Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ja vas nejak zanedbavam
, zkusim se napravit.
Novinky od nas: dnes jsem poiprve v praci! A rovnou na 12 hodin, je tady relativne klidno, ale je to fakt dlouhe…, uz bych rada domu, a jeste 3 hodky tady musim byt.
Dalsi novinka–budeme kupovat barak. Byla to uplna nahoda, a pred tydnem jeste jsme ani nevedeli, ze neco chceme ci hledame. Ale sla jsem s kocarkem na prochazku a nemela jsem cil, tak jsem sla kouknou na barak tady v sousedni ulici, ktery se prodaval a na ktery bysme dosahli pro rpodeji nasich bytu. A on vubec nebyl tak spatny, jak vypadal na fotce. Tak tentez den jsem sli na prohlidku (zrovna to byl prvni den prohlidek, protoze majitel pred tim byl v nemocnici). Bylo 6 zajemcu, pak 2-3 vaznych, a vybrali nas!!! Tak uz vcera jsme zaplatili zalohu, ted jen prodat rychle byty a muzeme se stehovat!¨
jESTE JSEM VAS NEDOCETLA, TAK SE JESTE MOZNA OZVU AZ DOCTU.
A.
Vsem marodum brzke uzdraveni! To je jedna z nehorsich veci – mit nemocne deti.
Ivusko , to vam nezavidim noce, sice u nas to nikdy nebylo nic moc, ale takhle hrozny ne. Nejvetsi problem mame porad s usinanim. treba vcera usly v 22.30
. Jinak Anika uz hodne casto spi celou noc, a Karin se budi a vyzaduje mliko. Voda ja odmitana a rev, tak to zkousim nedat, ale pak stejne bezim a delaM MLIKO, JE TO RYCHLE A UCINNE, A JA tak chci v noci spat, ze to odnaucovani kazdou noc posouvam na pozdeji. A fotky uz jsi take zaregistrovala, ty jsi ale rychla
Oslava byla v pohode, akorat jsem ji planovala na chalupe na zahrade, ale pocasi nam to nedovolilo, tak jsem byla z toho trochu smutna. Ale neva, tak pristi rok uz na zahrade u baracku.
Heli, ty jsi nas teda zmatla s narozkami
Pekny metrik novy, skoda, ze nefunguje, tak ho zkusim take:
""http://lilypie.com/pic/080827/nI5Y.jpg":http://lilypie.com/…827/nI5Y.jpghttp://b3.lilypie.com/bqdZp2/.png
Jak to teda je s tou skolkou? Kdy se musi hlasit? Jsou v dnesni dobe s tim nejake problemy, je malo deti ci hodne deti?
uz mne konci prace, za chvili to balime, jeste tady musim spoustu veci dodelat.
tak se loucim.
mejte se krasne.
A.
Ali , no super novinky, jsi teda dobrá s prací a přítel taky,že zvládá holky … co mu zbývá vid
A domeček je super taky, holky budou mít výběh, sice je s tím práce,ale zas ta pohodička v létě na zahradě,grilovačka, koupáníčko, taky bych si dala říct. My zatím nic takového neplánujem,jednak nejsou finance, ani vhodné nemovitosti na prodej (byt stále splácíme),ale taky ještě nevíme,kde se nakonec usídlíme natrvalo, tak tomu ještě pár let necháme čas … A co svatba? Neplánujete? Nebo nechcete vůbec? Holčičky by byly tak nádherné drůžičky!
Jinak u nás vše při starém,akorát mám nějaký odliv energie,mám pocit že mě holky vysávají,ale je to asi přechodná krize…doufám,snad až se manža vrátí,tak bude líp,teda zas hned odjede,ale aspon nějaká perspektiva…
Máme první bačkůrky,každé jiné i velikost o půl čísla (A.má 13 a Naty 12,5). Ještě je nebudu dávat,mají tam dostatečnou rezervu ještě,až bude chladněji začnem dávat. ALe zdá se mi, že se jim v nich lépe tape. Omlouvám se,že píšu jak tatar,jednou s diakritikou jednou bez,nějak nemám sílu to spravit. Noce stále stejné,jen dnes mě nechaly vyspat v kuse 4 hodiny,čučela jsem jak jojo. Ale pak zas hodku řádily,flašku jsem dala až o pul 7 pak spaly do pul 10 a to jsem je budila… Napadlo mě,že to naše špatné spaní je proto,že tak pozdě vstávají a jsou pak přespané a v noci nechtějí spát. Ale zase u tchánů spaly jen do 7 max.pul 8 a spaly stejně prdlačku, tak nevím.
Tak jdu do hajan,dnes kašlu na úklid,co jsem měla v plánu, zítra je taky den
to je morálka … tak papa!
Ahoj holky,
Ivuško, ten odliv energie moc dobře znám, mám ho v pravidelných intervalech taky, až teď jsem se srovnala se změnama, co máme od prázdnin, tj. jedno spaní denně (ale někdy nestačí), fanyho neustálý běhání (fakt krutý, už mám vytipovaný uzavřený hřiště a chodím jen tam, to se jinak nedá, dnes zrovna jsem byla s manželem v parku, říkám, budeš ho honit ty, já ne - manžel prvně machr, až Fanyho málem přejel cyklista, tak mu sklaplo, byly tam dvoje další dvojčata, oboje klidný, mamka si seděla u kafíčka, si říkám, je to možný?:)))takže po hodině běhání bylo zaveleno že jdem na hřiště s brankou cha cha
co je u nás ve dvoře.
Takže tak u nás..Ivuško koukám, že máte ty noci furt divoký, to je mi líto, ale na druhou stranu čumím, že holky spí do půl 10..u nás vstávačka tak kolem půl 7, to je pro mě tak akorát. A kdy ti chodí spát večer?
Alino, gratulace k novýmu bydlení!!! Mně kluci teď chodí spát kolem půl 8, zlatý, půl 11 si nedovedu představit…do kdy spí ráno? A jak dlouho přes den?
Pepen , teda to lítání kolem Fanyho musí být síla!!! Takže bude ještě hůř říkáš
JInak holky koupu o pul 8, v 8 jdou do postele, nekdy usnou o pul 9 nekdy v 9. A přes den spime jednou uz asi 2-3 mesice, většinou hodku, max.hodku a pul a to jsem rada. Dnes se ráno začly budit až o pul 3, pak po hodine, ale stačil dudel vždycky-myslím,že v tom bude zakopenej pes,ale taaak se mi nechce do odnaučování. O pul 7 dostaly flašku a do minuty byly tuhý.Mně se už usnout nepodařilo,tak si dám aspon v klidu snídani atd.
Pepen to běhání mám teď taky za zuzankou. Honzík zase sedí a řve, protože chce být u mě a já nevím, co dřív. Nejlíp je, když jsou oba v kočárku, ale to dlouho nevydrží. Takže my chodíme k nám na stavbu, která je oplocená a tam mají hromadu štěrku a můžou si běhat a lízt kam chcou. Jinak Honzík začal teď líp chodit. Sice samotného ho to nenapadne, ale pokud mu řeknu nebo ho postavím, tak chodí. Ale jde mu to ztěžka a myslím, že to ještě pár týdnů potrvá než se pustí sám od sebe. ![]()
Ali s tou prací jenom tiše obdivuju. Já jsem teď taky bez energie jak psala Ivuška už se děsím až půjdu za 2 roky do práce, protože to bude asi mazec.
Jinak naše Vikča šla v pondělí poprvé do školky. Školku máme přímo tady v obci, takže je taková rodinná a Viky už spoustu dětí znala z hřiště. Ale i tak to je masakr. První den dobrý nadšená, ale ona si myslela, že tam šla jako na návštěvu a znovu tak za půl roku. Chtěla vzít domů i bačkorky, že prý budou smutný. ![]()
Druhý den dobrý, ale učitelka říkala, že tak kolem 10 hod začne být smutná a že už by chtěla domů.
Dneska totálně ráno nespolupracovala a vymýšlela si kdo ji nakrmí, obleče a učeše a nakonec jela s řevem, protože jí ráno vozí manža on jezdí na 3/4 na 8 do práce, takže to je v poho.
No ale čekám, co bude zítra.
A taky se děsím, co za ty dva roky, když tam půjdou dvojčata a to tam ještě budou mít i rok Vikču.
Viky chodí domů po obědě a stejně je jí to tam dlouhý a oni hned na celé dny. Radši na to ani nemyslím.
S tím zápisem. Dětí do školek je moc, ale většinou berou. U nás měli kritérium trvalé bydliště dítěte v obci a pak věk nad 3roky.No a pak v pořadí:
1. pokud jde rodič do zaměstnání
2. má tam staršího sourozence
3. na celý den docházka
4. ostatní podle místa
Zápis byl v květnu na tento školní rok. Takže půjdeme zapsat děti asi my už příští květen, protože děti půjdou ve 3 letech a to mají v květnu další rok, to znamená v příštím školním roce.
Myslím, že se to počítá až do 31.8. Děti narozené od 1.9. patří do nového školního roku.
Doufám, že jste to pochopili, nevím, jak jinak to popsat. ![]()
Ivuško se spaním nezávidím.
My teď chodíme spát taky kolem půl 8 a to hlavně kvůli Viky, ale děti jsou mezi 6 půl 7 vzhůru a to všichni tři. Myslím, že jsou trošku přetáhlí, protože ještě nedávno spaly i do půl 8. Taky už je dávám spát většinou 1 denně, ale občas jim dám i 2 x a ono jim to pomůže. Když spí 1 x tak taky něco přesa hoďku někdy 1,5, ale když spí 2× tak pokaždé 1,5 a večer jsou taky grogy, takže já si myslím, že jsou prostě přetáhlí a občas potřebují oraz.
Nic jdu vařit, za chvilku pro Viky odpo jedu koupit dětem podzimní botičky a tílka a tak
pa
Denisko , tak přeci jen tady máme prvňáčka ve školce … Ono je jiné,když tam jde 2.dítě a už tam má sourozence, a mamka už není doma a chodí do práce, nebo 1.dítko a mamka je ještě s dalším(i) doma …
Tu školku jestli jsem pochopila dobře, tak i my bysme měli jít už příští rok na zápis? Holky jsou 15.7.,ale stejně nevím,zda je nedám až od 1.9.,jelikož o prázdninách jsou většinou ve školkách děti pomíchané,nebo se chodí i do jiné školky … Taky budou muset hned na celý den, nebo je zkusím o těch prázdninách dávat jen občas a pak na celý den, to nevím,jestli mi to projde … Taky se toho děsím,ale do 3.mimi nepujdem, vpráci se mnou počítají, a z fin.duvodu musim nastoupit co nejdrive …
Taky vařím,dnes jen květák s bramborem,dětem na mozeček a mně se sýrem a pujdem nakoupit. Tak všem hezký den sluníčkový, a má být pěkné celé září!!!
Ahoj, maminky a batolátka a miminka ![]()
Po dlouhé době, kdy jsem byla bez netu, se hlásím, prckové ještě nechodí, jen Jindra ujde tři čtyři kroky, ale jen jako hru, Zuzanka ještě dlouho nebude, leze, obchází, ale vůbec nemá potřebu. Rehabka je s nimi spokojená, jen se Zuzankou kvůli zpevnění bederní oblasti máme cvičit na míči.
Myslím, že jsme bezkonkurenčně nejmenší a nejlehčí - v roce 7,5 kg a 69 cm Zuzanka a 8,4 kg a 71 cm Jindříšek, ale jsem zvyklá, všechny moje děti jsou malé. A Zuzka navíc odmítá jíst zeleninu a maso, nejradši by jen jogurty, žervé, tvaroh apod. Jindra zblajzne všechno ![]()
Nezvládám vás dočíst, tak přeju všem, ať jsou děti zdravé a dělají vám radost a vy si najdete chvilku taky pro sebe! Já se rozhodla trochu osvobodit od své závislosti na počítači, strašně mi to žralo čas, tak asi jen občas nakouknu, ale mějte se všechny moc hezky!!!
Ahojky holčiny,tak snad dneska bude chvilka abych napsala něco o nás.
Narozeniny proběhly v pohodě,koneckonců,fotky přikládám pod text,kluci byli nadšení dárečky,akorát dort jim moc nechutnal,asi jsem to moc neosladila čico,ale pomatlali se v tom hezky,to jo
.Dneska jdeme na roční prohládku,tak sem pak ještě hodím aktuální míry obou.Filípek krásně chodí,a Domča se pořád vzteká,ptž by to chtěl umět taky a nejde mu to.Jinak spolu začali krásně komunikovat,nejen řečí,ale i pohledy,přesně poznám,když se na sebe kouknou a mají za lubem nějakou lumpárnu
.
Jinak jsou zlatí,moc nezlobí,v noci spí,akorát Domča začal vyvádět s jídlem,sušenky od Adama,to by žral,to jo,ale nioormální jídlo nee.
Takže prostě nedostane nica pak kolikrát řve hlady.
Jinak u nás nic nového není,akorát jsem opět ostříhaná nakrátko,byla jsem včera večer,a kluci ráno koukali tak divně,ale poznali mě,to jo
to jedině kdybych šla na celkovou plastiku,prsa,obličej,prdel,boky břicho…atd
ne že bych to nepotřebovala.
Tak,vkládám fotečky z narozenin.
http://img.fotoalba.centrum.cz/…169830_4.jpg
http://img.fotoalba.centrum.cz/…169829_4.jpg
http://img.fotoalba.centrum.cz/…169828_4.jpg
Jinak,s odlivem energie,to znám,začíná podzim,a já mám opravdu depku z toho,že furt budou děti jako prasata špinavý,taky budu muset furt psovi mejt nohy,takhle šla ven a hned zas dovnitř,tohle už nehrozí…prádlo bude blbě schnout..bude brzo tma,fuj tajbl.
Už mi někdo straší,letím k nim,papa.
Ahoj všichni,tak sem zase nakukuju, co je nového. My už se asi dva měsíce konečně přetáčíme na bříško a kolem své osy. Občas zvednou zadeček z podložky, ale to je vše.
Míšo studovala jsem ten hrnec a podle receptů se dá do omáčky třeba jen 2dcl vody. Pak vodu dolíváš nebo tak přibyde šťáva z masa? Vůbec si to neumím představit, ale vypadá to velice zajímavě. Hlavně jak to šetří čas.
Ivuško ten kočár vypadá suprově,ale ta ¨cena
.
Všem narozeninkovým přeju vše nejlepší a ostatním hodně zdravíčka v příchozím podzimu.
Ahojky holky,
tak jsem dneska na prášky.
Naše Zuzka ráno snědla kus igelitu. je to takový ten obrázek na sklo (čtverec 3*3 cm), co byl kydsi v jogurtu Kostíci a my je měli na lednici. No a on se dneska uvolnil a spadl na zem a Zuzanka ho našla a hned ho ochutnala. Já ji viděla jak to jenom přede mnou polkla a pak jak se nadavovala, protože jí to zůstalo v krku. Tak jsem nevěděla která bije, do toho začli oba brčečet a já byla úplně mimo. Pak to Zuzka asi polkla a byla v pohodě, ale já si docvakla,že snědla ten igelit a tak jsem volala naší mudr. Ta nevěděla, tak volala na chirdu, kde jí řekli, že by se to mělo natrávit, že na RTG nic neuvidí a taky máme sledovatt stolici. Tak teď čekám, jestli něco vyleze a hlavně aby nezačala zvracet, protože to by mohlo jít o zauzlování střev.
Takže teď budu 3 dny v pohotovosti.
Tak já jdu , děti se vzbudily. Zatím ahojky D
Denisko , četla jsem už Tvůj příspěvek na Dvojčatech. Moc nevím, o jaký kousek igelitu jde,ale snad to bude OK. Ale věřím,že jsou to nervíky, tak budem držet pěsti, ať máte brzy igelitové hovínko
![]()
U nás jinak nic nového,holky furt rýmujou,chrchlají,ale v noci kupodivu spí lépe než před rýmou,teda jak kdy. Natálka už taky udělala první krůček, Anetka se občas samapustí a jde si 5-6 krůčků do prostoru,baví jí to,ale je ještě nejistá a zbrklá. Každou chvíli na něco padá, nebo z něčeho,ach jo. Zítra námpřijde kočík,už je na cestě,tak už se těším,že budem konečně moct na dlouhé vycházky do terénu. Ach jo,tak mi tam někdo zase nechce usnout po ranním mlíčku
Jdu to zkontrolovat. Tak papa, zimě zdar
(To je zas oblíkáníčko,co
)
Denisko , tak co??? Našli jste igelitové hovínko?
Snad už nemáš nervíky a vše je OK.
Jen se vám chci pochlubit s naším novým kočíkem
:
http://img.mimibazar.cz/…f1331251.jpg /> Je uplně super, jsem s ním strašně spokojená,o 200% praktičtějí než TFK (jednodušší polohování zad,lepší přístup do košíku,super boudičky,kt.bezvadně kryjou proti dešti,větru,slunci), o 3kg lehčí, o 2cm užší, o 5cm širší sedačky, nádherně se s ním jezdí…no jsem z něj zatím nadšená,ani brzda mi nechybí,tak doufám,že to bude bez nějakých reklamací…
Jinak Anetka už pěkně ťape,přejde pokoj sama napříč zatím jen,Natálka zatím stále 1-2 krůčky. Včera měli obě 1.noc bez probuzení !!! Službu na vstávání měl taťka
Ale dnes zase řvaly (vstávala jsem já
-hlavně Anetka, od 1 do 5 po pul hodinách řev (nebo spíš srdceryvný pláč a vzlykání),utišila se jen v náručí,ale po položení do postýlky začla nanovo,no děs běs,už to trvá s výjimkou včerejška tak 4-5 dní,rostou jí stoličky,ale tím to asi nebude…možná ten vývojový skok spojený s chozením,fakt nevím. Snad to přejde,N.je OK když ji Anetka nevzbudí.
Ivuško , gratulujeme k chození.
Holky jsou šikulky.
Náš Honzík už taky ťape sám, doma už klidně chodí, ale většinou mu musíme říct aby šel a nelezl, protože to je pro něj pořád přirozenější.
![]()
Holt mu to ještě bude nějaký čas trvat než se přeorientuje ze 4 na 2. Venku moc ťapat nechce. Nevím jestli si není jistý v botech nebo neznámým povrchem, ale myslím, že to časem taky zlomíme. Hlavně, když vůbec má chuť ťapat sám. ![]()
Zuzanka nám po 2 dnech vykakala kousek samolepky, ale úplně jiné než jsem čekala. Byl to asi půl cm míček samolepka taky z jogurtu, co si Viky lepila někam na zeď vedla ledničky a vysoko, aby jí to mimina nebraly. Tak teď vůbec nevím, jestli to nebylo tohle, co přede mnou snědla. Ale faktem zůstává, že ten igel. kousek tam u ledničky nebyl a nikde není, tak nevím, kam by se poděl. No Zuzanka jinak stolicuje parádně a bříško ji nebolí, takže doufám, že to bude OK. ![]()
Ivuško kočárek máte nádhernej, holky jsou v něm jako panenky. Moc Vám to sluší, tak ať ho hlavně pořádně využijete.
K těm nocem...... Vůbec Ti to nezávidím. Holky jakoby poznaly, kdy má službu na vstávání taťka, viď?
To je jako naschvál. Já Tě obdivuju, že k nim takhle dokážeš v noci vstávat. Já jsem hrozně nevrlá a občas na ně i zakřičím, když někdo v noci mluví nebo bezdůvodně pláče ze spaní. Ale to hlavně proto, aby se nevzbudily ostatní 2.
No a tak jsem to dohnala do takové dokonalosti, že ráno, ale i po obědě, když se někdo z dětí vyspí, tak nezačne hned mluvit nebo se mlet, ale jenom se ke mě přitulí a je potichu a mazlí se a ráno když už to trvá třeba půl - 3/4 hod a druhý pořád spí a ten první už začíná být hlučnější, tak ho sundám z postele a on si potichu dojde do obýváku sám za taťkou, kde si lehne k němu do postele a taťka se o něj postará nebo mu dá hračky.
Tohle hrozně dlouho trvalo naučit je a taky Vikču, která byla zvyklá vstávat a být hned hlučná. Teď mi jen zašeptá, že jde za taťkou a jde potichounku.
Zítra máme ve školce rodičák, tak jsem zvědavá, co se dozvíme.
Vikča už si zvykla bez problémů, dokonce, když ji vyzvedávám po O, tak ještě musí vždycky něco dodělat a musím čekat.
Tak jsem ráda a doufám, že s dvojčatama to bude jednou ještě snažší.......
Na domečku teď doděláváme fasádu, tak teď řešíme barvu fasády a věci okolo, do toho objednáváme obklady do koupelen, baterky a tak dále, takže zážitek. Kolikrát se mi už nechce nic, protože všeho je teď tolik, že nevím, co si vybrat.
No končím.
Pa denisa
Denisko , no super, tak snad to nakonec nebylo to cos myslela a Zuzanka je v pohodě…
Čučím teda,jak to máš vykoumaný s tím probouzením … jenže u nás spí děti v postýlce z které samy nevylezou a taky není za kým je poslat, jelikož taťka spí většinou déle než já, takže si většinou probuzené dítko beru do obýváku já. Nebo vzbudím i to druhé,když spí dlouho už. A že k nim dokážu vstávat - no mně nic jiného nezbyde, než poslouchat ten řev, stejně bych u něj neusla
Někdy je to fakt, jak když je na nože bere,až začínám pochybovat že je to normální … Dneska po 30 minutách po obědě Anetka supstila hysterák - teda spíš pláč a vzlykot,úplně se chvěla, pak jsem ji ještě zkusila uklidnit a dala plyšáky do postele aby si hrála,většinou u toho usne, no a neusla vůbec… Natálku to samozřejmě nevzbudilo, a musela jsem ji budit. No aspoň jedno dítě spinká normálně.
Jo a to dodělávání baráčku - já jsem to podstupovala před rokem a půl,když jsem s holkama byla těhu, mně to vybírání moc baví,ale je fakt,že je toho ted tolik… a jiný to je na bytě, kde se otočíš a jsi na druhým konci, než v baráčku …
Chození venku nám taky nejde,teda Anetce,hned jde na zem,cítí se tam jistější,zajímavý je,že v botách doma chodí ale venku moc ne,asi ten nerovný povrch …
No nic jdu chrnět,nebo se zas nevyspím,když budou ječet,jepice moje roztomilý ![]()