Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
24.8.08 22:24

Ahojky,
Míšo díky za rady ohledně hrnce. Rozmyslím to a moožná do něj taky půjdu. Za 1200 to je jak zadarmo pokud vaří, tak jak píšeš. :D

Ivuško tak Vám odjel taťka? Stejně jsi dobrá, že to zvládáš sama. Mně stačí když je pryč 2 dny a jsem z dětí totálně vyřízená. A to se doma moc nezdržuje, ale aspoň občas večer vykoupe a uloží děti a i to mi dost pomůže relaxovat.

Kočárek jsi vybrala moc hezej. My si necháme náš Spider, ale zrovna tento týden jsem koukala, jak mu děti daly za ten rok zabrat. Ten už snad ani není prodejný. :oops:
Taky jsem tento týden čistila kartáčkem naše golfky, protože to byl fakt humus. Děti mi v nich jedí chleba a sušenky občas vylejou pitíčko a taky v nich sedí špinaví ze země a z písku, takže vypadal příšerně. Teď je jako nový, ale nevím na jak dlouho. :D

Noční odnaučování nezávidím, ale je jasný, že už jde jen o zvyk a ne o hlad. Naše děti jsou v tomhle naštěstí v poho, ale Honzík se občas vzbudí na dudu. Někdy si ho najde a na:,–(í sám, ale někdy musím pomoct já.

Teď měl Honzík od středy teploty. Myslela jsem, že po očkování, přece jen dostal jakoby 7 dávek vakcín a drželo ho to 3 dny a to měl v noci i 40, ale teď nevím, jestli to spíš nebyla viróza, protože dneska dostala teplotu i Zuzka. Doufám, že se z toho konečně vyhrabeme jinak mě z dětí zavřených doma klepne. Dokud někdo nepřijde domů, tak s nima nemůžu ven a je to na zbláznění. Marod se mě drží jako klíště a zbytek žárlí nebbo se nudí a řvou.

Ještě že jde Vikča od 1.9. do školky. Doufám, že to zvládne v pohodě, protže pro ní to bude odměna, že bude s dětma a pohraje si a bude mít změnu než být pořád jenom s náma. Nevím, letos to léto vůbec pořád marodíme a tak jsme dost často doma izolovaní a je to fakt horor.
A já si taky odpočinu od ní a budu mít chvilku klid jen na ty dva prcky a to bude pohodička. Když mám jenom je tak jsou to zlatíčka...... :D

Tak jsem se nějak rozepsala radši končím
Pa Nissa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
24.8.08 22:36

Denisko , tak at se z těch nemocí brzy vyhrabete, no mně by hráblo, díkybohu holky nejsou moc často nemocné TUKTUKTUK, člověk nemůže ven, ted jak říkáš, marod klíště, druhý se sápe natruc, do toho 3.dítko, stejně jsi dobrá,že je zvládáš takhle! Za týden bude školka,dvojky se uzdraví a bude líp,uvidíš!
Nás ted trápí jen kašel-Natálka,na noc jsem dala Fenistil,tak čekám,že zabere,ale zatím furt hucá z ložnice. Někdy jí to vzbudí,někdy ne,ale já stejně neusnu … Jinak manža psal z Atlanty,že jsou na ně Amíci drsný,moc dobře si pamatuju imigrační oficíry,pánové tvorstva. Ted už jen do Texasu. Škoda,že zrovna dnes je pryč-mám kulatiny,takže minioslava byla bez něho,oficiální bude až se vrátí-za 3 týdny. Tak teď už mi táhne na 40 :-D :-D :-D Tak dobrou noc, jdu do hajan, teda lítat k postýlkám :-) papa!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
25.8.08 10:18

Ivuško tak všechno nej k narozeninám. Mě to čeká za rok. Teda vlastně i manžu. Doufám, že to už oslavíme v novém… :D

K těm nemocem, Honzík mi dneska do rána začal taky kašlat a to před měsícem měl ATB právě na kašel a tak před 14 dny skončil. Tak jsem dneska po ránu fakt neměla moc dobrou náladu. Doufám, že se mu to tentokrát tak nerozjede.
Vůbec nevím, co je tohle za léto, Viky zatím nikdy v létě od dubna do října nemarodila a teď tohle.
Jo a ty Fenistil kapky na kašel Ti poradila mudr? Já jsem jí tenkrát říkala, že dám na noc Tussin, aby nekašlal a ona, že není toho zastáncem, že to nic neřeší, protože ty hleny musí ven tak jako tak. Dokud to prý není hlenovité, tak by je i dala, ale jak je to vlhké, tak nechat odkašlat dat i zapít nebo po:,–(it, aby se ty hleny dostaly z krku ven a ono se uleví.
Já vím, ono se to líp říká než dělá, ale asi měla pravdu.

Tak já jdu dělat oběd.
Jediná výhoda toho, když jim není dobře je, že spí 2× denně a víc toho tak stihnu v těch chvilkách volna. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
25.8.08 10:49

Denisko ,
Fenistil mi poradila ségra - předepsala jí to Mudr., není to jen na kašel, zklidňuje to obecně po nějakém podráždění, ale jí to dala jen na noc na kašel. Nám to skvěle zabralo na noc - je to na zklidnění, a přes den nedávám,to dávám jen Thymomel - med+bylinky právě na vykašlávání, aby se ty hleny dostaly ven. Včera ještě hucala suše, dnes už trochu vykašlává. Ale je fakt,že ta noc byla super,od pul 12 do 8 snad i v kuse! Zato Aník ječela do 2 a pak zas v 5 a pak spala do 9,flašku jsem ji tentokrát nedala vůbec,a taky to přežila :-D Jdu pověsit prádlo, tak zatím papa!

Ali , tak jsem Ti prolustrovala fotky z oslavy :-D :-) :-) :-) Koukala jsem že se moc povedla! Dětičky na gauči jsou kouzelné. Pěkné dortíky i dárečky-houpajda se holkám moc líbí vid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
26.8.08 09:19

Ahooj Holky Ivuško,tobě všechno nejlepší k narozeninám!!!

Já je měla minulý týden,ale zdaleka ne kulatiny,spíš Kristovy léta :twisted: fuj.
K tomu kočárku,je úúúžasnej,už jsem na ně koukala na dvojčatech,a mít trochu menší děti,taky do něj jdu hned.Jenže,máme ty golfky,a taky tandem,ten jsem sice původně chtěla prodat,ale manžel mi ho celý pospravil,kolečka nezatáčí,nejsou do áčka a ted se mi s ním jezdí super,já hlavně s dětmi nechodím niákam na túry(ani na procházky,jsem ostuda)jen je dávám spát do golfek na zahradu,a to je chci ted odnaučit,začíná být už chladněji,a přece jen by už měli spát doma.Takže zřejmě prodám golfky,ptž dva kočárky mít nechci,hlavně jsem golfky potřebovala kvůli spaní,a kvůli skladnosti do auta,a jelikož tandem je taky super skladný,a spát budou doma,tak si nechám jen jeden.Ale ten z USA mě taky hoodně bere,jsem si minule říkala,proč nemohl být,když jsem byla těhule,bych ho koupila hned.
A já hlavně počítám,že příští rok na jaře už toho s kočárem moc nenajezdíme,já vím,budou ještě malí,ale je to jiné tím,že já až doted ten kočárek potřebovala fakt jen na spaní,a když jsem jela třeba nakouput,a to je už radši dám do nkupního košíku,ale stejně budu mít tandem,kdyby něco.
Denisko,to mě mrzí,že jste marodní,já musím zaklepat ťuk ťuk ťuk,od toho února,vlastně i ledna co měli oba zápal plic,jsme zraví,až mě to zaráží,protože toho bordeluco oi ocucají a snědí na zahraddě,furt dlabou šišky,hlínu,písek,pijí vodu z bzénu,prostě hygiena nade vše,ale možná je to tak správně,ať žijou bacily!!! :lol: :lol:
Jdeme svačit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
26.8.08 10:35

ahoj holky,
ja vam tu zase po nejake dobe vlitnu pro radu, neva?

ted pred 14cti dnama sem zacla davat zeleninku, Matej se cpe jak blazen, ale Misa to vubec nechce, tak nevim, co s ni, jestli ju nechat a zacit pozdeji, nebo to furt zkouset. Uz sem zkusila mrkev, brambor a okurek a furt nic.
No a druha vec, jak dostavaji prckove tu zeleninu, tak pak se vzdycky i matej (ikdyz toho sni hodne) jeste dopijou mlikem. Cetla sem, ze se jim pak ma postupne to kojeni nedavat, tak nevim, po jake dobe je to teda mysleni. Ja totiz mam obavu, ze kdyz jim prestanu to jedno kojeni davat, tak ze se mi bude delat min mlika a treba uz jim to pak nebude stacit v tu jinou dobu? Ja fakt nevim, su z toho nejaka zmatena :oops:

Jinak se mame fajn, prckove meli v sesti mesicich 64cm a Matej 7800 a Misa 7700g. To sme cvalici, co? doufam, ze se to ted trochu zpomali :-) Zoubky zatim furt nic, ale sem asi docela rada, protoze mam strach, ze jak zacnou rust, tak nam skonci celonocni spinkani. Bobci zacinaji byt pres den docela akcni, nastesti sme koupili ohradku, tak maji jen omezenej prostor :lol:

a tady jedna fotecka (choditka doma nemam, to bylo jen na foceni u kamaradky :-) ) ale libilo se jim v nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.8.08 21:36

AHoj holky,
po moc dlouhé době zase píšu, prázdniny jsme trávili bez netu:)

nějak vůbec nestíhám, Fany je běžěc, jinak ho nemůžu nazvat, prostě neustále s hlasitým smíchem zdrhá, takže pro nás jedině oplocený hřiště. jinak je to na prd. Vojta ještě nechodí, ale to mi vlůbec nevadí:)

Nisso, u nás bylo taky pár nemocí naštěstí vždy poměrně krátký - Fany 6.dětská, pak střevní chřipka, teď má 6. zase pro změnu Vojta a Fany je nachlazenej. Je to fakt síla, když jsou oba nemocní.

Jak jste psali o tom fenistilu - tak zrovna mi ho dr předepsala, že to zklidňuje ty sliznice a zmenšuje tak zahlenění.

Ivuško, ty noci nezávidím, ale vydržať!! U nás to proběhlo mnohem hladčeji, po dvou nocích řevu byl víceméně klid. Ale kluci měli jen 11 měsíců, a v tom to asi bylo lepší. Prý je ideální odnaučovat na noční mlíko mezi 8 a 9 měsícem, pak že to trvá dýl.
Ale pokud holky nechcou vodu, tak nemají žízeň a je to fakt jen zlozvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.8.08 21:39

Petulinko,
u nás trvalo měsíc než Fany vzal mrkev a spol na milost. A taky jsem ještě dlouho dokojovala, o mlíko se neboj, já spíš začla mít problémy, že se mi tam mlíko nahromadilo a měla jsem horečku. Jinak se produkce přizpůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.8.08 21:42

Já to dělala tak, že jsem postupně to poobědový kojení dávala později, ze začátku hned po té zelenině, pak třeba 15 minut, půl hodiny atd. Prostě aby to bylo postupně.
A asi bych ti poradila zkusit nabízet čaj k jídlu (nebo po), já to nedělala a pak jsem měla hrozný problémy je to naučit.
Ikdyž se všude píše, že kojený děti do 10měsíců nic jinýho než mlíko nepotřebujou, ale pak maj všechny holky (aspoň co znám), aby naučily děcka, že se pije i něco jinýho než z prsa:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.8.08 21:46

A ke kočáru - Ivuško vypadá pěkně, ale já už do kočáru nehodlám investovat, vystačím se spiderem, mně se s ním jezdí výborně. Ale taky bude asi dodrbanej, nevím, jestli ho pak bude někdo chtít koupit:)
A po kamošce mám takový starý golfky (úplná klasika golfky bez boudiček atd) a nic novýho nebudu kupovat.
Jak píše Míša, ono už to na moc dlouho ten kočár nebude..jak začnou kluci chodit pořádně, tak už je to jen na popojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.8.08 21:51

A ke kočáru - Ivuško vypadá pěkně, ale já už do kočáru nehodlám investovat, vystačím se spiderem, mně se s ním jezdí výborně. Ale taky bude asi dodrbanej, nevím, jestli ho pak bude někdo chtít koupit:)
A po kamošce mám takový starý golfky (úplná klasika golfky bez boudiček atd) a nic novýho nebudu kupovat.
Jak píše Míša, ono už to na moc dlouho ten kočár nebude..jak začnou kluci chodit pořádně, tak už je to jen na popojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
26.8.08 21:54

Ahojky
Pepen to je dost, že ses taky ozvala....... :D :D :D
To jsem ráda, že s nemocema nebojujem sami. Dneska už to bylo lepší. Zuzka tepltou neměla až večer před spaním měla 37,4, tak jsem to neřešila. Honzík teda hucá hrozně, ale v noci je dobrej. Dala jsem mu pod hlavu můj polštář přeloženej takže polosedí pololeží a v noci vůbec nehuckal. Ale přes den občeas jo a začíná to být taky vlhký.
Já jim zatím dávám Jitrocelový sirup, ale vůbec netuším jestli jim to zabírá. Už mi bude docházet, tak zkusím ten co psala Ivuška.
A taky jim mažu prsíčka thymiánovou mastí od Justu . Byla drahá, ale mě hrozně krásně voní a dětem se to hrozně líbí, když jim řeknu, že budeme mazat bříško, tak Zuzka hned vyhrnuje triko a hladí si pupíka. :D
o tom Fenistilu jsem neslyšela a jsem ráda, že to vím. Kapky doma taky máme, ale nejsou jenom na 6 týdnů od doby otevření?

K těm dětem: U nás Honzík stále nechodí, ale občas když ho slovně vyburcuju, tak udělá tři čtyři krůčky sám a klidně by mohl i víc, ale on radši kecne na zem.
Myslím, že to bude chtít čas i tohle je úspěch dřív by se nepustil ani za nic.
Zuzka ta běhá jak čamrda, taky jí doma říkáme běžec. Pořád chodí po bytě a pořád mi všude kramaří. Už mě štve 10 x denně sbírat tablety do myčky a vyhazené oblečky. Ale nevím, jak je to odnaučit. Jakmile jdu něco vyhodit do koše nebo vařím a sahám do skříněk, tak jsou u mě a a taky „vaří“.
Zuzka teď taky hodně kopíruje Vikču. Pořád si dává na hlavu čelenku nebo se češe nebo drží Viktorce, která jí češe. Berou si pany a hadry a strašně jí baví dělat kolo kolo mlýnský.
Honzík zase pořád bručí jak si hraje s autama a traktorama a td. Občas přijde k holkám, plácne je nebo jim něco vezme, ale spíš se přijde pomazlit a chovat za mnou a nejvíc za manžou. Na toho je úplně ujetej a tak manža do práce zdrahá tajně a je to s řevem.......... :D :D :D
Musíme taťkovi telefonovat a Honzík drží mobil a volá TÁTA a strašně se směje, když mu táta odpoví.

No je to s nima sranda, hlavně, když jsou zdraví........

Petulinkas Matěj i Miška jsou nádherný miminka. Je vidět, že se mají dobře a nic jim nechybí.
S příkrmama neporadím naše děti jedly vše a jedí do teď.
O mléko si nedělej starost, ono se přizpůsobí dětem. pokud nahradíš polední kojení jenom příkrmem, určitě se Ti mlíko při dalším kojení nesníží, spíš první dny budeš mít nalitá prsa než si zvyknou na nový stav.

Tak jdu spat
pa Denisa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
26.8.08 21:55

Pepen ,zrovna dnes jsem jásala,2 noci spala N.krásně,budila se max.2× v noci,a tak jsem si pochvalaovala,že aspon u ní měl ten odnaučovací proces úspěch (Anetka zas řádila) a ono ouha-prý je to vedlejší účinek toho Fenistilu!!! CHJO,takže až ho přestanem dávat,tak bude zas buzeníčko… Já si nemyslím,že to buzení je u nich na mlíko,prostě se budí,neumí spát v kuse,možná hlavní vinu nese dudel na noc (jak jsem si přečetla v knize o spaní),ale někdy ani ten nechtějí… Asi už to přestanu řešit,do odnaučování dudlu se mi fakt nechce,to se na to zas musim psychicky připravit a počkám,až jim to budu moct nějak vysvětlit,tak za pul roku třeba.
Ty jo tak vy už běháte-teda částečně… u nás Anetka začla chodit s chodítkem,tím jakse ho přidržuje,baví jí to ale ještě neumí „řídit“,tak furt do něčeho naráží. Ale myslím že za chvíli by mohla začít capat sama…vydrží už celkem dlouho sama stát bez opory.

Petulinkas ,holky jsou velký jedlíci,ale s mrkví jsme minimálně 14 dní bojovali. Pak jim to víc chutnalo s masem. A stejně jako Pepen jsem v období příkrmů měla pocit,že mám mlíka snad nejvíc,jak už pili hodně a příkrmů moc nejedli ze začátku,ale neboj tělo si to samo zreguluje. My zeleninku ze začátku zapíjeli-dokojili,tak měsíc,možná 6 týdnů,a pak jsem pomalu zkoušela jim dát jen pitíčko na žížu,když toho snědli více. Z těch příkrmů jsem celkově byla taková zmatená,jak kombinovat s tím kojením a tak,ale to si zvykneš,to je ten přechod,pak už od 8m kdy toho mohli daleko vice, to bylo v poho úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
26.8.08 21:59

Denisko , ten Thymomel, to je podle mě kombinace bylinek (jitrocelu,tymiánu…) a medu. Naty po tom lépe odkašlává,ted už skoro nekašle. Teda u vás musí být sranda. Jak koukám,máte ty dětičky dost rozdílné,my teda taky ne jak přes kopírák ale +/- podobné, Naty akorát je ve všem trochu pozadu a je větší hérečka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.8.08 22:01

Ivuško, já dávám ten fenistil i přes den, a u nás teda žádnej tlumící efekt nemá..Fany je stejně čilej jako jindy.

No je to horor, naučit ty děti spát, že. mně se k ránu větišnou budí fany, to hol bolívá břicho a je holt citlivka …a ten když začnš řvát tak to je ejkot, strašný. Vojta spí krásně, většinou jednou za noc bulí,l že mu vypadl dudel, tak ho dostane zpět a je klid.
Třeba můj synovec se budil v noci až do tří let - děs, ale to snad nebude váš případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová