Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
842
12.6.08 09:00

Nisso - to mí povídej, včera už jsem myslela, že mi praskne z nich hlava nebo mě odvezou do Dobřan. Je to fakt hrozný bejt s dětma doma, když třeba prší nebo jsou marod. Nejhorší je třeba když je právě jen jeden nemocný a druhý v pohodě a nemůže ven. Ale naštěstí když má mamča čas, vezme alespoň toho zdravého na vzduch. No jinak s těma váhama si vůůůbec nelámej hlavu, kluci měli v roce 9.15kg, 78cm a druhý 8,4kg a 75cm a to jsou narozený v 38.tt. Každé dítě je jiné, to se nedá nikdy srovnávat. Mě vždycky doktorka říkala, že hlavní je, že prospívají a jsou spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.6.08 09:51

Nisso,
já se přidávám, zatím mám míry akorát Fanyho, změřila ho, když jsme byli na kontrole po nemoci - takže v roce má 72cm a 8,4kg. POčítám že VOjta bude kolem 9kg a 74 cm. A taky jsou o měsíc dřív.
Někde jsem četla, že za první rok by děti měli vyrůst polovinu toho co měřili při narození - průměrně teda kolem 25 cm. A to u nás je. A s kilama jsem ráda, že neváží víc :lol: už teď mám docela naposilováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.6.08 09:52

Jo a Fany začíná dělat první krůčky..takže za chvíli nám to začne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
12.6.08 13:31

Ahojky,

tak mi to nedalo a koukla jsem na grafíky v příloze zdrav. průkazu. Takže průměrný klučina má v roce 77 cm, k tomu je průměrná váha cca 10,5 kg. A průměrná holčička 75 cm a k tomu cca 9,5 kg. :wink:
Mám 4 další kamarádky,které mají zhruba stejně staré děti,navíc chodíme na cvičení batolat, čili srovnání mám a musím říct, že jsou všechny ty dětičky zhruba stejně velké, s hmotností je to samozřejmě jiná. Na naši štíhlounkou kočku s jejími cca 10 kg nikdo nemá, naopak 16 kg jednoho klučíka budem dohánět hoooodně dlouho. :lol: :lol: A o tom přírůstku 25 cm za 1.rok jsem to četla také. U nedonošených by to mělo být o něco víc. Lukášek nám vyrostl o 37 cm (z 39 na 76) Niki o 34, takže jsem byla maximálně spokojená. :D

Pitrsko - Dlouho se chystám ti zase napsat, ale znáš to, nemůžu se k tomu dokopat. :oops: :cry: Tak aspoň takhle - drž se!!!!!!!!!! Musí to být šílený být pořád zavřený doma. My to takhle měli přes zimu - děti se neustále střídaly v nemocech, naštěstí tedy ne v žádných takových drastických co vy, prostě jen rýmy, kašle, trochu teploty. V principu to bylo ale stejný - nemohli jsme každou chvíli ven. Ke konci zimy už jsem byla psychicky totálně na dně, ani jsem to sem nepsala, protože jsem nechtěla strašit ostatní. Občas jsem už brečela i před dětma. Věřím, že kdyby zima trvala ještě o něco dýl, skončila bych na psychiatrii. Naštěstí pro nás přišlo jaro a sluníčko a všechno se vyřešilo. Tak držím pěsti, ať to sluníčko svítí brzy i pro vás!!!!!!!!!!!!!!!

Náš Lukášek je také nemocný - od úterka má trochu teplotu a kašle. :cry: Naštěstí pro mě, tentokrát (překvapivě) fungují obě babičky, tak to zatím zvládám v pohodě. Včera odpo si odvezli tchánovci Nikolku k nim,tak jsem byla doma jen s Lukym a dneska dopo si zase na chvíli vzala k sobě moje mami Lukáška a já zatím došla s Nikolkou nakoupit. Tada holky, nechci se rouhat, ale všechno je s jedním dítětem tak jednodušší a takový poklidnější. Navíc mám pocit,že jsou naše děti sólo mnohem hodnější než spolu - máte to taky tak?? :?: Normálně uvažuju o tom, že takovýhle hlídání budem dělat častěji, i když budou děti zdravý. Jako si mono-maminy odpočinou, když jsou bez dítěte, já si odpočinu, když mám jen jednoho. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
12.6.08 13:37

Ahojky holčiny tak se zase hlásím,měli jsme to teď doma nějaký hektický.
Kluci už oba zdárně lezou,Filípek krásně po všech 4,Domča má svůj styl,že sedne,poposune se po zadku,skulí na břicho,kousek plave a zase si sedne,tímhle tempem mu přelézt jídelnu trvá celé dopoledne,po cestě sbírá drobky takže má o zábavu pořád postaráno.Do kichyně a do obýváku mám jeden schod,neumí vylézt,takže většinou se dosunou ke kiuchyni klečí u schodu a nakukují na mě dovnitř.
Je to sranda,a taky samá bole pořád,máme všude dlažbu,takže jak sebou plácnou hned je řev.Manžel mě pořád ukecává abych sem dala koberce,ale já se zatím úspěšně bráním,mají na zemi puzzle na tom ještě deku,a tam si hrají,pokud nezkoumají okolí.
Je fakt,že když bylo teplo,a byli jen v tričkách,tak měli studené nožky,tak jim dávám slaboučké tepláky,stejně v baráčku není moc teplo v létě,což je dobře.
Jinak mám novinku,už máme štěndo.Je to bíglice,holčička,budou jí dva měsíce,měli jsme kliku že jsme pro ní nemuseli daleko,jen do Ústí nad Labem.
Je kouzelná,ale rošťanda pořád kouše chce si hrát a nejvíc se jí líbí nohy kluků v ponožkách,ale když jí dám jejího plyšáčka,hned za ním běhá a kouše si do něj,Ale z toho vyroste,to dělají všechna štěňátka.Dám vám sem její fotku,abyste měly přredstavu,jak vypqadá naše psí slečna(konečně jsem se dočkala aspoň jedné holky v baráku :-)
Taky je výhoda,že máme zahradu,když je potřeba,vyhodím jí ven,ona tam lítá jako pošuk,je to sranda.A strašně miluje Adámka,myslím,že si hop vybrala jako svého páníčka je pořád za ním jako ocásek.
Tak,dost o psovi,že jo??
http://img.fotoalba.centrum.cz/…149252_4.jpg /> Nisso,už ti přišly ty madla na ten kočárek,pasují tam??Pořád nevím,jestli je mám objednat nebo ne…
Jo,ještě něco,jak jsem vám psala,že se mi zlomil rám na spideru,už ho mám zpátky ze servisu vyměnili to,je jako nový,včera jsem ho celý vyprala,a chci ho prodat,ale jak je ted čistý je takový krásný,že pořád váhám.Mám strach z toho tandemu na zimu,je to už pro větší děti,nemá to pevné na nožičky a nedovedu si představit,že tam dám fusak a oni mi s ním nesjedou,když tam není o co se zarazit..Jak to děláte vy,co máíte tandem,v zimě,jde tam dát pytel nebo ne??
Tak právě řeším,že bych ho prodala a nechala si spider,nebo eventuelně prodala oba a koupila jiný,jenže jaký že jo??
No,už zase někdo se majznul,musím letět,zase se ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
12.6.08 13:41

Helli , úplně s tebou souhlasím, já byla v neděli na Dětským dnu jen s Aničkou a Čendou (dvojčata byla nastydlá, tak byla s tátou doma) a to byl takový relax, navíc jsou už velcí a tudíž pro mě skoro bez práce. Ale i ty řídké případy, kdy mám jedno z dvojčat a druhé někdo jiný, to je pohoda. Dost jsem se obávala, jak to budu zvládat, organizaci soutěží a 4 děti, i když samozřejmě by tam byl s námi taťka, ale takhle byla jedna starost z krku.

A ptž jsou už taky druhý týden střídavě nemocní a leze mi to na mozek, zítra jsem si domluvila hlídání na dvě hodiny a vypadnu na kafe s kamarádkou. Přetažená mamina stojí doma za houby :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
12.6.08 14:01

A ještě jsem chtěla se přidat s maroděním,Pitrsko,lituju tě,je to hrozný když jsou marod,vydržet s nimi doma,když už jim otrne a jsou čilí,je na odstřel aspoň u nás určitě.A taky to máme tak,že jeden začne skončí a začne druhý,takže jsme kolikrát v kuse doma pěkně dlouho,nejvíc to zatím bylo v únoru,to jsme byli doma úplně celý,a jak píše Eliška,že má hlídání,a vypadne,tak já jsem v té době pravidelně čekala v chodbě oblečená a obutá,až dorazí manžel domů z práce a utíkala jsem pryč,kamkoli,na nákup,jen se projít,hlavně pryč od dětí.
Teď jsme zaplaťpánbůh zdraví,ale rohle počasí divný,jak je chvíli hic a pak hned zima očekávám,že nás to nemine :cry:
Jdu je uložit spát,bože,chvíle klidu bude!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
12.6.08 15:53

Míšo madla nám pošlou. Dneska volala paní, že je mají ale jenom v barvě avtracitově šedé. Tak jestli je chcem nebo čekat asi 14 dnů na černé. Asi vezmu tyhle, ptž jedeme příští sobotu na dovču a budu brát jen golfky a chci aby tam děti nebyly jenom připásaný, ale mohly se i předklonit. Takže jak dorazí, tak písnu, jak sedí.
Taky jsem si říkala, že bych měla vyprát Spidera, ale nějak nemám kdy a ani náladu. Určitě by prokoukl. Občas v něm ještě vyjedeme, hlavně, dětem se líbí, že tam mají norm. volně kšíry, takže můžou v kočáře klečet a stát.
Holky s těma mírama, já vím, že jsou v normě, ale spíš jsem čekala, že budou vyšší, když my jsme taky vysocí. Nebo aspoň Honzík jako kluk. U Zuzky by mi to ani nevadilo, kdyby byla menší. Já z toho mám do dneška mindráky, když jsem někde nejvyšší. Mně se líbí, co je malý, to je milý.

Pepen, Eli, Markyt, Ivuško taky máte děti takový mamánky. Naše se te´d ode mě ani nehnou. Když někam jdu a hlídá mamina, tak odcházím s řevem ( možná spíš proto, že chcou do chodby a na schody, kam nesmí), a jak přijdu, tak začnou taky řvát a Zuzka se mě pak půl hoďky nechce pustit. Je to na palici. Teď právě začínáme vybírat zařízení do domečku a já bych tolik potřebovala obíhat obchody, ale takhle to nejde. Je to k vzteku.
U Vikči tohle vůbec nebylo, a já doufám, že to co nejdřív pomine nebo se nebudeme ani moct nastěhovat… :D

Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.6.08 22:43

Míšo,
beaglice je krásná, taky mám doma holčičku jenom psí:)

Nisso, asi je to v tomto období normální, jak se za mnou zavírají dveře, byť i jen na záchod, ukrutnej řev - a to si třeba předtím hrajou a nevšímají si mě, Vojta by se se mnou muckal furt, což samozřejmě nedělám, takže zase řev, co řev, ječení, v tomto směru fakt hrůza.

Já teda zažila zatím jenom asi dvakrát mít jen jednoho a to když jsem šla k dr. A musím říct, že je to těžkej veget :lol: a zároveň nezvyk.
Moje mamka mi pak hlásila, když tady byl jen jeden, tak mi to přišlo takový normálnější, to víš, já jsem zvyklá, že jsem vždycky hlídala jen jedno mimino zaráz :lol: a já jí na to, vidíš a mě to zase přišlo úplně divný, že mám jen jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.6.08 22:46

A s těma velikostma, taky si říkám, že jsou trochu menší, neteř i synovec měli v roce 82cm - no ale ti jsou zase přerostlí :lol:
Fany bude asi po mně, já jsem po mamce a my dvě jsme nejmenší z rodiny, no ale doufám, že mě přeroste! Manžel je vysokej a tak snad se to nějak nakombinuje šikovně.

A musím vám říct, že Fany už zvládne několik kroků, pořád to trénuje, je z toho hrozně nadšenej a pořád si říká o pochvalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.6.08 19:31

Ahojte holčiny!
hlásím se zpět z dovči,kdo chcete mrknout na fotky jsou v galerce,přidávám sem jen pár povedených…
Jedna houpačková:
http://img1.rajce.idnes.cz/…MG_7104a.jpg /> Jedna ze společného koupka se sestřenkama:
http://img1.rajce.idnes.cz/…MG_7145c.jpg /> Jedna z restauračky:
http://img1.rajce.idnes.cz/…MG_7213a.jpg /> Jedna z návratu domů:
http://img1.rajce.idnes.cz/…MG_7413a.jpg /> A jedna poslední 11měsíční z dneška: :-D
http://img1.rajce.idnes.cz/…MG_7435a.jpg /> Tak snad jsem to tady moc nezahltila, zbytek v albíčku…
Holky moc mamánci nejsou,snad jedině když odněkud přijdu tak pak okamžitě do 5 minut začnou kníkat,ikdyž byli třeba celý den hodný…
Jinak ještě vám musím popsat,co na dovolence… Penzionek byl fajn,super bylo to volné prostranství okolo,pískoviště,houpajdy,bazén,ale to chtělo lepší počasí a ocení to spíše starší děti,ségry holky se vyřádily. Pobyt byl celkem levný (350/den/osoba s polopenzí),tak jsme čekali,kde se to promítne… Jídlo nebylo nic moc,vrcholem kulinářského umění paní domácí (přezdívali jsme jí tornádo LúJ) byla jako svíčková s kup.knedlíkem,plátkem salámu a šlehačkou,no to byste museli vidět.Ale dalo se to.Úklid a slušné chování taky nepatřily k jejím silným stránkám :-( Holky byly celkem v pohodě,noci teda byly děsný,pak ještě Anetka byla 1 den jak vyměněná,v noci měla teplotu,kníkala furt i přes den,což nedělá,nechtěla spát,dokonce ani moc jíst (to je co říct :-)),ale jinak všechny výlety v krosnách i v autě byly zlatý. Taky absolvovali první návštěvu bazénu (v sousedním hotelu), Natálce se to strašně líbilo,furt cákala a řechtala se tomu,to bude vodní živel,Anetka se trochu bála a byla taková opatrná,ale nebrečela,takže to chce jen trénink. V lezení Anetka moc nepokročila,na dovolence ani moc nebylo kde (v pokoji byla dlažba,na dece jim to klouzalo),nahatá popoleze kousek,ale bud přejde hned do plazu,když jí to nejde,nebo se na 4 už se jakoby staví na tu jednu nohu a natahuje jí,jako když si chce sednout, a pakjí to samozřejmě nejde,tak nevím,co s tím.Asi nic,ono se to časem poddá,snad. Naty si prý 1× sedla sama (tvrdí tchýně),ale od té doby nic,moc jí nevěřím,ale třeba jo,A.si taky od prvního posazení nesedla týden… tak uvidíme.

Pitrsko ,to je teda na pytel vid s těma nemocema,ach jo,moc přeju brzké uzdravení!!!
Denisko , strašně se mi líbily vašefotky, máš dvojčata vždycky ukázkově sladěná - u párečku je to trochu těžší poshánět,aby to k sobě pasovalo a jedno bylo na kluka a jedno na holčičku :-)super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.6.08 19:34

Pepen ,moc gratulujem Fanymu k prvním krůčkům,jste šikulové!
Jdu vás ještě dočístpořádně,jen jsem to tak přelítla…
Koukám že holky z těhulek už v těhulkách zůstaly :-( to je škoda,občas se začtu do jejich storyze začátků,člověk už zapomíná pomalu,jaké to bylo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
17.6.08 13:41

ahoj holky,

jdu vas jen pozdravit......nejak nestiham, jsme zpet z NL, tak jsme hned meli opravy, prijeli jsme a byli bez telefonu a netu, no pan co mi opravil sloupek u plotu to presekl, no porad neco…

UZ PROBEHL SRAZ V HK?

rosteme jako z vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
17.6.08 13:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.6.08 13:56

Ahojky,

Sabri, srazik neprobehl, cekame na tebe :-)

My jsme planovali zitra jet do Chorvatska, ale ted tam pry porad prsi a predpoved na tyden destivo, a teplota vody 12 stupnu 8O Tak asi nepojedeme. Navic holky nejsou uplne fit, mely teplotu v sobotu a nedeli, ale to by se jeste mohlo behem dneska-zitrka spravit. Tak zatim jsme to posunuli na patek, v patek se rozhodneme zda Chorvatsko nebo zustaneme v CR a ztrusime rezervaci apartmanu. Je mi z toho trochu smutno, uz jsem se tesila, ale nechci tam ztravit destivy tyden v pokoji.

pak se jeste ozvu, stoji tady v ohradce a jeci a hulakaji na me zza mrizi, ze je to tam uz nebavi a chteji ven.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová