Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oren díky za chválu… No já tu nikoho s dvojkama neznám.Vím že tu maminy s dvojčátky jsou, ale zatím je neznám, což je škoda
jinak my tu zase máme samé kluky ![]()
Dito a Oren , díky za super přivítání a pochvalu fotečky. To víte, že se budu snažit vydržet 3v1 co nejdýl, ale už se na ně strašně moc těším.
Dituš tak jsem mrkla na tvojí galerku a máš tam móóóóc pěkný fotečky, všechny 3 holky jsou moc krásný a jak si vyhrají
! Samozřejmě vaše zahrádka je supr a pro dědičky utčitě moc dobrá věc, řádit takhle na zahrádce, kde si můžou běhat kam chtějí
.
Holky strašně moc vás všechny obdivuju jak to krásně zvládáte, já si pořád myslím, že to nezvládnu a nebudu to umět s mimískama a nepůjde mi kojení a tak
ach jo.
Oren , to budete mít doma pěkně veselo, když budete mít 10 štěňátek
a ještě od takovýho krásnýho hafánka! Budete pěkně Velká rodinka, viď?
[ Varování!!!
Ne serveru www.rodina.cz se objevila osůbka, která má několik nicků a vykládá historky s neuvěřitelnými váhami a mírami vždy vícerčat a zázračně rychle je poučtějí domů z nemocnice apod… Neposledy porodila 3čata ve 32.tt v váhami 2100g (podotýkám že většina dvojčat má váhy kolem 1800g v tomto termínu)…
Tato osůbka vystupuje pod těmito nicky a kdo ví ještě pod kolika dalšími…
Monabe1+3
Monabel
Terko
Katte
Martine
Tato osůbka psala jako Katte z Ameriky a údajně ani neměla být češka… Ale mluvila perfektně, za chvilku se na dizkusi přidala Terka a potom ještě její manžel… Navzájem si psali a nakonec se zjistilo že je to jedna a tatáž osůbka. teď ji řeší snad všechny diskuze na Rodině… Na diskuzi o dvojčatech vstupuje jako maminka 1staršího a trojčátek, bydlí v belgii, kapačku měla napojenou na krku apod…
Tak klidně toto varování pošlete dál. Ona se vyžívá v tom jak jí všichni všechno baští a jak ji obdivují…
Ahoj holky,
ted jsem vas docetla a napsat porad nestiham. Pak jeste byly problemy s internetem, kdyz uz jsem mela chvili casu, a nikdo nevriskal a nechtel se nosit ci hrat.
Vitam Myšačka, kluci jsou ale sikulkove. To my mame vase vahy az v 7 mesicich
A pokojicek mate pekny, to ty moje nemaji zadny zatim ikdyz mame 3+1, ale ten decak zatim patri jen pritelovym starsim detem.
Ivusko, prikrmy nam uz docela jdou, ale chvilema to byl desny boj, treba pro zajimavost, takhle to u nas obcas vypadalo, nekdy i hur:
http://www.onetruemedia.com/shared?…
ale ted uz se to da. A vy krmite najednou nebo zvlast? My ovoce uz zvladame jist spolecne, ale zeleninku jenom zvlast.
Ivusko, vy uz umite pa-pa?? To my neumime nic na objednavku, ale samy uz si pekne povidaji a prijde mi ze si i trochu spolecne hraji.
Par slov o nas. V 7m A-6000, K-6150g, obe 65 cm. Dnes melo byt druhe ockovani, ale kvuli nachlazeni to posuneme. Take Anika jeste nema nausnice, planovala jsem je na dnesek, take priste.
Poli, zdarvim te, uz se ti to take blizi, tak drzim palce.
ted vypadame takto:
http://dominky.album.cz/…19ad276b.jpg
http://dominky.album.cz/…51446803.jpg
Na neco jsem chtela reagovat, ale uz nevim na co, a holky na balkone se budi, tak musim jet s kocarem ven.
Pa. a zas nekdy.
Alina
Čauky maminky,
teda Alino ty máš ty holčičky čím dál tím krásnější a jak ti krásně baští
, na tohleto utrpení se už taky moc těším
. Asi na to nebudu mít nervíky. Ale zatím si dělám jen nervy jak to bude s kojením, pořád mám strach že budu mít málo mlíka a nebo to nebudu umět
ach jo!
Pěkně to utíká, viď? Připadá mi, že jsem nedávno zjištovala všechno možný o dvojčátkách, protože když jsem otěhotněla, tak jsem nevěděla vůbec nic a teď už skoro počítám dny, kdy už si ty malý princeznu přivezu domu a začínám se cptá k vám do diskuse
!
Ali , to se spraví, neboj,my takhle bojovali 14 dní, po měsíci už to bylo úplně v pohodě.
Já jen krátce - včera jsme byli na 8m prohlídce: Anetka 10,1 kg, 68,5 cm a Natálka 9,4 kg, 67 cm. Jsou to naši buřtíčci,no ![]()
Jinak já se loučím,na Velikonoce jedeme ke tchýni takže na vás juknu až v úterý …
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…ikonoce2.JPG
Ahoj holky, už jste slyšeli, co zas ve vládě vymysleli?
Zaslal: čt březen 20, 2008 12:14 pm Předmět: Podpořte petici-omezení IVF
Prosím o podporu petice a veřejné diskuze na :
http://petice.nazory.cz/…e-detail.php?…
a
Jedná se o protest proti zamýšlené reformě zdravotnictví týkající se omezení cyklů IVF s příspěvkem pojišťovny ze stávajících 3 pokusů pravděpodobně pouze na jeden pokus.
Děkujeme, snad se nám tím podaří politikům alespoň trochu otevřít oči.
Ahoj holky.
Všechny jdeme pozdravit v tomhle blánivém počasí ![]()
Myšáčku vítej mezi námi.
Poli, to je krásná fotka z ultrazvuku !!!
Ivuško!!! Máte úplně úžasné váhy. Naši prckové mají myslím 10 kg až teď.
Minulý týden mi švagrová vyprávěla o miminku, které ve 4 měsících vážilo 10 kg!!! Tomu říkám cvalík
Ale hlavně, že jsou ta prťata zdravá!!!
Alino, máš krásné holčičky, a jak pěkně papají!!!
Hrozně to utíká, zrovna dneska naši prckové papali svačinu úplně sami.
Dito, holky si to všechny spolu užívají co?
U nás tedy máme momentálně takové taneční období. Oba malí prckové strašně rádi poslouchají hudbu a je-li alespoň trochu rychlejší rytmická, tak tancují. Matýsek je „tanečník“. Anetka se nesměle přidává. No a Kubík je dirigent těch dvou.
Moc pěkně si s nimi hraje. Rád je hlídá při koupání a moc se už těší, kdy se bude moct koupat s nimi.
Holky, co máte zahrádku, to musí být moc fajn. My jsme zatím pořád v kočárku. V sobotu jsme byli na procházce s Kubíkem v Šárce, tak se Matýsek na chviličku prošel, ale to byla jen chvilka, protože Anetka v kočárku plakala.
No ale až se počasí umoudří, začneme také trochu „pochodovat“ ![]()
Oren, já si myslím, jak píšeš o tom povídání, že opravdu to teď bude velký skok. KDyž na ty prcky teď koukám, co všechno za 2 měsíce umí…!!! Opravdu jsou to velké pokroky.
Ještě jedna z novějších zpráv Anetka i Matýsek mají oba už 7 zubů. 4 nahoře 3 dole. Ale Aninku to poslední dobou asi trápilo, a tak byla trochu mrzoutek.
Tak já utíkám.
Všem přeji krásné prožití jarních svátků - asi se zimním počasím…?
Mějte se všichni fajn a buďte zdrávi!!!
Ahoj všem,
tak jak jste prožili jarní svátky? To ale bylo aprílové počasí co?
Navzdory nepřízni počasí jsme vyšli s dětmi na malé procházky.
Tady je pár nových fotek
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jinak u nás snad vše v pořádku. Anetka se včera trochu osypala, tak uvidím, jestli nás čeká nějaká nemoc, či je to jen reakce na nějaké jídlo.

Mějte se fajn!!!!!
Ahoj holky, všechny vás moc zdravíme. Nějak nestíhám dočítat.
My dnes byly na prohlídce a v devíti měsících má Rozálka 8,29kg a 70cm a Natálka má 8kg a 69cm. Každá má pět zoubků a je to cca 3týdny, co se začaly plazit. Rózička se snaží lézt, ale ještě jí to moc nejde zkooridnovat. Jinak jsou to zlatíčka. Přes den ani o nich nevím, v noci je to trochu horší. Budí se hlavně Rozálka, ta i 6×za noc. Doufám, že to brzy přejde a budou krásně a sladce spát a já s nimi ![]()
Za 14dní jdeme na vítání občánků, tak už se moc těšíme
Ivuško , holčičky jsou nádherní smíškové a je vidět, že jim chutná. My už jsme taky přesedlaly do sporťáku. Chtěla jsem se tě zeptat, zda máš tu ležící plochu v kočárku úplně v rovině. Jestli jsem to nějak špatně nesložila
. Měla jsem dojem, že jdou zádíčka položit do úplné roviny a zatím jsou lehce zvednuté.
Ali , holčičky jsou takový hezoučký drobínci. Máte moc krásné čepičky.
Oren to jestli vám doma přibudou psí miminka, to budeš mít starostí až nad hlavu. Copak to je za rasu? Není to Rhodéský ridžbek?
Poli , nádherná fotečka z 3Dultrazvuku. Naše holky takhle krásně vidět nebyly.
Ditu , super fotečky. To je parádní, že si holky takhle spolu vyhrají a zabaví se.
Naše cácorky
http://foto.dama.cz/…1/281736.jpg
Markýtko , máte pěkné váhy na 9m, holky jsou tak akorát vid. Jsou to šikulky, že se plazí, my zatím furt válíme sudy,otáčíme se na místě bravurně, stejně jako couvání,ale plazení vpřed ani krok
Aníček už se trochu posunuje na kolínkách,ale jen to zkouší, Natík jen péruje zatím.
Ve sporťáku to nejde do úplného lehu,ale je to minimální zvednutí, zádičkám to myslím vůbec neuškodí. Polohuješ je i ve sporťáku? Já občas na ty první zipy, ne každý den, když už jsou vyspalé a začínají být protivky, tak aby viděli.
Jinak my jsme prodělali střevní virozku fujtajblovou, Naty to odnesla hůře, zvracela celý den,nemohla jsem do ní nic dostat,vše šlo ven,i mlíčko
bála jsem se dehydratace…ale během 36 hodin se to naštěstí zlepšilo,ani jsem nešla k Mudr.,dala jsem jen Smectu,pak už nezvracela,ale nevím,jestli to bylo díky ní.Any měla jen průjem.Dnes máme ještě dietku,ale od zítra normální strava.
Včera mě nalákalo luxusní počásko a poprvé jsem provětrala golfky-Arie.No,nebylo to špatný,ale TFK je TFK,jednak jsem u nich byla trochu zhrbená,plastová kolečka nezvyk,a nejsou tak betelné jako TFK. Takže TFK na delší vycházky, Arie na nákupy - ta skladnost a lehkost je úžasná. Tady přidávám fotečky,více v albíčku.
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_4907a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_4893a.jpg /> A tady taky jedna židličková - at žije IKEA ![]()
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_4852a.jpg
Ahoj holky,
mam rychly dotaz k tem, co maji Croozera. Mate nejake stinitko ci slunecni clonu? Proste neco, aby na deti neprazilo slunicko? Podnikli jsme prvni vyjizdku na kole o vikendu, a prave to slunce bylo do nich uplne oprene. Tak se chystam to nejak resit. Diky za rady.
Markytko, Ivusko, to mate zidlicky z Ikea? My jeste nemame zadne, jime zatim v lehatkach.
Zuby my take nemame. Vojtovku uz necvicime. Jupiii!! Pry na zkousku udelame pauzu na 3 tydny, ale uz doufam, ze se k ni nevratime. Jinak Karin uz zkousi kolinka, a obe se pekne otaci a toci se kolem sve osy. Pred par dni se naucily prskat, strasne je to bavi, obzvlast u obeda s plnou pusou, to jsou cele paf jak u toho zoufale chytam jidlo, co leti do vsech stran. Sotva skoncily ty horory jak u jidla Anika vriskala, tak ted zase todle.. Asi to nikdy nebudu mit snadne, uz jsem si i zvykla.
Musim bezet.Pa.
A.
jeste fotecka, vice take v albu ![]()
http://dominky.album.cz/…6bc9145f.jpg
Ahojky holky,
Ali… a všechny ostatní co máte Croozera… já vám to tak ZÁVIDÍM!!!! Hrozně bych ho taky chtěla pořídit, ale bohužel pořád cpeme všechny peníze, co vybydou do úprav v baráčku a myslím, že ještě pár let to tak zůstane. Takže pápá krásný croozere… asi v příštím životě ![]()
Jinak Ali… moc vám to sluší. A holky jsou fakt jak panenky!!
Marktyko… pejsek je opravdu Rhodéský Ridgeback… to se docela v pejskách vyznáš… když si to takto poznala!! No máme se na co těšit… prý mají hodně štěňat… to bude mazec.
Taky se chová jak když jsem byla těhotná já sama… pořád neví co chce… tak s ní soucítím a lituju jí.. už aby to měla za sebou…!! Ale mají výhodu, že jsou těhotné jenom 2 měsíce… takže to je docela pohodička.
Jinak holky už ti taky krásně hačají v židličkách a váhy a míry máte super… taky myslím, že tak akorát!!
Všechny 3 holky jsou fakt krásné.
Ivuško… tyjo, holky už ti krásně sedí… vypadá to, jak kdyby už seděly běžně..!! Super! a ať žijí Ikea židličky!!
Jinak u nás je to pořád stejný mazec. S holkama se snažíme být hodně venku a utaháváme, utahaváme..... jak byly teď ty hezké dny… holky si hrají na zahradě a začaly jsme objevovat nové věci a hračky jako jsou balóny, odstrkovadla, větvičky, kamínky… všechno jde do pusy… vč. suchého listí, trávy a kytiček. O víkendu jsme byly na výletě na zánku Loučeň a potkali jsme asi 3 dvojčata… vlastně dokonce myslím 4. To jsem teda koukala!! Holky si to tam užili, jsou tam nové labyrinty a tak jsme po těch jednoduchých zkoušely bloudit. Byla to super zábava!!
No holky lezou po schodech a už nemají problém s lezením na gauč… dolů sice už lezou po zadečku, ale když se zapomenou jdou po hubince a to jsou pak nářky… naštěstí jsme zatím bez modřin a stehů.
Na prochajdy už chodíme bez kočárku… nebo s golfkama… protože holky jsteně už chtějí a lezou ven. Taky jsme byly poprvé na pražském dětském hřišti… takže se holky houpaly na houpačce, klouzaly, plácaly bábovky a různě tam rajtovaly a moc si to užívaly. Je fajn, že už se takto trošku zabavěj… protože podle mně jsou skoro neunavitelné.
Naštěstí stále krásně spí … tak je klid aspoň v noci a mně to najednou přijde večer hrozně divné, že je ticho a klid.
Začínáme přestavovat kuchyň … dáváme pryč kus linky, abychom holkám udělali hrací koutek se stolečkem a židličkama + s nějakou skříňkou na ten jejich binec. Zkoušely jsme malovat… ale nejvíc je zatím baví trhat časopisy na malé kousky!! Taky milují různé inzeráty a Kouzelnou školku… to se můžou potrhat smíchy a štěstím, když začne ta znělka.
Taky jsme krásně prožili Velikonoce, holky s maličkými pomlázkami byly taky na koledě… i když jenom u rodiny!
Fotky nějaké přiložím… ale musím je dostat s foťáku. Jéjé, kdy já na to budu mít čas…
Jinak nás čeká 15. očkování… tak doufám, že to nebude tak tragické jako u těch když byly maličké… protože to byly hned 40 horečky. Dneska si to už nedovedu představit, co bych s holkama dělala, kdyby měly takhle vysokou.
Holky ještě jeden dotaz na závěr… kdy se očkuje znovu to ramínko… když jsme byly poprvé bez reakce? V roce, nebo ve dvou? Já si to nějak nepamatuju a teď nevím, jestli nás mám objednat na kalmetizaci nebo až za rok.
Mějte se všechny krásně.
Doufám že Miláček všechno hezky s miminkama zvládá… asi nemá moc času na napsání… ale snad je všechno OK.
Jdu juknout ještě k dvojčecím těhulkám.
Dobrou ![]()