Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
22.5.08 09:43

Ivuško, pěkný fotky!!Ostatně jako vždy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
22.5.08 10:09

Ivuško , ty máš ty holčiny stále vychechtané :lol: , fakt supr fotečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
22.5.08 10:32

Ivuško , já už vidím ty mládence, co budou postávat pod okny a čekat na holky :D Jen aby nechodila na rande jedna za druhou :lol:

Pepen - do dvou let min. půl litru, ale mlíko může být nahrazený jinýma ml. výrobkama (/v tomhle věku už může jogurt, žervé, tvrdý sýr). Kolik vypije na jedno kojení, to je naprosto individuální, záleží na tom, jak často se kojí, co všechno jinak dostává, jestli má žízeň… to se fakt nedá říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.5.08 11:00

Eliško dík. Mě to zajímalo orientačně, já je kojím oba ráno - celou noc nic nemají a to pijou dlouho. Ale kdybych počítala že min. tu 100ml z tohohle kojení dají, tak pak je to v pohodě. A to asi dají, že. Protžoe jinak mají odpo jogurt, večer kaši, Vojta má ještě večerní kojení a Fany dostává odpo 100ml umělýho.
A chtěla jsem se zeptat, dáváte už v tomtověku chleba s něčím? Třeba to žervé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
22.5.08 11:06

Chleba se žervé ano, Zuzka ne, ptž měla po chlebu průjem, ona hodně věcí nesnáší. Doporučuje se i pomazánkový máslo.
S tou stovkou myslím můžeš počítat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
22.5.08 13:00

Morgano , take gratulace. ja bych na tvem miste zkusila preci i odsavat, kdyz uz tu odsavku mas. vim, ze neni kdy, ze i tak nestihas, tak to zkus treba par dni. kdyby ti nekdo pomohl, a UM pripravil a dokrmil nekdo jiny, a ty bys odsavala. malo mlika mas nejspis proto, ze deti malo vypijou, ze si to nevytahnou. ja jsem to mela stejne. vypily ode me tak 15-20, a do jeji davky je v nemocnici sondovali, akorat MM, ktere jsem hned odstrikala. Pak doma jsem to mela tak, ze to odstrikne jsem mela az na pristi krmeni (dokrmovani z flasky po mizernem kojeni). A davala jsem si za cil je dokrmovat jen MM. Ikdyz ho bylo malo, tak večnym odsavanim postupne se ta tvorba zvysovala. Ale to fakt potrebujes nekoho na pomoc, ja jsem 2 mesice mela tydy rodice, jinak bych to nezvladla. Mela jsem na starosti vyrabet MM, cvicit vojtovku a prebalovat a prat, a noci take byly vetsinou na mne. Zbytek vseho kolem deti a vedeni domacnosti delal nekdo jiny. Jestli mas to moznost i tu elektrickou odsavku, tak to zkus.
Uz si to nepamatuji podle vah ani podle mesicu, ale pak holky uz byly vetsi, a stejne pily z prsa malo, pritom mleka uz bylo dost. tak k nam prisla laktacni poradkyne a rekla, ze uz zadna flaska, ze ji jim prote nedama. Den a kousek byly deti o hladu (vypily treba 10, 20 nebo 0 pri kojeni), ale pak se postupne zacaly lepsit. byl to boj, ale vydrzely jsem to.
musim koncit, kdybys mela nejake otazky, tak se ptej!! Jo, a vahy miminek jsme meli stejne.
hodne zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
22.5.08 21:38

Ahojky holky,
tak u nás se taky marodí jak o život. Holky obě mají nespecifikovatelnou nemoc… rýma jak trám, šílený kašel, nateklé tváře a oči a všude uzliny. No a drží se nás to jako klíště… už od soboty.
Takže ALI je mi líto, ale návštěvku budu muset přesunout na příští týden… snad se z toho vyhrabeme!! Dokonce je to asi hodně nakažlivé, protože od včerejška v tom lítáme s manžou taky, Takže doma je opravdu pohodička :-((( Je to hrůza, holky nebyly týden venku a je to na nich znát. Tady u nás je zima a do včerejška pořád prešelo… nedalo se jít ani pospat do kočárku. No zase na druhou stranu si říkám, že konečně zavedeme obědové spaní doma v postýlách. Spí o hodně lépe a dýl… takže snad i tento špatný týden nám k něčemu dobrému bude.
Morganko my jsme měly holky ještě menší a vím, že když nás propouštěly z nemocnice s váhama okolo 2 kg, bylo nutné budit každé 3 hodiny i když holky by spaly půl dne. S kojením jsme to měly taky hodně blbý… nevydržela jsem to… a vzdala… vím, že jsme měli na jednu dávku pít 60 - 80 ml mlíčka…a holky to většinou daly… i když z flašky. Stejně jak psala Alina si myslím, že odsáváním zvýšíš poptávku a mléka budeš mít víc. Holky jsou ještě maličké, takže asi nemají sílu sát… dávej asi ze stříkačky, aby si nezvykly na láhev a vydrž… chce to na kojení fakt nějakou rozumější váhu, aby ty jejich pusinky byly silnější a výkonnější. Já měla např. ještě kloboučky na prsa, přes které se jim rozhodně líp sálo. Hlavně asi pohodu, klid na kojení… žádný stres… ony to ty miminka asi vycítí a když se z toho budeš nervovat… nebudou od tebe chtít. Uvidíš, že to za pár dnů bude lepší… jsi doma čestvě a tak se ještě musíte zajet. Zkoušej si je třeba přikládat zatím po jednom a dej jim čas… aby na to měli klid…
Se spaním si pamatuju… že to bylo ze začátku hustý… kojení, dokrm, odstříkávání, vyvyřování… všechno po 3 hoďkách… na spaní tak půl hoďky… a to mi pomáhal v noci manža… já přebalovala a on ohříval mlíčko…
Myslím si, že holky ale bývají statečné a silné… takže určitě to bude lepší. Nová dvojčátka máte všechny moc krásné… jukla jsem do vaší diskuze… tak doufám, že se k nám časem přidáte a posílíte partu už otrlejších dvojčatových mamin.
Jinak dětičky jsou všechny moc krásné… a Ivuščiny holky… to je fakt nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nevím už, kdo se tu ptal na nemléčnou stravu. Naše holky byly na mlíko do roku alergické… takže u nás to bylo dost běžný… kdyby bylo nejhůř kup si Nutrilon Pepti nebo Nutrilon HA… není to chuťově moc dobré… ale když se přidá ovoce, nebo sladká přesnídávka… děti by to vypít mohly… Do toho jsme dávali rýžovou kaši… jakoby mléko dostali. Ta mléčná bílkovina je tam speciálně štěpěná… kdyby tě to zajímalo zavolej na jejich linku: 800 110 000. Je tam docela šikovná paní a poradí, jestli se to dá použít jako náhražka při průjmech nebo lécích.
Jo a už nevím co jsem chtěla. Tak všechny zdravím, nemocným přeji brzké uzdravení a těším na na malou návštěvku Hradce K.
dobrou…

• Citovat
  • Upravit
2241
23.5.08 11:33

holky,
mockrát vám všem děkuji. Dneska v noci a od rána jsme bez dokrmu :D Doufám, že mi váha váží dobře, Matěj vysosal pokaždé tak 50-60 a Linda to samé, až tomu sama nemohu uvěřit 8O 8O 8O Takže nedokrmuji a zkusím jen přikládat. Možná to bude tím, že jsem si taky trochu odpočinula a prospala se. Ale ty první dny, co jsme se vrátili z porodnice, to bylo peklo.
Jen mi po tom kojení trochu pobrekávájí a špatně usínají, to když jsem je dokrmila Bebou, tak mi usnuli ještě na ruce a spali krásně. Možná prdíky, nevím. Dávám si pozor, co jím, tak nevím! Takže se napijí a potom mi chvílema brečí, usnou, zase jekot a tak to jde až do dalšího krmení :(
Sama tady nejsem, přítel je doma a pomáhá a jezdí mi sem ještě mamka, jinak bych to asi teď ze začátku nezvládla. Taky mám obavy, jestli to moje mlíko je dostatečně výživné, moc nepřibírají, ale snad se zlepší.
Zatím jsem neodsávala a teď jak se to zlepšilo, tak asi ani nebudu, co myslíte? Nebo bych měla i tak?
Mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.5.08 13:09

Morgano, ja bych odsavla radse, ikdyz mozna preventivne. Pak se zvysi produkce mleka a budes mit jistotu , ze ti nepobrekavaji z hladu, kdyz mliko v prsu jeste bude zustavat. Dalsi vyhoda-das si odstrikane MM do mrazaku, tak vydrzi az 3 mesice,a v pripade potreby , sprutu ci mensi tvorby kvuli unave ci stresu si ho rozmrazis. Ale to je muj nazor, ja jsem totiz odsavala az doted (do 9 mesice, jen tyden neodsavam). U me jsem vypozorovala, ze na vecer mam mlika tak sotva pro jednu, a lepe a jednoduse pro nas bylo jim vecer dat flasku s MM, a ne prso (mela jsem prehled, kdyz uz jsme nevazili). Takze odsavani pres den kdylo vecerni potrebu, nekdy nejaka puldavka do mrazaku.

Prosim-prosim napiste odkaz na diskuzi dvojtehule, nejak jsem to nemohla najit a jeste jsem tam vlastne nebyla.
 Diky.

Oren, tak dej vedet, az se uzdravite. Pristi tyden budeme valcit samy, bez tatky, tak kazda navsteva nas rozptyli a potesi .
 Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
23.5.08 13:22

Ali , je to pod těhotenstvím, Těhotenství s dvojčátky http://emimino.cz/modules.php?…
Morgano , Gratuluji k první noci bez dokrmu,jsi šikulka! Naprosto souhlasím s ALINOU, pokud Ti to jde (s elektrickou to jde myslím všem) a pokud Tě to nebude kor unavovat nebo zdržovat,tak odsávej,zvýšíš tak produkci a je možné že to pobrekávání je proto že jsou ne až tak najezené jako po dokrmu… ale pokud to nepůjde,nebo Tě to bude zbytečně otravovat,tak se na to vybodni,hlavní je psychická pohoda :lol: :lol: :lol:
Já měla tu ruční odsávačku od Medely (Harmony) a vůbec mi to s ní nešlo odsávat,ani v porodnici ani později,až po 6m,když jsem začla odsávat do příkrmů a zjistila jsem,že musím mít dost nalitý prsa,aby to šlo a že musím hodně hodně stimulovat než se spustí spouštěcí reflex… Tak hodně sil a další dny bez dokrmu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
23.5.08 17:56

Jo ivuško,
zkusila jsem dát ty ovesný vločky (já je dopředu namočím a pak 2 minuty povařím), zamíchám do bílýho jogurtu, ani ovoce nedávám a mňam, mňam, jak se kluci olizujou. Tak dík za tip:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
23.5.08 22:47

Ahoj holky,
tak hlásím, že jsme se z toho snad vymotali. :D
A zároveň lituju Míšu, Pepen a Oren , protože ty nemoce nám rodičům dávají zabrat.
Já doufám, že už jsme v poho, ale Vikče ani Honzíkovi jsem ještě nedávala nic mléčnýho, chci s tím začít až zítra.
V neděli budou dorty, tak nevím, jestli si Viky taky nebude chtít dát.
Vikče je zítra 3 a v neděli mají dvojčata rok. :D
To ani není možný, jak nám to uteklo.
Za poslední týden se hlavně Zuzanka rozjela. Dneska chodila za autem odrážedlem a vyšlapovala si to sama sem a tam přes celý byt. když jsem jí sundala, tak se urazila, protože se cítila jako hvězda.
Honzík včera přišel taky na lezení na gauč, takže tam teď tráví skoro veškerý svůj volný čas. Oba lezou pořád nahoru a dolu nebo chtěj abych dělala, že je chytím a oni stojí u zádové opěrky a strašně skáčou a chcechtají se a já trnu, kdy někdo sletí. Pořád je učím lézt dolu po nohoách a ne po hlavě, ale stejně jim to pořád do hlavy nejde. :D
Taky jsem je tento týden naučila na normální akorát míň solenou stravu. Vlastně jsem celý týden denně vařila všem třem a už mi docházela inspirace co, protože to muselo být nemléčné, nedráždivé, nenadýmací a taky něco, co by Viky jedla a toho není moc. Jsem z toho hotová, ale myslím, že dvojčata už spátky tu jejich neslanou šlichtu chtít nebudou. Honzík vyloženě ví, že na sporáku stojí něco dobrýho a to co mu dávám mu nejde a odstrkuje mi s tím ruku, takže jsme skončili s kojeneckou výživou.
No když nám bude ten rok, tak už to neřeším.

K tomu um. mléku. Teď jsme jim koupili Sunar a Zuzka se po něm může utlouct. Nutrilon jsme do ní cpali s brekem a násilím a u Sunaru vypije skoro jednou tolik a ještě pláče, že už není. Honzík myslím až ochutná, tak vypije 250 na posezení.

Pepen od roku mají mít děti 500 ml mléka, takže dávám ráno 100, večer 100 - 150 podle předchozí sytosti večeře a mazitím mají jogurt a nějaké to žervé nebo máslo.
Naši už měli pom. máslo, Lučinu, Gervais, Apetito, obyč. máslo a Veselou krávu. Nejvíc jim jede Apetito Super cremo Max(??), je tov kelímku jako pomaz. máslo a je výborně smetanové.
Taky milujou baby šunku a tu mi dokonce berou z rukou a strkají si kousky sami do pusy a někdy plivou chleba aby měly jenom salám. Jsou pěkně chytří.

Holky jdu do hajan, zítra mě čeká příprava na tu naši nedělní oslavu.
Jsem zvědavá, co bude říkat Vikča na dárečky. Dvojčatům je to asi zatím spíš fuk, ale Viky to hned bude porovnávat.
Jo a ještě mě pobavilo, že mi v týdnu volala tchyně, jestli mám na děti opal. krém, protože teď mají akci v Kauflandu na nějaký s 50 fa. Tak, že jim ho koupí k narozkám. To budou mít vážně radost......... :?:
Ona jim kupuju pořád nějaký oisušky nebo tepláky ala vietnamec, je to šílený. Kdyby aspoň nakoupila kvalitní věci, ale já to většinou hned vyhazuju. Vůbec nezná jejich velikosti a hlavně je to šíleně nepraktické na oblíkání.
No prostě No comment.
Tak pa Nissa.
P.S. Omlouvám se, že jsem na spoustu věcí nereagovala, ale už si vůbec nejsem schopná vzpomebnout, co jsem komu chtěla. Doufám, že se mi zlepší teď ta paměť, když jsem skončila s kojením… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
24.5.08 21:23

Nisso,takže narozky den od sebe, to je pěkný :lol: aspo%n se ty oslavy sfouknou jedním vrzem, že.
Ad dárky, tchýně je rozumná a dává pro kluky peníze se slovy, že my nejlíp víme, co kluci potřebujou, tak jsem ráda.
Protože nemáme staršího sourozence, tyk klukům asi to miminovský jídlo vydrží dýl, uvidíme. Zatím jim ty jejich šlichty vyhovujou a s plno věcma teprv začínáme vlastně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
24.5.08 21:59

Ahoj holky,tak se hlásím z bojiště :lol: ,manžel je stále ještě naživu,kupodivu,po třech dnech strávených se 4 nemocnými dětmi :roll: .
Ad děti,Jára ještě stále šíleně kašle přitom bere už 4 den atb,a stále ho bolí hlava,Adámek s tím jsem včera večer byla na pohotovosti taky má atb,a malí?? No,teploty už od včera nemají,rýmu mají jen trochu a už ne tu vodovou ale hustou ale kašlou,připisuju to té rýmě,jak je dráždí ty hleny,a ditustat jim pomáhá,tak uvidíme.
Nsavíc byl problém s kaší,jak je hustá a mléčná a oni už večer fakt protivní,tak se jim z ní zvedal žaludek,takže jsem jim to otočila a mají ji v poledne a večer zeleninu,nicméně,mám pocit,že mají po ní hlad,ptž v noci POŘÁD brečí každých pár minut.Myslíte že je to možné?? A dotaz,mám jim dávat sunar?? Když nejsou na to zvyklí abych je to znovu učila??
Poraďte co mám dělat?? Nebo mám těch pár dnů než zase budou mít kaši vydržet bezesné noci??
A teď další věc,s čím bych chtěla poradit,sice se to netýká dětí,ale určitě mi poradíte že jo??
Víte,jak jsem vám psala o tom našem pejskovi,že houž nemáme…pořád to moc bolí,je to divný,když tady se mi nikdo nemotá pod nohami,a prostě bych chtěla jiného.Malého,k dětem.Našla jsem si plemeno šeltie,znáte ho některá?? Je to celkem malý pejsek,a vhodný k dětem,vypadá jako kolie ale malá,tady je odkaz na to,kdybyste chtěly juknout.
http://www.henria.eu/
A je to stanice,kde mají zrovna malá štěnda,narodily se 10.5.a k odběru by byly v červenci,tenhle pátek tam jedeme se podívat a eventuelně vybrat pejska.
A já se chci zeptat,dělám dobře??Vím,že se říká,že když přijde někdo o psa,je lepší si vzít hned jiného,ale mám strach…zase si říkám,v červenci,to je ještě dva měsíce,abych se z toho nejhoršího smutku dostala,a měla se na co těšit,že si přivezeme domů malé štěně…co myslíte vy???
Jinak vás všechny samozřejmě mooc zdravím,hned přelouskám vaše příspěvky ať vím na co ještě reagovat,pokud tedy neusnu :wink: ty noci jsou hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
24.5.08 22:10

Ahoj Míšo,
pokud seš zvyklá na pejska a je ti smutno, určitě si pořiďte toho co navrhuješ, nač čekat. A štěně vás rozveselí určitě :wink:

s tím sunarem, mě překvapuje, ty jim žádný mlíko nedáváš? To mají tolik jiných mléčných výrobků? já nevám, jestli je to na pár dní učit…pokud nejsou zvyklí a večer už protivní…fakt neporadím.

A lazaret máš teda ukázkovej, tak snad se z toho brzo všichni vyhrabete a manžel je jednička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová