Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak jsem teď napsala takový dlouhý příspěvek a je někde v trapu
. Myslela jsem, že na vás přijdu kouknout častěji, jak jsem ještě po Vánocích doufala, ale od ledna s menšími přestávkami marodíme. Co začala Eliška chodit do školky, nestojí to za nic. Přinese každý bacil a hezky se to vystřídá na celé rodině. Já si k tomu ještě vždy přidám něco extra. Takže toho mám už fakt dost. Teď snad se sluníčkem se to zlepší.
Ali , zkoukla jsem vaší fotoknihu, je opravdu moc povedená a já jen zírám jak holčičky vyrostly. Já jsem fotoknihu taky nechávala dělat pro rodiče k Vánocům. Byl to vděčný dárek a všem udělal velkou radost. Já jsem taky malovala Elišce pokojíček, ale už je to nějakých pár let a okoukalo se mi to. Tak bych ráda zase namalovala něco jiného. Jen se k tomu teď nemůžu nějak dostat. Víla Amálka je úžasná, jsi šikulka.
Ivuško , opožděně reaguju na tvůj dotaz, jestli se ještě holky vejdou do TFKáčka. Bylo to v pohodě. Vešly se tam s fusakama i kombinézama. Co mě ale fakt rozčilovalo, byly ty polohovací zipy. Na to jsem si nějak nezvykla. A taky ten nepřístupný koš při lehu. Teď už ho budu prodávat, nechávala jsem ho jen na zimu. V létě jsem jezdila s golfkami, tak je záse vytáhnu. Zkoukla video. Holky jsou řehtačky, jsou kouzelný.
Nisso , jak čtu, tak taky nějak stůněte. My se z těch rým a kašlů nemůžem vyhrabat. S Elou jsem nakonec i skončila v nemocnici. Měla laryngitidu. Zuzanka i Honzík jsou šikulky, že už jsou bez plín. Holky mi nočník sabotujou a jak se o něm zmíním, jdou ho vztekle někam zastrčit. Nechávám to na jaro. Až budou čůrat na trávníček, kamínky… to je snad bude trochu motivovat.
Ditu , fotky jsou naprosto dokonalý. My jsme se taky chystali do Alp, jenže díky těm našim nemocem to krachlo. Doufám, že nám aspoň v červnu vyjde to moře.
Připojuju pár foteček
http://foto.dama.cz/…3/403518.jpg /> http://foto.dama.cz/…6/416938.jpg /> http://foto.dama.cz/…6/416929.jpg
Ahojky,
tak jsem napsala takový dlouhý příspěvek a pak ho neuložila, uááááá!!!
![]()
Tak vás teď jenom všechny moc zdravím, po obídku napíšu znovu. ![]()
Ahoj ještě jednou!
Tentokrát si to snad nesmáznu. ![]()
Markýtko - holky jsou jako panenky!!!!! A máta moc krásné fotky!!!!Žasnu nad tou poslední, holčičky jsou všechny úplně stejné, jako trojčata!!!
![]()
Dito - prohlédla jsem vaše fotky z hor. Prostě jedna velká nádhera!!!!! Slintám!!!!
![]()
Niso - dětičky jsou velký šikulky, že už jsou bez plenek!!!! A ty ještě větší, že s nima zvládneš chodit ven s motorkama! Na to jsem nenašla odvahu ani teď, a to jsme o rok starší.
Prckové drandí na dvoře, ven jdeme jen ještě s taťkou, sama bych se bála. Od domu jdeme rovnou dolů z kopce, který končí přímo na křižovatce, samozřejmě na stopce. Je to stará část města, takže žádné chodníky, žádné přechody, auta parkují všude podél domů, chodí se tedy prostředkem silnice. Možná kdyby jsme bydleli v jiné části, tak by to šlo,ale takhle to pokoušet nebudeme.
Písnu ještě mail. ![]()
Ivuško - mně se Niki taky takhle líbí, je taková rošťácká. Jen se nesmím dívat moc zblízka, pak jsou vidět zuby, který jí tam zůstaly i přes ostříhání. Musela by jít jedině na ježka. ![]()
Mám dvě novinky - Niki je týden bez dudlíku a Luky (také týden) čůrá konečně ve stoje na záchodě! Jupíííí!!!
Niki jsme minulý pátek řekli, že jsme zapomněli dudlík u babičky, což byla pravda, jen jsme zamlčeli, že máme ještě náhradní.
Samozřejmě nejdřív tekly krokodýlí slzy, za chvíli se ale uklidnila a prohlásila, že pro něj teda zítra dojedeme a musela jsem si k ní lehnout. Druhý den se to opakovalo, třetí už si na něj vůbec nevzpomněla. Ani jsme nečekali, že to půjde tak rychle, asi jsme vystihli správný čas. Akorát že jsme si užili týden krušných nocí. Jak jsem minule psala, že cca měsíc spí konečně celou noc, tak teď se budila tak 5×, dřív to bylo s brekem, teď s hrozným vztekem, měla úplně záchvaty.
Naštěstí dva dny spí v pohodě, musím to zaklepat, snad to vydrží.
A z LUkyho čůrání vestoje mám snad ještě větší radost. Čůral tak totiž naposledy vloni v létě, pak se totálně zablokoval. Má hodně zúženou a dlouhou předkožku, která mu ještě nejde úplně přetáhnout, měl proto problém čůrat do dálky, pořád čůral pod sebe. Jednou jsme s kámoškou dali Lukymu a jejímu klučinovi závodi, kdo dočůrá dál, Tomík to samozřejmě vyhrál a to Luky neunesl. Nemá rád neúspěch.Jakmile mu něco nejde, radši to ani nezkouší.
A tak pořád čůral jako holčička na nočníku a to i v jeslích. Naštěstí tam jsou super učitelky, které to pochopily a nijak na něj netlačily. Teď to přišlo najednou. Kámoška (ta samá
) mu řekla, že už je velkej chlap a on to od ní vzal (od nás ne),zkusil to a šlo to. Tak jsme konečně bez nočníků!!! ![]()
Omlouvám se za romám a všem marodům přeji brzké uzdravení. My také opět kašleme a smrkáme, ale jen trochu.
Ještě fotečka ze sobotní návštěvy plzeňské zoo, ostatní na našich stránkách (www.kucerkovi.estranky.cz ). papa
http://emimino.cz/…%20e%205.jpg 
Ahojky, mam rychly dotaz na Misu. Kupuji piskoviste, a v hodnoceni te konkretni pani na MMB jsem si vsimla, ze jsi ho koupila take. Je dobre, mas nejake poznamky ci pripominky? Diky.
A.
Ahojky holky,
něco tady napsat… nějak vůbec nestíhám, ale nejsem asi jediná, jak tak koukám.....
Třeba se někdy zmůžu i na text, pro dnešek ale jen fotoreportáž z Velikonoc, kdybyste se chtěly mrknout.....na Rajčeti
Papa, mějte se moc hezky, užívejte krásného jara.
Ali,ty mě asi zabiješ
,sle mám komp rozbitý už tejden a ted mi manžel koupil notase aby měl ode mě klid ptž bez netu jsem jako bezruká
tak snad to není s křížkem po funuse,každopádně pískoviště je super,žádnou výhradu na něj nemám,je opravdu perfektní,jen ty vrchníprkna jak tvoří lavičku si musíš natřít,barevně natřené jsou jen ty spodní,aje to snadné,složilajsem ho i já a to prosím s dětma za zadkem
je za doboru cenu a opravdu je dobré.Já kupuju na MMB všechno,taky jsem jim koupila klouzačku tu delší,ta zvířátka mají taky z mmb a ted dokonce i dvoje golfky ![]()
jinak jsem zkoukla fotečky Dity,taky helči a Markýtko holk\ jsou už velký a krásný
.
Denisko,to jste šikulky bez plenek,já si dala závazek od prvního května je posazovat,oni hodně nosí nočník ted a sedají si na něj,jako oblečení,tak dokud to jde tak se do toho dám i když mě to děsí ![]()
A Dituš,koukej něco napsat,tobě musím říct,že si na tebe vždycky vzpomenu jak moc akční a činorodá rodinka jste moc vám to závidím,já mám nějak z takovýchhle akcí hrůzu,já jsem s dětmi ještě neb\la ani na nějakém veřejném pískovišti
,navíc minulý týden jsem s nimi byla poprvé v ol\mpii v nákupním centru,a jak oni koukali na tu pokladnu když pokladní markovala ona říkala jak jsou z toho paf vidte a já na to,no,oni to vidí poprvý,no,koukala na mě jako na blázna,já jsem s nima prostě nejraději doma,na zahradě i doma mám vše jakžtakž zajištěné a venku se toho děsím že se ulítám,taky když někdo přijde na návštěvu tak jsou na každého hrozně zvědaví,manžel říkal,že je držím v izolaci ach jooo
jak to máte vy ostatní,nemyslím ty co b\dlí v bytě,t\ jinou moýžnost ani nemají ale vy co máte svou zahrádku…??
Ditu , já už Ti fotky lustrovala, jako vždy super, akční, to bych taky chtěla být, ale asi jsem na to lenivá, Velikonoce jste si užili perfektně…
Míšo , přeji hodně úspěchů s nočníkováním, že bych se k Tobě přidala? Furt se na to chystám a po pravdě se mi taky nechce,holky nočník odmítají, A. dokonce řve,když jí po:,–(ím
Tak nevím,zda to takhle lámat,ale někdy už musíme … ať stihnem školku ve 3 bez plen,ach jo. Teda pokud nás vezmou …
Jo a ta izolace, hmmm, my jsme v paneláku,takže ted jsme venku furt,a ani trochu se Ti nedivím,že se Ti nikam nechce,když máte zahrádku u baráčku,dost prostoru … ale je fakt,že děti se potřebují trochu otrkat,jak mezi ostatníma dětma,tak s ostatníma dospělýma. Holky jsou třeba dost bojácný, nebo spíš opatrný, trvá jim, než se rozkoukají v novém prostředí, skamarádí s novýma lidma,dětma … o to víc se snažím je venčit kde jsou děti,nebo chodíme na to cvíčo… efekt moc nevidím,ale možná je to období taky…
Jinak my byli teď nemocný týden,postupně střevní virozka, A.průjem, N.průjem+horečky+zvracení. Já jen průjem. Ještěže už je to za námi,fuj. Jediné pozitivum,že jsme odbourali ranní mlíko,jak mlíko nemohli,teď dávám až po úplném probuzení a ne v posteli. Taky trochu zhubli,ale už zas papají jak 2 kyselinky,takže bříška nabývají původní velikosti ![]()
Jinak nic nového celkem, fotky průběžně doplňuju na rajčeti,jsme furt někde venku jak je hezky,písek, hřiště,park,nějaký výlet,když má tatka volno, croozerujem …
Jo a Helli , teď jsem Ti skoukla starší fotky a scrapíky na MMB a slintala jsem nad vlasatou Nikolkou!!! Necháš jí je zase dorůst????
Měla je fakt nádherný… A jsi dobrá s tím kalendářem,já se nějak zasekla
ale ted mám nový noťas,tak snad, až bude víc času …
Pár foteček:
http://img.mimibazar.cz/…f1922327.jpg /> Tříkolkujem
http://img.mimibazar.cz/…f1897966.jpg /> S kytičkama.
A 2 videa:
http://n-joy.cz/…klvvd4gk2br8
http://n-joy.cz/…fcad5pf4s88p
Ahoj holky, já vím, že jsem hrozná, že nenapíšu a nenapíšu..... Fakt nestíhám. Ale polepším se. Dávám si předsevzetí. Teď po tom prodlouženém víkendu..... Jedeme zase pryč, na jižní Moravu, tentokrát máme pronajatou chalupu, sjedeme se tam tři kámošky z výšky s rodinama, dvě jsme ze severní Moravy a jedna žije ve Vídni. Moje holky tam budou nejstarší a zároveň i nejmladší, nějak jsme to rozmnožování naší Bárou zahájili a dvojčatama uzavřeli…
Pak se ozvu.
Fotky máte všecky strašně pěkné, děti rostou přímo neuvěřitelně..... Však já v posledních dnech, týdnech sháněla taky už školku (na příští rok)
Mějte se krásně, papa
Ahoj, já čtu, ale reagovat nestíhám. Dětičky máte krásný, fotky úžasný ![]()
Chci se zeptat, kdo trénoval či trénuje nočník - zvládáte to s oběma zároveň? Já tedy první dva dny zkoušela oba, ale nezvládám si pamatovat, kdy kdo naposled čůral, mám z toho hlavu jak balon, tak teď jsem Zuzku nechala a zkouším jen s Jindříškem. Jediný úspěch je, že už ví, že se počůral
Někdy i stihneme přesun na nočník a tam to dočůrat, ale dál jsme nedospěli. díky a drzim palce, at jste ok!
Ahojky,
Ivusko rechtaci video je pekne, balkonove take.
A mate pekne trikolky, vypadaji bytelne. Co je to za znacku a za kolik se daji poridit? Hod odkaz, pokud jsou z netu.Ted prave shanim trikolky, vcera jsme vyreklamovaly nase, u obou praskla kovova konstrukce.
Ja mam po vegetu, byli tady 2 tydny moje rodice, ty se komplet starali o holky, a ja jsem pracovala nebo jsme dovolenkovali, sportovali, vyletovali. Koho by to zajimalo, tak neco je na rajceti.
Miso , piskoviste uz mam objednane, snad pristi tyden dorazi. Uz se strasne tesim prave na to, jak nebudu muset porad chodit na to verejne hriste, strojit se, tahat s sebou piti, plinky, ubrousky, susenky, kyblicky, mic, motorku,…
a budeme u nas na zahrade. Pred par dny jsme zaseli travu, tak ten mesic a snad uz to bude v provozu. Jeste chci skluzavku, jaku teda mate? ![]()
Jsem se rozhodla, ze budu se snazit aby holky umely (bez prace) dva jazyky. Tak rano, kdyz jsme samy doma mluvim na ne ukrajinsky. Moc mi to nejde, obcas zapominam a zklouznu do cestiny, ale snaha je
Uvidime, jestli mi to vydrzi.
Nocnik . neprovozujeme
Doufala jsem, ze je nauci babicka s dedeckem za ty dva tydny, ale ty to vzdali. Tak prijedou zas za 2 mesice, tak zase mam vymluvu, ze mohli to zase zkusit oni
Jinak taky bych rada pocetla instrukce jak se to dela s dvema detma?
Pisu dost chaoticky, chodim sem dost malo, a ani uz nevim na co jsem reagovala, a na co ne.
Tak zkusim se polepsit a prispivat sem casteji.
Jdu jeste na rajce zkouknou fotky, Ivuska tam urcite za dva tydny prihodila aspon 3-4 alba
, tak se pokocham ![]()
Pa. Mejte se krasne!
A.
Nejoblibenejsi zabava pro nasi Karinku –LÍ-Í-ÍTAT ![]()
http://img3.rajce.idnes.cz/…es/karin.JPG /> http://img3.rajce.idnes.cz/…s/karin3.JPG /> http://img3.rajce.idnes.cz/…s/karin4.JPG /> http://img3.rajce.idnes.cz/…s/karin5.JPG
Ali,klouzačku máme SMOBY tu delší 150 cm,je opravdu stabilní a bezpečná,stála asi 1600,hodím sem odkaz na paní,od které jí máme,chci jim koupit obyčejný bazének aby se do něj mohli klouzat,ptž nám jsme koupili velký bazén i se solárním ohřevem,takže počítám,že se budou koupat tam s námi,taky uvažuju o skákacím hradě,le uvidíme.Na tu zahradu a na ven se toho dá koupit strašná spousta,taky jsem objevila tříkolku pro dvojčata,tak uvažuju o ní,jenže to by člověk musel mít doma tiskárnu na peníze
.
S tím nočníkem by mě to taky moc zajímalo,jestlli e to dá s oběma dětmi najednou,ale osobně asi začnu s jedním,sice si myslím,že bude otravovat i ten druhý,ptž si poslední dobou oba pořád sedají na nočníky a nosí je všude,takže asi stejně se budou učit oba najednou,ale měla bych už začít dokud k nočníku nemají nějakou averzi.¨
ještě jsem něco chtěla,a nemůžu si vzpomenout,připadám si někdy jako blázen,kolikrát chci něco říct,a nedokážu se vykoktat,nebo mi to trvá věčnost než něco řekmnu,ptž pořád hledám vhodné výrazy,asi mi už z MD hrabe nebo co ![]()
Jo,holk,yjak vám děti mluví??Mě Dominiček říká docela dost slov,i některé spojuje třeba mami dá hamham a tak,ale Filda ten neřekne skoro nic,a spolu oni mluví nějakou svou divnou řečí,vydávají ze sebe zvuky jako aaaaaaaaaaa,eeeeeeee,iiiiiiiiii,v různých výškách,s různou intonací a zdá se,že ví,o čem mluví,když třeba najdou něco,co ještě neviděli(např na zahradě ježka)dokážou stát nad ním i 20 minut a přitom to je samý eee,aaa,iii,uuu,evidentně je to nějaká komunikace mezi nima…jak se dorozumívají vaše děti???
Ahojte!
Ali , tříkolky máme zadara od známého,jsou už hodně jeté,ale holky na to zatím moc nejsou,tak jsem nechtěla vyhazovat prachy za nové. Ale trénujem, zlepšujou se, zatím nešlapou,ale v řízení se zlepšily. Až budou umět šlapat, budu uvažovat o novém modelu,ale to až asi příští rok …
Karinka je super letadýlko. Krásná fota… Holky to taky milujou,jenže s jejich váhou 13-14kg to zvládá jen taťka,já jen párkrát každou …
Koukala jsem na fotečky a Ty máš co povídat,hned 3 nová alba! SUper dovča na vodě, super,že se babi s dědou komplet starají o děti a tak dlouho … aspoň si odpočineš a můžete v klidu pracovati na baráčku …
A celkem jsi mě pobavila s tou ukrajinštinou - je to něco jako ruština? No já už si někdy připadám jak blázen,furt to samé dokola,a ještě dvojjazyčně,to by mě asi hráblo úplně ![]()
Míšo , holky teda větu kloudnou dohromady vůbec nedají,a to jsme starší. Hodně se teď zlepšily,zvířátka už umí skoro všechny základní,snaží se i opakovat,ale ta jejich hatmatilka prostě vede a přesně ty zvuky jaké popisuješ,no někdy to musím natočit,je to síla…
A jinak já si taky celkem připadám jak neandrtálec někdy, jak je člověk celej den jen s nima, chtělo by to občas zajít do práce, chybí mi to moc, mozek zakrňuje,ale jednak nemám hlídání a taky si říkám,že si je aspoň pořádně užiju,napracuju se ještě dost…
No a nočník my NIC,ale vůbec. Natálka občas kadí do WC,ale jen když poznám,že tlačí jinak ne,neřekne si. Anetka má averzi k nočníku,tjakmile jí po:,–(ím,už se šprajcuje a zvedá, tak to nehrotím zatím,ale budem muset postupně začít… A není to vůbec špatný nápad začít jen s jednou,druhá se určo postupně přidá…já bych začla s N.
Zdravím všechny po hooooodně dlouhé době.
Občas sem sice nakouknu, ale moc nestíhám…
Přesto koukám, jak nám ty děti krásně rostou!!!
Naše dvojčata oslavila v lednu druhé narozeniny. Je to pěkný šrumec. Oba jsou celkem šikovní. Přes den bez pleny, zatím ještě chvilku čekám až to půjde i v noci. Anetka je upovídaná „baba“, ale Matýskovi se do mluvení moc nechce. Zato je to takový „mamánek“.
Momentálně řešíme, kam půjdou děti do školky, protože už teď u zápisu nám řekli, že místo ve školce není a je všude přeplněno… Tak uvidíme…
Posílám pár fotek, případně http://kuzelcata.rajce.idnes.cz/ tady máme album.
VŠEM DĚTEM I RODIČŮM PŘEJI HLAVNĚ ZDRAVÍČKO!!! Mějte se moc krásně
PA KUŽELKY