Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem!!!
Všechny moc zdravím.
Stíhám sem tam něco dočíst, ale všechny určitě víte, jak je to s časem v tomto období.
Oren má překrásné PF, takže se připojuji také s přáníčkem. ÚPLNĚ VŠEM PŘEJI HLAVNĚ ZDRAVÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Všechno ostatní přijde.

Užijte si v klidu a pohodě přicházející svátky a užijte nejlíp jak to jde konec roku. Maminky vychutnávejte si svá bříška (ještě vloni jsem si svátky prožívala také s pupkem
) Všem dětičkám přeji hodně světýlek pro rozzářená očička ![]()
MĚJTE SE MOC MOC FAJN
Ahojky, připojuji se a tady je naše PFko - ještě „teplé“ ![]()
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…_neutral.jpg
Taky jsme dnes provedli přesun do dvou postýlek a do ohrádky v obýváku, tak jukněte do galerky kdo chcete … Jsem zvědavá, jak budou spinkat každá ve svojí postýlce, jestli jim nebude smutno, nevidí na sebe, no uvidíme, dám vědět, jak to dopadlo, po bojkotu jsem připravená na vše … ikdyž to si asi jen myslím
Tak dobrou!
ahoj holky,
chci vám popřát krásné prožití vánočních svátků a vše dobré v novém roce. Hlavně hodně zdravíčka pro vás a vaše mimísky, ať vám dělají jen samou radost. A těhulkám přeji klidné a pohodové těhotenství.
http://st.blog.cz/…13392221.jpg
ahojky, jenom nakukuju, teda občas, pokochat se krásnýma fotečkama, ale chci vás, co si nevíte radu s výběrem kočárku, odkázat na:
http://www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html
dobře vyberte ![]()
Res
i my prejeme pohodove svatky, tehulkam, co nejdelsi a bezproblemove tehu a nam dvojcecim maminam, hodna ditka
tak holky stastne a vesele

dlouho jsem se neozvala, byli jsme asi 12 dni v NL, cesta naprosto v pohode, fakt jsem byla prekvapena, nechali jsme je v restauraci vzdy „probehnout“ prijeli jsme jak prasatka, ale museli se trochu rozhybat… moc jsem si to uzila
a ted jsem zpet a pecu, uklizim a pripravuji se na vanoce, ale vicemene je hotovo, zitra dokoupim drobnosti, prevliknu postele a jezisek muze prijit
jeste jednou krasne vanoce
Sabri, Sofie a Jim
Ivuško , tak mě se holky začaly budit v noci po hodině. Docela záběr. Holkám rostou zuby, tak jim to dává zabrat. Natálce se minulý týden prořízly dva zoubky a Rozálce dnes jeden zoubek. Už se těším, až to bude za námi.
Kokám, že už jste byli na vítání občánků. Nám ještě žádná pozvánka nepřišla:(
![]()
Jani , tobě přejeme ať brzy překonáte ty virózy a jste všichni fit. Moc hezké fotečky. Vtěch kombinézkách jsou klucí jak méďové.
Oren , gratulujeme k prvním zoubkům a hlavně, že o jejich prořezávání ani nevíte. My sice máme zoubky v necelém půl roce, ale dávají nám pěkně zabrat. Prošla jsem si tohle už s Elou a doufala jsem, že se nás to u holek mine. No tak už to tu máme, a bohužel hned dvakrát!!!!!
Pepen , se zoubkama s tebou soucítím. Je to též naše aktuální téma.
Ali , holčičky jsou kouzelné a ta nakupovací s plínama je dokonalá. To náš taťka zase s takovým nákladem odjíždí z Makra
No jo, máme velkou spotřebu.
Kuželko , Anetka s Matýskem jsou nádherní. Koukám, že za za necelý měsíc budete slavit rok. To to utíká.
July , gratulujeme k dvěma holčičkám . Jůlinku jsme taky chtěli, ale vzhledem k tomu, že se jmenujeme Žížalovi, tak jsme Jůlinku raději zavrhli
. Elišku doma máme a Terezku má sestra. A Adélka taky byla ve výběru. Takže všechna jména máte moc pěkná.
Hlavně vydržte vcelku co nejdýl. Přeci jenom 28týden je ještě brzo. Držíme palečky.
Holky, máte moc pěkná PFka. Taky jsem myslela, že něco spáchám. Ale vzhledem k nočnímu double teroru na to nemám sílu ani náladu ![]()
Jinak jsme byly na vážení (5,5měsíce) a Rozálka má 6780g a Natálka 6490g. A krom těch zoubečků u nás žádné jiné novinky nejsou.
Přejeme Vám všem příjemné prožití vánočních svátků, hodně zdravíčka, štěstí, pohody a rozzářená očka dětiček. Těhulkám pohodové těhulkovství a zdravá miminka
Markyt , takže nejhorší nás teprv čeká, vid. Zoubky nám ještě nerostou, teda aspon myslím, žádné zduřené dásinky, nic se tam nebělá v pusince. Jakou máš radu na noční uklidňování a uspávání holčiček? Předpokládám, že je pokaždé nekojíš, když pláčou …
Nám ted zase hodně špatně usíná Anetka, Natálka tak do pul hodky nejpozdeji zabere po položení do postýlky, zato Anet už 2 večery za sebou knourala až se vždycky rozeřvala, tak jsem ji vzala a hodně ještě říhala pokaždý, pak dokonce nezabralo ani když jsme ji ustlali u nás v posteli velké a poprvé jsem ji musela uspávat v náruči! A to jsem se zařekla, že to nikdy dělat nebudu … Člověk míní, děti mění
Nevím, jestli potřebuje víc času na říhání,nebo se vyprdět,jelikož se vždycky nakonec vyprděla a byl klid. ALe prdíky nás netrápí,prdíme normálně.. Nebo jestli jí je smutno v postýlce bez Natálky … fakt nevím. Takže když jsme ji konečně uspali,tak za hodinu zas holky vstávali na krmení,pak teda až za 3 hodky naštěstí a ráno vstávají až mezi 8-9,takže naspím něco ráno ještě … Po kojicím bojkotu jsem ráda když pijou a na vstávání si člověk tak nějak zvykne …
Ahojky! Všechny vás moc zdravím!!
Vůbec nestíhám, tak se jdu alespoň připojit s vánočním přáním. Od začátku listopadu se u nás neustále střídá kašel a rýma, děti si to mezi sebou přehazujou jak pingpongovej míček. Lukášek kašle už 3 týdny v kuse, každou chvíli se poblinká kvůli hlenům, hrůza.
Není to nic vážnýho, ale otravuje to. ![]()
Ale pryč se špatným… Hrozně moc se těším na vánoce, bude to už úplně něco jiného než dřív. Jsem moc zvědavá, jak to budou broučkové všechny vnímat.
A vám všem přeju krásné vánoční svátky plné klidu a pohody!!!!!! Mějte se všechny moc krásně!!!!!!
ještě jsem zapomněla:
Heli, Sabri, kuzelko , krásná Pfka, a krásné dětičky!
July , gratuluju k holčičkám!
Holky, kde máme Lio a Ditu , už si o ně dělám starosti!
Morgan , super sněhuláčci, všechny těhulky opatrujte se a hlaďte bříška!
V pátek jsem nostalgicky vzpomínala, jak jsem se přesně před rokem dozvěděla to dvojité nadělení v bříšku , Natálka měla zrovna svátek …a ted uz jim je skoro pul roku… to to letí.
ahoj holky, vůbec vás nestíhám číst
doma taky nestíhám, kluci řádí pořádně
jen jsem zaregistrovala nové těhulky, vítám vás a pěkně si užívejte těhu a odpočívejte
jinak VŠEM PŘEJEME POHODOVÉ VÁNOCE, BOHATÉHO JEŽlŠKA A HLAVNĚ MOC MOC ZDRAVlČKA, AŤ JSTE VŠICHNI V POŘÁDKU.....
Ahoj holky,
jak tu sleduju ty fotky - ty děti nám ale stárnou co? ![]()
Vloni jsem tohle období prožívala s hrozným funěním a myslela, že už se nemůžu ani koulet!!!
Letos je to hukot, ale co bychom pro dětičky neudělali?
Navíc Kubík parádně pomáhal s vánoční výzdobou.
Těhulky, užívejte si svá bříška ![]()
Všem dětičkám přeji překrásné vánoce
DITO, LIO, doufáme, že jste v pořádku a užíváte si též se svými prcky ve zdraví!!!
Mějte se všichni moc moc moc prima!!!
Ahoj,
jen velice krátce, jsem na den doma z porodnice:
17.12. se nám narodila Eliška /2140g/ a Žanetka /1990g/. Byla to rychlovka, přišla jsem do Podolí na první poradnu a ještě odpoledne
byl cís. řez. (nějak se jim nezdála jedna placenta, průtoky atd.)
Eli máme na Jip - jednou se začala dusit a ještě měla krev ve stolici-
pozorujou ji, ale nic zatím nezjistili, Žan. mám na kojeneckém a začínám
s kojením, celkem to jde, akorát mi vždy usne než vypije předepsanou dávku. Doufám že nás brzy pusí domů. Všem přeji krásné vánoce. Iva
Ivaf , tak to je krásný vánoční dáreček, vid
, ikdyž mohly holky ještě chvilku počkat … ale váhy máte i tak pěkné!
Moc k holčičkám gratulujeme a přejeme hodně zdraví všem, ať holčičky brzy doženou ten předčasný start do života a jste všichni spolu doma!
Ahuj July
jmse rádi, že sis na nás vzpomněla a přišla nás pozdravit. 28. týden to je fajn… jen na sebe dávej opravdu pozor, aby to nebylo dříve. CS 4 to není tedy nic moc… odpočívej a hlavně se nenrevuj.
hahahaha…
Jo a taky obr gratulace k holčičkám… sama dvě mám a je to hrozně fajn… dokonce mám i Terezku
Jo a Ajinav tu byla, hlásila že je 33 tt a v pohodě. Ale to víš… tento týden už může být pro hodně z nás rizikový k porodu. Takže se jí třeba přihodilo to, že musela jít ležet do nemocnice, aby děti ještě nechtěly ven… mnoho z nás to zná… taky jsme si poležely. Ale to potřeba… takže snad je OK!!
Ty se drž!! Mimísky už budeš mít brzy u sebe, tak pamatuj, že čím déle v bříšku tím lépe pro ně! Krásné Vánoce… a pořádně a hodně ležení a odpočívání.
Renča