Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17928
6.3.08 09:31

Nisso , to jsi mě moc pobavila, se Zuzankou jako překážkou :lol: U nás je největší Jindrova zábava krást jí dudlík, což Zuzka strááášně ořve a on ho hned zahodí, protože ho jinak nezajímá. Dneska má zuzanka teplotu a je mrzutá a naprosto ji ty krádeže dudlíku ničí. Pokaždý ho Jindrovi ukořistím a vrátím, ale marné :wink:
Jo a stejně pohybově na tom nejste, protože my ještě přes překážky nelezem. Zuzanka má náznaky posunout se na kolínkách, ale maximum je jedno dvě šoupnutí za den. Jindra se plazí po boku, jako by plaval ouško :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
6.3.08 14:04

ELiško, Denisko , to je sranda,tak vy už takhle krásně lezete … My ještě furt nééé,ale už jdeme často na kolínka, hlavně Aník. U nás se holky přetahujou zatím o hračky,jednoznačně vede Aníček, je to takovej drak, Nataly jen čučí,jak jí všechno bere :-) A přitom se narodila jako Béčko …

Eliško , smekám před Tebou - takových aktivit se 4 dětma, máš mj obdiv! A ještě k tomu v cizině!

Heli , super kostýmy, moc jim to sluší! Už taky přemýšlím nad maskama, až poprvé vyrazíme, hoďte sem nějaké inspirace,kdyby vás něco napadlo pro dvě holčičky…

U nás nic moc nového, jen ty kolínka snad,jinak jsou taky takový pohodáři, nic nehrotí ani lezení :-) Dneska trhají rekordy ve spaní, spí už 1:40!!! Normálně spí totiž 30-40 minut dopol. Už jsem je byla kontrolovat jestli jsou živé.
Vlastně máme novinku - už třetí noc v noci nepapají! Vydrží od večerního krmení v cca 21:00 do 10:00 do rána. Anetka má za sebou dokonce noc bez probuzení (ale asi první a poslední :-)) ALe jinak se budí celkem často, padá dudlíček, krkance, prdíky a tak. Ale je to lepší a lepší…
Taky jsem upravila náš kojorežim: Ráno (teda po 10:00) kojím+ovocný příkrm, oběd dávám MM z flašky + zeleninový příkrm (odstříkávám), večeře MM z flašky + kaše z MM a večer (21:00) kojím. Takže 2 kojení a 2× MM z lahve. Chci aby je přes den obstaral i někdo jiný než já a tak trochu je Připravuju pomááálinku na odstav :-) Ale nejdřív za 2-3 měsíce.

Už jsou vzhůru - 1:45 minut REKORD :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
6.3.08 14:20

Eliško Honzík taky bere Zuzce cumel. přitom má svůj v puse, ale jak ho vidí, tak si nemůže pomoct. naštěstí ona není na něm tak závislá jako on, tak nebrečí. Ale je to sranda je pozorovat. :D
Ivuško tak to jsou holky šikulky, když takhle dlouho vydrží spát bez jídla a celou noc bez dudlů.
U nás to takhle dělá jenom Zuzanka. Honzík je dudlánovej a nad ránem už se budí i tak trochu z hladu. Ale dneska dostal v noci přes pusu, protože ani moc nepil, jen je zvyklý , že si kolem 5 - 6 dá trošku mlíčka a dneska jak moc nesál, tak mě pěkně hryzl. Já u toho pospávala a to byla šílená bolest. Tak dostal přes pusu, ale ani mu to nevadilo. :oops:
Doufám, že je taky odnaučím tohle raní pití. Zuzka když se vzbudí do 6 hod., tak si napije a ještě usne, ale jakmile jen trochu svítá, tak už je vyspaná a neusne znovu. Honzík mi teď chce pít právě kolem té 5 hod. a nevím, jak ho to odnaučit. Budu muset s ním do obýváku a natvrdo ho odstavit a nedat mu. Ale on se v těch pět normálně probudí a vypadá, že je vyspalej a chce si hrát, tak neviím, co s ním. :D

Jinak jsme byli dnaske u rehabky. Tak Honzík je prý šílenej dříč a asi poleze po kolínkách první. Vlastně už je teď hezky používá přes ty překážky, ale jakmile přeleze, tak jde zpátky na lokty. Musíme mu trénovat zvedání bříška. Asi ho má těžké a tak ho radši vláčí po zemi. :D
Zuzanka je pohodář, kterej toho umí mnohem víc, ale nechce se jí, takže ji brzdí její povaha a asi bude lézt později. Máme s ní trénovat pohupování na kolínkách a sedění, protože ona to s mou pomocí zvládá i sama, ale prostě se jí nechce. Je to lenoch. :D

Jinak tam jdeme zase za 14 dnů, ale rehabka říkala, že nepředpokládá, že bysme v té době lezli nebo seděli. :cry: Holt, budeme trochu pozadu, ale dle ní, mají děti pořád ještě čas, tak nevím.

No stejně s nima nic neudělám, kromě toho cvičení. Nejhorší je, že když já vím, že oni cvičit de fakto nemusí, tak to flákám a cvičím tak 1× za 2 dny a to ještě když se jim chce. Protože jinak jsme pořád venku nebo krmím, vařím, přebaluju nebo tak něco. Prostě to nestíhám. :D

Jinak holky, díky za tipy na podlahy. Dneska jsme byli v podlahářství, takže se rozhodneme buď pro dřevu napuštěné olejem (asi dlouhé fošny dubu) nebo pro Termo fix (vlastnosti lina, ale vypadá jako plovoučky). Uvidme, co nám poradí topenář skrz to podlahové topení. :D
Oren jak se Ti ty prkna udržují? Máte je taky naolejované nebo lakované? Co spáry? Nedrží se tam moc bordel? Dá se to v pohodě vysát vysavačem?
Díky za odpověď.

Holky papa
Nissa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
6.3.08 14:25

Nisso , jaké cviky to máte? Já necvičím vůbec :oops: :oops: Asi nás na konci března sprdne (pardon), ale fakt to nezvládám. Tak že bych aspoň občas zkusila, co máte vy. Ty naše cviky z vánoc už polde mě jsou mimo mísu, to se ještě neplazili.
Jo a hlavně dřevo nevoskujte, to máme tady, majitelé to jinak nechtějí a je na tom vidět úúplně všechno! Hrůza, nepřála bych vám to vidět! A nedá se to ani vytírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
6.3.08 15:47

Eli nevím, jak Ti ty cviky popsat. U Zuzanky se snažíme nutit ji držet váhu těla na ručičkách a podsouvat jí ručičky pod sebe asi až pod prsa, čímž jí automaticky vyrazí kolínka do kleku. No a pak na patičkách houpat mírně zadečkem a nechat ji, aby se držela na těch rukách. Apak z toho přetočením zkoušez boční sed s oporou jedné ruky.
Honzík musí trénovat na takovém jakoby schůdku z knih vzpěr rukou a on už se takhle i pohupuje, protože se mu to hrozně líbí.
Právě se vzbudili, tak já letím.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
6.3.08 21:57

Holky,
musím se smát, u nás to je taky tak. Fany miluje lézt přes ležícího Vojtu, tomu to většinou nevadí, pokud se mu F. neopírá o obličej, dudlík mu taky vytrhuje (ale je nedudlíkovej), pak ho jenom hryže.
A Fany je taky béčko, Ivuško :lol: ale prý to tak bývá, že jsou aktivnější…jak to máte vy ostatní?

Ke cvičení - my teda cvičíme Vojtovku - s Fanym jsme docvičili, rehabka naznala, že sedí krásně, leze taky vzorně, s Vojtou musím cvičit samozřejmě, ale dle ní je jen pomalejší (a to je od začátku). Holt mají kluci každej jinej temperament.

Ivuško, závidím noci bez kojení, u nás je to horší a horší…Vojta teď jede tak po 2-3 hodinách, já zatím nemám sílu to nějak utnout. Fany většinou 2krát za noc. Takže kojím 5-6krát 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
6.3.08 22:00

Nisso, ale pokud ti vůbec nejí v noci, tak mi přijde 5 ráno, že už má nárok, myslíš že ne?
U nás teď taky mají tendence po 6 ráno vstávat, já ale prostě odmítám vstát, tak trošku dělají bugr, pak ale ještě usnou a já taky..to jediný mě zachraňuje po těch prokojených nocích :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.3.08 10:16

Pepen u nás je Honzík taky B, takže na tom asi něco bude.
Jinak s tím nočním kojením…
Dneska se Honzík vzbudil nejdřív kolem půl 3 , tak to jsem dělala mrtvého brouka a do minutky usnul.
Pak asi kolem té páté, ale řekla jsem si, že zkusím, jestli taky neusne. Trvalo mu to tak pět minut, z toho minutku plakal a pak to zkoušel šahat na mě, ale pak to vzdal a usnul a spal až do půl 7, kdy se vzbudili oba, respektive všichni tři. Tak takhle bych si to představovala.
Hlavně je chci do roka odstavit a nevím, jak bych to pak s Honzíkem v těch 5 ráno dělala. Tuhle jsem šla zrovna na WC v pět , on spal, ale vzbudilo ho to a už si to štrádoval z postele za mnou, takže než bych mu udělala mlíko , tak by asi vzbudil všechny okolo. A kdybych ho brala sebou, tak bude dočista vzhůru a pak mi neusne.
A hlavně vidím, že to vůbec nepotřebuje.
Taky mě pořád kouše, už mám bradavku celou rozkousanou, tak nevím, jestli neskončíme dřív. Někdy už se děsím, když mu dávám pít, kdy zatne...... :twisted:
Zatím Pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
7.3.08 18:56

Nisso, mě Fany taky jednu dobu kousal a to hodně. Naštěstí ho to přešlo. To u nás právě nehrozí, že by sami zase usnuli, zkoušela jsem. Takže mám jednoho velkýho závisláka a jednoho průměrnýho:)
no uvidíme, zatím to neřeším, ale to jsem celá já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.3.08 22:06

Ahoj všem :D :D

Já jen zírám, jak ten čas letí!!!

Holky, všechny fotky jsou tu úplně krásné. A ty děti jak rostou!!!

Anetka i Matýsek už chodí!!! Anetka to prostě okoukala od Matýska!!! Začali už také lézt po výškách!!! Jedí pořád!!! Jen někdo otevře pusu a ukáže jídlo, už mu děti visí na nohách a křičí mňam mňam!!! To je prozatím jediné smysluplné slůvko, co umí. Jinak slabikují, ale zatím bez významu. Anetka ale pusinku nezavře. Matýsek se také naučil v noci, když se vzbudí šeptat, a to je fakt sranda :-)
Oba pořád za mnou běhají a chvilky, kdy si hrají si fakt vychutnávám.

No prostě, když jsou děti zdravé, je to fajn!!!

Mějte se moc prima, hodně zdravíčka všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.3.08 19:50

Hezký večer,

Občas vás tu pročítám tak se chci zeptat zda se mohu přidat… Mám dvojčátka narozená 12.12.2007.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.3.08 22:10

Ahoj Mishaczku,
jasně že můžeš:)
napiš nám víc o klukách, přihoď foto, jestli chceš, ať jsme v obraze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.3.08 07:55

Pepen děkuju za přivítání.

Mám Františka a Peťulku, narození sou 12.12:2007 v 9:53 a 9:54 v 38+5.
Váhy měli 2770 a 2830g a míry měli 45 a 47cm. Po 13hodinách normálního porodu to stopli protože Fanoušek šel obličejem a hlavička se nedala zaklonit do splrávné polohy, tak se šlo na sekci. Jinak by to asi nepřežil. Ke konci už mi hrozně lítal tlak a klukům srdíčka, naštěstí bylo všechno v pořádku a po 4 dnech nás pustili domů. Přečkali jsme to i bez žloutenky. Jinak kluky od cca 3týdne nekojím, neb ode mě nechtěli a to ani odstříkané tak jsou na Bebě a jsou spokojení. Jsou to hrozní aktivisti, Peťa se mi dokáže přeplazit přes celé letiště a spadnout přes kraj postele. Musím ho pořád hlídat. Fanda je spíš lenoch proč by něco dělal navíc… :)

http://rodina.cz/…g_2729_1.jpg /> http://rodina.cz/…g_2737_1.jpg /> http://rodina.cz/…g_2696_1.jpg /> http://rodina.cz/…_2692__1.jpg /> http://rodina.cz/…_2647__1.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
11.3.08 12:44

Mišáčku , promiň to počeštění přezdívky :-) Vítáme Tě mezi námi i s Tvýma krásnýma a šikovnýma klučinama! Když jsi napsala, že jsou v prosinci rození, tak jsem si představila nějaká mimina a Ti Tvoji draci se už plazí?!? No super. Porod teda musela být chuťovka, ale se šťastným koncem! Takže zítra máte 1/4 roku, viď? Bude oslava? Matně vzpomínám, co bylo aktuální ve 3 měsících… holky mi hezky spinkaly, byla to docela pohodka,akorát začaly vyžadovat více pozornosti kolem 4.měsíce… Co vy? Spinakjí Ti hezky v noci? Zuby asi ještě nemáte,předpokládám. S příkrmama začnete dříve od uk.4.měsíce,když jste na UM?

Ajino , jak vy bojujete s příkrmama? Už se rozjedly trochu?

Jinak co nového u nás? Co se týče lezení tak stále nic :-( Válíme sudy,couveme, Anetka už péruje na kolínkách,ale směr kupředu zatím neobjevily… Zato se rozpovídaly,Natálka k velké radosti tatínka teď furt tata tata :-D Any začla baba baba,dědě dědě ale teď nějak přestala, asi se víc věnuje tomu pohybu :-D ALe žvatlají něco furt. Dneska jsem jim poprvé frkla jogurt - teda jen pár lžiček, netvářily se na něj vůbec, ale přijde mi že jim spíš vadí studené věci. Takže příště ho nechám přes noc vyndaný z ledničky aby měl pokojovku. Jak vy to máte s teplotou jídel? Přihříváte? Nebo dáváte i z ledničky? Nebo zlatý střed - pokojovka?
Spinkají mi dopoledne už déle než těch 30 minut,ale v průměru tu hodinku. V noci stále nekrmíme, asi už nebudem,pokud nás k tomu něco nedonutí (zuby). S flaškou i s hrníčkem se trochu zkamarádily, ale jsou to lumpice, když nemají moc hlad, tak toho moc nevypijou,mlíka max. 120ml a z hrnku max. 50ml čaje nebo šťávičky. A s lahví nebo hrnkem si spíš hrajou a dělají blbosti. Tak snad se to zlepší,pít by měli. Dávám jim proto mlíčko před jídlem,po jídle by nevypily už vůbec nic. Jídlo sní i po mlíčku skoro všechno co udělám. K doktorce jdeme až po Velikonocích, ale vážili jsme je na digiváze (s taťkou a bez) a Naty měla 9,8kg a Aník 10,7 :-D Buřtíčci naši. V galerce doplňuji stále nové fotečky, tak se můžete juknout.
Tak už se pomalu budí, jdu chystat oběd… Mějte se krásně, pá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.3.08 13:50

Vítej Mišáčku, máš pěkný kluky.My jsme o pár dní mladší 25.12.07, ale narození v 35+5.Jak ti v noci spinkají a už máte nějaký režim? Koukám,že už pěkně pasou koníky.

Ivuško u nás je na příkrmy ještě brzo, asi jsi to chtěla napsat Alině :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová