Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
17.12.07 10:45

Ahojky,

po delší době se hlásíme, plácáme se v nemocech, kluci mají pořád rýmu a kašel, teploty, nic jim nenašli, tak asi jedna viroza stíhá druhou.

Jsou šikovní, běhají, mluvit moc nechtějí, tedy žvatlají, ale rozumět jim není. A kojíme stále teď při nemocech ještě víc.

Hanko, ke kočárku. Já měla starý hluboký na prvních 6 měsíců a pak jsme koupili TFK twinner twist, jsem spokojená, jen mi vadí polohování zad, to je fakt šílenost, ty zipy. A pak není úplně technologicky super, měli jsme problém s pouzdry u otočných koleček, je to z plastu, ten se časem vykloktá a pak se kolečka neotáčí. Ale hodně jezdím. Reklamace byla v pohodě, poslali jsme fotky, náhradní díly přišly poštou a manžel namontoval. A dodací lhůta, snad to byl týden nebo 10 dní, rozhodně ne 2 měsíce.

Jen chci reagovat na Tvoje těhotenství. Mají děti oddělené plodové vody nebo ne? Ivuška se líp vyzná v terminologii, já tak ne. Ale u jednovaječných dvojčat je potřeba, aby jsi byla hodně sledována, pravidelně byla dítka kontrolována jak rostou, je to kvůli transfůznímu syndromu dvojčat. Zkus se někde poptat, já jezdila (stejněj jako Ivuška) k Mudr. Hodíkovi do Hradce Králové, ale to máš asi z ruky, že?

Alino, tolik plín 8O :lol: . Já jsem tak ráda, že tohle nemusím řešit, peru a jsem moc spokojená.

Všechny děti jsou úžasné, ale nemám šanci na všechno reagovat.

Kluci a jejich nová chodítka

http://www.baby-cafe.cz/…P1010052.jpg

Malí čtenáři

http://www.baby-cafe.cz/…P1010028.jpg

Venku na zahradě

http://www.baby-cafe.cz/…0004%7E0.jpg

Zápasníci sumo

http://www.baby-cafe.cz/…0003%7E0.jpg

Mějte se všichni krásně. Snad se zase brzy ozveme.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
17.12.07 15:46

Ahoj Jani,

žel moji mrňousci nemají ani vody oddělené, jsou prostě komplet na dosah :D :D , spolu napojeni na jednu placentu. O tom syndromu vím a doufám, že se nám vyhne. Jsem optimista a věřím, že vše půjde hladce a porodím min. 2 dvoukilová miminka (minimálně se vztahuje na váhu!!!).
Držte palečky a díky za odezvy.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
17.12.07 17:37

Ahoj holky,
tak jsem dnes byla na gynekologii, abych se dozvěděla, co mi špatného vyšlo z tý krve. No, moc moudrá z toho nejsem, zítra jdu do nějakého genetického centra na konzultaci, tak uvidíme. Na papíře, co mi dala dr., mám napsáno: Vzhledem k vysoké hodnotě hCG doporučuji podrobné USG vyšetření na UZ markery vroz. vad (genetický utz). A teď ta věta, co je podle mě důležitá: Biochem.nález by mohl odpovídat i vícečetnému těhotenství (gemini?)! Tak se mi z toho zdá, že když mi tam sestra posílala tu krev, zapomněla tam připstat, že čekám dvojčátka. Dr. říkala, že mě na tu genet. radši pošle, ale že to na 99% bude v pořádku! V každym případě je to stresující a podle mě uplně zbytečně!
Jinak, co se týče těch kočárků, tak jsme se rozhodli, že v novém roce pojedeme do toho Kolína, tam je ten výběr přeci jen super. Taky jsem nejdřív chtěla jen vložné tašky, ale po vašich radách, je jedno jestli korbičky nebo tašky. Ten jogger je super, ale trochu širší a bojím se, že bych neprojela dveřma, tedy aspoň ve většině případů, uvidíme. chce si to osahat. A holky, fotečky jsou suuuuuupeeeeeer!!!!!!!!!!!!!!!!Ali, slyšela jsem, že tesco pleny jsou výborný, tak to jsi chytila super akcičku, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
18.12.07 00:15

Hani,

optimistický přístup chválím, je to potřeba a věř, že nic není nemožné. Taky jsem zpočátku měla strach, chtěla jsem děti donosit (narodili se 37+2), nechtěla jsem císaře (šli přirozeně), byli velcí - 3,21 kg a a 3,28 kg a 51 cm oba. Jsou zdraví (ťuk, ťuk). Chtěla jsem kojit a kojím stále. :lol: :lol: :lol: Prostě ideál, občas nemůžu uvěřit, že jsme měli tolik štěstí. :D

Tak držím pěsti.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17939
18.12.07 13:23

Ali, díky za zprávy! Fakt obdivuju tvoji mlíkárničku :D , to já po kojení odstříkám s bídou 5, ty tvoje 20-30 na zašpinění nádobí bych brala všema deseti :wink: Přes stovku odstříkám až tak po4 hodinách nekojení. Ale jak vím z praxe, tohle je u mamin strašně individuální - i když jsem úspěšně kojila plně Aničku, odstříkala jsem stejně jako teď a jiné maminy měly za minutu odstříkávání 100. A není to špatnou technikou. Prostě beru to, jak to je.
Ještě se chci zeptat - někdo tu psal o železe - my ho taky bereme, od 4 měsíců (měli hodnoty 82 a 102) a zvedlo se nám to po nich jen minimálně (89 a 104). Co vám komu ještě k tomu doporučovali? My máme Maltofer,, 2× denně 4 kapky, zapíjíme mlíkem.
Zdravím všechny předvánoční Ježíšky, ať jsou zdravoučký a máte z nich radost!!!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
18.12.07 21:16

Čauky dvojčátkový maminky, všechny Vás moc zdravím! A přicházím k Vám zase z nějakou otázkou.
Holky víte co jsem se Vás jako zkušenejch chtěla zeptat? Jsem rozvedená a vím že musím vyplnit s mojim přítelem na magistrátu nějaký papír o jménech miminek (aby se jmenovali po něm) a pak ho mít v porodnici při porodu. Ale nevim kde ho vezmu, jestli v porodnici a nebo na magistrátu a hlavně nevím jestli můžu jít na jakýkoli magistrát a nebo v místě trvalého bydliště. Já mám trvalý v Teplicích, tak to mám trochu z ruky a bylo by dobrý kdybych mohla sem do Prahy. Jestli to někdo víte, napište mi prosím.Díky moc _________________

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
19.12.07 10:42

ahojky,

poli papirky jsou na magistratu, a asi muzes kdekoliv, ale to nejsem si jista, zkus tam zavolat a budes to vedet stoprocentne.

Pak jeste pozor, snad jses uz rozvedena delsi dobu? V moment narozeni deti by to melo byt vice, nez 300 dni. Jinak to obnasi spoustu problemu, deti by se pak stejne jmenovali po byvalym manzelovi, pak soud o popreni otcovstvi, a pak uz priznani otcovstvi pritelem. proste hruza. Ale snad to mas v pohode, pak to je petiminutova zalezitost na matrice.
Jo, ty papirky o urceni otcovstvi casto mivaji v cekarne u gynekologa.

Zatim pa.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
19.12.07 10:50

Alin moc díky za radu. Tak to by je mohli mít i u Apolináře, viď? Tam jdu 9.1.08 na screening tak bych si je hned vzala. Na matriku zkusím zavolat, snad to budem moc podat kdekoli. Jinak rozvedená jsem naštěstí už rok a měsíc, tak aspoň něco bude bez problémů. Moc díky za radu :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
19.12.07 21:23

Ahoj Jani letadýlko :D ,

tak si z tebe beru příklad! Moje přání bylo prcky donosit a aby měli aspoň 2,2 kg. Zvedám na 3kg :lol: :lol: . A aby byli úplně zdraví, kojit chci výlučně aspoň těch 6 měsíců, pak s příkrmy. Rodit pokud možno přirozeně, což ale v mém případě nevím, zda vůbec dovolí, s 1 placentou je velké riziko pro druhé miminko, takže se přizpůsobím. Tak či tak, pak žádné komplikace u mne :lol: A kdyby mi hezky spinkali jako KAčenka (po odvozu domů od 19 do 2.30, pak do rána, po měsíci rovnou do 5 a pak do 9), budu nanejvýš spokojená :wink: Ale to už není nutné, to se zvládne, že?

Díky za podporu. Dnes jsem je zase viděla, mají už skoro 4 cm a dávali si pusinky (doktor říkal, že jsou to pěkné kukačky :D ). Zatím jsou krapet větší, vše OK. Jen se musí v lednu zjistit, zda nejsou někde srostlí, což mě krapet vyděsilo, ale já vím, že nejsou :lol:

Mějte se a díky za pomoc a vaše odpovědi.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
19.12.07 21:54

HaniB , gratuluju k jednovaječnátkům! Tak ty máš ty nejvzácnější - gemini monochoriati monoamniati - neboli jednovaječné s jedním plod.vakem … Říká se že jsou nejrizikovější, ale! třeba TTS u nich nehrozí!!! Aspon co vím, mám o tom papíry od Mudr. Hodíka, a tam to píšou, můžu zaslat mailíkem, pokud chceš … Takže bud v klidu, budou Tě více sledovat, což je jen dobře, jestli dětičky rostou stejnoměrně, jestli mají dost plodovky a tak…
My máme monochoriati biamniati, kvuli TTS jsme jezdili do Hradce,asi 6×,ale naštěstí vše v poho (zatím, tuk tuk tuk), těhu i mimísci - porod přirozeně v 38+1 váhy 2830 a 2910, doted kojim plně.....
JINAK JANIČKA BYLA I MŮJ ZÁŘNÝ PŘÍKLAD V TĚHU I PO NĚM, TAKŽE TO ASI FUNGUJE :-) HLAVNĚ BUD V KLIDU, PSYCHIKA DĚLÁ DIVY …
Ke kočárku: já se toho taky bála a proto jsem ho měla už v 17tt!!!! Objednávala jsem z netu TFK a oni ho měli skladem, tak jsem ho rovnou vzala. zavezli jsme ho do garáže a na pověry zapomněli.

Holky, stalo se vám někdy,že vám mimčo bojkotovalo kojení? Mně minulou noc Anetka dvě krmení totálně bojkotovala, nejdřív rozeřvala i Natalaku takže to prvni nepili ani jedna, řev jak tur jakmile se prso přiblížilo … Pak Naty začla pít normálně, tak jsme usoudili, že mlíkem to nebude… Tak jsem narazila na info o tzv. bojkotu kojení že může být způsoben i změnou parfému, nebo oblečení a mě blesklo,že jsem měla na sobě poprve nove pyžamo!!! Tak jsem si na další kojení vzala starou košili ve kt. je mi mimochodem ukrutná zima (proto jsem si koupila pyžamo), a Anet pila jak normálně. To jsem si oodechla, byl to hroznej pocit …Jo jako na potvoru jsem doma byla sama, takže jsem volala SOS mamce,kt. naštěstí bydlí vedle v baráku (bylo to už po 23:00), a ta naštěstí naklusla, sama bych se tady asi zbláznila, jelikož anetka jakmile s epoložila řev jak tur,jedině u chování byla klidná a pak i usla … nikdy predtim se mi to nestalo …

ALI, zrovna chystáme přechod do dvou postýlek zítra a do obýváku ohrádku, postýlku máme 140×70, tak se tam ještě vlezou ale hodně se budí, tak doufám, že budou lépe spáti …V kočíku v korbách jsme též pěkně narvaní, takže během měsíce musíme přesedlat na sporták … v zimě to není příliš ideální …ale co nadelame.
Jo a vzpomněla jsem si na tebe u odstříkávání - jak mě holky nechtěly pít, tak jsem v zájmu tvorby mléka chtěla odstříkat, ale asi po pul hodiny jsem ze sebe nevyždímala víc než 20ml, jak to děláš? Máš tu Aventku? Ručně mi to přijde jako nadlidský výkon, nebo hodně cviku …snad to nebudu potřebovat v budoucnu …

No nic jdu spát, ještě tu noc dospávám pořád, samozřejmě ve své staré košili :lol: :lol: :lol:

Tady pár foteček:
Nové jíd.židličky k Ježíšku,holkám se v nich líbí :-)
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_2128a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_2122a.jpg Žralok od taťky:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_2088a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_2102a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
19.12.07 22:29

ahoj holky,
sice pozdě a už tady asi nikdo není, ale to neva.
Ivusko, jak to, že ty tvoje holky jsou pořád tak usměvavé? to snad ani neni možný, to jsou sluníčka! :D s tim kojením to nebude asi žádná sranda, jak to tady tak čtu, mám z toho obavy už teď. :roll: Teď v těhu mám tak citlivé bradavky, že se jich jen dotknu a vyletěla bych z kůže!!! :evil: Snad to pak nějak pujde, dělám si už starosti teď a podle mě zbytečně, ale pořád se mi hlavou honí spousta věcí, no určitě to znáte! Jak budu dělat tohle a tamto......... 8O Myslím na tolik věcí, že nemůžu večer ani usnout :D :D :D
No nic, tak vám všem přeji krásnou noc
 http://www.beruska8.cz/…ekne/118.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17939
19.12.07 22:39

já tu ještě jsem :D Z toho si nic nedělej, já taky dlouhé týdny v těhu špatně usínala a honilo se mi hlavou všechno možný :P A prsa mě bolela úplně strašně, až jsem i šla na mamologii na kontrolu, aby mě uklidnili :wink: Je to ale dobrá známka, že se připravují na kojení, protože u koho se v těhu s prsy neděje vůbec nic, měl by zpozornět, může pak být problém.
Dej si meduňkový čaj a pusť si nějakou uspávací hudbu - neboj, za pár měsíců usneš i za chůze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
20.12.07 12:30

Ahojte maminky a těhulinky,

dnešním dnem nám začíná ten pravý vánoční shon a tak se sem možná už nedostanu. I když snad ještě stihnu aspoň nakouknout. Čeká nás ještě Dr… protože holek se nechce pustit rýma… máme ji už skoro 3 týdny. Také ještě zítra Neurogologie. A pak nákup jídla až do Silvestra, a návštěvy, návštěvy a návštěvy… doufám, že to nějak přežijeme!!

Holky těhulky..... přeji vám s celou svou rodinkou, aby jste si Vánoce prožily maximálně spokojeně… v klidu, bez nervů a hodně odpočívejte. Aby měla malá dvojčátka v bříšku pohodičku. Do nového roku 2008 vám přeji hlavně a především zdravá miminka, co nejdéle nošená v bříšku, pohodové porody a vydržte to!!! Hodně odpočívejte, protože pak se nezastavíte minimálně na 1 rok.

Holky maminky… těm co mají u sebe miminka na Vánoce poprvé přeji ty nekrásnější první svátky a Ježíška s dětmi. Hlavně hodně klidu, pohody a lásky. Větším dětem přeji bohatého ježíška… i vám hodným maminkám!!! A co přát do nového roku?? Určitě všem hodně hodně zdravíčka, pevné nervy a lásku!! Také rodinné zázemí a všechna splněná přání!!

Mějte se maminky krásně… posílám moc pozdravů i těm, co se tu dlouho neukázaly!!

• Citovat
  • Upravit
533
20.12.07 17:38

:D :D ahojky všem těhulkám i maminkám, holky, vy máte krásný dětičky, všechny fotečky jsou nádherný úžasný PF :lol: strašně dlouho jsem tdy nebyla, chodím na jiný webík, jak se všechny máte, jak zvládáte předvánoční shon
Alino - ty zavinovačky jsou boží - od Emitexu viď? jak se mají holčičky?
já jsem 28. týden, taky jsme pokročili a pan doktor nám včera potvrdil holčičky !!!! teď jen vybrat jména, protože se s přítelem pořád nemůžeme rozhodnout, chceme Terezku, ale k ní ještě nevíme buď Adélku, Elišku nebo Lucinku… :roll: :lol: jinak dr neměl čas je přeměřit, doufám, že rostou, ale hýbaly se, podle něj je vše ok, hrdlo uzavřené, ale čípek se hnul u mě z nuly na 4 :roll: :( tak snad nebudeme rodit předčasdně, u nás ve špitálu nejsou přichystáni na minidětičky, museli by mě převážet do jiného města, tak snad vydržíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
20.12.07 17:41

ještě doplnění

:) holky neviděly jste ajinu? dlouho se mi neozvala, jinak jsme v kontaktu přes mail, byla dál než já, tak si říkám, jestli už náhodou nerodí… 8O :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová