Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
27.1.08 15:38

Tak se nám to líbí… Hned po probuzení, ještě v pyžamkách, rovnou na houpačku… 

Růžová, modrá, fialová..... a pes :-)

Tchýně, já a tři dcery…

Dort evidentně zaujal… :-)

Holky v akci:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.1.08 06:47

Dituš , holky jsou krásné, ikdyž mají málo kg, vidíš, ty řešíš že mají málo, já že moc :roll: :roll: :roll: Prostě každý dítko je jiný. A když Mudr. nic neříkala, tak jsou to prostě roztomilí drobečci! Dort byl asi moc peknej, nez se do nej holčiny pustily, taky už přemýšlím, jestli udělat jen jeden nebo dva,ale ještě máme dost času :lol: :lol: :lol: Fotečky jsou náááádhernéa holky kouzelné!

My dnes papaly v noci zas jen jednou, a Anetka by asi nejedla vůbec,kdybych ji nevzbudila ted v 6,ale měla jsem prso jak šutr. Teď ještě usíná a já už nemůžu spát. Má rýmičku,tak jí furt chrochtá v nosíku, chuděrce ale na odsávání to ještě není.

Tak přeji všem krááásný začátek prac.týdne (já vůbec nevím kolikrát co je za den, kdyby manžel nechodil do práce :-)).Páááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.1.08 11:02

Alino já jsem v porodnici na tom byla stejně jako ty a kdybych se dál snažila o kojení, tak jsme na tom pořád stejně. V inkubátoru byli asi 3 dny, pak měli žloutenku, takže na jídlo budit a při jídle taky budit. Na JIPu je dokrmovali sestřičky, ale pak mi je dali na pokoj a já vlastně taky přikládala a pak je dokrmovala z flašky a to nám taky trvalo min těch 1,5h. A i z lahve jedli hrozně dlouho. Taky mi to někdy celý vyblinkali. Jenže pak přestali mít o prsa záajem a já jen krmila z lahve a odstříkávala abych to smíchala s umělou výživou. Dneska už ani neostříkávám, nějak se mi to mlíko začalo ztácet. Takže kdybych vytrvala jako to, tak jsem na tom naprosto stejně.

Já je jechávám už asi 3týdny u otevřeného okna,protože počasí nic moc a zatím nemáme vyrobené lyžiny abych mohla svést kočár.

Vojtovku necvičíme a ani nevím, jestli bysme měli. V nemocnici nám totiž vůbec nic neřekli a když jsem se zeptala na cvičení, tak mi ukázali ciky na kyčle a na zvedání hlavičky, ale někdo zase říká, že v tomto věku by ještě neměli být na bříšku, tak nevím. Možná je nechám až se budou převalovat sami.
Máš moc krásný holčičky a byly i když se narodily. Ty jsi taky rodila ve 34tt? My byli v porodnici jen 14 dní, ale děti už měli zralé plíce, protože někdy ve 27tt mi dávali injekce na zralost,tak možná proto jsme byli v inkubátoru tak krátce. Jinak nás domů pustili, když Radeček neměl ještě ani propouštěcí váhu :roll: .

Míšo já krmím oba současně ale bohužel z lahve, kojení se nám nezadařilo. Měla jsem málo mlíčka pro jednoho natož pro oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
28.1.08 11:18

Dito,
máš krásný holčičky, a Bára je celá ty:)

Ivuško, myslíš, že se to noční kojení zlepšilo, když začalas dávat večer kaši? Mně to už taky přestává bavit, v noci vstávám momentálně tak 5krát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
28.1.08 11:24

Ali, já myslím, že ty bys za to udržení kojení zasloužila metál!!!
Protože já bych tvoji trpělivost určitě neměla a myslím že většina holek v tvé situaci, fakt. Takže žádný sebeobviňování, holky jsou nádherný!!!!!
A nemá cenu srovnávat, mám např. známou, její děti byly narozený úplně stejně jako ty moje a a ze začátku byly slaboučký a krmili se jen sondou, to já zas vůbec neznám…prostě je to individuální a holt někdo to má ze začátku horší, ale zase třeba později jednodušší, to se teprv uvidí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.1.08 11:29

No Pepen , právě jsem o tom přemýšlela, čím to je, zuby to evidentně nebyly, jelikož nám žádný nevyrostl, tak buď to byl spurtík v 6m, mlíčko už jim nestačilo, nebo to bylo nezávisle na těch příkrmech nějaké špatné období … nevím, každopádně být Tebou tak kašičky zkusím, já jim už zas plnou dávku nedávám,jen tak 2/3 a nastavím ovocem,aby moc nepřibývali,když se ještě moc nehýbou. Za zkoušku nic nedáš. A jestli to bylo tím, tak nám to zabralo až tak po 14 dnech po 1.kašičce asi jak už toho snědly více, nevím.

Dneska nám přišly od paní z MMB golfky - Aria Twin,tak jsem do nich hned holky dala a samozřejmě vyfotila ;-) tak vám se pak hodím fotečku, až je stáhnu do PC.

Už jsem to stáhla, tady je naše nové vozítko, zbytek na rajčeti:
 http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_3234a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.1.08 14:32

Ahoj holky,tak se zase hlásím,mám takovou radost,já vím,že to sem asi nepatří,ale dneska mám super den!!Držím se už nějakou dobu,asi tři týdny,v jídle,a dneska jsem stoupla na váhu,a jupíí,3,5kg dole!! Tak jsem si zkusmo oblíkla své předtěhu oblečení,a už mi je,já mám takovou radost,ještě chci sundat tak 2 kila,a budu spokojená.Adruhá věc,Jára byl tři týdny doma,že marodil,učili jsme se spolu,a dneska ho ze všeho zkoušeli,je to ještě na tohle pololetí,a vypadá to,že opravdu bude mít vyznamenání,já mám takovou radost,ne že by mi na tom nějak sešlo,ale nikdy ještě neměl vysvědčení bez trojky,a teď,v 6 třídě,se mu to povedlo!!
Aji ,nic si z toho nedělej,že nekojíš,já taky nekojila,takovou trpělivost jako alina jsem neměla,navíc,doktor do mě stále hučel,že musím utnout,aby mi mohl na:,–(it léky na tlak na ledviny a játra,ptž ty se při kojení nesměly,a tělo jsem měla oddělané ažaž,léky beru až doteď,a asi budu až do konce života.
Dituš ,přesně jak říká Ivuška,ani nevíš,co bych dala za to,mít doma takové krásné malé dětičky,nikdy jsem je neměla,vždycky to byli a jsou buřtívi,všechny 4 děti,teda,ty velké už ne,ale tajně jsem doufala,že když budu mít dvojky,že budou menší,užívej si to,že nejsou tak těžké,však jim nic nechybí.
Ivuško ,golfky jsou moc pěkné,měla jsi kliku,kolik za ně ta paní chtěla?? Jestli se můžu zeptat?? Já nic z druhé ruky nesehnala,a když,tak to byly golfky jak z roku razdva :twisted: ,tak holt budeme mít nový,doufám,že mi do 13.2. dojdou,jedu k zubaři,a zaparkovat u polikliniky je takřka nemožné,a bejčit obě děti cca 300 metrů se mi fakt příčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
29.1.08 10:24

Míšo taky bych potřebovala nějaké to kilko dolů a ať to vyznamenání vyjde.

Ivuško golfky jsou super a koukám, že kupuješ stejné hračky. Já pořád nevím, zda kupovat stejné hračky nebo každému něco jiného aby si to půjčovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
29.1.08 10:54

Míšo , to sem určo patří! Všechno z čeho máš radost, ať už jsou to shozená kilča (gratuluju!), nebo vyznamenání na vysvědčení! Jinak golfky stály sakumprdum 5tis. (vč.pláštěnky a slunečníků), jsou skoro nejeté, paní je kupovala kvůli dovče v Chorvatsku, jinak nejezdily, fakt jsou jak nové. Už se těším až si na jaře odlehčím. Akorát ještě musím sehnat nánožník -

Holky co máte Arie - máte origoš nánožník? Vyrábí se vůbec? Někdy jsem něco četla že tam pasuje universal od Emitexu,ale nechce se mi ho kupovat když to není potvrzené…

Jinak dnešní noc horší kvůli rýmě a dudlíkům, ale jinak po pulnoci krmeni Natalky, v 6 jsem zas budila Aníka na krmení, jinak by spala jak dudek asi až do rána, pak si ještě zdřímly do 9. A ráno jsem opět odstříkala mlíčko do zásoby, dnes dokonce 250ml, přemýšlím co s přebytky, možná koupím nemléčnou kašičku a budu dělat do MM nebo nechám rezervu pro případ nouze, uvidíme.

Aji , ty hračky dostaly holky od paní ke kočárku jako milou pozornost :-D Ale moc se jim líbí.

Taky se vám musím pochlubit,že budu mít nové kolo,staré se prodalo,tak budu mít komplet nové, juchú, na Croozer bude třeba, ufff. Zítra ho jedeme vybrat, nevím do jakých barev ho mám ladit, asi červeno-černou… to jsou problémy co????

A ještě jedna aktuální fotečka z dnešního rána - pak že se holky umí jen smát :-)
 http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_3273a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
29.1.08 14:45

Ahoj holky,
už 3× jsem sem psala a vždycky se mi to smazalo. To už jsem neměla sílu to opakovat.
Doufám, že dneska se mi to povede. Každopádně, radši budu psát navíckrát..... :D :D :D
Aji gratulace k párečku. Jsi šikulka, že jsi to všechno tak hezky zvládla.ˇˇRíhání je problém, my jsme říhali v autosedačce a v pohodě. Děti se u toho ještě vždycky pěkně pokakali, protože to zmáčknuté bříško jim na to dělalo dobře.
To už snad ani není pravda, jak je to dávnoooooooooo :D
Dituš zatím ještě máme autosedačky - vajíčka. Honzík je vepředu a Zuzka s Vikčou vzadu. Ale už máme vyzkoušené, že se tam vejdou i všichni tři vedle sebe, jenže se bojím nechat tam Vikču s nima samotnou, tak tam vždycky jeden z nás sedává.
Auto máme Citroen Piccasso, takže je trošku prostornější. Ale jak se tam pak vejdou 3 sedačky větší, to netuším.
Asi je budeme kupovat dětem k 1. narozeninám, Vikči jsme jí taky tak koupili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
29.1.08 14:56

Jinak právě domlouváme na červen dovču na Slovensko na Senec, tak jsem zvědavá, jak se tam zabalíme a vejdeme. Budeme muset jet i s vozíkem, protože do auta dáme kočár a to je asi tak všechno. Právě taky uvažuju o golfkách, protože by se mi nechtělo tahat Spider, ale nevím, chci takové, které jdou jetšě napolohovat na spaní. Vimkča takový neměla, protože mi v kočárku od půl roku nespala, ale malí jsou zvyklí. Holky, jsou ty Aria nebo Hauck polohovací?
Díky.
Dituš krásný fotky holek, jsou to bezva princezny. A z váh si nic nedělej, lepší než abys jim pak musela jídlo odpírat. My máme v 7,5 měs Z 7 kg a H 7,5 kg. To už teď asi neplatí, ale je vidět, že příkrmy jim jedou pěkně. :D
Honzík má taky první zoubek a druhý bude co nevidět.

Zatím pořád nelezeme. Honzík pivotuje a je strašně rychlej. Taky je vidět, jak moc by chtěl lézt, ale je strašně zbrklej. Rehabka říkala, že bysme ho měli nějak zklidnit, třeba jógou, ale to si dost dobře nedokážu představit. Copak to jde když mi do toho budou ječet další 2 děti? :)
Jinak jsou prý v pohodě, akorát na to lezení nepřišli. Ale z rehab. hlediska žádný problém nemají, takže spíše motivovat, ukazovat, trénovat natahování na rukou a vzpěr a potom aktivní sezení ( pohupování se na klíně atd.).
Jenže je to jak tady někdo psal s nima těžký. Oni si spolu hrají a jak si jednoho vezmu, že budu cvičit, tak druhý žárlí a řve a domáhá se taky pochování. Na to nemám nervy. Pak je tu ještě Viky, ta taky pořád s něčím " otravuje", takže to je k zbláznění. :D

Na druhou starnu je bomba, jak se splou už vnímají. Dneska spolu leželi na bříškách hlavičkama u sebe a Honzík držel chrastítko a Zuzanka se na něj obdivně koukala a smalá se a on když viděl, jak ho sleduje, tak se taky usmál, zachrastil a pak se ujistil, jestli to viděla. Ona se na něj zase usmála a on celej štastnej začal kopat nohama a rukama, že je takovej frajer. :D :D :D Já zrovna vysávala, tak si mě nevšímali, ale bylo to krásný a za to to všechno holky stojí, co? :D

Běžím, papa omlouvám se, že jsem nestihla více reagovat, snad zase příště.
 Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
29.1.08 22:14

Ahoj Nisso,
tak to děti s váhou docela poskočily vpřed, ne? Jestli se dobře pamatuju…
u nás je takhle strašně aktivní Fany, ten je neustále v pohybu, co se mu dostane do ruky tak s tím neustále mlátí, šíleně ryhcle máchá u toho rukou, neustále se něakm plazí, po něčem natahuje a touží, když už leží na zádech, tak aspoň zdvihá pánev a mlátí zadkem o zem, z čehož má obr radost, kdežto Vojta, to je pan rozvážný, to je jeho pravej opak:)
já myslím, že nějaký klidnění jógou je v tomhle případě spíš utopie :wink: a jak píšeš, jak na sebe reagujou, tak to fakt stojí za to. TI naši se na sebe řehtají, otlapkávají, občas teda člověk musí zakročit, aby si neublížili, ale jak píšeš, stojí to za to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
29.1.08 23:10

Ahojky holky, po odmlce se zase hlásíme. Dnes jsme byly na půlroční prohlídce, teda spíš na sedmiměsíční, v tom půl roce jsme to nějak nezvládly :oops: . Rozálka má 7070g a Natálka 7290g, obě měří 65cm. Zdá se tedy, že vždy menší Natálka předehnala Rozálku. Ale něajk se mi to nezdá, protože mi stále přijde Natálka drobnější. Spíš jsme je asi v tom fofru prohodily :lol: . Jinak my stále kojíme. Jsem alergička, tak mi bylo doporučeno plně kojit do osmi měsíců. Pokud to tedy vydržíme a holkám to bude stačit. Zatím se tedy zdá, že jim to stačí. Takže snad ten měsíc ještě vydržíme.
Jinak holky ještě nelezou. Na bříško se přetáčejí, ručkují dokola, občas se jim povede přetočit se z bříška na záda.
Ivuško , krásný kočárek, taky ho mám v merku :wink:
Ditu , všechny tři holky jsou nádherné. Přejeme ať jste brzy fit.
Koukám, že jse tady taky řešily auto. Jsem dost zvědavá, jestli se nám podaří nacpat se do Oktávky s těma většíma sedačkama. Zatím se vejdeme tip top.
Aji , velká gratulace. To je paráda, že se daří kojení. Nám to hned nešlo a musela jsem ze začátku odsávat. Ale naštěstí jsme to časem zvládly.
Oren , krásné fotečky a ještě hezčí holčičky. Úsměv patří každému, nemá chybu!
Ali , . Holčičkám to moooc sluší.
 http://img4.mimibazar.cz/…/f803211.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
30.1.08 11:50

ahoj holky,
tak uz sem tu zase :oops:
v pondeli jsem byla u doktorky a bylo mi receno, ze uz to muze byt kazdym dnem, jeden prcek uz je hodne natlaceny dole. Vcera jsem byla v porodnici na monitorech a domluvit se, co a jak, takze nakonec (pokud to teda nebude nejaka rychlovka), budu rodit cisarem. No a na co se chci zeptat. Jak ste to delaly ty prvni dny s kojenim? V te porodnici si muzou brat mimca na noc k sobe sestry, takze maminka se v klidu vyspi, akorat si rikam, jestli to neni blby v souvislosti s tim kojenim?jestli to, ze v noci nejkojite, nemuze nejak ovlivnit to, ze se treba maminka pak nemuze rozkojit vubec. Dekuju za rady P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.1.08 13:48

Holky vy máte ty dětičky jak přes kopírák. Naše dvojčátka si vůbec nejsou podobný ani jako sourozenci.

Petulinkas naši prckové byli první 3 dny na JIP v inkubátoru a já za nima šla asi až 3 den po porodu. První den jsem ležela po císaři a druhý den jsem byla trochu nastydlá a bolelo mě v krku, tak jsem tak radši nešla. Ten třetí den jsme zkoušeli přikládat, ale mlíčka bylo hrozně málo a proto jsem ani nechodila kojit v noci. Nakonec jsme stejně skončili na umělé výživě.

Holky nevím, jestli jsem to tady s váma řešila, ale my jsme na Bebě A.R. proti ublinkávání a děti mají hlad po 2-2,5h, tak jsem zkusila Nutrilon sytící, ale když ho dostali poprvé, tak měli hlad tak po hodině. Pak jsem jim ho zkoušela dávat přes den a to vydrželi i 4h, sice byli uplacený dudlíkama, ale hlady neplakali. Jenže v noci Radeček dostal najíst a během 20 min dostal zase hlad, jako by nic nejedl. Vypíjí oba kolem 80ml a když jim dám víc, tak už to nevypíjí. Nemáte některá podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová