Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
742
20.1.08 19:54

Ahojky kočky,tak se taky hlásím ohledně spaní,my vstáváme kolem 9,pak mají přesnídávku,pak kolem 11 jdeme ven,a spí mi v kočárku u balkou,což je super,už se konečně naučili usnout i bez věčného popojíždění,pak se kolem 12 vzbudí,dostanou obídek,já taky nekupuju nic bio,nejdřív jsem kupovala,jenže všude to taky nemají,a jet kvůli tomu dál se mi nechtělo,no,a taky jim to nevadí,mí kluci teda nemusí ovoce,kupovanou přesnídávku vůbec,a domácí teda snědí,ale musím jim jí trošku ohřát,fuj 8O ,obídek jim mooc chutná,a kašička večer taky.
Ivuško ,s tím buzením,já tě lituju,mí kluci jsou teda hodní,ale než se naučili sníst celou dávku kaše,tak se mi budili v noci hlady,a přitom mlíčkem po kaši dokrmit nechtěli,al ve dvě začli ječet,a už chápu,že říkáš,že je neošidíš,jsem měla to samé. Teď už dali pokoj,ale jen proto,že jim kolem 22 hodiny ještě dám lahvičku,a pak už spí až do rána. Asi jsem to neměla dělat,jim to dávat,co??
Jinak,já jsem dneska byla u kadeřnice,jsem nakrátko :roll: sice jsem chtěla jen trochu,šíleně mi padají vlasy,ale pak mi řekla,ať to nechám na ní,a výsledek je super,vypadám prý mladší,pak se vyfotím a hodím sem fotku,ale zatím vám ukážu mou lásku,tenhle kočárek si teď na jaře koupíme,že je hezkej??? :oops: Manžovi se nelíbí,no,chlap :roll:
 http://img.fotoalba.centrum.cz/…_kbee1n9.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.1.08 21:49

Ivuško,
Anetka je teda kus ženské:))
já z kojenecké vody taky nevařím, to je zbytečný, tu bio zeleninu, mám poblíž pár obchodů, kde ji mají, tak hlavně kvůli dusičnanům do toho 1 roka chci vařit určitě (hlavně mrkev).
Ono na ty jejich pidi porce se to nijak neprodraží:)

Míšo, kočár vypadá dobře, manželovi se líbit nemusí :lol: hlavně aby se s ním dobře jezdilo! Co je to za značku?

IVuško, s večerním usínáním taky nic moc, nejseš v tom sama. Vojta teda v pohodě - ten si usíná sám odjakživa, ale Fany to je večer řevu:( a většinou se přesně po půl hodině po uspání zase s řevem vzbudí, prostě je to na víckrát.

Přes den umí spát i doma naštěstí, ale opět u Fanyho to chtělo trpělivost, ze začátku to byly tak 20minutovky, teď dá i hodinu a půl, takže pohoda.

Eliško, máme ty děti přes kopírák, chováním určitě:) akorát že teda nemám holčičku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17926
20.1.08 21:58

Ivuško , kočičky jsou krásný, Anetka má figuru zdatné plavkyně :D Jsou taky okamžiky, kdy se nesmějou?
My usínáme večer dobře, ale ty noci… Co třikrát napít - od dvou je mám naložený v posteli a saje buď jeden nebo druhej :cry: A protože už pak není co, tak aspoň jednou za noc dokrmujem :roll: Dneska asi zkusím zas po nějaké době homeo na mlíkotvorbu.
Dneska bylo podruhé jablíčko a už celkem papali. K obědu snědl Jindra zas zeleninovomasovou porci i Zuzce, tak jsem jí otevřela lahvičku s první lžičkou brokolice a ona snědla sotva pár lžiček a Jindra se zas cpal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
21.1.08 08:49

Pepen ,ten kočár se jmenuje Jogger Marco Twin Go ,ale u nás ho nemají,jen v cizině,a vzhledem k tomu,že to máme do Němec kousek,je to do Drážďan blíž než do Prahy :lol: ,tak si pro něj zajedeme tam,i cena je pěkná,ke za 230Eur.
Jsem sice se Spiderem spokojená,ale je dost úzkej,tady ten má sedačky široké 31,5cm,a hlavně,mám na Spidera už hodně zájemců,tak ho nechci moc otahat,abych ho ještě výhodně prodala.
Jen mi vadí,že jsem koupila pytle přímo ke spideru,tzn svítivě zelené s černým,a to se asi bude tlouct,no,třeba ty pytle prodám i s kočárkem a koupím jiné,že jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.1.08 10:22

Ahoj holky-dvojcatovky.

Zkusim neco trochu napsat, a to vetsinou u kojeni jen si vas prectu, a pak mam plno prace a na psani nezbyva cas.

Pochlubim se, ze Anička tesne pred 5-tym mesicem zacala se otacet ze zad na brisko, bavi ji to, porad zkousi. Zpatky moc neumi, tak pak vriska at ji otocim. Je zajimave, ze na rehabce se na to nejak netvarili, mela jsem takovou radost, ze to udelala, predpokladala jsem, ze to je desny pokrok, ze nejak dohanime nebo co. A Dr. na to rekl, ze to nic moc neznamena 8O nechapu. A cvicit Vojtu musime dal bohuzel (doufala jsem, ze na teto kontrole nam to zrusi). Ale pry az budeme mit hlavicky rovne (ted kazda ji ma do jedne strany), tak hned muzeme prestat.
Jak se kdysi ptla Ivuska, a resili jsme to tady s Eliskou ohledne toho odstrikavani. Tak konecne vsechny ma usili jsou odmenena!!! Plne kojim!
Je pravda, ze uz asi dva mesice skoro po kazdem kojeni odstrikavam (bez ohledu na to, zda tam neco tece nebo ne). Je to otravne a casove narocne, ALE to mliko se fakt rozjelo, a pravidlo, ze cim vetsi poptavka, tim se zvysi nabidka u nas s mesicnim spozdenim se projevilo. Mam z toho radost. Elisko, take jsem asi 3× uzivala to Ricinus Communis CH5. Snazim se pit tak 4-5 8O litru teutin denne, hlavne ty kojo caje. Tak mozna toto take melo vyznam.
Uspech poslednich 3 dnu–mam pres pul litr mleka v mrazaku! (jednou v noci jsme se probudila a odstrikala 350 ml).
U nas nocni spani se dost zlepsilo, holky spi tak 6-7 hodin v kuse. Povedlo se to samo, moc jsem se nesnazila. Anika zacala tak spat asi pred tydnem z niceho nic. Karin se konecne naucila aspon trochu drzet dudlika (stejne ho podepiram), a tim to nocni spani se vlastne zlepsilo. Probudi se, ja ji pohladim, podam dudaka a jdu spat (driv jsem cekala, az usne ona, ted uz ne).
U nas hororem je vecerni uspavani. Holky usinaji tak mezi 23-24 hod. hruuuza! Uz nevim co s tim, vyzkousela jsem snad vsechno.
Nechavaly jste deti jen tak rvat v postylce? Ja to vydrzim tak 5 min, pak uz tak hysterci, ze se sama stejne neuklidni, tak jdu tam, vezmu do naruci a je ticho. Evidentne jim nic nechybi, ale spat proste nechteji, ani kdyz jsou unavene a trou ocicka. Zkouseli jsme pohladit a nechat, pak spivat, hrat na kytaru, povidat, vypravet pohadky a u toho hladit, zhasinat, rozsvicet, poustet kolotoc, davat na bok, pred tim se snazit utahat, dele koupat …nevim co jeste… Pokud zkousite jeste neco, tak poradte.

Ivusko, jak mas tu knizku Memu slunicku , jsou tam nejake vecrni cviceni, aby se mimina utahala? Mohla bys nejake popsat, neco, co se vasim holcickam libi, co by bylo prijemne pro ne a pri tom je utahalo. (nase holky vecer nespi tak 6 hodin v kuse, mne to prijde moc na tak mala ditka, ale usnout stejne nemuzou).

Hodim deti na balkon a zkusim jeste dopsat.
Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.1.08 10:48

AHoj holky,
Míšo, tak to je dobrá cena a je fakt že tvoji kluci jsou chlapáci už teď:)

Alino, seš dobrá, žes nevzdala to kojení!!!!A s cvičením - my taky furt cvičíme, ikdyž si myslím, že kluci už jsou vpodstatě dobří, razím ale zá:,–(u, že jim to neuškodí:) Vojta je pomalejší, tak je aspoň stimulovanej a Fany je zas moc rychlej, všechno by chtěl dělat a je to mnohdy nad jeho síly, tak je cvičením správně usměrňovanej. On ten Vojta je dobrej i pro psychickej vývoj, do budoucna. TeĎ třeba kánoška cvičí se svou 7letou dcerou a ta holčička sama přišla s tím,že od té doby co cvičí, tak je klidnější, a škola ji víc baví. To je fakt.
Ale uznávám, že otravnější cvičení neznám:)

S tím denním režimem, to je docela síla, takhle pozdě chodit spát. Napiš, jakej máte režim po zbytek dne, jestli třeba dlouho spí odpoledne atd.

Ale já mám vypozorovaný, že prostě kluci mají svou hodinu a ať dělám co dělám, nezměním to…ikdyž ta vaše hodina je celkem šílená. Já když dám kluky spát dřív (a to padaj únavou na hubu) - třeba o půl 8, tak si zdřímnou půl hodiny a jsou čilí a jedou do 9. PRostě jejich doba je tak mezi půl 9 -9, VOjta se dost často ale ještě probudí a baví se sám, takže třeba def. usne až kolem 11, jenže on neřve, takže mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.1.08 10:50

Ale odcela nechápu, že vás nepochválil za to otáčení se, vždyŤ to je důležitý, je to další krok ve vývoji, mě se na to vždycky ptali, jestli už se otáčí.
Jo, a z bříška na záda kluci umí tak týden, takže klíííd, na to je času dost. To bříško je fajn, teď si začnou samy pěkně posilovat ručky a vůbec se budou chystat na další vzpřimování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17926
21.1.08 11:31

Ali, přesně tak, taky myslím, že je to velký úspěch! A když teď bude častěji na bříšku, půjde další vývoj rychle kupředu! Je to šikulka!!
Skláním se před tvou trpělivostí s odstříkáváním a trnitou cestou k plnému kojení - takovýhle úspěch si hrozně moc zasloužíš!!! Kolik energie a času jsi tomu dala a teď se ti to vrátilo, mom moc ti to přeju!! Máš můj veliký obdiv! :P
Já teda povolila a po kojení neodstříkávám, ale snažím se kojit co nejčastěji. Po přečtení tvých úspěchů jsem honem spěchala po kojení odstříkávat, ale o tvých množstvích se mi může jen zdát :wink: Pro mě je úspěch desítka, ale taky dobrá, ne? Pepen a Ali, co teď cvičíte? My máme z reflexních jen ten pod bradavkou, aby ještě líp zvedal nohy, a jinak míč a nácvik pivotování, ale to se mi zdá, že jim jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
21.1.08 12:07

ahoj holky,
omlouvam se, ze vam sem tak lezu. sem z unorovek 2008, ale cekam dvojcatka a prave tedka se rozhoduju, jak bude lepsi, abych rodila, tak sem chtela poprosit o radu.
Mam oba prcky(jsou dvojvajecni) momentalne hlavou dolu, doktorka mi rekla, ze budu rodit max do tri tydnu. No, jenze ja nevim, co bude lepsi. Nejde mi o to, jestli to bude bolestivy nebo ne. Kazdej porod boli, to chapu. jen si myslim, ze u tech dvojcatek je lepsi cisar, protoze jsou rychle venku. u normalniho porodu mam strach, aby se treba druhy mimi nejak nezaseklo nebo tak a pak ho nemuseli treba kdovi cim tahat. V porodnici rikali, ze prihlidnou k tomu, co budu chcit ja, ikdyz sou oba hlavou dolu. tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
21.1.08 12:17

Petulinko , neboj, chci Tě podpořit, já rodila taky přirozeně ve 38+1, taky jsem měla obě hlavou dolů a šlo vše hladce, B 5 minut po A, neboj ohlídají si Tě. Ta rekonvalescence je po císaři horší a když se mjáš starat o 2 dítka, tak je to cítit. Můžu srovnávat, v porodnici tam se mnou byla maminka po císaři, ona se belhala ještě 4.den, a ja už 2.den byla skoro fit. Ale je to na Tobě a nic není dobře nebo špatně, já to taky do poslední chvíle nevěděla, až podle momentální situace se rozhodli že to může jít přirozeně. Kdybys měla dotaz ohledně přir.porodu, písni klidně SZ! Měj se krásně a vydrž do finiše!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.1.08 13:12

Petulinko, rozhodne bych rodila prirozene. Ja jsem takovy porod mela (sice dost brzy, v 33+4´). Uz druhy den jsem ridila auto a zarizovala neco doma :-). A mela jsem prirozeny (ale vyvolavany) porod s epiduralem. Moc si to pochvaluji, mam na porod jen prijemne vzpominky. Detem to rozhodne neublizilo, byly venku po asi hodine kontrakci s 6-timinutnym intervalem.

Pepen, nas denni rezim neni jeste zcela staly, je to pokazde trochu jinak, nekdy protoze holkam se chce ci nechce spat dele, a nekdy ja furt neco posouvam kvuli doktorum. Ale nebude to tim, ze spi hodne pres den. Uz jsem totiz zkousela je pres den nedavat spat, udrzovat vzhuru, a tim se to vecerni uspavani (trva tak 1,5-2 hodiny sam proces uspavani) nezlepsilo. Jinak spime dopoledne tak 2 hodiny, pak odpoledne 1,5-2-2,5 hod (podle toho, jak dlouha je prochazka. Nejdy Aňa si jeste vzdrimne tak 20 min k veceru. A to je vse. urcite to neni moc. Deti v nasem veku od kamaradek spi podstatne vice. A hlavne nikdo nevydrzi 6 hodin vzhuru, a to nase Karin predvadi kazdy den. (od 17 hod co prijdem z prochazky do tech 23 a dele nez ji konecne ututlam). Ach jo…

Vojtovka. My cvicime mackani bodu pod bradavkou, a pak reflexni plazeni (to na brisku, jak mackam paticku a loket, hnusne cviceni nenavidim ho, at uz brzy skonci). Co je to nacvik pivotovani??? A jak se cvici na mici?

Pak se vas budu ptat na to zmrazovani prikrmu. Sice jeste se nechystame, ale uz za nejaky mesic to prijde. Do jakych sklenicek to davate? A jak dlouho se vubev ta zeleninka vari, jako pro dospeli?

Jo, jeste napisu nase vahy. Zvazili jsme se priblizne na rehabce, jinak vahu uz si porizovat nebudu, kdyz uz s tim kojenim se to tak zlepsilo.
Anika v 5 mesicich 5200g
Karin 5400g
To myslim neni spatne.
A vubec posledni tydny prijdou mi holky nejake dospele, nejsou uz to uplne miminka. Uz se daji trochu prekecat (mimo vecerniho spanku), min breci, uz dokazu odhadnout co chteji ci co udelaji. Je to super, kazdym dnen jsou lepsi a lepsi. A vic me to s nima bavi, treba z te materske se casem opravdu udela DOVOLENA :lol: :lol:
jeste vlozim cerstvou fotecku, jinak dole je odkaz na nase fotoalbum, kdyby nekdo chtel mrknout :-)

http://dominky.album.cz/…32f70285.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
21.1.08 14:37

Petulinko , tady je každá rada drahá. Cizí zkušenost je stejně nedá aplikovat na Tvé podmínky.
Já jsem první dceru rodila normálně, ale u dvojčat jsem si řekla o císaře. Nelituji toho, já byla fit rychleji než po té „klasice“ (navíc byl první porod velmi dlouhý a vysilující a skončil vypumpováním žaludku miminka hned po narození kvůli zakalené plodové vodě). Porod dvojčat jsem si naopak užila (byla jsem při vědomí - s epidurálem) bez stresu, jak to vlastně všechno dopadne. Strašně ráda na něj vzpomínám. Navíc mi po porodu doktor řekl, že je štěstí, že jsem rodila císařem, že přirozeně by asi byl problém. Ale před porodem při vyšetřeních nikdo nic nepoznal a tentýž doktor mi sám řekl, že kdybych chtěla rodit spontánně, tak mi bránit nebude…
Tak a teď si vyber..... :D
Každopádně - až po bitvě je každý generál!
Každá maminka, která porodila bez problému spontánně Ti to doporučí! Prvorodičky neví do čeho jdou a druhorodičky, které poprvé rodily hladce, taky nemají důvod se bát dalšího spontánního porodu. Já hladce nerodila. U druhého porodu jsem se nebála bolesti (tu si stejně „vybereš“ před nebo po porodu), ale podobně jako Ty jsem se bála o dvojčata.
Přeji dobrou volbu, spokojenou maminku a hlavně zdravá a krásná miminka, ať už se narodí jakkoli.
Hodně, hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.08 14:45

Ahoj holky,
Ivuško, Ali, pěkné fotečky. Holky jsou jako panenky.
Jinak k nám.
V 7,5 m má Zuzka 7 kg a Honzík 7,5 kg. Takže to docela ujde.
Jinak pořád ještě nelezou, ale dr. mi říkala, že když odečte ten 1 měsíc, tak jsou na tom správně.
Jenže já jsem chtěla mluvit s nějakou rehabkou a tak mi dala kontakt a tak jsme tam v pátek byli.
Rehabka byla vesměs spokojená, akorát Honzík musí trénovat hlavně na jednu stranu přetáčení ze zad na bříško. Dělá to z šílený výšky a vždycky se praští do hlavy a řve. Takže tak. Zkoušela je dát i na kolínka, ale říkala, že na to ještě nejsou připravený. Taky jsme je prý špatně nosili. Máme je nosit zádíčky k našemu břichu a nohy držet v 90 stupních k jejich tělu (jakoby seděli), aby si klouby zvykly, jak pak budou při lezení po kolínkách. Teď tam jdeme v pátek na kontrolu, tak uvidím.
Ale pokroky jsou vidět, protože já i tak s nima trénuju to pohupování na kolínkách a Zuzka se na ně začíná taky stavět. Ona jde buď nahoru na ruce nabo na kolínka, ale oboje skloubit nedokáže. Honzík zase přišel na to, že nejlepší je ležet na břiše a pohybovat se odstrkováním jakoby děláním mostů. No a Zuzka ta válí sudy jako das. Každou chvilku jsou u sebe a pořád křičí, protože se o sebe bouchají.
Dudlíky si taky vzájemně berou a to i když mají každej svůj v puse. Prostě jim to nedá… :D

Bio jídlo taky nekupuju, protože děti nemají žádné problémy. Vždycky navařím kotel a dám jim to buď do plastových dóz nebo do skleněných skleniček od přesnídávek. K obědu sní každej jednu skleničku, jsou to jedlíci. :D

Spí mi 2× denně. Dávám je spát vždycky v 10 a ve 2. Někdy spí půl hoďky někdy i tři, ale to je vyjímka. Většinou tak hoďku dopl. a 2 odpol.. Ve 4 je vždycky případně vzbudím, aby se mi do večera unavili.
Koupeme v 7 o půl 8 kojím a v 8 už oba spí.
A teď se budí v 6 ráno , napijou se a Zuzka už většinou nechce spát, Honzík si ještě někdy zdřímne.
Ale u Vikči to bylo taky tak, postupně se ta doba vstávání prodlužovala až na 7 - 8 hoďku.
Holt to budu muset nějakej čas vydržet.
To noční vstávání jsem odnaučila jenom Honzíka. Zuzka spí celou noc sama. Prostě nejlepší fígl, je dělat mrtvýho brouka, akorát jim jednou za čas nabídnout cumel. Až budou hotový ( a to třeba řval i hoďku a půl), tak si ho rád vzal a v tu ranu usnul.
Sestřenka má o 2 měs. mladšího chlapečka a ten od narození, když je vzhůru tak jenom řve. Nikdo neví proč, ale je to strašný. No a když o vánocích chtěl v noci pít po 3/4 hod. tak se zasekla a řekla, že hlady to není, protože příbývá šíleně moc, jak je pořád u prsa a prostě mu nedala. Trvalo to 3 dny. Taky říkala, že myslela, že si vyřve plíce, ale dneska jí vstává až v pět ráno a spí od 10 celou noc.
Holt záleží na každým. Já si myslím, že nejdřív se k tomu musí človět odhodlat vnitřně a když začne, tak nesmí přestat, protože to si dítě zapamatuje, že hodně řvalo a pak stejně dostalo a příště by to bylo ještě horší. Není to snadný, to netvrdím, ale výsledek za to stojí.
A hlavně, říkám si, že je lepší je to odnaučit teď, když ještě nelezou než až když by si ke mně nalezli a dožadovali se toho sami osobně. :P

Nic musím končit, Vikča dneska nemá svůj den od rána pořád fňuká, tak jdu na ní.
Za chvíli se vzbudí prcci, tak ať si mě taky užije.
Zatím ahoj
 Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.1.08 19:03

Alino, tak asi budeš muset doufat, že se to spaní časem upraví samo. fakt nevím, co poradit. Jinak jídlo - já vařám zeleninu v papiňáku, to je za pár minut, pak rozmixuju a zamražuju v kelímkách od jogurtu.

My cvičíme jen Vojtu - jeden cvik na boku, ale já to neumím popsat, a jeden cvik byl dřív na bříšku - něco jako reflexní plazení, no a teď děláme to stejný, akorát už mají kluci nožky pod sebou a vlastně klečí - renhle cvik je síla, někdy se mi je nedaří tam udržet, furt mi toho utíkají. První týden jsem u toho děsně zuřila, teď už mám cvik, tak je to lepší.

Petulinko, já měla úplně stejný obavy jako ty, bála jsem se o děti. U mě to děcka vyřešili za mě, protože Fany byl příčně tudíž císař, nic jinýho nepřicházelo v úvahu. Porod sám ybl fajn, ale pak to pár dní bylo horší, no ale všechno se zvládne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.1.08 19:04

Znám taky holky, co jim porod začli vyvolávat a pak stejně skončili na císaři, tak to mi přijde nejhorší varianta..užiješ si obou bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová