Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nisso, teď máme aktuálně Zuzka 4,760 a Jindříšek 4,580. Ale zaplaťpámbu za to. Mají denně 250 ml dokrmu, jinak kojíme. Beru homeopatika a trochu se to myslím zlepšilo. Odstříkávat nestíhám
Měřila jsem je jen tak po domácku a zdálo se mi, že by mohli mít 59-60 cm. Porodní míry měli Jindra 42 a Zuzka 45, tak to není nejhorší.
A my máme jednak Inglesinu za sebou, z druhý ruky, na kterou mám i autosedačky na adaptérech, ta je k nezaplacení, vejde se mi do malé fabie (podvozek) a projedu s ní všude v supermarketech, v metru, prostě v pohodě. Velkou parádu nenadělá, ale v mé situaci by to bez ní vůbec nešlo. Pak máme Hartan vedle sebe, ale jelikož nestíhám chodit na procházky a do fabie se mi nevejde, tak ho využíváme minimálně. Je velmi dobře ovladatelný, do vkládacích tašek se mi pořád vejdou i v kombinéze (ale jak jsem psala výš, jsou pořád maličcí), nemám k němu výhrady. kromě té, že proklamovaná šířka 80 cm se nám nevešla do 80 cm dveří, takže do bytu a na balkon s ním neprojedu
Nemá přehazovací rukojeť, ale v Belgii stejně moc sluníčka není ![]()
holky, veliký úspěch, Zuzka se dnes naučila přetáčet!!!!! jen přes levé rameno, ale slavíme!!!!
K tomu kočárku - to byla moje noční můra, jakej vybrat a jestli novej nebo jetej. Prvně jsem si říkala jetej, jenže vždycky když se mi něco líbilo, tak to bylo někde z druhýho konce republiky.
Nakonec jsem vybrala spider swing a jsem s ním fakt spokojená - vhovuje mi, že kluci mají každej svoji korbičku, takže se neruší, dost často jezdíme tak, že Vojta spí, takže má zataženou boudičku a Fany chce koukat (jo, Fany je na té fotce vlevo:))
Navíc mi vyhovuje, že ty korbičky mám obrácený směrem k sobě, u malých mimi si myslím, že je to výhoda. A např. k dr se vlezu i s kočárem, vjíždím až do ordinace, takže paráda. Šířka je 79cm a opravdu všude se vlezeme.
JInak přehazovací rukojeť skoro žádnej myslím nemá, co vím tak jedině dorjan, ale ten je strašně těžkej, ten nedoporučuju, měla ho kámoška.
Druhá kamarádka má ten baby welt, jejím jediným kritériem bylo, aby se vešla do výtahu v baráku a je s ním velice spokojená.
Jo a ta přehazovací rukojeť mi nikdy nechyběla, řešila jsem plínkou přes boudu a upnula kolíčkama na prádlo.
hezký večer,
holky moc díky za rady ohledně kočárků. Nemyslela jsem přehazovací rukojeť, ale spíš, abych na mimča viděla, takže otočená ke mě! Koukala jsem na ten spider swing a vypadá taky dobře, ani není tak drahý, ale má jen korbičky, já bych radši tašky
Budu se muset taky podívat někam do krámu a vyzkoušet, ale vím, že těch kočárků pro dvojčata tam moc nemají, většinou ukážou v katalogu a objednají. No každopádně to bude ještě něco ![]()
ahojte maminky a těhulky,
věčné téma kočárky
Dokonalý neexistuje ![]()
Ale myslím si, lepší oddělené korbičky, lehký a do dveří..... ale každý má své mouchy!?! nebo ty nacvakávací sedačky a korbičky… ty jsou ale asi drahé ne? Má to tu někdo? Hodně si tady ale dříve maminy chválili jeden kočárek… ale nevzpomenu si jaký… možná se to dá zpětně najít. Každopádně ho má myslím Dita ?? Ta tu taky dlouho nebyla..... Dito, dej nám vědět jak žijete
Doufáme, že je všechno OK a děti tě nepustí k PC ![]()
Eliško: gratulace Zuzance… počkej!! teď to bude jeden úspěch za druhým… až pak nebudeš stíhat!! Zuzanka je šikulka.
Pepen: kluci jsou krásní.....okatý.. prostě super… to sis dala na čas, takový chlapiky si nám chtěla zatajit? ![]()
Ivuška snad písne!! Hrozně jí přeju, aby si to pořádně užila. I když já si to představit nedovedu.
Poli, gratulujeme k holčičce… my máme dvě… asi bych neměnila
!! Ale taky jsme chtěli páreček. To nevyšlo ..... ale dva kluci pro mne byla taky varianta „jakoby nejhorší“ Jako u Nissi… ale jsou tu holky s dvouma raubířema a zvládají je úplně v pohodě.
Co Kuželka, dlouho tu nebyla… jak se máte???
Těhulkám přeju hodná bříška a maminkám hodné děti
… my marodíme.. ale nějaké novinky a pokroky máme
písnu snad zítra…
…dobrou
ahoj holky tak pro mě je varianta dva kluci taky ta horší
a lidi to taky nechápou. Jim připadá hrůza mít 4 holky ale mě ne
To by nás určitě hrozně litovali 4 děti a žáden kluk se jim nepoved. Ale je fakt že já si docela přála jako třetí dítě holčičku. Trošku i toho kluka tak jsme si dělali legraci že snad budu muset mít dvojčata abysme se nemuseli rozhodovat co vlastně chceme
proto mám teď tušení že se to fakt splnilo a bude to páreček.
No kočárek to se asi fakt rozhodnu pro ten montreal babywelt příjde mi z těch levnějších nejlepší. Jinak se mi libi ten roller twin ale ten nemá otáčecí kolečka tak se s ním asi bude hůř jezdit.
Morgano, my byli v Praze ve dvou obchodech, kde mají víc dvojčecích kočárků, a pak v Kolíně v obchodě Daniela a ten byl naprosto nejlepší, byli moc vstřícní a mají nejvíc kočárků dvojčecích na obchodě, takže fakt můžeš to vidět v reále. Moc doporučuju zajet tam, pro nás to byl i hezký výlet!
dobré ránko,
holky díky moc.
Eliško, o Kolíně už jsem taky slyšela, vypadá to, že se tam v novém roce vypravíme! Není nad to si ty kočárky trochu ozkoušet a chytit ho do ruky. Takhle na internetu jen podle obrázků, to je nic. Až tam pojedu, tak okouknu všechny a pak vám těhulky písnu, jak to vypadá, ju?
Já jsem taky zvědavá, co budeme mít! Od začátku jsem byla přesvědčená, že to budou dvě holky, ale minule dr. říkala, že tam vidí jednoho kluka, tak asi dva rošťáky
To bude sranda, všechny moje kamarádky v okolí mají holčičky, tak mi přijde, že s těma klukama vůbec nebudu umět
ale to je asi pěkná blbost, co?
Hlavně, ať jsou mimi zdravá a je mi fuk, co to bude! A chci mít taky tak hezký dětičky jako máte všechny tady, hoďte další fotečky
prosím!
ahoj holky,
to jsem ještě jednou já. Teď mi volali z gynekologie, že mám špatné výsledky z krve, nějaké ty vývojové vady. Víc mi k tomu neřekli, jen, že mám přijít v pondělí, že mi dr. vše řekne a vysvětlí, co bude dál. Nemáte s tím některá taky zkušenost? Ach jo!
Já to zažila s Aničkou, dělali mi AMC a všechno bylo OK, prý spousta ktervních testů je falešně pozotivních. U dvojčat ještě častěji, protože tím, že jsou dvě, můžou být výsledky zavádějící. Prý u dvojčat nedělají vždycky AMc, ale třeba zopakují krev a ještě pošlou na podrobný UTZ. Buď v klidu - vím, že se to snadno řekne - ale určitě to dobře dopadne
![]()
Ahoj Morgan, neboj ty druhý výsledky budou určitě v pořádku. Mě ta moje doktorka řekla že já tam s největší pravděpodobností půjdu taky, říkala jsem ti že u dvojčátek je ten výsledek z krve většinou špatný. Ten druhý test je prý podrobnější a hlavně přesnější. Prý si přes bříško ultrazvukem najdou obě placenty a pak píchnou do bříška a vezmou vzorek, ale prej to nic není a nemáme se ničeho bát. Tak neboj
určitě to zvládneš!
Já si taky myslím, že pujdu jen na nějaký ten podrobný utz, uvidíme. Je to ale trochu nepříjemný pocit, když vlastně nevíš, co tam teda bylo špatně, když ti víc neřeknou a sestra ti to zavolá na mobil. ![]()
U těch dvojčat je to opravdu zavádějící, také jsem to slyšela.