Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ali , i já skoukla vaše fotečky, nádhera, holčičky jsou čím dál krásnější, vyladěné jako vždy, vám to s taťkou taky moc sluší. My chcem do solné jeskyně taky jít, jen se bojím,že to budou jíst tu sůl, co vaše holky,jedly tu sůl??? Líbilo se jim tam, vydržely celou dobu?
Jinak jsem se zasmála,já a profík
![]()
Fotky opravdu klamou,kdybys viděla video ze sjezdovky (které bohudík nemáme), tak bys viděla,která bije
Já byla jen dvakrát na kurzu na střední, z toho jen jednou jsem byla i na sjezdovkách a pak minulý rok po 6ti letech jsem osvěžovala znalosti,ale byli jsme jen jednou (nebyl sníh a kojila jsem je ještě), takže letos to bylo taky hodně zajímavé … Byli jsme už 4× letos,jde mi to líp,ale stále je co vylepšovat,mám špatné návyky,takže odstraňuji a piluju tu správnou techniku.
Scrapíky děláme s Heli v programu GIMP, není to nejjednodušší,alespoň pro mně, než jsem zjistila, jak se to dělá, zabralo to hooooodně času.
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Tady jsou nějaké návody,podle kterých jsem něco dělala, i na MMB v sekci Scrapbook máš návody, tipy, kity na stažení atd. Mně to hodně baví, ale je to strašný žrout času
takže to dělám po večerech, někdy i do noci,naštěstí holky ted spí celkem pěkně TUK TUK TUK.
Jo a tip na začátek - zkus nejdříve ty Quick Page freebies (to jen do rámečku hotového dáš fotku, a pak teprve zkus tvořit vlastní dílka, mně se to osvědčilo…)
Ahoj holky,
hlásím, že žijeme.
Všem přeji do roku 2009 vše nej a hodné dětičky…
![]()
Dlouho jsem tady nebyla, vůbec teď nestíhám. Spoustu času zabijeme jenom oblíkáním kombinéz a rukavic atd. Je to děs, když jdem vyzvednout Vikču ze školky na půl 12, tak musíme začít s oblíkáním už před 11. Než se namažeme, přebalíme a oblečeme trvá nám to půl hodiny. A to jedno dítě oblékám až ve školce. Když jdeme všichni, tak je to mazec.
Holky musím pochválit Zuzanku, je bez plín. Teda na noc ji ještě má, ale ona se snaží si ji nepočůrat. Je strašně šikovná. O vánocách jeden den nechtěla plínu, tak jsme to zkusili a ona si hned říká a vůbec se nepočůrá, zatím se jí to nestalo ani jednou.
Nevýhodou je, že nechce plínu ani ven a dávat jí někde venku čůrat se mi fakt nechce a ona je nervózní a začne křičet, že chce čůrat a musíme letět dom, protože i když má plínu, tak se do ní nevyčůrá.
Jsem z toho šoku, spíš jsem se děsila, jak je budu učit zároveň, ale takhle už mi zbývá jenom Honzík.
Tomu je to šumák, když vidí Zuzku na nočníku, tak si sedne taky a vyčůrá se do plíny a tleská si. Když ho tam dám, tak hned ví, co má udělat, ale on je schopnej čůrat za pět min. zase. Je jako pejsek málo ale hodněkrát… ![]()
A kakání mu vlbec nejde, to se vždycky někam zašije a tam se po…
Takže toho si nechám až na léto.
Holky musím letět, děti se budí..
Ahojky D
Denisko , musím reagovat na Zuzku, taková šikula!!!!!! Holky jsou jako Honzík
Vůbec je nočník netankuje,občas je odchytnu když tlačí,ale nic víc
A s tím oblíkáním,já jsem spocená se 2, natož se 3!!!!
Písnu více večer, MÁME DNES ROK A PŮL, TAK SLAVÍME
![]()
Ahojte!
Tak tady je tedy nějak mrtvo
Jak se máte všichni v novém roce???
Přidávám jeden scrapík z dneška:
http://img.mimibazar.cz/…f1625042.jpg
My se máme vcelku dobře. Tedy na nočník ještě nechodíme, se zahájením ostrého tréninku stále ještě váhám, občas se tam vykadí,ale jen proto,že vidím,že tlačí,a po:,–(ím je tam,samy si neřeknou ani omylem. Nevím moc jak na ně. DENISKO jak vy jste začínali? Posazovat každou pul hodinku, hodinku? Po jídle? Ony tam vůbec nechtějí sedět,když je tam po:,–(ím
![]()
S mluvením jsme taky na štíru, napočítám kolem 20 „slov“, a to ještě ne vždy srozumitelných (tedy správně vyslovených), víc ani ranu, o větách se nám může jen zdát … tedy jednou Natálka řekla nene ham, že nechce jíst jako,ale nevím,jestli se to počítá. Na mluvení je trochu šikovnější než Anetka,ale žádná sláva ani tak.
Holky co máte postejně staré děti, vyhrajou si spolu??? Nebo alespoň každý sám??? Ptám se proto,že holky poslední dobu (14 dní) nejsou vůbec schopné si hrát samy,nemyslím spolu ani tak,to bych asi chtěla moc,ale ani sama každá. Prostě vyžadují neustále abych si s nima hrála - knížky,kreslení,na doktorku,prodavačku,stavíme atd. Takže si vařím večer,jelikož dopolko nic neudělám,max. když koukaji na tabíky a to už je taky nebaví celou dobu jak předtím … Snad je to jen nějaké období.
Aktuální míry a váhy dodám v pondělí,to jdem k Mudr. Váhy se celkem děsím, A. je hooodně těžká
teda i velká celkem, přes 80 mít bude. Ale sladkýho skoro nic nemají, max. piškoty a i ty jsem hodně omezila, na sváču ovoce, snídaně jogurt,večeře kaše,2× za týden krupička,ta snad nevadí tolik na tloušťku,už moc nevím,kde bych měla ubrat
Bojím se,aby neměly sklon k nadváze, já s tím bojuju už od puberty…
Jinak nám rostou dolní stoličky, ale noci celkem v klidu,párkrát dudel a tak 1-2× do týdne jsou v noci některá vzhůru delší dobu a kňučejí.
Jo, ještě mě trápí jedna věc,holky VŮBEC nechtějí poslouchat, teda hlavně venku,když je vypustím,jít s nima bez kočáru byť jen 100m je na půl hoďky a široko daleko nesmí být rybník, silnice nebo tak něco. Prostě se rozběhnou, běhají si nezávisle na tom,co jim říkám,někdy jsou jak utržený z řetězu,kor teď ve sněhu,naschvál padají a strašně se tomu smějou,samozřejmě se navzájem hecujou,však to znáte … To jim mám dávat na zadek za to,nebo já už nevím jak na ně. O chození za ruku ani nemluvím. Nebo jestli je ještě brzy (chodit začly dost pozdě 15 a 16m),nechat je přes zimu a s drezůrou začít až na jaře … fakt nevím. Ještěže chtějí být aspoň v kočáře,ale to už taky začíná být čím dál horší.
Tak jsem si postěžovala
třeba máte nebo jste měli někdo podobné problémy a poradíte, podělíte se o zkušenosti …
Krásnou dobrou noc přeji všem!
Ivuško , holky jsou nádherné, moc jim to sluší a přijde mi, že jim zesvětlaly vlásky. ![]()
U nás je to skoro podobné jako u Vás.
Děti neposlouchají, Honzík nechce jezdit na bobech ani saních, vždy je to řev, v kočáru už zase Zuzka a já se musím vždycky v poledne rychle dostat pro Vikču do školky a pak zase valíme zpátky aby šli rozumně spát po o. Je to docela makačka a když jsme dnes šli pěšky tak jsme šli cestu asi tak 10 min norm chůze hodinu a zpátky pro nás dojel taťka, ptže měl dovču. Jinak nevím, jak s nima, jsou tvrdohlaví, vztekají se, lahají si a jdou si kam chcou. Už si moc nepamatuju jak to bylo s Viky, akorát vím, že jsem v jejích 2 letech měla dvojčata a musela sama chodit a poslouchat, tak snad to období už taky brzy přijde......
Ad nočník. Vikču jsme vysazovali od roku tak, že třeba po vyspání, před koupáním, při přebalování, když tlačila. Pak jsem ji občas nechala odpo 2 hod. do koupání v punčochách a to se třeba 5× počurala. No a postupně po několika měsících se to naučila. Bylo to nějak takhle na konci ledna, takže jí bylo 20 měs. ale hlavně na ní byl čas.
Zuzka to je asi extrém, na tu nemusím vůbec myslet.
Honzíka nechám na léto. U něj je největší problém to kakání, ptže on se vždycky někam zašije a potřebuje klid. Když třeba nemůže jít k pračce (obl. jeho místo) tak třeba celý den vydrží nekakat, ajok bysme mu vadili nebo co. A toho se mi nechce nechávat bez plín, když nevím, kde do nich co udělá. To počurání je ještě v poho… ![]()
Spíme celý noce, akorát Honzík se občas vzbudí na dudla a teď si nad ránem přiléhá ke mně. On tak někdy i usíná a docela se děsím, jestli už není závislej. Zkusím ho odstavit, že budem spát oba s manžou v obýváku a děti sami v ložnici, ale jemu nedělá problém si za náma dojít. Spíš mám strach, že jak se moc probudí tak pak dlouho neusne.
Na prohlídku v 1,5 jdeme až teď v úterý, ptže to doktorce nějak nevycházelo nebo jsme byli nemocní, takž jsem zvědavá na jejich míry.
Zuzka je hubeňour akorát má břicho jako děti v Somálsku. Honzík je macek ten bude mít snad 12 kg. ![]()
Ráno jedí jogurt, pak hodně oběd polévku a druhé, odpo ovoce a sladkost a večer chleba se sýrem, pom. máslem a milujou párek. To jsou bezední.. ![]()
Sami si moc nevyhrajou, všechno děláme spolu. Vaříme, steleme postele, uklízíme i zapínáme pračku. Máme už svoje postupy a tak to děláme denně. Když je doma Vikča víc si vyhrajou, ale Vikča víc ječí, ptže jí pořád všechno berou a bourají.
Takže asi tak.
Já jdu, běhají mi tady po baráku, děsím se, kdy kdo spadne.
Ahojky D
AHoj holky,
tak se taky po 100 letech hlásím, byla jsem teď 6 týdnů bez muže, tak jsem nějak nestíhala. Ale už je doma, tak mám zas víc času ![]()
Ivuško, chození ven, pěšky jsem se odvážila sama s nima až teď po novým roce, máme tady parčík tak 100m od baráku, než k němu dojdem, to je síla - musí se prozkoumat každej kanál, sednou na schodky u cizích vchodů do baráku, tlouct na ty dveře, pak si Fany usmyslí, že jde vlastně úplně jinam než my (ale už se trošku zlepšil). Vojta ten si ještě dá říct a jde za ruku, ale u něj je to tím, že je ještě občas nejistej (terénní nerovnosti).
V parku to jde, ale cesta domů prostě už nehrozí, Vojta už je unavenej, Fany začíná opět zdrhat, tak je prostě vezmu každýho na jednu ruku, to se jim hrozně líbí a já mám posilovnu zadarmo ![]()
Plínky v zimě absolutně neřeším, počkám na jaro a doufám, že přes léto se nám to podaří.
Ad hraní - kluci si docela vyhrajou, jenže je to stylem, že nesutále někam lezou, do něčeho tlučou, zavírají se atd. Takže furt musím zasahovat. Navíc Vojta je teď hodně protivnej kvůli zubům.
A u nás byly míry v roce a půl - Fany 9,2 a 79cm a Vojta 80cm a 10,8. BodejŤ by měl Fany víc, když on jen běhá, zjistila jsem že on neumí chodit normálně. Pořád běhá ![]()
A mluvení taky nic moc - jen slova zatím, navíc Fany evidentně strhává Vojtu zpět, Vojta už řekl spoustu slov, ale třeba jen jednoudvakrát, jak uslyší Fanyho zkomoleninu, tak to opakuje po něm.
No ale ještě nás myslím bude brnět hlava až až ![]()
Ještě k tomu chození ven, já myslím, že v tomto věku dojít kamkoliv s dvojčatama je úspěch, dávej si malé cíle
už jen to že se odvážíš, je podle mě dobrý.
Já jsem s nima začla chodit pěšky, protože se tak víc unaví a líp mi spí. Když jedem na kočáru, tak ikdyž je vypustím někde venku, tak jak je dám zase do kočáru, tak oni mi tam třeba usnou, stačí i 5 minut a pak nechtějí vůbec spát. Jinak bych asi taky pěšky ještě nechodila.
Pepen , super, že ses ozvala!!! Tak to jste teda hubeňouři, my jdem zítra k Mudr. a už teď se děsím těch vah ![]()
chození venku - no my uplně bez kočáru byli jen asi 50m tady v parku a pak běhali po paloučku
jinak dnes po 10 minutách neustálého padání jsem to vzdala,naložila do kočáru a jelo se … nebudu to hrotit a rozčilovat se… snad až nebude sníh,nebudou tak padat… Těším se taaaak moc na jaro,vyrazíme na hřiště - ikdyž tam chodíme i za sněhu
je to tam rovný a holky chodí od prolízky k prolízce a moc nepadají,teda po 10 minutách už jo
padavky jedny,prostě je to strašná sranda ![]()
Jdu chrnět,zítra jdem k té Mudr.,tak písnu,jak jsme pochodili ![]()
Ahojky, máte můj nehynoucí obdiv, že vyrážíte s dvojčaty ven pěšky, zkusila jsem to asi dvakrát a řekla jsem si, že to ještě dlouho nezvládnem, přesně jak píše Ivuška, stálé pády, stoupání do blátíčka, hovínek (tady bohužel je to všude
), Jindříšek odchází neustále do silnice, opačným směrem… Zatím si neumím představit, že to někdy zvládneme. Jediné naše procházky jsou ve škole z garáží do atria, kde čekáme na děti, po téhle cestě celkem není kam utéct, nicméně jsou tam dvoje schody dolů (tamtudy nejdem), z nichž by moc chtěli padat, a velmi příhodné louže.
Ivuško , jsem taky zvědavá na vaše váhy, holčičky jsou krásný a přímo do reklamy
Naši jsou čím dál víc jiný, Zuzi zaostává s růstem a má kudrnky, Jindříšek je chlapíček každým coulem.
Ahojda, tak jen krátce s mírama
![]()
Anetka 82cm a 13,5kg a Natálka 80cm a 12,8kg, obvod hlavičky 49 a 50cm.
No přišli jsme tam mimo „úřední hodiny“ nějak jsem to popletla,tak jsme nic jiného nestihli rozebrat -mluva atd. Ale jak říká pepen, ještě nás z nich bude hlava bolet. Holky usly,jdu to tu poklidit,od pul 4 mam angl,děda jde vozit … dnes tam je téééééplo. Jo, fusaky dobrý do kočáru,akorát se trochu shrnujou když je tam dávám,ale jen trochu. tak papa!
Ahoj holky,
jdu vás pozdravit po naší malé dovolené. Byla to naše vůbec první zimní, nejsme s manžou lyžaři, takže jsme nikdy na hory nejezdili. Byli jsme se známými na Špičáku a bylo to prostě super. Moc jsme si to užili a děti taky.
http://img.mimibazar.cz/…f1643032.jpg
Ivuško - zpomal!!
Nesmíš na holky tak chvátat, všechno chce svůj čas. Naše děti začaly chodit poměrně brzy, Niki už v 11 měsících, Luky 2 týdny po 1.narozeninách (30.6.), přesto jsme bez kočáru začali chodit až vloni na jaře. Poprvý jsem to začala zkoušek už někdy na podzim,ale bylo to přesně tak, jak popisujete vy s holkama, tak jsem to odsunula a vyplatilo se to. On je na nich znát fakt každý měsíc. Na jaře už byli docela v poho. U nás je docela blbý, že tu jsou jen úzké chodníky nebo vůbec žádné, do parku docela daleko,tak jsem je od začátku cepovala,že prostě musí za ruku, jinak jsme šli zpátky domů. Byl to boj,ale zvykli si a ještě před měsícem to fungovalo. Teď si Luky postavil hlavu, chce všechno dělat zá:,–(ně sám, takže i chodit sám, ruku mi nedá ani za nic. Tak jsem si zase zvykla já.
![]()
Mluvení a nočník - to je vlastně to samý. Nočník zbytečně netůruj, dítě k tomu musí dozrát. Luky ho naprosto odmítal, tak jsem mu ho přestala vnucovat s tím, že jsem doufala, že to nějak zvládnem přes léto. Pak najednou jeden den řekl, že nočník jo a začal si sám říkat, o týden později byl bez pleny i na noc. Zbýval mu měsíc do 2 let. Šok. Niki s nočníkem neměla problém, většinou si ochotně sedla, někdy se vyčůrala, někdy ne, říkala jsem si „paráda“, s tou to zvládnem za chvilku. Houby s octem. Trápili jsme se celý léto. No a pak to přišlo taky najednou a do měsíce byla bez plen i v noci. Takže klííííííííííííííííííííííííííd!!!
![]()
A mluvit se taky naučí, až tě z toho bude drnčet hlava! Já už teď občas nestíhám, jak melou jeden přes druhýho.
Kámošky malej (o 2 měsíce starší než my) uměl ve 2 letech akorát máma, táta, hami a Tyty (tak si říká sobě
), teď se krásně rozmlouvá a kámoška vzpomíná, jakej to byl krásnej klid, když nemluvil. ![]()
Co se týče hraní, myslím, že to je o povaze. Nikolka je samostatná od miminka, má takovej svůj vlastní svět, někdy s ní musím i trochu zatřást, aby vůbec začala vnímat, že jí něco říkám. Luky si začíná hrát až poslední cca 2 měsíce a to jsme o rok starší než vy. Ale kolem 2 let to byl horor, nevydržel sám ani minutu. Pořád jsem jen slyšela „ne, maminka musí hrát s náma“. Nedej bože, abych řekla, že musím vařit, to byl hned řev.
Spolu si pořád nehrajou, občas se spolu honí, perou (i ze srandy) nebo tu oba jezdí jak blázni na motorkách. Jsem ráda, že se trošku zabaví, na druhou stranu vždycky čekám, kdo kde spadne nebo se praští.
![]()
Tak to jsem napsala román, sorry…
![]()
Ještě jedna technická - kdybyste někdo toužil vidět víc našich fotek třeba z dovči, jsou na našich stránkách (viz. níže), ale po vzoru Ivušky jsem je zaheslovala - heslo= moje přezdívka tady (včetně 2 L !!) ![]()
Helli , to je nádhera, fotky, a moc pěkně jsi všechno napsala, dík za uklidnění ![]()
Já jsem úplně na mašli, holky, potěšte mě, že je to u vás podobný!
Jindra se vzteká, kudy chodí, je čím dál horší, neví, co chce, mlátí vším, hází sebou na zem, hlavou o nábytek, nás bije… Zuzka to od něj okoukává.
V poslední době zkouším trochu výtvarný činnosti s nima, tak párkrát jsme vzali vodovky, dneska mi snima třísknul, schválně rozlil vodu, vztekal se strašně, že jsem ho i pleskla. Tak jsem si myslela, že ho něco novýho zabaví, houbelec.
Zuzanka by ho pořád hladila, ona je něžňulka a on ji odstrkuje, plácá, no i pusinku jí někdy dá, ale tak jednou za týden.
A ten sprask, co natropěj při jídle, v podstatě permanentně zametám, vytírám, stírám židličky a pusy a ruce, převlíkám ty zadělánky.
Navíc se začali v noci budit a na to fakt nejsem zvyklá ![]()
No nic, jsem ráda, že je mám ![]()
Helli , díky za laskavá slova i rady z úst zkušenější
jsi hodná. Asi to všechno moc hrotím, nevím. Když kolem slyším monomaminy,znáte to, ale i jedna co má dvojky-teda extra šikovné, jsou o 7,5m mladší a už chodí na nočník,už měsíc chodí,no tak člověk zapochybuje…
Scrapík z hor nádhera nádherná! Šikulka,vidíš jak už ořezáváš! Musím Ti mrknout na MMB na výtvory… a musím kouknout na fotečky všechny … já teď se scrapama zahálela,šila jsem kostýmy na karneval,v neděli jdeme … fotky jsou na rajčeti…
ELiško , to bude určitě nějaké období - co období vzdoru-tak něco,ne? Určo to brzy skončí,ještěže Zuzanka je v pohodě jakžtakž. A spaní v noci-co zuby? Já na ně svádím asi všechno,teď zas asi týden dva nespíme moc, N.rostou tři dole, A. dva, vlastně furt jim něco roste ![]()
Holky jsou teď přes den celkem hodný,už si i chvíli hrajou samy,bylo to nějaký období
v mluvení dělají pokroky každý den,jsou vnímavější a reagujou,je s nima sranda. Akorát teď pravidelně po spaní po obědě (většinou je budím,páč musíme ven,usínají až ve 2 a po 3 budím,abysme se dostaly do tmy ven) mají špatnou náladu a kňourají a sápou se
Ale když je nechám dostatečně rozkoukat a nemluvím na ně a pomalu ani nekoukám,tak lepší … Nočník neřeším ještě, ale když vidím že tlačí,po:,–(ím,A.vzdoruje,N. se vykadí,dnes 2× dokonce,chválím samozřejmě… Jdu setřít podlahu,a shrábnout hračky,je to tu jak po výbuchu vždycky
papapa
Ahoj holky tak vás po sto letech zdravím,a koukám,jak se tady řeší děsy a běsy jako u nás,co?? Musím to u vás všech sledovat,jste všichni starší než my tak abych věděla,do čeho jdeme
Nočník a mluvení,to zatím fakt neřeším,ještě je čas,a jak říkáte vy,já si raději počkám aby mě nebolela hlava už ted.Vztekání zatím neznáme,hrajou si spolu krásně akorát kočárek no,moc nechtějí v něm chodit ted poslední týdny s nimi chodím na zahradu oni se tam vyvenčej,já si sednu na sáně a vypiju kafe,no,co mi chybí
a korát teplo že jo.Ale oni milujou sníh a hrabání v něm,takže se zabaví.
Taky jsem koukala na vaše fotečky všechny dětičky jsou krásný a velký to to letí,já bych taaaak chtěla mít ještě miminko,ach jo
no nic.
Taky už máme zaplacenou letní dovolenou,jsem zvědavá,jak to s nima přežijeme,ale vím,že Dita(mmch už taky tady sto let nebyla
) taky byla s prckama u moře a myslím byli ještě mnohem menší než my tak uvidíme.A jak to probíhá u nás doma??
Právě máme zítra kutilský den,manžel už dříve vyrobil dvířka k PC stolu,nebo kluci neustále restartovali komp,takže ho máme zamčený,a ted bohužel přišla řada na dvd a settopbox,ono to bylo potřeba už dříve,ale domácí kino je holt vypnutý,a STB leží hozený za televizí na zemi,takže manžel bude zítra dělat dvířka na stolek pod televizi,je to hrozný s nima,pořád něco demolují…a dneska k té mé depce mi udělali teda radost,že už dosáhnou na kliku od dveří,takže už před nimi nemám jisto nikde…takže zítra musí manža vyměnit zámky,aby jsme měli klíče ke dveřím,ptž se časem samozřejmě poztrácely,abych mohla zamykat..to už na podzim mi jeho tatínek vyrobil mooc pěknou stěnu mezi obývák a jídelnu,ptž to mám otevřené,a v obýváku krb,tak aby se jim nic nestalo,takže stěnu dřevěnou s poličkama a do toho dali zasunovačky,ty jsou k prdu,nejdřív z nich vyndali všechna skla,ony to byly plastové teda,náš pes ty skla rozkousal místy,manžel to přilepil tavnou pistolí zpátky a je to místy mramorové,ale každopádně jsou k ničemu,stačí s nima párkrát zapérovat a děti jsou opět všude ,včera večer manžel vymyslel udělat nějaké dveře tam na kliku ale bez klasických kovových futer,holky,mě to u nás někdy připadá jako ve válce,fakt už kolikrát nevím,kam nima.Máme cestovní postýlkou takovou tu síťovanou,s tou skáčou po celé místnosti kam se jim zamane,navíc zjistili,že pod tou síťovinou se dá podlézt dolů,takže dokáží i utéct.Včera jsem je zkusila,po té,co mi vyházeli z jejich skříně veškeré oblečení a do toho nasypali cdčka,uvěznit na chvíli v jejich židličkách daných na nízko,Jedna je taková ta stará klasika dřevěná,z té Domča vylezl po břiše na stolek ven a šup byl v háji,a Filda z té nové vylézt nemohl,tak s ní aspoň skákal po místnosti,pak ho Domča vozil,na dlažbě to příšerně pískalo…děsný,každej den je fakt očistec .Prostě mi připadá že žijem někde v bunkru,pořád člověk něco musí hlídat,a když uhlídá,oni najdou jinou věc,kde můžou provádět ty svoje alotrie ale ne,vůbec si nestěžuju
jsou to moje zlatíčka,hlavně když spí ![]()
Míšo , to teda čučím, u vás musí být veselo! Zlatě svatě za holčičky, přeci jen asi budou kluci větší raubíři, jak tady čtu
Holky teda nic moc nedemolujou,samozřejmě máme vše uklizeno z dosahu,co jde,ale jak už lezou na stoličky (na židle ještě ne),tak těch míst moc není. Rabujou akorát v kuchyni a tam toho dole moc nemám,pár pokliček si nosí a struhadla,ty jim beru. Tak snad už usly,dnes jim to trvalo… papa