Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17914
17.6.08 13:59

Sabri, Ivuško , fotečky moc krásný, rostou vám jako z vody!

Pepen , moc gratulujem Fanouškovi k prvním krůčkům!!! Je veliký šikula!!!

Ivuško, to tedy jste měli trochu náročnou tu dovolenou, zvlášť když nebylo navíc kde lézt. My teď byli na víkend v Ardenách, na víkendu dětí a rodičů, v takové ubyteovně, pro dospělý a starší vyhovující, krásná příroda, navíc přálo sluníčko, moc jsme si to užili, dětem dospěláci připravili pohádkový les, manža byl za pohádkového dědečka, pak tam měly Karkulku, studánkovou vílu, Popelku, vodníka, krále, čerta, anděla, ježibabu a další, celkem trasa přes hodinu s úkoly. Moc hezky vymyšlené. Pro ty malinké to ale nebylo, já pouštěla děti na trať a hlídala jsem mimísky, ti se v polovině vzbudili a už je to nebavilo. A v ubytovně taky dlažba studená, naštěstí jsme vzali jako postýlku naši ohrádku s matrací, tak si mohli lézt aspoň v ní. A pak, když bylo už teplo, tak venku na dece a trávě.
Na jednu stranu si říkám - už aby chodili, nebude problém tam, kde na lezení je moc chladno nebo špinavo, ale zas se to rozběhne každý jinam, no čekají nás časy, vy starší už to znáte. Fakt zas uvažuju o kšírách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
17.6.08 14:52

Ahoj všem,
Sabri, už jsou dětičky pěkně veliký!!! :D :! :! :!

Naši prckové už jsou taky všude.

Jenom jsem se chtěla zeptat, holky co máte děti přes rok, jak vám povídají?
Naše děti si řeknou o jídlo, papa, že se jdou koupat, ale mají spíš svojí hatlamatilku a moc srozumitelného toho nepoví…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
17.6.08 22:37

Ahojte holčiny! Pod tíhou událostí minulých dní, kdy jsem bohužel měla možnost zblízka pozorovat případ malého Jakoubka (dnes byl pohřeb,tak jsem jeho rodiče zase dvakrát potkala,chodím kolem baráku,kde bydlel ten hnusák,na dětském hřišti v parku je pomníček, brrrrrr), jsem se rozhodla alespoň zaheslovat všechny alba na našich stránkách na rajčeti a nezbyde mi než doufat, že naše město té hrůzy zažilo už dost :-(: http://ivuska111.rajce.idnes.cz/ login: ivuska, heslo: ivuska
Sice fota nepůjdou zřejmě zobrazovat v diskusi,ale to přežiju,pokud to alespon trochu sníží riziko … pro pedofily a podobné úchyly jsou tyto stránky ráj a není složité vystopovat si vyhlédnutou obět - nechci strašit,to je fakt. Takže aspoň něco.
Jinak mám dotaz pro zkušenější maminy - kdy jste začly učit děti samostatně jíst? Já někdy když dojídají a nejsou už hladové naberu na lžičku a podám jim jí aby si ji samy dopravily do pusy ale jinak nic. Tak snad jsme ještě nic neprošvihli,i tak jevždycky jídlo všude :-( já jen že jsem to někde četla.
Eliško ,zrovna dnes jsem o kšírách přemýšlela,jsem rozhodnutá,že jdudo nich,objednám jim je k 1.narozeninkám - chudinky :-D Jinak bezva program pro dětičky,tohle obdivuju,chce to fantazii,už se těšíš až dvojčata povyrostou,vid :-)
Alino no to je rozumný,počkejte co počasí,tady má být konec června nejteplejší ź celého léta :-( A to berete všechny děti? To asi moc dovolenka nebude,co :-(
Jdu do hajan,at neco naspím,holky mají zase rozknouráno v noci,prý kvůli uplnku - je zitra,je fakt,že i na mě má dost velký vliv… Tak pa,dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
17.6.08 22:48

Alino ,skoukla jsem vaše nové fotečky,koukám,že už v Croozeru jezdíte „naostro“ :-) a že už stojí i Karinka! Paráda. Fotky jsou úžasné,hlavně ty pračkové a se lvem,bomba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
18.6.08 21:57

Ahojky mamky,
tak zas po nejake dobe :oops: Nejak mi to nevychazi sem za vama chodit, zvlast ted, jak je krasne, tak toho vyuzivame a sme furt venku. Vsak podle predpovedi pocasi nam to brzo skonci :(
No, mame se jinak fajn, bobkove rostou jak z vody, az bych to nekdy rada zastavila. V patek sme byli v poradne, tak maji ve 4 mesicich Matej 61cm a 6,90kg, a Miska 60cm a 6,70kg. Misa je hroznej jedlik, kazdej mesic Mateje dohani, takze myslim, ze za chvilu ho aji predezene. Zacali sme takyy chodit na plavani a do cviceni, takze toho mame docela pres tyden hodne.
Zatim sou to porad v noci zlaticka, ukladam je o pul 9 a budi se rano kolem pul 7, takze se taky vyspim. Pres den je to teda pak se spankem horsi, ted sou dohromady v postylce, co mam v obyvaku, ale ta jim bude za chvilu mala, tak se koukam po nejake vetsi ohradce.

Chtela sem se zeptat, holky co mate Croozer, od jakyho veku prcku ho jde pouzivat? My o nem uvazujem, ale prijdou mi jeste mali, aby se v nem za kolem vozili. Neumim si predstavit, jak moc to muze drncat, tak aby v tom nervali. Nechcem zatim novej, protoze ta cena je docela vysoka, tak sleduju na dvojcatech.cz, jestli tam nahodou nekdo neprodava. Kdyby ste meli nejakej tip, sem s nim.

Zatim se loucim, jdu do hajan, at mam na ty cipery zitra silu :lol:
Jeste se pokusim sem supnout nejakou tu fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
18.6.08 22:01

hm, tak se mi to nepovedlo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
18.6.08 22:03

leda si muzete kliknout na ten odkaz dole, mam fotky v galerii na unoru, tak sem myslela, ze to nejak pujde. ach jo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
19.6.08 11:25

Petulko, davam fotečky aby všichni videli,jaci jsou prckové krasní :-D  

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
19.6.08 11:30

Petulinkas máte krásné míry a závidím ty vaše noce :? :? :?
Croozer je i pro mimina,ale nesedící musí mít ty vložky Weber seat,myslím,že Ali je ted prodává na MMB jsem koukala,nové jsou dost drahé.Drncání mají prckové většinou rádi,aspon naše holky jo. A my šly do 2 postýlek v 5 měsících,ale máme tu větší (140×70).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
19.6.08 11:32

Jůůůů,
Matýsek a Míša jsou krásná mimi!!!!!!!!!!!
Krásné míry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
19.6.08 13:44

Alino a uz jste aspon planovali kdy? co treba pristi tyden nekdy v tydnu, co treba ctvrtek 26.6.?

jo jo deti rostou jako z vody!!! uz neni nikde videt, ze jsme byli takovy nedonosenci, jsem tak stastna, jak to vsechno dohnali a vubec jsou to sikulove, v podstate celou noc spinkaji od 4 mesicu, jedi taky moc hezky, uz si spolu pohraji a ja muzu neco delat, mam je serizene jak hodinky, tak jsem i ja v klidu a spokojena

holky vsechny deti jsou krasny!!! ty fotky me vzdy roznezni, zvlast tech mensich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
19.6.08 20:48

Ivusko, dikec za vlozeni tech fotecek. Jak si je tam dostala, tusim, ze to bude v tom nastaveni, ale nevim, kam a co kde supnout. Sem nejakej natvrdloch :oops:
S tim croozrem by to nebylo spatny a nevis, do jake doby se tam vlezou? Uvazujem, aby se nam to vyplatilo. Kdyby sme ho poridili jeste letos, tak jestli se tam bobkove jeste pristi leto, to jim bude 16 mesicu, vmacknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
19.6.08 21:00

Peti , ty fotky nevkládáš dopodpisu,ale normálně do zprávy.Postup: 1) Klikneš na tlačítko Img, 2) Zkopíruješ adresu obrázku (získáš pravým klikem na obrázek na netu, volba Zkopíruj adresu obrázku), 3) Klikneš na Img*
A s tím Croozerem se ptáš na to,jestli se vejdou v 16m do Croozeru nebo do tech lehatek? V lehátkách jsou do té doby dokud nesedí, to je různé u dětí, a v Croozeru jsem viděla i 4 i 5leté děti … 2 vedle sebe myslím,kámoška to má na sourozence,jednomu jsou 2 druhýmu 5…takže to určo využijete …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
19.6.08 21:15

Ahoj holky,
jdu k vám načerpat trošku pozitivní energie. :wink: Od minulýho úterý stále marodíme a už z toho začínám být na budku .. :roll: Nejdřív Lukášek - horečka + trochu kašel, v pátek už byl v pohodě, tak jsem se radovala a ono to bylo předčasný. V sobotu se mu to vrátilo v plný parádě. Suchej kašel, rýma, horečka. Přidala se Nikolka a já samozřejměn nemůžu chybět. :roll: :D U Nikči to vyvrcholilo až v úterý, to vypadala fakt strašně, bylo mi jí tak líto. Teklo jí i hrozně z očí, až mi to bylo podezřelý a vzala jsem ji radši k doktorce. No jasně, zánět spojivek! :x Takže každý 2 hodiny kapeme do očí,teda spíš přepereme a snažíme se trefit kapkou do oka, horor! Ještěže mám v baráku maminu, sama bych tohle nezvládla. Aspoń v něčem trošku pomůže …

V pondělí už snad budeme fit. Teda žádný snad, určitě! Máme totiž velkou akci! Dětskou oslavu 2.-hých narozenin našich broučků + dětí kamarádek, které jsou ve stejném měsíci. Pozvaly jsme pouze stejně staré kamarády a jejich maminky a jesli přijdou všichni, bude tam celkem 11 dětí! 8O Vymyslela to aktivně moje kamarádka a já aktivně k tomu nabídla náš velký dvorek. A teď z toho začínám mít noční můru … :roll: :D Tak držte palce, ať to přežijem ve zdraví!!! :-)

Petulinko - máš krásný miminka!!! Už jsem je okukovala v albíčku! A ty míry fakt super!!

Ivuško - fotky už se mi nezobrazují, tak jsem je prohlížela u vás v albu. To úžasný hřiště je také z dovolený? To je fakt bomba!! :D A máte stejný „botky“ jako jsme měli kdysi my, jen jiný vzor. Jsou super, viď? :wink: Holčičky snad ani komentovat nemusím, ty jsou jako vždy k zulíbání!!!!!!!!!!! :huban:

Kuželko - pěkná fotečka a krásné dětičky!!! S povídáním si nelam hlavu! Všude čtu, že dvojčátka většinou povídají později, protože si vytvoří hatlamatilku, kterou si rozumí mezi sebou a to jim stačí.
Naše děti tedy povídaly docela brzy, hlavně Lukášek. Vím, že na 18-ti měsíční prohlídce uměl už takové ty jakoby větičky typu „táta v páci“ „máma ham“ a uměl asi 50 slovíček- ale včetně zvuků zvířátek (bů, bé, haf atd. :D), Nikolka trošku míň. Ta se hodně rozkecala tak před měsícem. Teď melou pořád, ale souvislý větičky jim také ještě nejdou. Akorát se naučily říkat „Co to je? Kde to je? Tady je!“ s takovým úžasně legračním přízvukem a to slyším neustále dokola. :roll: :D Ale musím říct, že jsme výjimky i mezi stejně starýma mono-dětičkama. Malá kámošky začala víc povídat také až teď, malej jiný kámošky (2 roky a 2 m) si stále vystačí s „máma, táta, bába, ham, brrrr“, malej synoveček (18 m) umí akorát máma a táta (prý, vidím ho každý týden a nikdy jsem od něj neslyšela ani slovíčko). samozřejmě jsem šťastná, že zrovna moje děti povídat docela umí a jsem za to taková pyšná mamina :oops: , ale kdyby nemluvily, nehrotila bych to. Hlavní je, že umí aspoň nějaký slovíčko - jinak bych byla možná nervózní, jestli dobře slyší. Ještě se nakecají, až ti z toho bude drnčet hlava!! :D

Sabri - teda holka, ty tvoje dětičky nějak hodně vyrostly od poslední fotky nebo se mi to zdá???? 8O Jsou úžasný!!! :lol: A to že jsou navíc takový hodný, ti dokonce trochu závidím!!! :D Aby si děti hrály spolu a já si mohla zatím něco v klidu udělat, to teda fakt neznám. Nikolka si dokáže hrát sama, ale Lukášek ani náhodou. Rád staví z lega, rád kreslí, rád se patlá v modelíně, hraje si s autama … ale ke všemu potřebuje ještě někoho dalšího. Sám si prostě hrát nebude. A tak vaření řeším Krtkem, Bořkem atd … :roll: Jako bezdětná jsem byla odpůrce malých TV- závisláků, mno musela jsem trochu změnit hodnoty … :?

Holky, musím se pochlubit! Lukášek je od úterka bez plínky, jupíííí!!! :D Teda zatím jen doma, venku to bude asi další kapitola..... Já vím, že to není nic extra téměř ve 2 letech, ale stejně jsem tak ráda!!!! :dance:
Jedna fotečka na důkaz: :wink:
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…file/173.jpg /> Tip - Všimněte si Nikolky v pozadí… :wink:
A ještě jedna z venku aneb na čerstvém vzduchu chutná nejlíp:
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…file/159.jpg

Dodačně doplňuju odkazy na fotky:
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…original/159
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…4_-mesic/173

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
19.6.08 21:19

Jo a ještě něco - jestli jste si všimly těch čar za Nikolku na zdi, tak to opravdu nejsou žádné stíny, nýbrž mistrovské dílko našeho Lukáška. Takhle nám už někdy v lednu vyzdobil všechny zdi v kuchyni a jednu v pokojíku. Teď v tom pokračuje na kuchyňský lince a podlaze, kdykoliv se mu na chvíli přestanu věnovat. Ví, že si tak na 100% získá moji pozornost. No, nejsou to zlatíčka??? :roll: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová