Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ten anonym jsem byla já.
A já se pořád divila, proč mi to nešlo odeslat.
Ahoooj, máme 1.zub
- ANETKA Našla jsem ho já - jednička vlevo dole (teda zatím špičička), to bude mít taťka drahý - pořídím si šatečky ![]()
Zajímavý je,že protivná je jenom Natalka,uz tak mesic,Anetka je věčně v pohodě,sama si hraje,kouli se tady od hračky k hračce,ted už i plazi
A skoro nebrečí. V noci teda jo,ale to je normalni,to delaji porad… Tak třeba u nás budou zoubky v pohodě,kéž by! Nebo aspon u jedné…
Dnes jsme byli na kole,dali jsme skoro 20km,malej okruh se zastávkou v hospůdce,zahrádka nabitá k prasknutí,samé děti - je tam dětský koutek,3 vozíky za kolo,potkala jsem tam hafo známých …
Denisko ,tak super že se fotky povedly,nejdou třeba nafotit fotakem? To jsem zvědavka otravná, vid
O tom balonu nebo rucniku pod body jsem na dvojčatech taky slyšela,možná to zkusím
až se začnou více plazit,zatím převažuje koulení a válení sudů…
Míšo ,a jak jsi psala,že kluci věčně soupeří - o hračky o pozornost,to holky taky trochu,ale je fakt,že když třeba vezmu jednu do náruče a dělám s ní blbosti,tak se směje i ta druhá,ne že by brečela,že jsem nevzala ji… Ale o hračky se rvou - Anetka věčně bere Natalce,ta si to většinou nechá líbit. Třeba zrovna ted ji Anetka zkoumá, ošahává a Natálka začíná knourat… Tak jim jdu dat flašku… papa
Ivuško , blahopřejem k prvnímu zoubku!!! A taky, že to bylo takhle v pohodě
U nás taky povylejzají a Jindra je celkem nevrlej, chvílemi ječí, jako když ho na nože bere. A obdivuju kolojízdu - včera jsme si chtěli vybrat ten Chariot,ale prostě jsme nenašli ten obchod
Manža zapomněl adresu, navigaci i mapu
Tak snad příště…
A ta vycpávka na lezení je dobrý nápad, zkusím!
Míšo s tím, že tě sestra vynervovala,to je v našem zdravotnictví asi normální. My byli min týden v poradně pro nedonošence a dr mě tak zdeptala, že jsem pořád v přesvědčení, že naše děti jsou totálně opožděné a že sami se nic nenaučí. Nevím, proč je mám pořád do něčeho nutit. Každé dítě se přece vyvíjí jinak.
Ivušku gratuluju k zoubku.
AHoj holky,
Ivuško, teea u vás si zuby dávají načas, ale to je fuk, heslo dne je bezbolestně
u nás ty první zuby u obou byly docela krutý, Fany má už delší dobu 6, Vojtovi se před dvěma dnama prořízla horní jednička takže má 3.
U nás se teda na sebe kluci hodně smějou, všechno dělají spolu, všude šmejdí spolu, samozřrjmě boj o hračky je taky - vždycky tu co má ten druhej tak je mnohem zajímavější. Takže občasnej řev je, ale jinak si nemůžu stěžovat!
Ad kojení, tak v noci je to pořád stejný, jediný co na ně bude platit, bude odstavení. Já měla už zase horečku (v noci kojím moc, přes den málo) a asi to už přestává tělo nějak zvládat, takže odstavím co nevidět.
CHtěla jsem se zeptat, dáváte dětem mlíko z flašky?? Oni ji naprosto bojkotujou, tak je zatím zvykám na chuť umělýho, Fanymu to nedělá problém ze lžičky, s flaškou si ale jen hraje nebo řve. Vojta nechce vůbec.
Tak nevím, to bude ještě boj.
Sabri, ta fotka s dvěma dětma na kole je drsná, takhle bych se jí v životě neodvážila, bych je hned vyklopila.Seš dobrá!!!
Kdo tu psal, že dítě by se mělo ve 4měsících otáčet????
Fany ve 4 měsících ještě ani nepásl koníky (takže byl taky „opožděnej“) - pak v 5.měsících se začal otáčet, v 7 lézt a sedět, v 8 stát a teď v 10 už začíná ténovat stoj bez opory a cokoliv - stoličku, hrazdičku používá jako chodítko, chytne se a jde ![]()
Vojta je proti němu minim. o 2 měsíce pozadu ![]()
Takže byc si z těch komentářů fakt nic nedělala, ale sama vím, jak to člověka zamrzí, když to slyší…
Tak hlásím prořezávající se cosi u Natálky,to vysvětluje její knučení neustálé
Tak snad aspon u Anetky to bude v pohodě jako ten první zoubek … Ta včerejší horečka večer to bylo asi taky k tomu… jdu nachladit kousátka ![]()
Pepen , co dát klukům láhev, když jsou hoooodně hladoví? A máš správný dudlík - myslím velikost? Holkám jsem dala už tu největší velikost se 4 dírkama (Avent) a tím jim to pěkně teče … Holkám trvalo taky dlouho než se s ní zkamarádily,14 dní určitě,pak jsem jim dala MM když měly hodně velký hlad a pak to bylo lepší… Ty noci Tě teda pěkně ničí,co? Takhonemje naučit na lahev a můžeš odstavovat,si pak oddychneš v noci snad.
No nic jdu holkám chystat baštu-zeleninove pyre s červ.čočkou ![]()
Ahoj holky,tak předně Ivuško,velikánská gratulace k zoubku,jsi šikulka žes ho našla ty,já taky našla u obou kluků,a oblečení???Už jsem si od té doby koupila několikrát
tak,však ty děti jsou dvě,že jo??
Taky jsem dneska klukům udělala tu červenou čočku,vařila jsem jí s králíkem domácím a taky jsem koupila v kauflandu batáty já to ještě nejedla ale třeba jim to bude chutnat,už měli čerstvý zázvor,topinamburu,a lilek a cuketu,mamka říká že z nich dělám pokusný králíky ![]()
Taky jsme pořád venku,jak je krásně,kamarádka mi kdysi dala cestovní postýlku starší,a teď se mi šikne,až budem venku a budu chtít někam odběhnout,abych je měla kam uvěznit
.
Taky sem vložím aktuální fotečkyx z dneška ze zahrádky naší.
Jo,musím se s vámi podělit o zážitek,už dříve jsem vám psala,že mi manžovi rodiče koupili tandem jané powertwin,no,minulý týden jsme ho dovezli,manžel ho doladil a sešteloval a dneska jsem s sním vyrazila,a holky,to je TAAAk super s tím jet,úplně jiný kafe oproti spideru a golfkám,lehoučký,uzoučký,prostě super požitek z jízdy.
Eliško ,myslím že zuby vám neutečou,čím déle tím lépe hlavně v poklidu,co???
Pepen ,s tím kojením,moje kamarádka má to samé,má trable s kouby pořád nějaké neidentifikovatelné horečky a podobně a její dr říkala že už je vysátá ale dětem je už 14 měsíců,tak nad je odstaví už.A s tím že to někteří přehánějí že jsou děti opožděné,to máš recht.
Tak,tady jsou ty aktuální fotečky::
http://img.fotoalba.centrum.cz/…221892_4.jpg
http://img.fotoalba.centrum.cz/…221891_4.jpg
http://img.fotoalba.centrum.cz/…221889_4.jpg
a ještě náš vozový park ![]()
http://img.fotoalba.centrum.cz/…221890_4.jpg
AHoj holky,
Míšo, a nevadí klukům, že sedí za sebou? Hlavně ten, kterej nemá úplnej rozhled…jinak by se mi ten kočár taky líbil, ale to je to, co mě na tandemu odrazuje.
Ad červená čočka, ta nenadýmá? Bych ji taky zkusila, ale bojím se, oni jsou na to kluci dost citliví.
Jo, s těma kloubama to mám taky, prostě přijde horečka, bolí mě úplně všechny klouby, během pár hodin to odezní..mám strach, abych si nezadělala na nějakej zdravotní problém, proto chci už co nejdřív skončit.
Fany dělá pokroky..už dal celých 20ml z flašky
zato Vojta, ten nechce ani slyšet ![]()
Pepen , červená čočka je loupaná (nevím, jestli se prodává i červená neloupaná), takže by nadýmat měla minimálně. Nikdy s ní děti problémy neměly. Zkus malinko v kombinaci s něčím osvědčeným a uvidíte ![]()
Míšo , ten Jané tandem jdou dát sedačky i proti sobě? U mé staré Inglesiny to jde, zatím sportovní sedačky u ní nepoužívám, nemají pásy, musím si v Čechách vzít k tomu klasické kšíry. Zatím mám na ní buď autosedačky, oba jsou zvyklí, nevadí jim, že jsou za sebou, nebo korby, ale to už minimálně, protože bez těch kšír Jindra vystupuje
Výhoda Inglesiny je, že se dají dát sedačky proti, za sebou, od sebe, nebo je i nástavec na sedačky vedle sebe, ale stabilita je špatná, to používat nebudu.
Jinak hlásím, že Jindra začíná lízt po kolenou, ale jen když má nahatý nohy. Ale stejně mě to těší, protože se mi vůbec nelíbí, jak při plazení tahá tu levou za sebou, teď vidím, že ji používá normálně.
Míšo , fakt jim dáváš čerstvý zázvor? To je pálivý, ne? Já z toho dělám čaj na bolení v krku a pálí to dost. Používám často čerstvý fenykl, ale zázvor jsem tedy nezkoušela ![]()
Eliško, dík za info ohledně čočky, já ji teda koupím a zkusím ať si kluci rozšíří repertoár:)
holky, zkoušely jste některá jáhlovou kaši nebo jáhly? Já ji koupila ve zdravé výživě, ale zatím jsem ji nezkoušela, zas jsem někde četla, že jáhly nadýmaj..
JO a kluci začli vstávat trvale v 6
nic moc, teda.
A M9šo, fotky na dece jsou moc hezký, taky už se těším, až takhle kluky dám na chalupě. Já vlastně ani nevím, kluci jseou jedno nebo dvojvaječní?
A co ta alergie na atb, už je to lepší?