Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky nedá mi to a musím přidat 2 opravdu povedený fotečky z dnešního koupání
Sic jsem koupala sama bez manžílka ale musela jsem to vyfotit
A slibuju, že už žádný fotky ![]()
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_3483a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_3496a.jpg
Ivuško , to jsou parádní fotečky. Holky jsou smíškové a ty krásný kulaťoučký bříška. To nemá chybu. My jsme ještě v hlubokých korbičkách. Holky si nestěžují a ještě trochu místa tam mají. Vejdou se tam taky díky tomu, že není velká zima a nemusím je tolik balit.
Ivuško ![]()
Holky, dáváta už dětem pít něco jinýho krom mlíka? Čaj třeba? A když jo, v čem? Poraďte prosím.
Já teď jak míň kojím, tak mám docela problémy, už dvakrát se mi stalo, že jakmile byla ve dne pauza delší (tak 6 až 8 hodin), tak jsem dostala horečku - naštěstí jen půldenní, která rychle odezněla. A to vlastně zatím vynechávám jen kojení místo oběda a večer je ho teda taky míň, protože maj kaši. No ale nechci vidět, jak to půjde dál, když budu omezaovat víc..
Pepen , u kojených až do konce 9. měs. nepotřebujou další tekutiny
A pak v hrnečku s pítkem nebo bez. Já zkusila dávat dokrm UM, ale hrnek bojkotují, tak jsem to zatím vzdala.
Ivuško , fotky jsou jedinečný! To se proneseš… Jindra nám přibral - nebyli jsme na váze, takže nevím, kolik má, ale na jedné ruce to dá zabrat. A to je nesrovnatelný s váma.
Teď mají oba rýmu, tak je dosávačka v permanenci ![]()
Eliško, já to myslela spíš tak, že bych je pomalu začala učit i na něco jinýho než na prso, víš, tak proto se ptám, z čeho mám vlastně začít..
Pepen , my kojíme po každém příkrmu (po snídani i obědě) kromě kaše (večeře), kterou dělám řídkou z MM a dávám jim ji z hrnečku s pítkem, navíc za 2,5 hodky pak kojím na dobrou noc, takže si myslím, že tekutin mají snad dost. Přesto trénujeme pití z hrnečku už ted, po každém jídle jim zkouším dávat (z čistě tréninkových důvodů) čajík z hrnečku s pítkem (máme NUK se silikonovým pítkem,není to ten netekoucí,z tho to nějak nemohli vycucnout, s tímhle zase hodně bryndají
). Dělám jim bud čaj ze sáčku (dětský čaj od 6.m) a kápnudo toho na oslazení jablečno-hroznovou štávičku od HIPPu, nebo jsem ted zkusila ten granulovaný čaj od HIPPu, máme Červenou karkulku, docela jim chutná. ALe max. vypijou tak 50ml každá za den.
Jinak tu hoečku myslíš ze zánětu v prsu? Já jsem měla jednou hnusnou zatvrdlinu,ted mám vždy po noci prso tvrdé jak kámen u té, která nepije,takže nekdy i behem noci odsávám,mám ruční odsávačku Medelu Harmony. A zároveň mám MM na kašičku, dělám nemléčnou do MM.
Jé to jsem se rozkecala…
JInak k těm fotkám, holky jsou fakt tlusťoučký,co? Snad když jsou kojený tak to neva a tukové bunky jim nezůstanou do dospělosti,aspon to říkala MUDr.,to by byly chudinky
Jsem zvědavá,kolik budeme mít na 8.měsících, v půl roce jsme měli Anetka 8,1 kg, 64,5 cm a Natálka 7,3 kg, 63,5 cm.
JInak my nejíme moc často, ale holky se asi vždycky víc nacpou,jíme:
SN (10:00)ovoce100-150g+dokojení, OB (13:30)zel.100-150g+masoobden+dokojení, V (17:30)kaše z MM (200ml)+ovoce 100g, 2V (20:30) kojení na dobrou noc. V noci jí max. 1×, nebo vůbec. Tak snad je nepřekrmuju,že ne?
Ivuško , určitě je nepřekrmuješ, jídelníček přímo vzorový
My krmíme podobně, jen mezitím dost kojím, oni toho vycucají málo a v noci teda kojíme pořád
S obezitou si rozhodně starosti dělat nemusíš
Za jak dlouho ti přijaly ten hrneček? U nás to byl čím dál většáí řev
tak jsem to vzdala. Holt ta stříkačka je cítit, to je bez práce.
Dámská polovina naší dvojky se dneska začala plazit - tedy Meresjev ![]()
Eli , dík, to víš, když každej žasne nad jejich bříškama, tak mám pochybnosti, jestli nedělám něco špatně … ale bude taky tím,že jsou to prckové,tak holt vypadají tlustší
(nevím teda po kom,my s manžou máme 180cm a více). A taky se ještě moc nehýbou,nelezou, teda pokouší se, hlavně Anetka,ale moc jim to nejde.
Gratulujeme k lezení u Zuzanky, brácha to za hcvilku okouká a bude u vás veselo ![]()
Jinak z hrnečku trochu cucli od začátku, ale čaj jim nechutnal, tak z toho moc nepili. Tak jsem myslela,že je to hrnečkem.ALE! Když jsem jim z toho dala kaši,tak ji vyžahli skoro na EX,kdybych je trochu nekrotila. Takže hrnečkem to není, nechutná jim čaj,ikdyž už se šklebí postupně čím dál tím mín a víc vypijou a mín to plivou… Ale myslím,že je dobře,když si už zvykají,znám děti,co odmítají hrneček i flašku i po roce a maminky musí chca nechca kojit…tak bych právě dopadnout nechtěla a nejpozději v roce je chci odstavit. Ještě bych potřebovala aby si zvykli na flašku, z té jim to kupodivu tolik nejde (že by proto,že jim do toho nemůžu dát jejich oblíbenou kašičku?
)
Holky, dík za rady, tak já zkusím ten hrneček, aby si na něj začli zvykat.
my ovoce teprv začnem dávat a večermí kaši dělám taky bezmléčnou rýžovou - hustší na lžičku a pak je dokojím.
S tím prsem, zánět to asi nebyl, to bych sama nerozehnala si myslím, prostě teď jak se mi nalije prso hodně, tak mi vyskočí horečka, tak si na tu asi budu muset dávat bacha. Ale je to strašně rychlý, během hodiny mám totální zimnici, taková úplně klasická chřipková, bolí mě úplně všechno, každej kloub..minule to odeznělo do půl dne, včera snad během tří hodin už jsem byla celkem v pohodě.
Kluci hned po obědě prso nechtějí, většinou až tak za dvě hoďky.
Jo a v noci kojím, pokaždé je to jinak, jednou qž třikrát, to bylo třeba včera, ale to je evid. trápilo břicho, tak asi spíš na zklidnění.
Ivuško, taky si myslím,ž e jak začnou lézt, tak ty zásobičky všechny spálí:)
u nás Fany už poctive leze (plazení přeskočil) tak 10 dní, vlastně je celej den v pohybu a je to takovej drobek, Vojta je zatím jen na bříšku a je ho taky větší kus ![]()
ahojky,
tak jen na skok ![]()
Uz se nam to blizi. Zitra me manzel veze navecer do porodnice a ve ctvrtek rano by prckove meli jit cisarem ven. nakonec se to vyresilo samo ten cisar, protoze jeden prcek se zase ulozil do sikme polohy, takze na vyber neni
Doufam, ze bude vsechno v poradku.
Tak se zatim mejte a jak budu doma, tak se zase ohlasim ![]()
Jééé, Petulnkas, takže budou další miminka! Těšíme se na fotečky a držíme pěstičky!!!
Teda Petulina,tos krásně vydržela,viď?? Držím palečky,ať vše dobře dopadne.Budou zase nová miminka ![]()
Ivuško,teda,tobě krásně vydrží s jídlem,to neznám
my máme:
6hodin sunar,pak 9.30h. přesnídávku,12.30h oběd,15.30pribináčka nebo jogurt,a 18.15 aši a pak už nic.A k tomu pití,sice vím,že nejsme kojení,ale museli jsme jim nahradit tekutiny,které měli ze sunaru,zezačátku to byla síla,nutila jsem jim pití stále,ale už jsme na normě,každý udělá těch 350-400ml denně šťáviček,pak ještě tekutiny v ovoci,polívce,kaši,sunaru.
A hlavně jsme už díkybohu zdraví,ten týden doma byl opravdu k nepřežití,jsem chvilkama se chtěla tiše odkrást pryč a spáchat harakiri
![]()
Jééé, Petulinkas, já jsem rodila taky 38+1, vlastně ty budeš zítra 38+2, kráááása!
Míšo , tak sláva, že jste zdraví, to musí být na palici, to je moje noční můra být 24hodin doma nemocní,ale taky nás to jednou čeká…
Už dáváte mléčné výrobky? Musím se zeptat doktorky,kdy můžeme my,myslím že po 8.m… To pijete krásně, znám maminku 15ti měsíčních dvojčat, kt. ji vypijou tekutin denně jen 100ml! Museji být úplně vysušené chudinky, odmítají sunar i čajíky i MM … Já myslím, že pít musí,tak bych je taky nutila aby dostatečně pili.
Nic, jdu dát dětem kašičku z hrníčku
a jablíčko (pomohlo nám hodně na zácpu), pak zdrhám na spinning, naši budou hlídat, manžílek je zase pryyyyyč,přijede až v pátek v noci ![]()