Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
842
30.5.08 13:41

ahoj holky, tak se zase hlásím a jsem úplně špatná. Románek se sotva dostal ze zápalu plic a předevčírem začal kašlat, přes noc se to tak zhoršilo, že ráno jsem myslela že se nenadechne. Zřejmě se potvrdilo to, že bude alergik. Má slabý astma a k tomu náběh na laryngitidu, ale ne v tak hrozným stádiu, jako jsou záchvaty, takže jsme dostali léky a zase si připadám jak v lékárně, ale doufám, že mu to pomůže. Už aby bylo 27.června, to máme termín u alergologa, imunologa, tak tam se zjistí ještě víc, ale určitě to budou pyly a hice, co ted jsou a to mu vadí. Kupodivu Kubík je ,,zatím,, v pohodě, snad aspon on bude v poho. Je to hrozný, v noci nespím, protože mám strach, aby se nedusil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
30.5.08 15:10

Pitrsko , to ti moc držím palce, ať se aktuální stav zlepší a celkově vás nějak zaléčí. Ohledně alergie a astmatických potíží můžu doporučit dobře vytipované konstituční homeopatika.

Ivuško , zase takové žurnálové foto, neposílalas už někam vaše fotky? O ty by se každý popral :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.6.08 16:18

Pitrsko ,tak to na vás myslíme, chudák Románek, s tím dušením, to je děs! Už aby zjistili příčinu vid, takhle člověk tápe a nemůže nijak dítku pomoct :-( Posíláme hodně sil a energie na uzdravení!!!

Eliško ,děkujeme za pochvalu,nikam jsme neposílali :lol: :lol: :lol: Dříve se takhle smály samy od sebe, ted už na ně člověk musí dělat blbiny… Někdy to funguje, nekdy ne.

My dnes byli poprvé s holkama na koupálku,vyvalit pupíky :-D - jen dopol.nebylo takové vedro. Voda teda ledová,takže jen osvěžit a ven, děti i já (jsem zimomřivka),tatka si dal 30 bazénů. Ale pěkně jsme si pohověli a nějaká změna aspon,lidí málo. Ke dni dětí jsem jim koupila bábovky na písek a malé konvičky na zalívání,tak si s tím hrajou,na písku ještě ne,jelikož by ho asi jedly,od kolika holky můžou být děcka na písku,aby ho nejedly? Teď se tady točí nějaké bouřky,chtělo by to pročistit vzduch,včera bylo děsně,dnes už je líp.
Natálka nám začla dělat kliky, Anetka už ze sedu trochu popoleze vždycky,ale jen tak 2 „kroky“. http://img1.rajce.idnes.cz/…MG_6825a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
1.6.08 19:54

Ahoj holčinky tak se taky hlásím,tady u nás byla jen moc malá bouřka,skoro nepršelo,je trochu chladněji ale o moc ne.Co je u nás nového.V pátek jsme jeli na výlet,za prvé,do firmy Patron bohemia,je to český výrobce kočárků,a SNAD mi opraví můj spider,jestli ne,tak ž nikde,taky jsme byli v chovatelské stanici těch šeltií,podívat se na pesany,jsou nádherní,kuličky chlupaté,ale stále váhám…totiž,moc se mim líbili,ale nevím,jestli to napíšu srozumitelně,ale když si nějakého pejska vyberu,musí mě to chytnout za srdíčko,takové to,tohle je on,toho chci,a to tam nebylo…tak snad to ještě přijde,jsme předběžně domluvení na 28.6.Taky jsem byla u kamarádky v Kralupech,ale moc mě mrzelo,že jen na skok,už bylo dost pozdě a ještě nás čekala cesta domů…chci se zeptat,možná jsem ta špatná jen já,ale…když jedete autem,a děti vám řvou,nemyslím jen chvilkami,ale neustále..necháte je?? Nebo jako já jednoho a pak druhého vytáhnete ze sedaček a chováte??Já vím,nemá se to,a pokaždé mám strašně nepříjemný pocit,ale když je nechám řvát,poblindí se,a jsou k neuklidnění..jak je to u vás??
Taky musím říct,že ve středu jsem měla poprvé od té doby,co řídím,bouračku,ne mou vinou,chlápek za mnou neubrzdil a nacpal se mi do kufru,byla jsem vyklepaná jako prase,nic se mi nestalo,ale byla jsem sama,kdyby byly se mnou děti,okamžitě jedu do nemocnice ať je prohlídnou.Tak už to ten pán nahlásil na českou,tak uvidíme jak budou rychlí v plnění pojistné události jak stále reklamují.
A další novinka,V pátek nám došel bazén,který jsem kupovala Filípkovi k svátku,je úžasný a kluci se včera i dneska koupali,naprosto nadšení a spokojení,vodu jsem jim dala krásně teploučkou,tak se tam rochnili dost dlouho.
Hodím sem fotku.
http://img.fotoalba.centrum.cz/…971013_4.jpg /> A s tím pískem,já jsem kluky už zkusila jendou zkusmo dát na pískoviště,ale je to beznadějné,oba ho požírali a evidetně jim chutnal,takže my musíme čekat,asi bych to prubla jak se holky zachovají a hned budeš vědět,ale je fakt,že na dvojčatech psali,že asi všechny děti ho ožírají a nikomu to neublížilo,no,ale nevím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
1.6.08 21:26

Ivuško , no ta laryngitida je svinstvo, nemá jí zatím malej v takové míře, ale přeci jen je to strach, dnes už je lepší, sice chraplák má stále, ale je bez teplot a to je taky dobrý, zítra jdeme na kontrolu, tak uvidíme, jak je to lepší.
Míšo , no tak to máš fakt zážitek, asi bych se zbláznila mít bouračku a vzadu mi seděli kluci, tak hlavně že jsi ok a celá. Jinak to brečení v autě může znamenat, že jim je špatně. na to trpí u mě Románek, začne být vždycky takovej klidnej a už poznám, že mu je zle, jednou právě začal z ničeho nic brečet a jako chtěl zvracet a kašlal, tak jsme zastavili a chvíli se prošli, jinak na jízdu jsou celkem v pohodě, Kubík to snáší líp, ale když byl malej, tak taky často řval, někdy jsme zastavili a vyndali ho, dali třeba napít a bylo to lepší, ale za jízdy jsem já nechtěla nikdy chovat, člověk nikdy neví.

a o tom písku: naši mají na zahradě písek a kluci asi před měsícem na něj přišli, ted už tam chodí skoro pořád, ale když ho objevili Románek si taky trochu ochutnal a to jim budou 2 roky, asi to zkusí prostě každý dítě, ted už to nedělá, zjistil, že to prostě k jídlu není. Jak tu zaznělo, zkusila bych dětičky na ten písek dát a uvidí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.6.08 21:29

Ahojky,
Pitrsko - držím moc moc pěsti Románkovi, aby byl fit!!! A tobě hodně síly, abys to zvládla. Musí to být těžký, radši si to ani nepředstavuju. Jsem šťastná, že jsou děti zdravé.

Eliško - my ty cviky neměli kvůli sezení (to by bylo v půl roce fakt brzo), ale kvůli posilování břišních a zádových svalíků. Broučky to bavilo - na rozdíl od Vojtovky. :roll: :wink:

Ivuško - my začali chodit na písek vloni v létě, když byl prckům rok. První reakce samozřejmě byla - šup s pískem do pusy. Postupně to bylo lepší, občas něco zbaštili, ale nebylo to žádný velký množství. Spíš musím říct,že je to vloni ještě moc nebralo, spíš až ke konci sezóny, kolem toho 15.- tého měsíce. Teď už je to jinak. Na písku jsme každý den a baví je to moc.A to nemáme na 17-ti měsíčního synovečka, to je přímo pískový král! :lol: Toho po:,–(íte doprostřed pískoviště a když byste tam za hodinu přišli, on by tam stále stejným způsobem seděl, jen možná s jinou lopatkou v ručičce. :D :D
Jo a ještě bych měla podoknout, že my máme pískoviště na dvorku a na noc ho zavíráme, tj. nedostanou se do něj žádný kočky ani psi. S pískem na sídlištích bych tak benevoletní s baštěním nebyla… :roll: :wink:

Takhle jsem našla naší Niki při spánku po obědě. Před usnutím byla, samozřejmě,postýlka téměř prázdná a hlavně Nikolka bez bot… :D
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…hled/144.jpg

A takhle usíná dost často náš Lukášek - s polštářem přes hlavu, aby neslyšel věčně brebentící a řvoucí sestřičku. Taky to chudák nemá lehký … :lol: :lol:
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…file/145.jpg

a jestli se vám fotky nezobrazují, můžete je najít zde:
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…veten-08/145
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…veten-08/144
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
2.6.08 21:47

Helli , nezobrazují se, ale koukla jsem na odkazy - super :lol: :lol: To nás čekají věci :wink:
Zuzka si začala sedat, sice teda překážkový sed, jednu nožku má pořád dozadu, ale zaplaťpámbu, není to už jen klečení-sed na patách a je stabilnější, U Jindry to určitě potrvá, jak začal lézt později, nemá pevná záda a taky ho to nebaví.
Jindříšek teď pár dní odmítá oběd - zeleninu, asi zoubky, konečně se mu prořízly první dva dole. Zuzka už je má trochu povyrostlý. Usínají teď až tak k devátý, dá to práci je uspat, musím je oba držet, aby se nepřetáčeli, a zpívat do zblbnutí :roll: Přes den buď oba v kočáru na balkoně (prochajdy nestíhám) nebo jeden v kočáru, druhý v postýlce, aby se nebudili. Ale přesně jak jste psaly, je to mnohem lepší, než když byli menší, už je s nima i legrace, laškují spolu, a jak vidím u „zasloužilejších, zkušených dvojčatovek“, bude to ještě zábavnější :lol:

a teď se najednou fotky zobrazují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
2.6.08 22:02

Helli , suprový fotky, taky zobrazené až napodruhé,když jsem vám prolustrovala fotoalbum. Musím se přiznat,že když koukám na vaše fotky,tak trochu závidím ten páreček,je to tak hezký! Niki už je velká slečna,jsou kouzelný oba dva - po rodičích jak jsem koukala,prostě rodinka jak ze žurnálu :!
Eliško , to jsou usínací peripetie,vid. Holky naštěstí usínání dobrý,jak v postýlce (max. se 10 minut převalují a cestují popostýlce až usnou),v kočáře je to témeř vždy jistý… Ale je ten spánek lepší,když spí jen 1× přes den. Ale to je podmíněné tím,že se probudí pozdě -tak po pul 9 a po obědě naspí aspon hodku a pul,jinak to večer nevydrží nespat a i tak jsou dost protivné,ale dá se to zvládnout… Po 8 pak vytuhnou hned a spí i ráno tak do 8,nekdy i do 9.
Dneska jsme byli na hřištátku,pohoupala jsem holky, sklouzla na klouzajdě a šli jsme,bylo vedro úmorné. Už se těším,až budou větší a budou si tam hrát více… tak jdu do hajan,ještě dokouknu Zoufalky :-) papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
3.6.08 08:20

Ahoj holky,
jen jsem nakoukla a moc nestíhám číst.

Heli, máte moc pěkné fotky. Zdá se mi, že ty děti rostou ale nějak rychle… A to k vám nemáme zas až tak daleko…

Pitrsko, moc držím palce, ať je vše v pořádku a všechno dopadne co nejlíp!!

Míšo, máte moc pěkný bazén a je vidět, že jsou v něm děti spokojené :-))))

Také jsem vytahla dětem u rodičů bazén a moc se jim líbil, snad se mi podaří dát sem taky pár fotek do konce týdne…

Dneska jdou děti na očkování trojkombinací, tak snad to zvládnou jak nejlíp to půjde!!!
Poslední dobou byly umňoukané a nevěděla jsem co se děje. Oba už mají 10 zubů. Nahoře jim vyrostli stoličky a Matýskovi se klubou už i dole. Ale je to zvláštní, protože mají první dva zuby z obou stran, třetí jim neroste a hned roste čtvrtý. Tak snad je to tak OK.

Tak zatím ahoj :arrow:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
3.6.08 22:15

ahoj holky, tak jsme včera byli s malým na kontrole, tak to má už lepší, na poslech je dobrej, foukat do pusy už nemusíme, teda jen kdyby zase nemohl nějak dýchat, tak jo. Jen ten kašel má stále, dělali mu výtěr, tak se uvidí, jestli tam není ještě něco víc, to by se museli zase dát antibiotika, tak doufám, že tam nic nebude. Hlavně že je bez teplot a už spí dobře. No stejně si myslím, že naposledy to nebylo, pokud je alergik a potvrdí to , určitě se lékům nevyhneme. Kubík je zatím v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.6.08 14:03

Ahoj holky,
Ivuško , děkuju za pochvalu, úplně se červenám. :oops: :oops: :D Začínám si myslet, že kvůli hraní a tak je možná lepší mít dvě holčičky nebo dva kloučky než páreček. Nikolka začíná být správná holčička, baví ji kočárek, přestýlání kolíbky (kterou má ještě po mně! :D ), plyšáci, panenky tedy zatím ne. No a Lukášek ten je odborník přes auta, miluje traktory, bagry, kamióny … A pak by nejradši celý den trávil na dvorku u slepic a králíků a sypal jim zrní. Prostě každýho z nich baví něco jinýho a nevím, nevím,jestli si jednou budou hrát spolu ...... :wink:

Pitrsko - to je moc dobře, že je malýmu líp!!! Hlavně ať to vydrží a jste bez antibiotik!!!!!!!!!!!!!!§

Kuželko - taky mám pocit,že děti vyrostly hrozně rychle, snad až moc rychle … Řekla bych, že cca od 1,5 roku se to ještě nějak urychlilo, jsou trošku samostatnější, mluví čím dál tím víc a líp, postupně mizí všechny typický miminkovský pohyby nebo gesta … Na jednu stranu je fajn, že už mě tolik nepotřebují a je to fakt hezký období (až na to vztekání :roll: ), který si (konečně!!!) užívám, ale na druhou stranu je mi to trochu líto … Přiznám se, že občas i nakukuju do cizích kočárků s miminkama, okukuju mimi-oblečky ve výloze atd. Teď o víkendu jsem si jedno mimi pochovala, tak mě to zase na chviličku přejde .. :wink: :D
zuby - naši broučkové také měli nejdřív jedničky, dvojky, pak rovnou první stoličky a teprve pak špičáky. Četla jsem, že jsou pro růst nejhorší, u nás to u Nikolky byla pravda. Prořezávaly se jí neskutečně dlouho, několik měsíců, dost se kvůli nim budila. Tak ať je to u vás lepší!!!!!!!!!!!

papa
(omylem nepřihlášená :roll: ) Helli :D

• Citovat
  • Upravit
1039
4.6.08 14:21

Ahojky,

Pitrsko , to si teda uzivas. Drzim palce, at nemusite ty antibiotika mit.

Miso, moc pekny bazenek, to asi sami z nej nevylezou, co? To je vyhoda, my mame nizsi okraje, tak lezou ven a porad se bouchaji hlavou o podlahu. (vetsi bazenek mame doma bez vody :-)).
Vlozim fotecku, jak se cachtaji poprve v pidi-bazenku na chalupe:

http://dominky.rajce.idnes.cz/….01-_140.jpg

Prestehovali jsem predevcirem deti do pokojicku, uz jsem nevedela co na ne zkouset, abych nevstavala 10× za noc. A uz slavime male uspechy. Vcera jsem vstala 4×, dnesni noc uz jen 3×. Sice cast noci stejne spala Anika s nami, ale je to i tak uspech. Usinani u nas zdaleka neni pohodove (porad se stavi, a ve stoje se blbe usina :-)), ale take se na tom pracuje, tak mi drzte palce.

Ivusko, mam dotaz k Aria, nejak nam porad prekazi ty pasy, takova ta umelohmotna praska , co ji maji deti primo pod hlavickou. Vis o cem mluvim, mate ji take nebo jsi ji sundala?

musim, zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
4.6.08 14:36

Ali ,už jsem vaše červnové fotky skoukla :wink: Karinka se moc hezky směje na nich. Ta přezka - vím,o co jde, nevadí nám to zatím,možná jsme větší a máme výš hlavičku? ALe to nevím,jsme prckové (71cm). Mají pásy hodně na volno,aby si mohli sednout a chytnout madýlka,Anetka tak ráda jezdí. S usínáním držím pěsti,rozumný nápad s pokojíčkem,já bych je tam šupla dávno,kdybysme nějaký měli,ale aspon to přepažení …Tak at se holky umoudří i v noci a bude to dokonalý,vid :wink:
Jo a od včera máme ta sedátka,jsou super,holky to v nich baví,akorát jim musím dávat víc vody.
Pitrsko ,tak dobré zprávy vid,hlavně že je Románkovi lépe. Posíláme oběma klukům pusinku!
Míšo ,supr bazén! a co je to nad ním??? Stříška? Kluci jsou už šikulové.
Helli ,no to hraní je fakt,že u párečku je horší, stejné pohlaví si více vyhraje spolu ale taky to neni pravidlo…
Tak holky se budí, u nás nic nového, spíme přes den 1-2× denně podle situace,Anetka trénuje lezení,Naty má náběhy na sednutí,v noci mě trápí a ječí,jak kdyby ji na nože bral,vyřve si flašku (jsem měkká,pepen :-)) a je klid až do rána. V sobotu jedeme na dovču,teda jen já a holky,tatka nás tam doveze,budem tam s babičkama,dědou,tetou a sestřeničkama,tak se těším,podniknem nějaký ten výletík po hřebenech,druhou krosnu bude tahat ségra… A u penzionku je bazén,tak budem trénovat plavání :lol: :lol: :lol: Mějte se krásně všechny,papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.6.08 14:47

Jeste vam sem vlozim jeden srandovni obrazek, ojmenovala bych ho Pravy Američan :-). Tak tohle dite bych nepoznala ani ja. Je to nase ani ne 7-mikilova hubenoucka 9-timesicni Karin :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.6.08 14:53

Ivusko, uzijte si dovcu!! To budes mit pomocniku!! Take bych takovou dovcu brala, akorat nemam tady temer zadne pribuzne.
Zato asi jedeme na dovcu do chorvatska, tak za 2 tydny. Jeste to neni jisty, ale asi do toho pujdeme i pres vsechny slozitosti s holkami.
Sedatka do vany jsou fakt dobre, nemuzeme si je vynachvalit.

Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová