Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
842
14.5.08 22:36

holky jak tady vidím, jak vám všechny dětičky vyrostli, je to neuvěřitelný, jak to letí. teď jsem se sem moc nedostala, ale už to vypadá, že bude více času vás číst častěji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
14.5.08 22:42

jedna fotečka z dneška, řádili jsme venku, ale přihnala se bouřka, tak jsme museli zalést domů:

http://img.mimibazar.cz/…f1043234.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.5.08 08:25

Markýtko koukala jsem na ty golfky na netu a píšou, že jsou už od narození. Co myslíš ty, dala by jsi do nich 4,5měs děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.5.08 10:35

Ahoj holky,

Myšáčku, je mi to moc líto. Nezbývá nic jinýho než jít dál, ještěže máš kluky a spolu s nima i spoustu radosti.

Ajino, já ti nevím, já bych do sebelepších golfek takhle malý dítě nedala. To je teda můj názor, ale golfky jsou podle mě pro starší děti, který už umí sedět.Ikdyž se to dá na ležení, ten komfort nikdy nebudeš mít jako u hlubokýho kočáru.

Ivuško, tak ty začínáš kojit v noci :lol: já jsem noční kojení před 3 dnama utla - první noc hrozný, skákala jsem od jedné postýlky ke druhé, druhou noc se probudil každej jednou, totéž i včera. Velice ryhcle se ale uklidnili.
Takže si to nemůžu vynachválit a opravdu je to noční kojení v tomhle věku už jen o zvyku. První i druhou noc jsem nabízela vodu - první noc si trochu dali, pak už ne. Takže ani žízeň nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.5.08 10:43

Jo a všechny fotky jsou krásný :lol:

Ivuško, a nelezou Natálce zoubky? U nás teda se při zubech jen řve a kojení nikdy nechtěli, ale to je spíš výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.5.08 12:13

Pepen ,to jsem dopadla, vid :roll: :roll: :roll: No lezou jí dolní jedničky,ale už je má prořízlý,ted jen rostou,myslíte, že to taky děti bolí? Závidím noce bez kojení a vstávání,taky se chystám na nějaký radikální řez-ale sbírám kuráž,člověk má být rozhodnutý na 100% než se do toho pustí, asi počkám na manžu,abysme na to byli dva. Tys k nim vstávala sama? Spala jsi vůbec tu první noc? A jak jsi je konejšila,chovala,dávala dudlíka nebo zpívala nebo nechala řvát? A při zoubkách jak konejšíte? A vodu v lahvi? Natálka je v noci hrozně vzteklá,dudlíka háže z postýlky,všechno od sebe odstrkuje,někdy nepomáhá ani chování,ale na to ji taky zvykat nechci. No nevím,nechce se mi do toho,ale takhle to dál nejde :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.5.08 13:23

Vojtu trápí strašně horní jedničky, má je prořízlý dlouho, ale jak rostou, tak to pořád bolí. A nechystají se jí třeba ty horní?

K tomu nočnímu kojení, manžel šel vedle, vzala jsem to na sebe. U nás je Vojta dudlíkovej, Fany bez dudlíku, Fany se uklidní když si ho dá člověk na břicho, ale trvá to, dost u toho řve, Vojta zase v náručí. Tu první noc jsem tkahle nějak na střídačku strávila. Ale vyřvat jsem je nenechala. Prostě aby věděli, že tam s nima jsem, jen jsem místo prsa nabízela vodu. Fany si dal, Vojta nechtěl. No a tu druhou noc se každej probudil jen jednou, vodu odmítl i Fany, chvilku si pobrečeli a spali.

Čekala jsem to mnohem horší, tak mě to příjemně překvapilo. Ale jak říkáš, člověk už pak nesmí ustoupit.
Hele a nechceš zkusit dát Natálce na noc čípek? Já to teď tak u Vojty dělala a noc byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.5.08 13:26

Ono se těžko nějak univerzálně radí, na každýho platí něco jinýho, ale u nás to už bylo předtím neúnosný. A navíc mě pak v noci vždycky strašně rozkojili, takže jsem měla přes den problém, že se mi ty prsa moc nalívaly.Což mi v 11 měsících přijde jaksi nepatřičný už :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.5.08 13:50

Pepen ,to je jasný,že na každá dítko se musí jinak,jen sbírám veškeré info,než se do toho pustím… Víš,já nevím,jestli se budí a řve kvůli těm zubům,tak bych jí zbytečně cpala čípky … možná bych to mohla zkusit jednou,no,projednou jí to neuškodí,ikdyby to od toho nebylo. Anetce většinou zabere dudlík,někdy taky ne,ale většinou jsem ji kojila,aby znova usla,když byla hodně probraná…
A s těma prsama - to chápu :roll: :roll: :roll: Já už ted ani neodsávám,takže nabídka se přizpůsobila poptávce :-D a nemám skoro nic :-)
Hmmm tak berunky se už probudily,tak letím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
15.5.08 13:59

Zdravím,
nezlobte se, že vám sem lezu…
Moc vás prosím bud o názor nebo mi reknete, jestli jste byli s dvojčaty na odběru plodové vody?
Sli byste na odber plodovky, kdyby triple test vysel spatne a vite,ze je velka pravdepodobnost, ze vysledek je falesny?

Predem dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
15.5.08 14:24

Ahoj holky,
jak čtu, tak se zoubkama si užíváte.
U nás Anetce rostly zoubky,aniž bychom o tom věděli. Zato Matýsek si to vybíral za oba. Dudlíky naše děti nikdy nechtěly!!! Takže jsem občas zkusila namazat dásně gelem, ale vlastně ani nevím, jestli to pomohlo.
Noční kojení jsem ale ráda, že mám za sebou!!!
Odstávka od kojení (ve 13 měsících): Když se někdo v noci vzbudil, přišla jsem k postýlce, nevyndavala z postýlky a hladila. Nejhorší byly první 2 noce.Pak už to celkem šlo. Anetka je velká šikulka, ale Matýsek si díky kojení zvykl na to spát často u nás, takže momentálně jsem na tom tak, že jedna postýlka je u nás doma úplně zbytečná…

LOAN,
na plodové vodě jsem nebyla s dvojčaty, ale se svým prvním synem před 12ti lety. Nikdo se mě tenkrát neptal a řekli mi, že musím. Výsledky byly tak nějak na hraně a teď mám radost z krásného šikovného Kubíka :-) Tak ať i vám vše dobře dopadne ;-)

Utíkám… a užívejte sluníčka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
15.5.08 14:29

Kuzelko, a delali ti triple test u dvojcat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
15.5.08 14:31

Určitě ano. Všechno bylo OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.5.08 14:34

Loan já přemýšlela, že kdyby jsme měli špatné výsledky triple testů ,tak bych šla. Ale výsledky byli naštěstí v pohodě a i UTZ ve 20tt. Možná ale že i kdyby vsledky nedopadly nejlíp, nejsem si jistá, že bych šla. Navíc jsem slyšela případy, že plodovka nedopadla dobře , ale maminka si mimčo přece jenom nechala a bylo naprosto zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17922
15.5.08 14:38

Loan , já na plodovce byla s Aničkou, těžce jsem to prožívala, nakonec vše ok (když nepočítám ty strašné nervy ohledně výsledků a taky mi kvůli vpichu zesílily kontrakce, které jsem měla celé těhu, ke konci jsem musela zůstat 7 týdnů v nemocnici a byla na lécích, které jsem špatně snášela). U dvojčat jsem se hodně bála, aby testy vyšly dobře, a asi bych nešla, kdyby mi ji doporučili. Kamarádka teď řešila stejnou věc, má jen mono těhu, ale nakonec do toho nejde a půjde jen na podrobný UTZ. Je to velmi těžké rozhodování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová