Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
díky moc za rady ohledně odsávaček!!! Vidím, že se vyplatí zkusit tu elektrickou, já mám ve středu schůzku s laktační poradkyní v Klubu dvojčat, doporučila mi půjčit si tu drahou nemocniční Medelu, půjčují to za 50 Kč na den a prý to maminky mají průměrně tak tři týdny - tak jsem váhala, ale podle vašich rad vidím, že se to vyplatí. Jinak i s tou ruční jsme udělali aspoň nějaké pokroky - dnes jsem hodinu po kojení vytáhla z obou prsů dohromady 50 ml, což není moc, ale včera to bylo jen 20 ml, tak mám radost
Ondra mi dnes poprvé usnul jen po kojení bez dokrmu (Silvince jsem dala odstříkaný mlíčko, ona hůř saje), už spí hodinu a půl, tak ani nedýchám ![]()
Jinak dala jsem aktuální fotky do své galerie, je to v Soukromých albech na straně 24, kdybyste chtěly mrknout.
Musím si vás zpětně dočíst, aspoň kousek, než se malí probudí ![]()
Ali , ty sis to teda vyžrala s tou nemocnicí! Mě stačilo,když zvracela jedna,druhá měla jen průjem,když jsme měli ten střevní fujtajbl. A trvalo to jen 36 hodin. To je síla,moc dobře si pamatuju,jak jsem s oběma byla v nemocnici (Anetka měla bronchitidu v necelých 5 měsících),a to byl děs,5 dní mně úplně stačilo,a to byly defacto ležící mimina-nedokážu si představit být tam s nima teď ! Tak se holky držte,přeju klidnou rekonvalescenci,ať za chvíli zase můžem koukat na fotky z výletíků …
My dnes jeden podnikli s krosničkama,11km asi jen,ale stačilo napoprvé,15kg na zádech je celkem znát,už to cítím,snad se ráno rozhejbu …fotky jsou na rajčeti …
Simi ,určo běž do té elektrické,určitě jí zas prodáš,když si koupíš novou,nám přispívá 1000Kč zdr.pojištovna - máme ZPMV - ministerstvo vnitra. Zrovna před chvilkou jsem odsávala a rozčilovala jsem se tady,jelikož mi už tuhly ruce a mlíko ne a ne ven. Tak gratuluju k pokrokům s kojením, a přeji vám,ať se brzy rozkojíte úplně!
Kuželko ,krásné fotečky!
Holky jdu do hajan,jsem nějaká grogy z výletíku,tak páček a dobrou!
Ivusko , pekne fotecky v krosnach. Na vyletovani se tesim starsne moc, tolik planu nam ta nemoc vyrusila. A to ti holky uz uplne sedi? Do krosny by se mely davat az sedici, nebo ne?Po:,–(i se i samy? Take mame podobnou krosnu, zatim jen jednu, ale ta si jeste pocka. Holky totiz vubec nevedi, co to je sedet, my je neposazujeme, a samy na to jeste neprisly. Porad cekam, az se posani z pozice na boku, a nejdriv by pry mely lezt. Ale to lezeni uz je na spadnuti, aspon u Aničky. Dnes se dokonce jakoby se postavila (vypadalo to jako by klekla si), u toho se bouhla o nabytek a byl rev).
Ivusko, co nekdy podniknout spolecny cyklovylet Croozenem?
Kdyz jedeme s detma, tak to teda koukaji, ze jako vozik a jeste dvojcata. To kdyby jelo dva , tak si ukrouti hlavy ![]()
Ke kojeni a rozjizdeni kojeni . Chce to trpelivost, drinu a nezoufat. Fakt jsem odsavala po kazdem!! kojeni, nekdy i mezi kojenim. A to i kdyz uz nic neteklo. Ukolem je ne jen odsat, co se uz vyrobilo, a ukazat prsam, ze je vetsi poptavka. Funguje to, ale se spozdenim tak mesic. a jeste jsem pila fakt hodne, tak 5-6 litru za den, take pri kazdem kojeni. Odsavku mam Avent Isis, a dobra. Ruka me neboli, ikdyz vyposilovane zapesti asi mam. Elektricka asi je lepsi, ale u teto mne vyhovovalo, ze ji soupnu do male tasticky a odsaju kde potrebuju. Moje deti jedno obdomi neumely vytahnout z prsa vubec, tak jsem jen odsavala. A to i na vyletech, v prirode. Treba nejcasteji cestou v aute, ci v lese, pak do flasky, flasku do nadobky z horkou vodou z termosky, za chvilku to bylo teple a sup miminku. Je to asi trochu extrem, ale aspon nekdy jsme byly mobilni i s tema narocnyma detma.
A.
Ali , Anička je teda šikulka, to nás ještě s tím lezením předeženete ![]()
Holky se ještě samy nepo:,–(í,teda Anetka ve čt skoro sama…Hodně lehávají na boku a někdy si tu ručku podepřou hodně u těla,že skoro sedí,ale úplný sed to ještě není.My teda to neposazování už nedodržujeme,naopak si myslím,a i to tady zaznělo v diskusi jako názor nějaké rehabky (myslím od Pepen),že děti by občas chvilku měly sedět a trénovat stabilizující svalíky… Takže už to nějak neřeším,sedí už hezky,ale samotné bych je ještě nenechala sedět. Sedí tak max. 20 minut denně. V krosnách „sedí“ pevně,myslím,že tam jsou spokojené.
A společný cyklovýlet? No proč ne
Na nás taky vždycky čučí,ale tady jezdí docela dost vozíků-i mono,takže nejsme zas takoví exoti. Třeba v té hospůdce minulou neděli se sešly 4 vozíky, 2 mono a 2 dvoj- Kámoška měla zrovna ten nový model Croozeru 535 (má 2 kluky 2 roky od sebe),tak jsme ho zkoumali,no kromě toho že je zelený a že údajně má o 2kg mín je naprosto stejný. ALE! kámoška mi poradila sluneční clonu,tak to musím vyzjistit a koupit,pak dám vědět,údajně má stát 199,–,což by bylo super.
s clonou urcite dej vedet, nejak jsem to nechala byt, meli jsme jine starosti, ale az se dostaneme ven (mozna uz pristi stredu po kontrole na infekcnim), tak urcite Croozer nebude mit prostoj a clona bude nutna.
Tak ja nejaky vikend se ozvu, a pokud nebudete nic mit, tak pro nas neni problem zajet do Havl Brodu a podniknout cyklovylet.
pa.
A.
Ahojky holky,
Ali gratulujeme k zoubkům. S tou nemocnicí Vás moc lituju, vím, že to je hrůza. Mně to stačilo když jsem tam byla 3 dny s oběma a doufám, že už nikdy více.
Tak se držte, ať jste brzy fit a můžete procházkovat.
Kuželko na fotečkách máš sporťák Jano Twin Two? Já nad ním tady taky přemýšlím, ale nevím, jestli pokud už ho budu používat jako sporťák v něm můžu obě děti položit? asi ne, viď? Jinak nemá chybu, slun. clonu bych si dokoupila zvlášť a kočárek bych snad sehnala nějaký starší na netu. Ale pokud tam děti nebudou moct spát, tak mi to zatím přijde k ničemu. Oni doma nespí.
A jak se ještě ten kočárek skládá?
Promiň, že Tě takhle otravuju, ale už jsem z těch golfek nešťastná, protože se pořád nedokážu rozhodnout.
Díky moc..
Nissa
Ali ,ta clona je k dostání i na netu třeba zde http://www.cykloexpert.cz/…er-535-a-737
Jinak u nás snad nic nového, jen že Anetka si už skoro sedne a krásně pije sama z hrníčku (Avent s bíl.pítky),je schopná to vypít i celý naráz jako včera třeba (200ml!). Natálce ještě musíme přidržovat.
Noci celkem OK,jak kdy,zoubky jsou prořízlý,teď jen rostou,už pěkně koušou,když zatnou,mršky jedny ![]()
Prodl.víkend jsme si užili,včera bylo krásně,byli jsme s manžou vycházkovat spolu (většinou chodí jen jeden),večer jsem si odskočila do kina-super relax-Taková normální rodinka …doporučuju!
A budeme holkám chystat k roku (asi i dříve) děcáček - přepažení už máme, takže jen pár kusů z Ikea,víc se nám tam stejně nevejde …Kdybyste měli nějaké tipy do malých prostor nebo na výzdobu-SEM S NIMA!
AHoj holky,
Alino, lituju vás, no hlavně, že už jste doma!!! Já byla tak šťastná, že když kluci měli tu střevní virózu, že jsme to ustáli a nemuseli do nemocnice. Ale to nebyla rotavirová infekce naštěstí.
U nás se derou na svět další zuby, u VOjty jedničky, jedna už vylezla, trápí ho to už teda pěkně dlouho a Fanymu se prořízla dvojka dole (celkem bez bolesti), takže už má 7. zub, holt on spěchá ve všem:)
A vítám mezi nás nový miminka, Simi, to jsou obdivuhodný míry, jak se do tebe vešly?:)
s odsávačkou neporadím, nepoužívala jsem nikdy.
Ahoj holky,tak se zasde hlásím,že žijeme
,u nás je všechno v pohodě,kluci jsou zdraví,díkybohu,vyrážku už Filípek téměř nemá,prý to dle dr je alergie na sluníčko,to pevně doufám že ne,já jsem takový milovník sluníčka,chodím na solárko,věčně si na něm lebedím,a nakonec bude jeden na to alergický???!!!
Taky jsme absolvovali vítání občánků teď v sobotu,naše město to už nedělá,ale pozvala nás obec,kam chodil Adámek do školky a kluci už jsou tam taky zapsaní,proto jsme šli až teď.Jsem moc zvědavá na fotečky,budou za týden tak je pak zkopčím a hodím sem.
Taky jsme měli tady o víkendu opět manželovy děti,a k mému velkému potěščení se jeho dceři nějakým záhadným způsobem podařilo mi zrušit spidera,normálně ho rozlámala,kráva.Vím,že se to může stát(i když jsem o tom nikdy neslyšela),ale očekávala bych,že se mi aspoň omluví a ne že se bude chovat jako arogantní spratek,no,ale to jsem mohla čekat,však už jí nějaký čas znám.Takže jsem dneska kočík odeslala na reklamaci,ale neočekávám,že mi jí uznají,spíš budu platit jako mourovatá za opravu.
Takže jsem nedobrovolně musela natrvalo přesedlat na golfky,ne že by se s nimi špatně jezdilo,to ne,jsou super,oproti spideru jsou lehčí skladnější,ale prostě nevím,no.
Nisso,víš,co mě dneska napadlo?? Jak jsi psala s tím madlůem že tam jde nějaké univerzální ze zekiwy nebo z čeho,a je ten oblouk na dvojčecí kočárek?? Ptž dneska jsem koukala na známou co má monogiolfky,že i když jsou ty hauck docela prostorné(31,5cm),tak stejně jsou o dost užší než monokočárek,a jestli to madlo je na monokočárek,tak tam nepůjde.
Alino,chudáčkové,to jste si užili nemocnic,co?? Z tohohle mě jímá děs,ptž kdyby nedejbože něco takového ptkalo nás,byli by tam malí sami,ptž za prvé starší děti,ale to by se dalo zařídit,horší je,že pečuju o svou nepohyblivou mamku,a to by byl problém.No,snad dá pánbůh a nemocnice se nám vyhne
.Je fakt,že s Járou jsem tam byla kvůli laryngytidě 3×,a pak měl klíšťovku tak další pobyt v nemocnic,a Adámek tam byl jen jednou,ptž vypilna koupališti limču i s vosou a štípla ho do jazyka,takže tam byl sám,ptž ležel na jipce a mě tam s ním nedovolili zůstat.
Ivuško,super jak se ti holjky rozpily,co??A závidím ti ten výlet,taky bych někam vyrazila,achjo.
Simi,taky tě tady vítám a moc ti gratuluju ke krásným váhám miminek,tak ať krásně rostete,a jen piš a nechceš vložit nějaké fotečky na pokochání miminkama??? ![]()
Pepen,vy už máte 7 zubů???Pane jo,to jste šikulkové,co?? My stále jen 4,ale stačí to a je legrační jak se smjěí a jednomu koukají zuby nahoře a druhému dole
.Musím jít chystat něco k večeři a kluci už taky kňučí,tak se opatrujte a pa.
Proboha Míšo, jak to zvládáš? Máš 4 děti a ještě+ se staráš o mamku. Mě kdyby máma nepomohla, tak nejsem schopná doma ani uklidit a to skoro ani nevařím
.
Stejně by mě zajímalo, jak všechny stíháte,jestli to jen já si třeba neumím zorganizovat.
Míšo to madlo je právě origoš. Nemá ho ta Tvoje kámoška na těch Hauck mono? Že byste ho zkusily připnout na ty Tvoje dvojčat
ové.
Právě tohle pořád řeším s prodejci, aby je někdo na prodejně zkusil připnout na to dvojčatové sedátko, protože je užší. Ale asi je to hrozný problém, protože mi to nikdo nedokázal potvrdit. Buď nemají madlo nebo kočárek, tak nevím. Něco už budu muset objednat. Nakonec mi někdo říkal, že jsou i madla s kloubem, který tím pádem nastaví šířku madla podle potřeby, ale zatím jsem to nikde na netu neviděla.
Tak já jdu něco dělat, dokud spí.
Zatím ahojky
Nissa
denisko,jenže ona sice má golfky Hauck na jedno dítě,jenže jak ti píšu,její golfky jsou tak o 8cm širší než moje,takže i kdybych to madlo tam chtěla přidělat,tak je moc dlouhé na dvojčecí golfky,víš??Myslím,že je to blbost,a nebo je možné,že se prodává užší madlo na dvojčecí golfky??
Ajino,nemysli si,mě mamka taky moc pomáhá.Sice nemůže chodit,taky má pleny,holky,my máme dvě maxi popelnice a jedna jsou jen plíny
šílený.Ale ruce má v pořádku,takže kldyž je třeba,tak krmila z lahvičky,houpala kočárek doma,nebo sedačky,když v nich prckové byli,teď zase jí ke stolu dám jednoho v židličce a termotalířek do ruky a už krmí,to ona zvládne a taky to potřebuje,byla na tom moc špatně psychicky připadala si nepotřebná,ale teď??I doktor co k nám chodí na kontroly jí chválil,jak moc pookřála a jakoby omládla,tlak má lepší,a vůbec.Ona ty děti moc potřebovala,aby měla zase smysl života,a upřímně?? Mě to moc pomůže když nakrmí,sice nekrmí každé jídlo,ale i tak je to úleva ohromná,povídá si s nimi,když potřebuju něco udělat,třeba uvařit,a že vařím denně to mi věř
.
Jdu nakrmit tu dravou starší zvěř ![]()
Míšo je fakt, že mojí mamce to taky dalo smysl života. Už leta žije sama buez mužskýho a celé dny trávila jen u tv a všichno bylo na h…o. No a teď, kdyyž není v práci, tak je u nás a hodně se dětem věnuje, ale nejradši bych jí tady měla pořád,jenže do důchodu jde až za 7 let
.
Jo jo, babičky a dědové jsou k nezaplacení, pokud jsou ochotní se dětem věnovat, já si to teda představovala trochu intenzivnější, moje mamča je miluje, to jo, ale že by je vzali na výlet nebo jen na delší procházku, to neznám, navaří, napeče, tak jedno odpoledne za týden nás tam vydržej, ale pak zas mít svůj klid
Teoreticky to mají nastudovaný, knížek o prarodičovství hromadu, ale praxe je slabší. A to tam jsme maximálně pětkrát do roka, o prázdninách teda dva měsíce, no uvidíme letos. Už se je snažím uvrtat do nějakého výletu, ale je mi jasný, že „děda nebude mít čas“…