Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
15.4.08 13:35

Sabri, gratulace!!!!

Eliško, tohle dělal ze začátku Fany Vojtovi, jak byl mnohem pohyblivější, ale musím říct, že teď už se to srovnalo a naopak někdy má Vojta navrch.

Já se to snažím řesšit tak, že ty věci mají dvojmo - ikdyž i v tomto případě si většinou myslí, že ten druhej má něco zajímavějšího…co poradit jinak, fakt nevím.

Mišáčku, šikovní kluci, ti moji v tomhle věku teprve pásli koníčky, vojtili jsme, ale musím říct, že Fany nakonec předběhl ten vývoj taky tak o dva měsíce - už docela dlouho obchází nábytek, trénuje stoj s co nejmenší oporou, jak je někde stolička, tak se snaží vylézt nahoru…no a Vojta mu u toho leží u nohou :lol: vypiloval lezení a lá Meresjev, občas už se opře i trochu o kolínko, ale pořád je mu nejlíp na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
15.4.08 13:51

Pepen , to je jedno, když to mají dvojmo, tak Jindra má prostě dvě stejný věci a Zuzka nic :x Teď právě stojí Jindra u bedny s hračkama, Zuzanka u ní klečí a diskutujou. Jindra: Prrrrsk - Zuzka ÁáááááA - Jindra ďaďaatadata - Zuzka Bébé - Jindra: shovívavý pohled a Prrrrsk prrrd. Dialog hodný Zlaté kapličky :lol:

Ivuško , Řehtačky jsou skvělý!!! Ani si neumím tvoje holky představit jinak než rozesmátý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.4.08 15:36

Ahoj holky,
vůbec nestíhám. Sice jsem Vás dočetla, ale nic moc si nepamatuju, na co jsem chtěla reagovat.
My taky máme problém, že Honzík bere Zuzce všechno a ona hned brečí. I když mají dvě věci stejné, tak jí to stejně vezme. Někdy to řeším tak, že jí to vrátím zpátky nebo odnesu Honzíka anebo je nechám ať si to spolu vyřídí, i když je Zuzka v nevýhodě. On je prostě drzoun.
Jinak jsme pořád nahromadě. Já mám druhé ATB, penicilín mi na angínu nezabral, tak mi dali nějaký šílený dryáky, kde je napsáno, že kojení v opravdu vyjímečných případech. Naštěstí už kojím jenom jednou a to ráno. Nejradší už bych to odbourala, ale nevím jak to udělat. Někdy spí hezky a vzbudí se až ráno, napijou se a začneme vstávat, ale někdy si vzpomene aspoň jeden třeba v 5 a když bych mu hned nedala tak se probudí úplně a začne vykládata vzbudí hned toho druhého. Oni už mají nad ránem lehké spaní, tak se bojím mezi nima pomalu i otočit.
A kdybych jim měla někam do kuchyně jít dělat mlíko, tak snad zboří postel. Nehledě na to, ře spí v posteli se mnou, bez šušlí, takže by asi i spadli jak by lezli za mnou.
Pořád čekám až se to stabilizuje a budou se budit až ráno na vstávání. Doufám, že to bude do toho roku, víc se mi je kojit nechce. Taky mám pocit, že moje tělo to už nezvládá a potřebuje zregenerovat a dobít vitamínama atd. Taky jsem tak vychrtlá, že na mě všechno visí. Minulý týden jsem si byla po 2 letech koupit spodní prádlo a hlavně podprsenku a prodavačka v obchodě mi nechtěla věřit, že jsem po 3 dětech. Je fakt, že mi lezou žebra. Až se sama sobě nelíbím. Nejhůř na tom jsou prsa. Nikdy jsem neměla žádné melouny, ale to co mám teď jsem měla snad naposledy v 16. :D No aspoň nejsou vytahaný a nevisí mi… :D :D :D

K jídlu: Já dávám dětem od 8 měsíců k snídani jogurt a potom mají dohromady 1 banán, který jim normálně ulamuju rukou kousky do pusy.
V poledne máme rozmix. masozel. příkrm, ke kterému vždycky uvařím čerstvě buď rýži nebo zavářkové těst. nebo brambory a ty rozmačkám vidličkou. Koušou to v pohodě a to mají oba jen 2 zuby. Zuzka je má asi tak měsíc.
Jablíčko jim teda strouhám, ale chleba jim namažu a nakrájím na čtverečky 1 cm na 1 cm a dávám do pusy a ani nestíhám jak rychle to v nich je.
Taky už jsme ochutnali šunčičku a ta nám jede a taky oloupanej páreček. To se oblizovali. Vím, že to není to nejzdravější, ale oni chtějí všechno co máme, tak jsme jim dali ochutnat.
Taky většinou jedí můj oběd se mnou a nedělá jim vůbec problém kousat kousky masa a jak jim to šmakuje. Takže od roka najedeme na norm. akorát míň slanou a kořeněnou stravu.
Pořád ještě spíme 2× denně. Dopol. tak hodku a odpo 2. Večer je dám o půl 9 do postele a nevím o nich do 5 min.
Jsou to zlatíčka.
Zuzka už taky zkouší stát, taky začíná lézt po kolínkách, někdy už uleze pěkný kus, ale když potřebuje rychle, tak se plazí. Pořád trénuje sed, jde jí to pěkně, to Honzík si sedá jenom ze stoje.Ale aspon už nepadá. :D
Oba se zkouší stavět ze země nebo o mě, a jde jim to pěkně, tak počítám, že za měsíc už budu mít každýho za ručičku a poštrádujem… :D

Jo a ještě nám ted lezou zuby a to asi 6 naráz oboum, takže zážitek.

Musím končit,¨Zuzka mi tu sahá na klávesnici.
Mějte se a pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.4.08 21:19

Ahoj mamky,
tak jsem tu po dlouhé době, stěhovali jsme se, internet nebyl, ani na něj čas… nestíhám číst všechny předchozí příspěvky, snad si teď občas čas udělám, i když holky mi dávají zabrat celý den.

Naše dvojčátka Eliška a Žanetka budou mít za dva dny 4 měsíce, už jsou to šikovný holčičky, váží přes 4 kg. Těším se že se tady dozvím zase něco nového od vás zkušených, napište kdy jste třeba začali s příkrmy, já zatím napůl kojím a ještě dokrmuji Nutrilonem, ale už se těšíme na mrkvičky atd. Chci se příští týden zeptat Mudr.jestli už to máme zkusit :?:

Alino škoda bodíček, teď už by nám byly asi malý, začínám vyřazovat ty nejmenší a už nosíme i 62!!

Zkusim taky poslat fotku, snad se to povede. Zatím se mějte. Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.4.08 21:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.4.08 21:25

tak nějak mi to nejde, ale už jsem to jednou takhle poslala …???

""http://img178.imageshack.us/img178/7741/dsc00337ps8.th.jpg:http://img178.imageshack.us/…37ps8.th.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.4.08 21:27

tak to jsou naše holčičky, vlevo Eliška, vpravo Žanetka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.4.08 21:36

ještě zkusím nový metřík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
15.4.08 21:43

Ivaf , krásné berušky :D Já taky dokrmovala Nutrilonem a kojila, ve 4 měs. jsme měli tuším podobné váhy jako vy (porodní tedy 1,7 a 2,2), přibývali pomalu, ale s nemléčným příkrmem jsem počkala do konce 6. měsíce. Teď už jsou pěkní macíci, i když na svůj věk malí, ale přibývají krásně, takže všechno dohnali :D Pokud rostou a přibývají, nespěchala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.4.08 21:43

Ivaf ,holky jsou kouzelný,škoda,že fotečka není větší… To jste byly hodně nedonošený asi,vid a jak parádně to holky dohnaly! Na příkrmy jsem se taky těšila,prvních 14 dní mě zklamalo,než jim něco začlo chutnat a než se to naučili jíst… Teď jsou to naši Otesánci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.4.08 22:08

ivuska111 :když klikneš na tu fotku, uvidíš velikou a dobrý rozlišení :)
při narození měly 2kg, rychleji nám to fakt nejde, Eliška zaostává o 300g za Žanetkou, i když vždy vypije z lahvičky víc :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.4.08 22:47

Ivo,krásný holčičky:)
Nisoo, teď jsem si všimla, tvoje děti mají narozky od sebe jeden den? To je pěkný.
S jídlem jste teda akční, to my baštíme furt to stejný, ovoce, masozelenina, ovoce, kaše a kojení…ale holky, už mě to štve, kluci mi bojkotujou jiný pití, takže jsem se rozhodla, kojení snižuju a budu je tvrdě učit pít i jiný věci…
v poslední době totiž jsou naše noci fakt hrozný. Furt se budí, chtějí prso.
Ono je sice hezký, jak se všude vykládá, jak jen kojit kojit atd, ale zase vznikají problémy opačný, že ty děti odmítají cokoliv jinýho. Tak jdu do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
16.4.08 12:35

Pepen , je to fakt, běž do toho a dej vědět průběžné úspěchy …
My zatím pijeme na noc Sunar (250ml),kvalitu spánku to u nás nějak zá:,–(ně neovlivnilo, Natalka v noci potom ještě jednou chce pít,po té nemoci,předtím taky nepila. Aník vydrží až do rána. Jinak kojím ráno a v poledne (někdy),nebo dávám odstříkané MM. Jiné pití nabízím,většinou je odmítáno,teda oni pijou,ale pakrat si cucnou,pak si s hrnickem hrajou,pak zas cucnou,pak se zakuckaji…zkratka je to na dlouhy lokte…
A dneska jsem poprve delala stejne jidlo pro sebe i pro ne, jen jsem jim odebrala pred zahustenim, dosolenim a dokorenenim - veprove na zampionech s bramborem, jsem zvedava co na to reknou :-) asi nic :-D
Denisko , když kojíš už jen ráno, dáváš jim UM? Nebo vystačíte s mléčnými výrobky? A co Honzík, už pije lépe, pamatuju se,že taky nechtěl pít,už jste na něj vyzráli? Kdyžtak sem hod jak na to,vid Pepen :-D
Jinak včera jsme měli 9 měsíců - tak přidávám aktuální foto … jinak stále nelezeme, nesedíme, nestojíme (resp. sami se nepo:,–(íme, nepostavíme…) ale nějak už mi to nevadí,užívám si klidu…
 http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_5259a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.4.08 13:10

Ivuško, Vojta taky jen plazí a je přesně o měsíc starší, takže klíííd. A jak říkáš, užívej klidu, bude hůř a hůř :lol:
U nás se noci strašně zhoršily, já teď vstávám třeba 8krát za noc - 4krát ke každýmu.To je prostě neúnosný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
16.4.08 13:18

Pepen ,a nechceš jim zkusit dat na noc flašku? A to je pokaždé krmíš? Jestli to je hladem, mohlo by to pomoct… To my vstáváme i víckrát,ale hladem to není,padá dudlík a tak ruzne,tak nekrmíme,jen 1× Natíka,když je neodbytný… No já vím,že bude hůř…
a propos - máte už některá ta „vodítka“ na děti? Já jim to určo koupím,jen bych chtěla slyšet vlastní zkušenosti … Taky se mi líbí ty „motorky na klacku“,jak to tady psala myslím Oren? To bych jim taky chtela poridit,abysme mohli jet ven i bez kocaru - Oren to je zvladnes obe?
Tak jdu pro ně,už jsou vzhuru,dnes ten spanek odbyly-svých 40 minut.Včera měli rekord 2 hodky,Anik s probuzenim,Naty bez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová