Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Heli, fotecky krasne! a ja je uz vidim i v diskusi normalne. udelala jsem toto: na ikonce te fotky, co se nezobrazovala jsem klikla pryvym tlac mysi, zkopirovala jeji puvod (adresu URL), smazala tam konec a tak jsem vlezla na vase stranky. tam jsem fotky prohlizela, a pak se vratim do diskuze, a uz je vidim
. tak nevim, zda to bylo tim, ale ja je vidim ![]()
Pitrsko , ja si take pamatuji, jak jste kupovali teprv ohradku, a vkladala jsi fotky, a pak ze vali sudy, a ja jsem nevedela co to znamena ![]()
fakt to leti, a pro me je to cim dal lepsi s tema holkami. vim, ze miminecka jsou take skvela, ale ty moje byly fak natrocne, a to obdobi miminkovske jsem bohuzel prezila, a ne prozila. ale zato ted s tema zlobivkama je to obcas fakt skvele ![]()
Nejak sem uz nechodi Dita
to nebudu vedet, co mam kupovat pro holky (jogger twin, croozer, Aria uz mame okopčene
). Halo!!! jak se mate?
Pepen , dik za typ se sedackou, ale to mi prijde jeste tezsi. na to moje chozeni pesky po schodach do sklepa (kocarkarnu nemame
). to by bylo dite+dite+sedacka, coz vahove o dalsich 4 kg navic.
Elisko, to co Anika povida je spis zvatlani, ona nevi, co to znamena. Ale stejne ta MAMA bylo prijemne.
Oren ,jsk se mate, uz jste zdrave?
Alino, já mám stejnej pocit z kluků, jsem ráda, že jsou větší, je to mnohem větší legrace ![]()
jinak to moje nošení v sedačce, jasně pokud bych neměla výtah a kočárkárnu, tak to takhle nedělám. Dokud byli menší, tak jsem si nechávala otevřený dveře od bytu a nosila jsem je po jednom, jenže to už je samozžřejmě pasé - tak to dělám takhle.
Fany má už od včerejška večer horečku, ale jinak mu nic není, tak nevím co z toho bude. Pořád si sahá do pusy, tak že by se chystaly už stoličky? Nebo to bude 6. dětská nemoc, ta se projevuje ze zač. taky jen horečkou, že.
Tak mu jen dávám paralen nebo nurofen a uvidím, zítra kdyžtak zavolám dr.
Eliško , tak jsem našla ty fotky, kde cvičíme na sezení. Prní byl turecký sed, jak jsem už psala, druhý nácvik na šikmý sed- zřejmě to samý, co psala Alina. Obojí je vlastně na zpevnění zádových svalíků. My jsme to cvičili vlastně jen do půl roku - pak nás vyřadili z rehábky. Dál jsem to u broučků nijak neřešila, nechala jsem to na nich. Niki se sama po:,–(ila už v 7,5 měsících, dokonce o pár dnů dříve než začala lézt. Lukášek zase plazil jako ďáblík, na kolínka se mu moc nechtělo a sedět už vůbec ne. Nakonec začal lézt někdy po 9.-tém měsíci a pak teprve se mu povedlo sám se po:,–(it.
Jak jste tu psaly o tom špatném sedání dětí - mezi nožičky na patičky - tak přesně tohle dělá náš 18-ti měsíční synoveček. Švagrová s ním také chodí na rehabilitaci (ne tedy z tohohle důvodu), ale vím, že to s rehábkou také řešila. Zeptám se jí, co s tím.
Eli , tak tady jsou fotky. Broučkům je na nich půl roku. Ani není možný, že takový byli … ![]()
Turecký sed (správně máš být za dítětem, ruce položený na ramínkách a pohupovat, tahle verze byla samozřejmě jen pro focení
):
http://emimino.cz/…ku%203~0.jpg /> A druhý cvik - šikmý sed:
http://emimino.cz/…i%B9ku~0.jpg
Hlavně mi nepiš, že fotky nejsou zase vidět nebo z toho už vážně zešedivím.
Teď vážně, dala jsem je pro jistotu do naší galerky tady na emiminu, je tam ještě jedna navíc. ![]()
Dobrou noc!! ![]()
Helli , vidět to je a díky moc! V půl roce mi takovýhle cviky přijdou teda trochu brzo ![]()
Ahoj holky, když už jsme u toho nacvičování, jak jste to dělali aby se děti začali otáčet ze zádíček na bříško? Já je dávám často pod hrazdičky nabo je mám vedle sebe a hraju si s nima,ale žádný náznak na otáčení není. Nemůže to být tím, že pod těma hrazdičkama mají málo prostoru? Nebo existuje nějaký cvik?
Ji nak všechny moc zdravím
.
Ajino ,vleže na zádech se jedna nožička se natáhne,druhá pokrčí k bříšku a tu pokrčenou mimi přetočíš přes tu nataženou na bříško … pak různě motivuješ hračkama apod.,které dáváš na bok a z boku už to jde pak lépe na bříško. Holky začly taky mezi 5 a 6m se přetáčet teprv,a znám dvojky co až po 7m… Důležité je aby měli posílené břišní svalíky,u nás to šlo pak rychleji,když jsme trénovali břišáky (přitahováním do polosedu),pak hodně zdvihali nožky nahoru a přetáčeli na bok a pak se behem 2-3 týdnů dostali z boku na břicho… Ale každé dítko má své tempo,tak buď v klidu. Pod hrazdičku jsem je taky dávala,ale myslím že na tohle je lepší volný prostor.Zkus jim dát hrazdičku vedle nich,třeba e po ní začnou natahovat…
Ivuško díky za tip. To přitahování do polosedu - naše děti pořád hodně zaklání hlavičku, jak to bylo u tebe?
taky se mi přetočili v 5,5, takže klid. Cvičili jsme taky s Jindříškem zvedání kolínek k bříšku, sám je skoro nezvedal - reflexní cvik, dost mu pomohl, pak taky to, co psala Ivuška. A motivace na straně. Taky nám dost pomohlo plavání, v téhle době ještě jen na zádech, ale to proto, že Jindra pořád nedržel dobře hlavu, a taky „ouško“.
Já už nevím, kam je dávat přes den spát - v postýlce se hned staví, v kočáru společně si kradou dudlíky a pošťuchují se, budí jeden druhýho. Teď lituju, že nemám v kočáru přepážku. Mohla bych je dát do Inglesiny, za sebou, ale tam nejsou kšíry a Jindra mi z Hartanu vystupuje i s kšírama, natož bez nich.
Asi budu muset přejít na jedno spaní denně, ale zatraceně se mi nechce. Pepen, Ivuško, Nisso, spíte pořád dvakrát?
ajinav , právě na to zaklánění hlavičky při přitahování pomohlo hodně plavání na zádech.
Ahoj holky,
Ajino, mně se taky začli přetáčet až někdy po 5. měsíci, Vojta spíš až kolem půl roku. my teda cvičili Vojtu, takže byli stimulovaní těma cvikama.
Eliško, kluci spí rozhodně ještě dvakrát, oni dost dlouho spali dokonce třikrát, ještě by mi nevydrželi jen jednou. Navíc teď začli vstávat kolem 6, takže v 10 jsou grogy, spí do půl 12 a pak kolem 3 tak na 3/4 až hodinu.
Kočár máme naštěstí oddělenej, takže se neruší.
Mně to vstávání začal dělat teď Vojta, jak se to naučil, je z něj úplnej maniak. Třeba 10krát ho položím, až je tak hotovej, že už nevstane:)
A jinak Fany je nemocnej, zas horečky, v noci 40,5 fuj to bylo nepříjemný. Tak jsme byli u dr a dostal antibiotika.
Pepen ,hrůza vid,chudák Fany,at jste brzy FIT!
Eliško ,holky spí ještě taky 2×,ale už tak měsíc přemýšlím,jak je předělat na jedno,protože když spí 2×,tak večer usnou nejdřív mezi 9-10. Je teda fakt,že ráno spí do 8-9,někdy i déle. Zatím chodí spát tak 4 hodky po probuzení - mezi 12-13 (tak na hodku,nekdy více) a pak mezi 16-17 v kočáru na max.hodku. Párkrát se už stalo,že jedna z nich nebo obě spaly jen 1×,ale to byly pak přetažené a nemohly zabrat večer… Tak si akorát musím hlídat ten odpol.spánek,aby nebyl moc dlouhý,nebo neusly moc pozdě… Zatím mi to vyhovuje,hlavně ten dopolední spánek,kdy spinkají doma v postýlkách,že si udělám více. Přemýšlela jsem,že kolem 1 roku asi zavedem jen jeden spánek po obědě doma - dám jim oběd před spaním (ted dostávají až po),a večer budou chodit dřív spát.
Denisko ,hod sem fotečky z oslavičky,jsme zvědavé ![]()
Jé Ali , koukám,že máte nachlup stejné Arie
Dobrý vid,akorát ten jízdní komfort nic moc. A moc se mi líbí ta sedátka do vany,asi se tentokrát budu opičit já.Takhle jedna vždycky smutně kouká,jak se koupe ta druhá ![]()
Ivo , sedatka jsou super, daji se levne poridit na dvojcatech.cz.
A Aria to byl kup! mela jsem dojednany jeden bezovy kocarek, moc se mi libil za 4,5 tis, ale pak jsem se ozvala na starsi nabidku levnejsiho a kupodivu byl k mani. A to pred nekolika tydny ceny uz splhaly na 5,5-6tis. To jsem si rikala, ze jsou blazny, prodavat starsi kocar za 6, kdyz novy stal do 7tis
Takz eten muj byl za 2,8 tis
dobry, co? A je uplne v poradku, zatim jsem zadne mouchy nenasla. To umim nakupovat, a jsem sikovna
To porad opakuji nasemu tatinkovi, kdy remca, ze mame 4 kocary (croozer,jogger, mikado na chalupe a Aria, a to nepocitam dva balkonove
).
Dnes jsme mely premieru na houpackach na hristi, moc se holkam libilo. Take konecne jsou naockovane, posledni davka hexavakciny, pichla jim je i pres to ze jsou trosku prochladle.
Nase Anička pokracuje v postupu dopredu, uz se drzi jen jednou rukou kdyz stoji, a obcas se pousti opice jedna
A to si tak veri a vubec nebere ohkedy na to, ze poprve si stoupla v nedeli, a dnes je jen streda.
Karinka trochu opakuje, zatim kleci, a zkousela jednu nozicku. Moc dobre se jim to zkouselo v tom nasem bazenku, mozna prave on to tak urychlil.
Ajnav , mne holky se zacaly pretacet: Anika v 5 mesicich (povazovala jsem to za obrovsky uspech, v te dobe nam porad pocitali gestacni vek 3,5 mesice). Karin poprve v 6 mesicich, pak dlouho nic, a pak zacala az v 7 mesicich otacet se porad. Jo, jinak jak psala Ivuska jake cvicily cviky, tak my jsme mely pritahovani za rucicky do sedu vylozene zakazane!!! Take mas deti nedonosene, ikdyz ne tak jako my, tak radse se nekoho zeptej. A vy nechodite ani k neurologu?
Pepen , at se Filipek brzy uzdravi a nenakazi brachu.
Holky, ty nase noci jsou posledni dobou katastrofa
Dnesni byla nejhorsi za poslednich par mesicu. Porad breci ze spani, chteji byt u me, a ja je jen stridam u prsa. A to celou noc. Ach jo, jak ctu o vasich uspechach s nocnim vstavanim, tak jen tise zavidim. Budu muset neco udelat, ale na to jsou potreba sily a energie, a ty zatim nemam. Ted jsme byly tyden samy bez tatinka, tak treba se to zlepsi, az prijede.
Chtela jsem napsat dve vety, a zas pul stranky.
Tak ahoj.
A.
Alino k neurologovi půjdeme, protože Petrušce na UTZ zjistili nějaké zvětšené komory, ale snad by to mělo být v pořádku. Naše dr. nám ne přímo zakázala dělat přitahování, ale řekla, že to podporuje prohýbání zádíček, tak jsme to nedělala, protože kvůli prohýbání nám hrozili vojtovkou, ale teď už je to OK. Tak jsem nevěděla, jestli to přitahování jo nebo ne. A navíc jsem četla v jedné knížce, že se to s nima dělat může. Tak jsem se radši zeptala. Ale dělat to teda radši nebudu.
Ali , lituju s těma nocema, máme to asi podobné s tím rozdílem,že já už nekojím
ikdyž ted to není tak hrozné jak když jim rostly zuby, nerostou holkám zuby další? Koukala jsem na některá vaše videa,moc hezké! A natoč Aničku jak ťape
Sedátka už mám objednaný,na dvojcatech jsem žádné nenašla,pak je prodám zas… A ty Arie - super kauf, já za ně dala skoro 2× tolik,byly jen to vč.slunečníků,pláštěnky a zpevněného nák.košíku,jen týden používané…
My už druhý den praktikujeme 1 spánek denně. Včera jsem je dala spát večer v 8,do 11 se tak 6× budily,pak o pulnoci řev jak sviňa (doteď nevím proč),obě zaráz,Naty jsem musela dát flašku,Anetka vydržela do půl 6 to se probudily podruhé,a jakože už jsou vyspaný,no po půl hodce zabraly,Natynce jsem dala vodu,spaly pak do 9. No a dnes usly až po 1 a spaly do pul 3 v postýlkách, a v kočárku kolem 5 měly krizi,ale vyndala jsem je na deku venku a šly jsme na houpajdy a klouzačku,tak se probraly a v 6 večeře (rýž.nákypek
,pak v 7 koupko, o pul 8 mlicko, a od 8 spi
Uvidime jak v noci.
A takhle se řechtaly u večeře
měly řechtací záchvat, zbytek v albíčku.
http://img1.rajce.idnes.cz/…MG_6732a.jpg