Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oren -
moc moc moc na vás myslím!!!! Vůbec netuším, co by to mohlo být! Držím pěsti, ať to není nic vážného!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oren doufám že to nic nebude ale zní to fakt děsivě
Moc na vás myslím ať je malá v pořádku!!!
Oren , netuším, co by to mohlo být, ale řekla bych, že se zápalem plic a laryngitidou to nemá nic společného… Ale vy už asi nějaké informace z nemocnice máte, viď. Umím si představit Tvůj strach a paniku a moc moc Vám držím palce všecky co mám, aby to nebylo nic vážného.
Držte se!!
Oren!!!
Moc na vás myslím a držím palce, ať je vše v pořádku. Podle teplot, bych si také myslela febrilní křeče, ale ty jsou prý u hodně vysokých horeček. Moc moc moc držíme palce, ať jste v pořádku!!!!
Ahojte holky!
moc moc děkuji za podporu!!! Opravdu mi to pomohlo v tom šíleném stresu.
A jak jsme dopadly??
Na plicích jí našli nějaký rozvinutý zánět. Dostala prášky, sirupy a dečku na dýchání - zapůjčenou. Bohužel přesné příčiny zatím neznáme, i když to naše pediatrička odůvodnila možným spojením s tím zánětem. Bohužel ale to spíš vypadá na kombinaci problému s plícema, psychiky a srdce…
To že se dusí, je s největší pravděpodobností nějakého psychosomatického původu, tzn. jde o reakci na jakoukoliv emoci - prý u jídla už nechtěla, nebo jí nechutnalo a tak se dusila, pak večer, že jí ségra vzala to co chtěla. Ona si sama navozuje takový stav, že prý nějak úmyslně přestane dýchat. Je to prý jako u vztekajících se starších dětí… akorát, že ona to dělá už teď. Musíme na neurologii… vyloučit neurlogické podněty, pak na kardiologii - kvůli tomu srdíčku… prý je tam šelest… ale může to být snad nějaká vývojová šelest (vzhledem k tomu, že já mám silnou srdeční šelest, je možné, že to podědila). No uvidíme.
A jaké rady jsme dostali? Pozorovat!!! Hlídat dýchání!!
Také nedávat žádné podněty k jejímu nervování nebo silnějším emocím. Pokud k tomu opět dojde, čož je prý pravděpodobné… chrstnout na ni studenou vodu, pořádně zaklepat, otočít hlavou dolů, výrazně před ní tleskat a tak podobně… to ji totiž probere z toho jejího nervového šoku, který jí nedovolí se nadechnout.
No holky, nejsem z toho vůbec moudrá. Vždyť naše Terezka byla vždycky klidné a pohodové miminko. Ségra Kristina je od mala nervák… už jsme také řešily její potíže… ale terezka… já to vůbec nechápu co se stalo… co jsem udělala špatně… nebo v čem je příčina? Holky mají lásky a zájmu opravdu hodně… proč by se tohle dělo?
No tak moudrá z toho nejsem, ale hlavně že to není nějaké astma, nebo jiné tragické záchvaty… i když ještě není vyhráno… čekají nás vyšetření… a ta neurologie.
Tak se mějte hezky..... jsem vyřízená… jdu si lehnout. A ještě jednou fakt moc díky za podporu!!
Snad bude klidnější noc… poslední měření horečky 39,2. Tak nevím… na zábaly to asi ještě není že jo?
Dobrou holky,
R.
Renčo , moc na Tebe myslím ať máte aspoň trochu klidnou noc! Brrrrr, vůbec si to neumím představit. Snad už bude jen lépe a bylo to ojedinělé,vid.
Já jsem o tom co píšeš že se stalo Terezce slyšela u 6-timěsíčního prcka,tak křísili vodou a hlavou dolů za nohy, příčina nejednoznačná …
Holky, zítra jdeme dávat první příkrmy - bude mrkvička
sice máme ještě týden čas,ale chci využít toho že ještě tenhle týden je se mnou manža doma, tak začnem krapet dříve. Tak jsem zvědavá, jak jim bude mrkvička šmakovat
Taky se chystám na kaše, že mi budou líp spinkat. Co u vás? Spinkaly vám děti po kašičkách líp? A jaké jste nejdřív dávaly? Nemléčné do MM?
Jo a abych nezapomněla - dnes bylo 3.očkování a prohlídka ve skoro 6 měsících a tady jsou naše míry a váhy: Anetka 8,1kg! a 64,5cm, Natálka 7,3kg a 63,5cm . Jsou to prckové, no po mně nejsou, mám 182cm
asi se ještě vytáhnou.
ahoj Oren
já nevím ale mě se to nějak nezdá myslím že si vás tam měli nechat na pozorování nebo tak něco. Zkusila bych se poradit ještě třeba v jiné nemocnici nebo tak. ![]()
Ahoj holky.
Uff, Oren , to je teda síla..... No přeji vám, abyste už měli klid!
Ivuško , jste šikulky a ty máš poněkud zkreslené představy o tom, co je to prcek…
My měli v půl roce 62 cm a 6,1 a 6,5 kg! A 8 kg možná nemáme ani teď v roce - nevím, na roční prohlídku jdeme příští týden… Máme být po kom prťaví - já mám 168cm, manža 171cm a tchýně tak 150cm! ![]()
Kaši jsem začala dávat rýžovo-mléčnou od Hami, chutnala a chutná jim dodneška. Nadále jsem kojila a kojím. Nedělej si iluze o lepším spaní, holky do půl roku spaly dobře a právě od půl roku se začaly v noci budit. Už jsme to tu s holkama probíraly a minimálně Kuželka na tom byla podobně… Ale třeba budeš mít štěstí. Já teda pořád vstávám a vstávám a taky s kojením bych nejraději sekla. Jenže to je tutová metoda, jak rychle holky znovu uspat. Nechat je ječet nějak nemám nervy. Ale jedno je jisté - to jejich noční buzení nemá s hladem vůbec nic společného!!!
Tak hodně štěstí s mrkvičkou a kašičkou.
Oren , myslím na vás
Holky PAPA
Ahojky maminy a těhulky,taky se vám konenčě ozývám,nějak jsem nestíhala,znáte to ![]()
Oren ,tys mě tedy vyděsila,takový zážitek ti tedy vůbec nezávidím,hlavně že se zjistilo,z čeho to je,jenže…teď to bude těžší,viď?4? Pořád budeš ve střehu,aby se něcco nestalo,a neopakovalo se to,co už jste zažili,snad je to jen chvilkové a přejde jí to.
My jsme dneska byli v poradně na 4měsíční prohlídce,tak Dominiček má 8,4 kg a 67cm a Filípek 8kg a 67cm,jsou to buřtíci,vůbec mi není jasné,po čem tak kynou,protože v noci nejedí už od dvou měsíců,a navíc už cca 14 dní nemají dopoledne a v poledne mléko,ale mixovanou zeleninu a přesnídávky,tak nevím ![]()
Očkovaní jsme opět nebyli,Domča má ještě stále velkou jizvu na ramínku,a Filípek sice nemá žádnou,ale ten zase čeká na bráchu.
Taky vám řeknu,že v tom sněhu jezdit s kočárkem je učiněný očistec,nejsem žádný mejdlo
,měřím skoro 180 cm,ale ubejčit to je o život,dneska jsem si sundala bundu a šla v tričku. Taky se vám tak blbě jezdí?? My máme spider swing,a na jaře jsem chtěla koupit golfky peg perego aria twin,mylím,že je má Dita a Lio,nepletu se???,jenže
už asi nesjou dvojčecí,když je každá sedačka jinak široká,a na netu nikde nemůžu nají obchod,kde bych ty dvojčecí koupila,nemáte někdo tip?? Z druhé ruky tam jsou,ale to nechci,přece jen,s nimi se najezdím ažaž,a tak aby něco vydržely a byly v záruce. Nebo mi dejte tip na nějaké jiné,skladné do auta,lehké,polohovací,jestli o něčem víte,budu moc ráda.
Míšo , to jsou aspoň váhy ve 4 měsících, a to jsem si myslela, že jsou holky bucláčci
To teda vážně nechápu, kde to berou, vid? To jsou mi záhady. No nic jdu žehlit, manža vozí,mám tam hromadu.
Dituš ,díky za zkušenosti,iluze si nedělám,ale třeba je to hlad
vyzkoušet to musím. Dnes jsem si objednala odsávačku a budu dělat kašičky do MM, snad jim to bude tak víc chutnat. Jinak mrkvičku jsme dnes ještě nějak nestihli, kupovali jsme místo toho lyžařskou bundu pro mně
uznejte že je to důležitější
a taky ještě nemáme silikonové lžičky,tak to ještě chvilku odložíme.
Ahoj holky,
omlouvám se, ale nějak nestíhám… všechny vás moc zdravím a doufám, že jste vy i prckové v pořádku… Renča mě teda vyděsila
, snad to bude ok.
U nás od mé poslední návštěvy spousta novinek
, ale asi nemá cenu to vypisovat… kluci prostě rostou jako z vody a jsou šikulky. Žhavá aktualita tohoto a minulého týdne je, že začli chodit. Takže máme veselo
.
A kdybyste se chtěly podívat, tak tady jedno naše krátké videjko
Dany a LUky /> Snad sem zase občas nakouknu.
Čauky maminky, teda to už máte krásný puclíky
, rostou vám jako z vody. Zuziku a ty máš pěkný čiperky. To je paráda jak lezou a hlavně jak začali cupitat Fakt kráááásný!!!!
Já jdu zítra na velký ultrzvuk tak jsem moc zvědavá jestli se nám konečně ty prckové ukážou jestli to jsou holčičky a nebo kluci . Jedno by teda měla být holčička ale to druhý mrně to před náma pořád schovává
. Už se moc těším až je zase uvidím!
Holky já vím že už jsme tu mluvili o kočárkách, ale měla jste některá z vás HERQULES TWIN RAPTOR SPIN?
http://delfinek.mimishop.cz/…to224441.jpg /> Tohle je sice novinka na rok 2008, ale dělal se i loni a je skoro stejný, jen nějaký maličkosti a cena je jiná. Jsou do něj ještě tašky, takže se dá používat od narození. Mě se moc líbí, ale chtěla bych poradit od někoho kdo ho měl. Díky moc!
Poli , o Herqulesu tady spousta holek uvažovala…loni se ale těžko sháněl. Ale neptej se na názor Dity
![]()
ahoj holky,
Oren, doufám, že bude všechno v pořádku, muselo to být šílený! Mojí švagrové se tohle stalo párkrát taky, malá jí z ničeho nic začala najednou modrat a jakoby nedýchat, tak hned jí plácala po zádech. Když se hodně něčeho lekla, tak možná je to něco podobného, v každém případě dost nepříjemné. Tak ať je to už dobrý a nic z toho se neopakuje!
Jinak fotečky a video dětiček naprosto úžasné, jak jinak! Už se těším na ty svoje prcky!
![]()
Holky, včera jsme si zamluvili v Kolíně kočárek Easy Walker duo, nadchlo mě, jak byl lehlý a jak se s ním skvěle jezdilo, ale pak jsem doma zjistila z fotky, že u toho sporťáku není polohování nohou, to mě vůbec nenapadlo se na tohle taky dívat. Tak jsem z toho trochu špatná a nevím, jak moc je to důležité. Ale když budou děti spinkat, tak jim nebudu moct podepřít nohy, vážně nevím. Jinak ty korbičky a manipulace super, ach jo.
http://www.kocarky.cz/…ker-sky.html tak díky moc za odpovědi
Morgan , u TFK nejdou nohy taky polohovat,jsou stabilne v uhlu 45 stupnu, myslim ze to az tak neva…