Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
187
29.6.08 17:30

zdravím po delší době

zdravím po delší době. Koukám jak vám ty dětičky krásně rostou :) Kluci mají už 6,5 měsíce. Asi 2týdny už dost akčně lozí, teda snad se to tak dá nazvat :) Jinak mají 7,5kg a 68cm a dva zoubky oba :) Začínají zkoušet sedání a pořád se po něčem nahoře sápou. Nemají pud sebezáchovy tak se fakt nenudíme…

Tady máme videa

http://www.youtube.com/…/mishaczekcz

a tady jsme jak papáme. Můžete dát hlas když budete chtít. Díky :)

Doufám že se vám daří. Pro mě to teď bylo dost drsné období takže sem nechodila moc na žádnou diskuzi. se tímto omlouvám a slibuju že napravím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
29.6.08 17:36

Ještě odkaz na to jezení :)

http://www.hamanektv.cz/…254-obrazek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.6.08 15:35

Ahojky holky,

jsme zpet z dovolene, bylo to super! Vse jsme zvladli, byli jsme dost akcni, same sportovani a vyletovani, zadne valeni se u more a hned bych jela zas.
Prestala jsem na dovce kojit a uspechem je, ze se obcas zadari a spi aspon jedna celou noc. akorat to usinani nic moc (doma, na dovce byla parada, vecerni tura po hospodach je vzdy uspala .-)).
Nemam jeste docteno, jen jsem prolitla, tak reaguju na toto:
Sabri, ten ctvrtek jsme byli pryc, tak vymysli jiny termin, ted nejakou dobu budeme v HK.
Ivusko, nemuzu najit tvuj prispevek s heslem na rajce a s duvodem, proc jsi to udelala. Taky uvazuji o zaheslovani, nejak moc lidi ty alba prohlizi, tolik lidi ani neznam 8O , ani z diskuzi na netu. No nic. Tak pisni prosim do SZ, ok?
pa, musim jit krmit.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.7.08 22:06

Ahojte holky!
ALI písla jsem ti SZ,ale neuložila se do doručených,ale nedoručených (netuším proč), tak kdyby nedošla,pošlu Ti to na maila …
MYŠÁČKU, kluci jsou jako vždy šikulky šikovný,koukala jsem na vaše videa a hlasovala jsem i na Hamánkovi :wink:
MÍŠO31 tvoji kluci už stojí a obchází, šikulové! Dej vědět, jak to dopadlo s delfínkem - taky mám strach aby něco nespokli,snažím se to kontrolovat,ale stejně náhoda je blbec …
U nás si Anetka začíná stoupat,sápe se po všem a hlavně po mně, navíc začíná být hroznej maman, a to i třeba u našich, nikdy to nedělala,ach jo. Natálka trénuje sedání,už si sedne tak 10× za den,ale nijak to nepřehání,má svoje tempíčko :-) Jinak lézt asi nebudou,teda oni lezou,ale jen kousek a jakmile se potřebují někam rychle dostat,sklouznou do plazu … Nevím,jestli to hodně vadí,když přeskočí lezení a rovnou začnou chodit,vím,že u některých dětí to tak je,i já začala nejdřív chodit a pak lízt …
O víkendu jsme měli úraz,Natálka seděla tetě (budoucí švagrové) na klíně a jak ji přinesli polívku,tak tam strčila ruku,polívka byla hodně horká a hustá,takže hned nestekla :-( No plakala moc a moc,srdce mi to rvalo,chladili jsme nejdriv studenou vodou,pak jsem uháněla přes celé město s 1 řvoucí a 1 spící do lékárny pro Panthenol,ale ani pak se neuklidnila, naskákaly jí puchýře a strhla si je do masa,tak jsme pro jistotu jeli na pohotovost,tam námjen poradili (namazat a zavázat spešl obvazem na popáleniny) a jeli jsme dom.Pak se prospinkala a poprobuzení už neplakala. Toho ještě bude,ale stejně je z toho vždycky člověk ve stresu,jelikož neví u těch dětí …
Tady jsem si trochu hrála,chci to nechat vyvolat a svázat kroužk.vazbou a dát gratulantům (příbuzným) jako poděkování za dárečky k ročkám, už se nám to blíží … http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…ch_zlaticek/ heslo i login stejné jako u ostatních alb …
Tak jdu do hajan,dnes musím dřív,holkám rostou horní zuby (jedničky a dvojka) tak to jecelkem síla,už jim i dávám občas brufen (sirup),anetka tamměla i krev trochu,asi je to hodně bolí … Ach jo, proč těch zubů je tolik … tak všechny zdravím,co jsem na ně zapomněla a pište pište!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
2.7.08 20:20

Ahojky holky,tak jsem ani neměla po vás moc co louskat,je krásně teplo a všechny lítáte někde v luftě co?? :wink: Tak my už máme delfínka vyndaného,dělali mu ve čtvrtek minulý týden kolonoskopii pod narkózou,měl to už vrostlé do střevní sliznice,tak ho pak i bolelo bříško a prdelka taky :oops: :P .
Jinak,nemiám moc hezké dni,v neděli mi umřela kamarádka,rodila dvojčátka,a doktoři jí tu sekci posrali a ona zemřela. :cry: :cry: Dětičky jsou v pořádku,už snad mají doma obě,nejdřív si brali jen chlapečka,ale dneska měli jet i pro holčičku,byla menší.budou to mít strašně těžký.je to hrozný,co se může stát.Proto jsem poslední dny taková nějaká mimo,nevím,pořád na to musím myslet,že 16letá holčinka přišla o mámu,když jí nejvíc potřebovala,a miminka jí nikdy nepoznakí…přitom ona se na ně tak strašně moc těšila.je to nespravedlivý.tak je to.
A ted z jiného soudku,byli jsme na desetiměsíčn,tak Filda má 10,450g a měří 76cm,a Domča má 10,680g a měří 74cm.Taky už konečně Filípka oočkovala,takže za měsíc jdeme znovu.
Oba lezou jako vzteklí,ale podivně,teda Domča klasicky,jak se má,ale Filípek leze jako válečný veterán,jednu nožičku za sebou tahne,vypdá to legračně.Hlavně on toho moc nenaleze,jen k nějakému niábytku,a tam stojí,chodí,taky se už pouští,a už udělal i dva kroky než zbuchnul,ale to spíš nebyly kroky,ale udržení balancu než spadnul.
Ivuško,to album je krásný,moc se ti to povedlo.A jak jsi psala to opaření,chudák malá,takové bebíčko,no,hlavně že to nebylo horší.
Alino,super,že jste si dovku užili a koukej dát nějaké fotečky nebo je máš v albíčku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
4.7.08 10:52

Ahoj holky, tak jsem se konečně dostala k tomu, abych sem něco písla. Jsem ostuda a nějak to tu zanedbávám. My jsme se vrátili před týdnem z dovolené a ještě dnes nemám zdolané ty hordy prádla. Dovolená byla moc fajn a hezky jsme si to užili. Teda aspoň já a holky určitě. Taťka byl ze začátku trochu zaskočen :lol: . Není zvyklí na kalup kolem holek, který mě už ani nepřijde.
Holky dneska mají rok. Ani se mi nechce věřit, že to tak uteklo. Ach jo… Oslavu zatím odkládáme. Děda nám odletěl na lovy do Afriky, takže slavit se bude až se vrátí.
Přikládám pár foteček z dovolené, je to opravdu jenom kapka, neb taťka jich nasekal skoro tisícovku :lol:
Cesta letadlem za moříčkem
http://foto.dama.cz/…4/344873.jpg /> Pohodička v plážovém stanu
http://foto.dama.cz/…4/344875.jpg /> Večerní promenáda
http://foto.dama.cz/…4/344887.jpg /> U hotelového baru
http://foto.dama.cz/…4/344884.jpg /> Naše rodinka pohromadě
 http://foto.dama.cz/…4/344891.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
4.7.08 14:11

MARKYTKO, holčičkám přejeme k dnešním narozkám HLAVNĚ ZDRAVÍČKO, SPOKOJENOST A POHODIČKU!!! :-) :-) :-) :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Markyt ,tak vy takhle letadlem k móři a ve třech,ty brďo, to jste odvážní? A odpočinula sis vůbec? A kdeže jste to byli? Koukám,že holky už stojí a obcházejí, už máte první krůčky za sebou? Moc vám to na fotkách sluší,taková rodinná pohodička z nich sálá, stejně jako z těch Aliny fotek z dovči … trošku závidím :?

Míšo31 , tak teď mi úplně vyhrkly slzy a běhá mi mráz po zádech,no nedivím se Ti,že jsi z toho špatná! Ježiš to je fakt hrůza co se s dnešní lék.péčí může stát! Nebudou to dávat k soudu,nějaké zanedbání? Asi nemají náladu,stejně už jí život nikdo nevrátí,ach jooooo,je to hrozný!
Jinak kluci jsou koukám stejná váhová kategorie,akorát o moc šikovnější! Užívej si jich a těš se z jejich pokroků a úsměvů a snaž se na to nemyslet, já vím,lehko se to říká …DRŽ SE!

U nás veselo, Natálka si dnes taky poprvé stoupla, teda jen pod stolem jak před 14 dny Anetka,ale určitě jí to pujde rychle,sedání se naučila daleko rychleji než Anetka… Lezou jim 3 zuby zaráz - horní jedničky a dvojka vpravo,takže noci jsou hrůza,ale naštěstí sem tam spí i 4 hodiny v kuse,zároveň,tak se to dá. Furt nevím,jaký dort na oslavu,určitě udělám jeden i pro ně a mamka jeden na fotku s marcipánem nahoře,ale vůbec nevím,jaký motiv,poraďte! Mamka z korpusu vyřízne skoro cokoliv,ale nějak mi chbí nápady…chtěla bych jeden pro obě,tak něco jako dvojsrdce,ale to ne,něco spešl a nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
7.7.08 13:39

ahoj holky, tak my máme za sebou tu alergologii a testy nám dopadli naštěstí negativně, takže v tomto směru jsem opravdu mooooooooc ráda. Ještě ale musíme na krev příští týden, nemohli jim to teď vzít, protože byli nedávno nemocný s vysokýma horečkama, takže aby výsledky nebyli zkreslené. To že jsou kluci tak často nemocný může být porucha v imunitě, zláště když kluci prodělali neštovice s angínou skoro dohromady, ale to se časem upraví, já doufám, že už teď snad bude klid. Jen Vetolin na foukání máme radši pro oba v pohotovosti. Ještě nás dr. doporučila na kontrolu nosních mandlí, u Románka jsou zřejmě zvětšený, on dejchá i dost pusou a to pak způsobuje takovou nemocnost, takže se musíme objedat ještě tam, no je to pořád nějaké lítání, ale hlavně člověk je chytřejší.. teď jim bude dva roky, tak je nechám naočkovat i tím Prevenarem, tak by se měla i jejich nemocnost zmírnit, tak uvidíme.

Míšo31 - je to fakt hrozný, co se stalo, já jsem jen valila oči , co se může stát, ani nevím co na to napsat, je to opravdu tragédie.

musím letět, kluci se už budí. tak pa a omlouvám se, že na ostatní nereaguji. mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
7.7.08 13:45

Pitrsko ,super,že jsou kluci už lepší a že jsi tomu alespon částečně přišla na kloub … V těch tríčách Supermana na metříku jsou super!
My trénujeme stoupání,už obě,ikdyž N.je o 1-2 týdny pozadu,A.už i trochu obchází,tak 2-3 kroky.Přidávám aktuální (skororoční) fotečku :-D:
http://img.mimibazar.cz/…f1157213.jpg /> Nevím,jestli jim dávat bačkůrky,někdo říká že nejlép,když se učí chodit bosý,někdo, že bačkůrky pomáhají držet nožičku pevnou a zabranují stoupání na špičky,což my teda děláme :-( Ali, Eliško, Markyt, pepen , máte už bačkůrky? A jestli jo tak jaký? Ty zavazovací nebo na přezku jakoby sandálky? Asi jim je k ročku taky pořídím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.7.08 20:51

Ahoj holky,
tak jsem vám sem napsala včera večer takovej dlouhej příspěvek a když už jsem ho měla hotový, najednou byl pryč. Já bych se nejradši … :x Už jsem pak neměla náladu psát znovu, tak snad tentokrát to bude lepší. :wink:

Míšo31 - ani nevím, jak na tvoji zprávu o kamarádce reagovat. Je to šílený, běhá mi z toho mráz po zádech jen na to pomyslím. Když si uvědomím, že v obdobný situaci byla většina z nás tady, je mi z toho hodně divně. raději na to nemyslet…

Alino, Markýtko - je fajn, že jste si dovolenou tak užili, však si ji zasloužíme, ne? :wink: :lol: Markýtko, holčičkám vše nej nej nej k ročku!!!!!!!! :-)

Mišáčku - super video!! Držím pěsti, ať vyhrajete! :D

Ivuško - skvělej nápad s fotkama a ještě lepší realizace!!!!!! Něco podobnýho nosím v hlavě už dlouho, jen právě s tou realizací je to u mě slabší. S úpravou fotek jsem skončila u ořezávání … :roll: :? Ale já se to jednou taky naučím, určitě!!!! :D Natálce posíláme velikou pusinku na ručičku, aby se jí brzy zahojila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :huban: A s bačkůrkama ti asi moc neporadím. Nám rehábka kladla na srdce dávat pevný botičky, až s prvními skutečnými krůčky, podle toho jsme se zařídili. Z bačkůrek by naše Niki se svojí hubenou nočičkou vypadla ještě i dneska, takže u nás první botky i na doma byly (a stále jsou) sandálky. :wink:

Pitrsko - to je skvělý, že už jsou kluci v pořádku a hlavně, že vám testy dopadly dpbře!

My máme za sebou oslavičku 2.-hých narozenin. Vlastně hned oslavy 2. Nejdřív jsme měli něco jako dětskou párty, asi jsem vám o tom předem psala. Sešlo se u nás na dvorku 9 maminek a 10 dětí, z toho 4 oslavenci. :D Měla jsem z toho trochu vítr, ale nakonec to bylo super,až jsme z toho byly všechny překvapený. No a druhá byla malá rodinná a taky moc faj. Dárečky měly úspěch, broučkové byli spokojený a to je hlavní. :D

Ještě pár foteček z narozenin:
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…file/217.jpg /> http://www.kucerkovi.estranky.cz/…original/217

Babiččiny dortíky byly mňam mňam:
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…file/219.jpg /> http://www.kucerkovi.estranky.cz/…original/219

A dárečky měly úspěch
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…file/208.jpg /> http://www.kucerkovi.estranky.cz/…original/208

Přidala jsem raději rovnou i odkazy na fotky, kdyby se zase nezobrazovaly. V sobotu odjíždíme na dovču - do Říčan u Prahy ještě se známými se stejně starým klučinou. Už se moc těším. Ozvu se nejspíš až pak. Tak zatím papa!!!!!!!!!!!!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
8.7.08 12:12

Ahojky, moc nestiham.

Miso, to je hruza, co pises, uz par dni na to myslim a nemuzu tu myslenku odehnat. Kdybych se neco podobneho dozvedela pred porodem, tak se z toho zblaznim. Chudaci mali, je mi jich moc lito :(
Ivusko, backurky zatim nemame, rehabka nedoporucuje.
Heli, moc krasne fotecky, deti jsou k zamuchlani a tobe to na te fotce mooc slusi.

Holky, dotaz, nevite nekdo, zda se da jit na materskou s dvojcaty dvom lidem? Jsem na materske s Anikou, ta se eviduje a ta nesmi chodit do skolky (jen v tom malym rozsahu), a Karin je pry nezajima. Tak mne rekl chlap na socialce. Logicky by bylo, ze o Karin muze pecovat nekdo jiny a byt na materske. Aspon me to prijde logicke, penize dostavam jak na jedno dite, ze? Oni to urcite zduvodni, proc to nejde, ale chtela bych znat ty duvody, nevim kde to zjistit. Nam by se to velmi hodilo. Pokud nekdo o tom neco vite, tak budu vdecna za info.

pa.
A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
8.7.08 13:07

Ahojky Ali , díky za pochvalu dětiček. :D

Co se týče rodičovského příspěvku - 8 let jsem dělala na sociálce (ani není možný, že to byla taková doba 8O :? ),tak bych ti měla umět poradit. :wink: Všechny dávky mezi které patří i rodičovskej p. jsou upravený zákonem, ten mimo jiné přesně vymezuje podmínky nároku. U rodičáku je právě v zákoně přímo uvedeno, že může být pouze jeden do rodiny.
Kopíruju text ze zákona (snad to ostatním nebuden vadit):
§30 (5) Při péči o totéž dítě náleží rodičovský příspěvek jen jednou, a to rodiči určenému na základě dohody rodičů, a je-li v rodině více dětí zakládajících nárok na rodičovský příspěvek, náleží při péči o tyto děti rodičovský příspěvek jen jednomu z rodičů, a to rodiči určenému na základě dohody rodičů. Nedohodnou-li se rodiče, určí úřad státní sociální podpory, který o rodičovském příspěvku rozhoduje, kterému z rodičů se rodičovský příspěvek přizná.

Takže tak. Je to vůči nám trochu nespravedlivý, co si budeme povídat. Osobně si myslím, že rozumný kompromis by byl pro dvojčecí rodiče příspěvek o 50 % vyšší než pro jedno dítě, ale toho my se už určitě nedočkáme. :?

Holky, naše Nikolka udělala v neděli svůj první regulérní kotrmelec. Od té doby je dělá pořád a to všude (už to zkoušela i na schodech, ale včas jsem jí zabrzdila :roll: ). Je to normální ve 2 letech? 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
8.7.08 14:02

Helli , jenom bych se opakovala, náááádherný fotečky, Nikolka je čím dál hezčí princezna a Lukášek fešák!!!

Ali , to by se hodilo asi nám všem, 2 rodičáky :-D Bohužel,jak nám tady Helli ocitovala zákon,mají to všechno podchycený,aby náhodou nemuseli dát korunu navíc… Taky bych brala aspon těch +50%,to by bylo rozumné,ale toho se asi nedočkáme nikdo :-(
Jinak Ali pěkné fotečky na rajčeti,jak se Ti líbila bobová dráha? Já byla letos poprvé na dovče a mně MOOOC.Jezdila jsem i s neteřema (3 a 5 let) a jezdili jsme nejrychleji (a nejvíc jsme řvali :-D). Tak bačkorky teda ještě ne,počkáme.

Dnes jsem holkám udělala poprvé květ.polívku (hustší),tak jsem zvědavá,jestli mi to nehodí na hlavu,ikdyž květák můžou, ale jak tam není maso, no nevím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
8.7.08 15:51

Ahoj holky tak jsem zkoukla fotečky a psaní,tak taky něco napíšu poslední dobou moc nestíhám,začala jsem chodit do práce i v týdnu na dvě hodiny denně odpoledne ale i tak všechno skloubit je docela pakárna.
My už máme bačkůrky na doma,ale jen z toho důvodu,že Filíoek už chodí sám,opravdu se pustí,a chodí nejen kolem nábytkz,a jak máme všude dlažbu,nejen že má nožičky pořád jako led ale hlavně pořád padá jak mu to klouže.Takže Filípek má bačkůrky,Dominiček zatím ne,ten jen si stoupá.
Stejně jsem to nečekla,když si vezmu,ž púořádně otáčet se začali až kolem 8 měsíce,tak to vzali hopem.
Ali,kdyby mezi námi byla těhulka,nikdy bych to sem nenapsala s tou kamarádkou…je to hrůza.dneska mi došloparte,v pátek má pohřeb,museli čekat dost dlouho,než se udělá soudní pitva.Tak jsem to parte zase ořvala.Miminka jsou kouzelná,páreček,a jsou moc hodní.
Strašně mě mrzí,že je jejich máma ani neviděla,ani je neuvidí vyrůstat,a oni svou mámu nikdy nepoznají…jen kvůli selhání lékaře.Mimochodem,strašně mě překvapilo,že ten doktor,co to udělal,byť neúmyslně,byl můj vlastní gynekolog.
No,nic.
Helli,ty fotečky jsou krásné,děti máš jako panenky,a s tou mateřskou jsi mě taky moc nepotěšila,jak to Alina psala,znělo to docela logicky,tak jsem se taky chytlala stébla.
Prostě není nám přáno,co si budem povídat.
Taky jsem dneska prodala spider swing,a víte,že jsem ho obrečela??Ne ten kočárek,ale to,co představoval…moje malá miminka v něm,taky našeho psa na procházkách…takovej sentiment co?? 8O
No nic,jdu do práce,už je plno hodin,tak papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
8.7.08 18:20

Heli, diky moc za odpoved. Takze se to neda ani ze zdravotnich duvodu (matka nezvlada dve deti, ale jedno by zvladla, treba ze zdarvotnich duvodu, a otec taktez by si netroufl peci o dvojcata :-)). To si vymyslim, co? :-) Ach jo, stve me to, to by byla parada!
Ivusko bobova draha byla super. Myslim si, ze s detma to bude jeste o kus zajimavejsi a lepsi, az je budeme moct svezt.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová