kňourala,řvala,vykládala,smála se,hrála si,ale hlavně vyhazovala vše z postele,vč.dudlu,tak jsem litala,jelikož by bez něj neusla. Nic jí nebylo. Bylo to tu noc předtím,než se tak pěkně rozchodila,tak třeba to bylo ono,nevím.
Tak všem přeji kráááásný den a hodně energie do toho nastávajícího podzimu, co se nezadržitelně blíží!
Ivuško, každá asi máme něco, my máme zase noci víceméně v pohodě, Fany občas poplakává, ale rychle se dá utišit, Vojtovi tak dvakrát za noc spadne dudel a vyžaduje ho, toť vše. To co popisuješ ty, vůbec neznám, naštěstí.
A kluci si spolu už docela hrajou, no hlavně vymýšlí rošťárny:) co dělá jeden musí dělat i druhej. To kousání snad bude lepší, jak jim vyraší zoubky, nevím.
A kde jsou všechny holky???? nějak se to po tom létě tady ne a ne rozjet, haló!!!
Ahoj, tak my spíme pořád výborně, i když Zuzce roste několik zoubků najednou. Přes den přecházíme na jednio spaní, ale Jindrovi i tak stačí půl až tři čtvrtě hodiny a je vyspalý na celý den
Zuzanka trochu líp jí a začala chodit, ale zatím jen úseky, základ je lezení. Taky u nás platí - co udělá jeden, udělá druhý, lumpárny vymýšlí Jindrášek, je rozhodně vůdčí osobnost dvojky
Jo a Zuzi má pořád na spaní dudlík ![]()
Zatím žádné další novinky, jedu v několika aktivitách pro děti (cvičení, výtvarka, Indiánský den apod.), takže nestíhááám… ![]()
Ahoj holky,tak Ivuško,jak jsem ti slíbila,tak se už ozývám ![]()
U nás není nic moc nového,snad akorát,že jsem kluky už naučila pít z netekoucích hrnečků,tím pádem v noci už nechtějí pít,nejlíp se jim pilo z flašky a ta není tak už to nechtějí.Akorát teda ten jeden hrnek je na ho…Jeden krásně drží,ale ten druhý se pořád vevnitř odšpuntovává ten špuntík co ten hrnek dělá netekoucím,takže pořád je Domča zlitej,já taky a podlaha jakbysmet,dneska jsem už celá nas…á třikrát vytírala,musím asi koupit jinej jakou máte vy značku a nedělá vám to???
Tohle mě fakt děsně vytáčí.
Jinak,Domča má 12 zubů,Filda deset,jsou docela hodní,akorát se naučili lézt na sedačku a na postel a pořád si nejsem jistá,že by pokaždé sezli po zadečku a ne po čumáku takže je musíme pořád hlídat a je to jako stádo blech…ale to asi znáte.Včera jsem z nich byla už úplně na nervy,celej den mi vali za zadkem,jak jsem se někam hnula,řvali ještě víc,všechno mi vyhazujou ze šuplíků,koření vysypaný,pet lahve jsou všude,prostě děs,jak je z jedný místnosti vyhodím,začnou dělat bugr jinde,a já furt po nich chodím a uklízím.Už nemám ani jednu vařečku,všechny mi rozmlátili,takovou krásnou lednici nerez samej důlek,myčka musí být vytažená jinak jí zapínají,mikrovlnka to samé,holky,my měli letos nedoplatek elektriky skoro 14000,příští rok nám budou hoooodně vracet,jak budu postupně všechno vypínat ze sítě,domácí kino taky,televize,lampičky v ložnici,tam svítíme baterkama,prostě děs.
A asi bude hůř co??
Taky jsou hrozně roztomlií,krásně brebentjěí,když chtějí,jak jeden je vzhůru a nevidí druhého,tak se po něm shání…to je to hezký…Domča se naučil dělat kočičku,ale místo kočky dělá Mééé ale tak hezky,měkce je to hrozně hezký.Filda je zase takovej mazlík,si k nim sednu na zem a on si hned ke mě vleze na klín a muchluje se
jsou to moje zlatíčka ![]()
Tak koukám je to veselé všude,co? Ale pozoruju,že kluci jsou větší draci,omlácený nábytek neznám (teda když náhodou mlátí,tak zakážu,poslechnou),zapínání spotřebičů se jim dosud nepodařilo odhalit,ale snaha je,dokud to nezapnou,nechávám je,pak jim to zakážu.na gauč umí jen netka,ale když tam nejsemtak na něj nějak neleze,díkybohu. Ikdyž z kuchyně na něj vidím,když třeba vařím. Na postel nevylezou. Ani nevím,zda je to učit. Koupili jsme jim k dnešním 15měsíčninám stan z Ikey a ten je začíná zajímat,mají ho v ložnici/děcáku, vždycky odlezou/odejdou a schovávají se tam,děsná sranda,ovšem ještě větší je neustálé otevírání a zavírání takové mobilní zástěny co tam máme (jako dveře šouačky od vestavěné skříně). Dělají na sebe baf. Taky milujou míček,učíme se ho chytat a házet,zatím bez úspěchu ale baví je to,knížky jakbysmet ale ještě neumíme zvířátka,občas jim uklouzne mňau u kočičky,to maji radi.Ale asi je to otázka času,trénujeme poctivě
Ale pokroky dělají každý den,vždycky něčím překvapí…
Míšo ,my máme Avent hrníčky se zelenými pítky a v poho, akorát jak tam je ta dírka malinká aby tudy unikal vzduch,tak někdy když je to plné a ony to pijou obráceně než mají tak jsou taky celé mokré,podlahu máme lino,tak to neřeším,jen setřu,ale to jsou spíš kapky, než nějaké louže. A ty máš co za značku? Nebylo by dobré to reklamovat? Kor když to jeden dělá a jeden ne. Házela jsem dotaz na Dvojcatech.cz, jestli má cenu pořizovat ty pokračovací hubičky Sport od Aventu,a nevim. Možná leda od někoho k Vánocům jako dárek,jsou dost drahé. Jinak asi najedem na ty flašky od Jupika,Rajce a spol. Aspon se nemusí furt rozdělávat,vymývat,čistit, a je to za pár kaček,po týdnu se to třeba vyhodí.Akorát životní prostředí trpí ![]()
Hele ta kamarádka s těma hračkama, objednávala sis od ní i něco jiného než hračky? Zaujal mě ten Sunar za 150, i plinky vypadaji dobře … To má taky z nějakého velkoskladu? Asi pořídím z příští výplaty zásobičku. Škoda že to nemá třeba na MMB, asi by jí to šlo lépe na odbyt…
Ali , co srazík záříjňátek? Sešlo se vás hodně? Taky chodím do diskuse červencovek a sraz už proběhl,bohužel bez nás,příští doufám už s námi (zas na jaře).
No nic, pujdu do hajan,tak pusu všem dětičkám a klidnou noc maminkám! papa
Ahojky, Ivusko,sraz probehl,a bylo to fajn.Mam fotky v albu, sslo se 9 mamin a 10 deti, byl to docela kraval a chaos, ale uzili jsme si to. Uz se tesim na priste.
zatimpa.
A.
Ali,koukala jsem na fotky ze srazíku,teda,super,ale …to jste se sešly u některé z vás doma??? Když jsem to viděla,tak mě jímal děs tohle mít doma byt jen na chvíli to by mě asi hráblo fakt
![]()
Ivuško,hrnečky máme faarlin nebo jak se to píše,ale koukala jsem jak ti tam holky radily a už jsem jim koupila dva jupíky,velcí je vypijou a já je naučím na toto je to praktičtější a levnější než nějaký hrnek jak sama píšeš.
Ohledně té kamarádky,taky jsem koukala že má i mlíčka i plenky dost levné,ale já jim dávám hadrovky,takže těch plenek moc nespotřebujeme a mlíčka…kolik ti holky vypijí sunaru denně?? Mí kluci ho mají jen ráno v sedm 200ml,a ta dabl krabice mi stačí asi na 14 dní,takže myslím,že bys e mi to asi nevyplatilo,dělat si zásobu,nevím,jak dlouho ještě budou papkat mlíčko,když snídám já musli s mlíkem furt na mě žebrají,takže by asi nebyl problém jim místo toho udělatk snídani kakao a loupák,nevím.
A proč to nemá na MMb to netuším,ale koukala jsem že i a druhá,jak tam dala odkaz má docela dobré ceny,každopádně už řekla stop,že těch objednávek má plno,napsala ti,že toho robota budete mít???
Míšo , na robota jsem se ještě nestihla zeptat a byl tam stop stav,ale to neva, ještě nejsme rozhodlí na 100%, tak ještě kouknu někde na netu. Možná koupíme nějaké levnější hračky, na robotovi trvá taťka, mně se zas až tak nelíbí,ale je fakt, že holky si s těma hrajícíma hračkama od FP,ať už s hrncem nebo housenkou hodně hrajou docela.
Sunar - mno, my dáváme 140ml večer a 140ml ráno, takže cca 3 krabice na měsíc, když na jedné ušetřím 50,– tak to se celkem vyplatí,pokud bych toho brala víc. No ještě uvidím. Já budu Sunar dávat do 2 let, nebo minimálně do 1,5 roku, pak to čerstvé mlíčko.
Ali , taky jsem koukala,že to je někde doma,uffff, uklízet bych to nechtěla, ale z fotek to vypadá super! Ta jedna fotka na gauči jak jsou poskládané je jak od Anne Geddes,jak fotí ty děti … A Karinka jak furt stojí viď, a když neměla maminku jak plakala,bobek malej.
Jinak u nás asi 4 noci za sebou klidnější,ne úplně bez probuzení, do pulnoci tak 2-3 probuzení,ale jendudel,nebo zlý sen, pak buď do 5-6 spí bez, nebo max. 1× když mají žížu dříve,ale to jim mlíčko nedám,až po 5. Pak většinou ještě usnou do 8-9. Takže zlatý.
holky,kde ze je kmani ten levny sunar?Treba take zkusim objednat . Ja davam vecer 2×210 ml, a rano 2× 180ml, nekdy jeste v noci Karince cca 150ml,takze spotrebu mame. Sem-tam se neco vyleje. Jak nejedi moc pres den, tak aspon to mliko at pijou.
Sraz byl u jedne holky doma,a pry v pohode. Uklid pry jen sebrat hracky a setrit, coz dela i po svych dvou klukach.
A.
Holky, můžete mi dát tip, co koupit dětem na vánoce? Uvažuju o skluzavce na doma nebo houpadle proti sobě, odstrkovadla máme, hračky po starších, tak nemám moc inspirace. Dík ![]()
Eliško , tady je diskusní fórum na téma Tipy na dárky pro dvojčátka, tak třeba tam najdeš nějakou inspiraci http://www.dvojcata.cz/forum.php?…. My holkám nebudem kupovat nic velkého, myslím velikostí, teď jsme jim kouili stan za pár korun v Ikey a vyhrajou si tam docela a víc místa už v „děcáku“ není (máme 2+1), tak asi jen pár drobnějších hraček … Ale skluzavky i houpajdy by myslím měly úspěch, obojí máme vyzkoušené na návštěvách,hřištích a jako jo… bohužel není místo.
Ivuško , díky moc
My máme klasickou zahradní houpačku pověšenou na hrazdě mezi dveřma, mají ji moc rádi, ale může tam být vždycky jen jeden a druhý se vzteká
Takže něco nejlépe pro oba, možná to houpadlo. Skluzavku bych musela dát jedině do ohrádky, která není moc využívaná
aby mi na ni nelezli, když jsem v jiné místnosti. Jindra už leze na systém Trofast z Ikey a včera dvakrát žuchnul až seshora, no znáte to ![]()
Ahoj holky,
já klukům dávám pít právě z toho rajce, je to v pohodě, jinak na mlíko mají klasickou skleněnou flašku s rychletekoucím dudlíkem z DM. Ale Vojta umí pít krásně i z normální skleničky, ani nevím, kde se to naučil, asi ve vaně, když si hrajou ![]()
K tomu stanu, my jim v létě koupili nějakej dětskej, vydržel nám asi 3 dny, než Vojta pochopil, že když v něm bude lézt na ty stěny, tak se ten stan začne koulet, byla u toho obrovská zábava, ale jedna tyčka samozřejmě nevydržela ![]()
tak jsem stan schovala, tyčku zalepila izolepou a vytáhnu ho až v zimě, třeba už to pojmou trochu civizilovaněji.
Jo a u sunar za 150 by mě zajímal, my máme spotřebu 6 krabic za měsíc, já kupuju vždy velkou záasobu v akcích za 199.
Tady nikdo nikde
Jsem v praci, flakam se, a nemam moc co cist ![]()
Kde jste vsichni???
typy k vanocum. Koupila jsem vzdochovy tobogan, schovam ho k vanocum. Amooooc se MNE libi, prio nejhorsim se budu hrat ja ![]()
Pak chci koupit to hop:,–(lo-zebru nebo konika.
A jeste jsem objednala kopule objevu.
Co uz jste nakoupily vy?
A.
AHojte všichni, no je tu zase nějak mrtvo,co????
Teda koukám, že Ali se v práci nenudí
skoukla jsem vaši fotoknihu a nové blbinky
moc pěkné. Nejdřívjsem chtěla do té knihy taky jít,ale odradila mě cena a špatné zkušenosti s kvalitou tisku … Jen mě láká nějakou vytvořit
ale není moc času,asi budu muset začít chodit do práce
sranda.
Já k Vánocům mám zatím jen oblečení, velké peřiny a povlečení od babiček, objednaných pár malých hraček, na velké nemáme místo,ale nějaké to hop:,–(lo asi pořídím, nebo pujčím od ségry,oni mají … Chci pořídit taky boby, ty pořádné s pásama.
U nás nic moc nového,jen že zas rýmujeme a kašleme, ch jo se z toho nevyhrabem. Natálka se teď poslední 3 dny hodně snaží chodit sama, pokoj na šířku už dá. Anetka už přechází do běhu,au ty pády někdy stojí za to když nebrzdí, nebo je unavená. Změnu času jsem chtěla využít k posunu vstávání o hodinu dříve (poslední dobou vstávaly i o pul 10, chodily spát o pul 9), ale nějak to moc nedopadlo,max. o pul hodky. V noci se budí furt,ale méně, a většinou neřvou dlouho,takže OK.
Uvažuju taky o nějakém cvičení pro holky, nechodíte někdo?????
Je tady něco od 4 každé út, od 1 do 2 let, tak možná od ledna začneme chodit. ALe asi budem muset chodit dva,manža bude jezdit po 5 dom, tak by musela mamka nebo někdo. Jaké máte vy zkušenosti? Dají se zvládnout obě děti? Pokud by nějaké cviky byly s rodičema,jakože asi budou,tak by se musely střídat,hmmm. No ještě se pozeptám,jak to probíhá a jak se to platí, jestli najednou na pulrok/rok, nebo za každou hodinu,to by bylo pro nás lepší.
No nic, jdu do hajan za broučanama. Všem dětičkám posíláme pusinku! papa I.