Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Neodolala jsem přistrčit sem jednu dnešní fotku.
Holky zkoušely najednou nové plavky a nové přilby na lyže..... a mají tedy ránu!
![]()
Takže vzhůru bezpečně do bazénu
: 
Ivuško, Helli, Nisso, Alino , děkuji Vám za milé přivítání
a taky za Vaši chválu holek, domečku.......
![]()
Skoukla jsem taky vaše fotky (teda kromě Nissy- jsou někde k mání?). Ivuško , ty Tvoje krásky jsou pořád neuvěřitelně vysmáté, Ali , Tvoje vypadají na pěkné rarachy a Helli , ty máš prostě už krásné a veliké děti… Žádná poloviční mimina, co mám ještě doma já…
Nisso , máte před sebou pěkný maratón s tím domečkem a zahradou, nudit se teda fakt nebudete.
Ali , držím palce, ať to klapne a brzo bydlíte ve svém, škoda, že to nedopadlo i s rekonstrukcí, až se zabydlíte, tak se dvojnásob nebude chtít něco rozdrbávat.
Oběma vám, holky, držím palce!
Helli , v té lyžařské školce bych Tě chtěla vidět.......
Ale každopádně - na učení jsou určitě nejlepší Alpy. Tak ideální terény u nás nenajdeš ani pod mikroskopem. Ale pokud bys tam měla platit instruktora, tak to bude asi pořádná darda, předpokládám.....
Ivuško , my byli v prosinci lyžovat v Rakousku jen na tři dny, ale byla to paráda. Holky hlídala naše jediná babička, přijela k nám a já při odjezdu trpěla, bylo to poprvé, co jsem se od holek vzdálila na více než nějakých 12 hodin. Tohle bylo teprve to pravé a nefalšované „odstřihávání pupeční šňůry“. Jinak taháme holky všude s sebou. V červnu jsme trochu s obavami letěli do Řecka (holky měly rok a půl - tak jak ty Tvoje Ivuško), ale všechno klaplo na jedničku a byla z toho parádní dovolená. Taky jsem destinaci a hotel přepečlivě vybírala, aby to bylo pro nás vhodné. No a taky jsme měli štěstí - zdraví nás nezradilo. V srpnu jsme pak odtáhli náš karavan do Rakouska k Dunaji a týden jsme vesele drandili na kolech s croozerem po Dunajské stezce. Ali , vy taky Croozer rádi....., že jo, viděla jsem na fotkách…
No a teď v zimě bereme s sebou holky o víkendech na hory, jeden z nás lyžuje nebo snowboarduje s Bárou a druhý hlídá holky, částečně venku a částečně v hospodě (vybíráme lyžovačku vždy tak, aby se bylo kam schovat). Holky jsme už s lyžemi seznámili, žádné ambice jsme neměli, jsou maličké na nějaké „poctivé“ lyžování. Jenže jim se to ježdění líbí, pouštíme si je mezi sebou rovně z mírného kopečka. Takže došlo k tomu, že když jedné obouváme lyžáčky po Báře, druhá řve a závidí. Takže teď sháním druhé lyže. V sobotu totiž vyrážíme na jarní prázdniny do Jeseníků a za měsíc na týden do Itálie - proto ty přilby, v Itálii jsou pro děti povinné. A to i na těch plackách pro nejmenší prcky.
Je to síla.
Holky „lyžují“ dříve než sedí na nočníku..... Jo, jo, my jsme poněkud „zaostalé“ a nočník je pořád jen velmi zajímavý předmět na hraní. Holky nehlásí ani čurání ani kakání a když je nechám běhat s holým zadkem, tak sice výskají blahem, na nočník sedají co minutu asi tak na 3 sekundy, ale když dojde na „věc“, tak zá:,–(ně jinde než do nočníku. Po posledním pokusu, který skončil Adélčiným hovínkem na zemi v koupelně (musela jsem ho hledat, když jsem si všimla, že ma Aduš umazaný zadek…
) a Eliškou počuranými časopisy, jsem zase na nějakou dobu vyléčená a budu muset zkrátka čekat, až budou holky zralé. Mně to nijak nevadí, ale neustálé poučování švagrové, že „její Petra chodila bez plínek už v roce a půl“ mi už přece jen leze silně na nervy a mám se co držet, abych jí neodsekla, že „to se jí to říká s malým géniem, když já mám jen taková retardovaná dvojčata…
“
No nic, mějte se krásně, kdo jste nemocní, tak ať se brzy uzdravíte.....taky se o to doma hromadně snažíme.
Pa
Jééé, na maila mi nic nepřišlo a tady se zatím kecá!
Tak zatím jen aktuálně od nás,než vás dočtu poctivě-Naty už je skoro fit,občas zakašle,ale Anetce to opět sedlo na průdušky,dnes už jsem nevydržela a šla k Mudr.,taky že jo nález na průd., atb, salbutamol,dithiaden… takže další nejmíň týden doma (už druhý
),no ještěže máme příští týden taťku doma,aby Natálka spoň mohla chodit ven … Teď spinkají bobci.
Jen musím reagovat na Ditu-Holkám to fakt sekne
akční jako vždy já koukala jak blázen,že už holky lyžujou,jsou teda vážně šikulky! Je jasný,že to není ještě to pravý ježdění,ale super,že je to baví! No a u nočníkové story jsem se ze srdce zasmála jako už dlouho ne
Já si taky myslím,že musí být zralé,a holt ty naše „retardované dvojky“ nikam nespěchají ![]()
Jo a ad lyžování) Snad nám s manžou vyjde jednodenní zájezd do Alp (já poprvé v Alpách!), je to sice jen na den,takže náročné,ptž noc před a po se de facto prospí v buse (ach to pohodlí),ale těším se moc. Má to být do Pitztalu,platí se jen skipas,doprava gratis, dáme si to jako dáreček k Valentýnu+9.výročí seznámení … Mamka bude hlídat-první dvě noci bez holčiček ![]()
Alino , s tou svatbou Lukáše chápu, že se mu až tak nechce. Ty úřady a formality ale zas nejsou tak hrozný
Holčiny by byly táááák krásné drůžičky a o nevěstě už ani nemluvím… A moc přeju,že se nastěhování už blíží, vydržte to,hlavně, že máte kde být… Pak budem zvědaví na fotečky nového hnízdečka.
Ha, prckové se budí
tak večer dopíšu … papa
AHoj holky,
Dito, přidávám se k chvále holčiček - všech
akční teda jste, smekám.
Já jsem vás četla, jak jste psaly o všech těch nemocech a říkám si, radši ani nenapíšu, že jsme zdraví, minule se mi to vymstilo a cha cha, nemusela jsem ani psát, stačila myšelnka jen, Vojta si střihl excelentní střevní chřipku, chudák. Den a půl horečka 40, pak to teprv kleslo, no a dnes už je jako by mi nic nebylo. Jen si říkám, jak dlouhá je inkubační doba…neěřím, že tomu Fany ujde.
Jinak mě válcujou čím dál víc, už se mi to ani nechce vypisovat.
Ivuško, raduj se, že si konečně pořádně provětráš hlavu
to zvládneš a holky taky.
Já takhle zatím byla v létě na jedinou noc pryč a hned bych vyrazila zase!Momentálně si připadnu nějaká opotřebovaná silně ![]()
Ivuško, ta mise na půl roku, teda nic moc. Já takhle teď přes vánoce absolvovala „jen“ 6 týdnů a měla jsem toho plný kecky.
Ahojky,
Dito - úúúúžasná fotečka!!!!!!!
A že máte můj obdiv, snad už ani nemusím psát. Jste super akční rodinka! ![]()
Ivuško - užijte si sólo výlet!!! určitě to bude bezva! My máme děti o rok starší, ale ještě jsme bez nich nikdy takhle dlouho nebyli, maximum bylo asi 3 x přes noc, když jsme někam vyrazili. Ale možná s taťkou taky pojedeme sami. Dětičky totiž nebyli celý únor v jeslích, kvůli chřipkám jsem se tam domluvila, že půjdou až poslední týden a tím pádem každý den. Tak mě dneska napadlo to využít - v úterý bysme ráno odvezli děti do jeslí a pokračovali na Šumavu a zůstali tam až středy. Prcky by si odpoledne vyzvedla babička, u ní by přespali a další ráno zase odvedla do jeslí. To by pro ni nemuselo být tak náročný, co myslíte?
Ještě uvidíme, jestli to manža vymyslí v práci. ![]()
Pepen - jak to u vás vypadá, co Fany, ustál to? Už aby to bacilový období bylo pryč.. My máme nemoce za sebou, klepu to ze všech sil.
Minulou sobotu jsme byli s manžou a partou lidí na maškarním pro dospělý. Holky, to bylo super! Vrátili jsme se o pár let zpátky.
![]()
Mám na vás všechny veeeelkou prosbu! Udělala jsem další scrapík, tentokrát do soutěže na baby-café. Jestli se vám líbí a jste přihlášené na baby-café, prosím, prosím, pošlete mi hlas.
Děkuji!!
fotku s možností hlasování najdete zde: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
AHojte!
po delší odmlce zase zdravím všechny dvojčatovky! Snad už nám konečně začíná to jaro,co???
U nás jedna velká změna,od soboty jsme na spaní bez dudlíků ! Nějak spontánně jsem se v sobotu večer naštvala (hledala jsem asi půl hodiny 2 dudlíky a třetí mi hodila Natálka na hlavu,když šli spát), a trochu ze srandy jsem jim je sebrala. Manža se toho chytl a vzal je i mě,abych nevěděla kde jsou,dobře ví,že jsem měkota. No a že s nima bude spát a chodit tam,když budou usínat. První večer i noc docela dobrý,kňouraly to jo,usínání asi o hodinu delší,ale neřvaly. Včera po o neusly vůbec a řvaly fest. Večer taky a v noci ještě víc. Ale dnes po o jsem nebyla měkká a po hodině a půl dovádění a pak už i řevu konečně usly… Bála jsem se,že odstraněním dudla,odstraním i po o spánek. Tak snad bude už jen líp.
Jo máme story s pejskem,že jim je spapal.
Helli , co váš samostatný výlet s taťuldou? Podnikli jste to? A jak to dopadlo?
Ten náš výlet do Alp dopadl neslavně, po 9tihodinové cestě v busu jsme lyžovali hoďku čistého času v totálně neupraveném hlubokém sněhu-freeride (přes noc jim napadlo přes pul metru a nestihli upravit),do toho sněžilo,počasí na prd,zataženo,žádné výhledy,a po 11 nám zahlásili,že se vše bude zavírat kvůli lavinám,takže jsme v 1 museli opustit Pitztal,mimo jiné hrozila lavina i přes silnici,tak abysme tam nezkejsli věčnost. Prachy za permanentky nevrátili. Dalších 9hodin v buse domů,a pak konečně doma. Takže opravdu výlet za všechny prachy ![]()
Holčičky mi šíleně chyběly,okolnosti nepřidaly na náladě,tak jsem na ně myslela furt,že bych radši byla s nima. Ale s babičkou a dědou zvládli na jedničku, tak to jsem ráda,můžeme plánovat další akce …
A tady jedna ze včerejška - slečny na vychajdě
(už se mimo jiné hoooodně zlepšily s chozením venku, za ruku občas i chodí,nepadají už moc naschvál,ale nechválím nahlas raději)
http://img.mimibazar.cz/…f1760865.jpg
Ahojky,
Ivuško - krásná fotečka!!! Holky jsou sladký!!!
A jak jsou vyjarněný! Neříkej, že u vás včera bylo teplo???
Tady bylo příšerně, sice asi 5 stupňů,ale pořád trošku mrholilo a bylo děsně vlezlo, z procházky jsem byla zmrzlá. No a dneska už to cítím - škrábe mi v krku a Nikča má trochu teplotu. Snad se jí z toho nic nevyvrbí.
![]()
Výlet se vám teda moc nepovedl,ale aspoň jste si ověřili, že holky to bez vás zvládnou v pohodě a příště se vám to povede určitě líp!!!
Z našeho výletu nebylo nic.
Měli jsme jet v úterý a v pondělí našim volal brácha z Prahy, že by nutně potřebovali cca na 2 týdny hlídat děti (3 a 9 let). On má velkou chřipku, švagrová je u tatínka, který je po operaci a je na tom zdravotně nějak špatně … Ale aspoň jsme si užili ten jeden den. Ráno jsme odvezli prcky do jeslí a šli jsme sami spolu bruslit, pak jsme si došli na obídek a vyrazili jsme do Prahy. Tam jsme si v jednom bazaru oba koupili lyže
a jeli jsme pro synovce s neteří. Pro malou je to docela těžký, k našim totiž jezdí cca 2-3× do roka, sama bez rodičů ještě nikdy nebyla ani pár hodin. Ale je pohodová, jen večera jsou krušný, to řve (ani se nedá psát brečí), že chce maminku. Přes den si ji beru radši k nám, moje mamka je totiž na hlídání dětí hrozná, je z nich hrozně vynervovaná, navíc je naštvaná na švagrovou (nechápu proč) a vylejvá si vztek právě na Nelly, která za nic nemůže. Tak tu mám hotový jesle.
Ale musím říct, že je to lepší, než když jsou tu jen naši dvě děti. Luky si s Nellinkou hrozně padli do oka a krásně si spolu hrajou, což s Niki neznám. Vždycky jsem si myslela, že je to kvůli Lukymu, že potřebuje pořád u sebe někoho dospělýho,ale teď vidím, že jsem mu křivdila. Nikolka je prostě taková sólistka, má svůj svět a mezi ostatní se zapojuje jen, když jde o nějaké blbnutí - skákání, běhání atp. ![]()
Juj, to z toho mám zase román …
![]()
ahojky mamči omlouvám se že vám se lezu.Mám dvojčátka páreček.Tak jsem se chtěla zeptat jestli neprodáváte něco po vašich dvojčatech,koupím třeba ohradku,hrací deku(nějakou velkou)nebo dvě malé,a také oblečení od vel.62 ale v hezkým stavu nejlepe z načkové(next,cherokee,helo kitti,CA,HaM.Cokoliv máte mi klidne poslete na muj mail. nebo SZ.děkuji mi.cha.l.ka@seznam.cz
Ahoj holky.
Miselinko , vítám tě tady, ale já osobně Ti nemám, co nabídnout…
Ivuško , je mi líto, že váš zájezd do Alp dopadl tak neslavně. To je fakt pech! Nedivím se, že jsi truchlila po svých holčičkách, za těchto okolností. Ale kdyby to klaplo a bylo špičkové počasí a špičková lyžovačka, tak by sis na ně třeba ani nevzpomněla… No skoro.
Já taky zírám na tu krásnou fotečku, ze které jakoby už lezlo jaro…
Ale to je tou růžovou, která holkám moc sluší a tím, že se pořád tak krásně a nakažlivě řehní…
Helli , neuniklo mi, že jste si zakoupili lyže… ![]()
Díky Tobě už tuším, o čem je řeč, když jste se tady bavili o scrapících, já doposud neměla ani ponětí, co to je…
Díky… ![]()
My jsme byli předminulý týden od soboty do soboty na horách, v Jeseníkách v Karlově, velká parta s malými dětmi, celkem 3 až 5 rodin. Parta byla fajn, někdo lyžoval, někdo hlídal prcky (nastřídačku), čtyřletí se učili lyžovat ve školičce, pak už s rodiči..... Mám fotky na rajčeti, kdybyste se chtěly mrknout… Fotila jsem já, takže jsem tam snad jen na jediné fotce…
Teď sedíme doma, trošku bojujeme s nachlazením a pomalu se chystáme na další zájezd do hor, do Alp do Itálie. Já se hlavně modlím, aby holky byly zdravé. To mě dost děsí!
Musím končit, tak zatím, mějte se…
Pa
Miselinko , vítej, já mám taky dvě holky, ID na MMB 47282, ale většinu mám holčičí …
Dito , já už fotečky skoukla, superrrr! Já byla v Karlově s VŠ týden,tak jsem nostalgicky zavzpomínala při pohledu na sjezdovku … Moc bududržet pěsti, aby se počasá a vše vyvedlo, Itálie je prý na tohle lepší, a hlavně aby holky byly zdravé!!!
Helli , my v těch jarních modýlkách šly jen do auta a zpět, jeli jsme na velký nákup
Tak volno nic viď, alespoň ten jeden den se Vám vydařil! Jinak super,že jste zakoupili lyže! Ale asi to s tím sněhem vypadá až na příští sezónu
Aspoň začne konečně jaro…snad.
Holky zas řvou v postýlkách,mají spát,asi se jim nechce,ale ještě půl hoďky vydržím,pak je vyndám. Ale chtěla bych aby zabraly,odpol.jdem na cvíčo a když budou unavené,budou tam protivné ![]()
Jinak dnešní noc tak normal, párkrát se každá vzbudila s řevem,v 6 jsme dali mlíko a ještě spaly skoro do 9. Myslím,že dudlům definitivně odzvonilo,jak včera říkal manža,s dudlema řvali taky,takže proč je vracet.
Tak jdu dát aspon kafe než je vytáhnu…papapa
Ahoj holky,
omlouvám se že k vám lezu. Taky čekám dvojčátka..kluky a právě řeším jaký koupit kojící polštář? Hlavně jak velký? Poradíte mi? Díky
AJIKU Mrkni sem, tady se to řešilo http://www.dvojcata.cz/forum_all.php?…
Za mně-já měla terabag standard - ne spešl pro dvojky,ale kojila jsme na něm zaráz až do 10m,pak už toke konci bylo na prd. Asi bych šla příště do toho většího, zde: http://www.dvojcatka.cz/detail.php?…
Ahoj Ajiku.
Já měla taky Terabag, ale využila jsem ho minimálně. Kojila jsem sice rok a měsíc, ale tandem nám nevyhovoval, tak jsem přešla na sólokojení v křesle bez kojopolštáře…
Pa