Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ivuško , u nás zabírá jedině kojení. Dudlíka holky od narození nechtějí a jinak se neuklidní než u prsu. Myslela jsem si, že je nechám i trochu vyplakat, jenže to mi zbudějí ještě Elu a řvou mi všechny tři. Prso je prostě tutovka a o nic jiného se už nesnažím. Klid je klid ![]()
Helli , krásné PFko. Lukášek s Nikolkou jsou v těch kabátcích rozkošný. A Nikolka v těch kraťáskách s návlečky… No bomba
. Už zamýšlím, že holkám až povyrostou taky takovou parádu pořídím. Jé a teď jsem si všimla, že má Niky stejné botky jako naše Ela
Ivaf, velká gratulace k holčičkám. Přejeme hlavně to zdravíčko a ať jste všichni brzy doma pohromadě. Mamince přejeme hodně mlíčka a pevné nervy
Ivaf,taky moc a moc gratulujeme k předčasnému vánočnímu dárečku,ať jste brzy doma,holky!!
Tady je fotka naší smečky u stromku
![]()
http://img.fotoalba.centrum.cz/…_go4zkpl.jpg
Ivěf gratulace k holčičkám!!!!! Jak moc jsou holky před termínem?
K těm zubům, u nás se Fanymu prořízly jedničky dole, Vojta zatím ani náznak, Fany ale při těch nočních řevech nechce ani to prso:( takže jedině zabírá, že si ho dám vedle sebe na ruku, vlastně ho jako schovám, to se uklidní a tak spíme oba. Teď tp bylo někoik nocí za sebou, jeden den řval i celej přes den, lahůdka.
Markýtko, lituju, že to máš dvojitý, ale bude líp:) já jen doufám, že u vojty to bude mít lehčí průběh, uvidíme.
Ahoj holky,
omlouvám se, že vám sem lezu, ale mám dotaz.
Moje sestřenice čeká dvojčátka, termín má na konci března, ale bohužel není všechno v pořádku a ona bude asi až do konce v nemocnici.
Má už doma jednu holčičku, takže bude veselo. Já jsem jí slíbila po svých dětech autosedačku-vajíčko, jenomže mám starší typ Chicco a je dost velká. Někde jsem viděla takovou vložku do sedačky , která ji zmenšuje a vlastně asi taky je pak víc pohodlná. Jenomže nevím, pod čím mám hledat. Zatím jsem se dívala na příslušenství k autosedačkám, ale na nic jsem nenarazila. Vlastně vůbec nevím, jestli se to dá koupit samostatně a jestli to pasuje do všech sedaček. Říkám si, že teoreticky je ještě dost času, ale obávám se, že po narození prcků bude mít sestřenka úplně jiné starosti, tak bych chtěla být připravená a dát jí aspoň tip, jak a kde to sehnat.
Moc děkuji za všechny rady.
Míša
Ahoj holky, všecky vás moc zdravím a zároveň se omlouvám, že jsem tady nebyla ani nepamatuji...... Nestíhala jsem vůbec sednout k PC a když už, tak vyřídit jen to nejnutnější. Přiznám se, že jsem vás teď ani pozpátku nečetla, jen jsem postřehla, že IVAF má vánoční potěšení..... takže VELIKÁ GRATULACE
Holky, dětičky a těhulky, doufám, že se vám všem daří dobře a komu ne, tak že to aspoň dobře snáší ![]()
My jsme měli před Vánocema docela hektický čas, ale žádné drama, ani se nebudu rozepisovat. Holkám se daří dobře, i když úplně momentálně ne, mají nějakou virózu, ještě včera jsme zaháněli teploty přes 39°C, ale dneska už je to dobrý - už jen do 38°C. Já to mám taky, ale bez těch horeček.
Musím končit, mějte se krásně, PAPA
Ivaf velka gratulace!!!!![/b]
At budete brzo v pohode a conejdriv jdete domu.
Jste jenom o maly kousek vetsi, nez jsme byly my. Ale po tydnech tusim ze jste starsi. V jakem tydnu jsi rodila?
My take nejsme uplne fit, mame virozu, holky uz jsou skoro v poho, ale ja se necitim uplne ok. k tomu musim porad mit v naruci nejake miminko , jsou knouravejsi a chteji se porad tulit. A kojime po 2 hodinach
Hruza. Navic se nam porouchala vaha, tak ani nevim, kolik snedi, to je takovy zvlastni pocit. Navic kdyz prave ted nam doktorka doporucila je vazit aby se vedelo zda maji dostatecny prisun tekutin.
Vanoce jsme prezili, hned nasledujici den pohotovost s teplotami 39. Nic prijemneho. Snad uz je to na dobre ceste, a brzy se uzdravime . „Za odmenu“ aspon holky nemaji Vojtovku . Je to blbi ale, doufala jsem, ze kdyz budeme poctive pokracovat, tak za mesic nam ji zrusi. Tak uvidime.
Mate vsichni krasna PF a nadherne deticky na nich.
Preji vsem Stastny Novy Rok a hodne zdravi a pohody.
Alina.
ahoj holky,
tak se také hlásím. Ježíšek u nás byl a asi jsem byla hoooodně hodná, taky už máme spousty věciček na miminka
Takže všechno super, než mě začalo bolet prso a ztvrdlo mi. Tak nahřívám a teď jsem si na to dala tvaroh. Dost to bolí, tak jsem volala na gyndu, ale nikde nikdo. A to ještě ani nekojím, asi nějaké žlázy nebo co. Když to nepřejde, tak budu muset zítra do nemocnice. Nemáte s tím taky někdo zkušenost, co by na to pomohlo. Teplá sprcha? Omlouvám, že takhle otravuji hned po vánocích, ale mám docela strach, abych z toho neměla ještě nějakou polízanici ![]()
A také moc gratuluji Ivaf, přeji hoooodně zdravíčka a ať je vše v pořádku!
Ahoj cácorky!!! ![]()
prvotně - velká gratulace Ivaf!!!!!! Přejeme hodně mlíčka a hodně štěstíčka prďolkům do života!!!!
Jinak jsem tu v rychlosti zahlédla, že se July sháněla po Ajině … Jelikož jsem ze stejného kraje - Karlovarského, tak si tebe i Ajinu dobře pamatuji. Ajina není náhodou ze Sokolova? Já totiž nevím, nechci tu plácat hlouposti, ale dnes mi moje teta říkala, že její bývalý kolega z práce, že se jim 25. 12. narodil předčasně páreček v nějakém 33. nebo 34.tt, teta to nevěděla přesně. Tak mě teď tak napadlo, jestli náhodou to nemohla být teď Ajina? V jednom městě zase tolik dvojčat není… Tedy, pokud čekala páreček? Pamatuji si to dobře? Tak třeba už je Ajina maminka..... Ale opravdu to nevím přesně, zda by to mohla být ona. Jen tipuji..... Snad se brzy ozve a snad je vše v pořádku! ![]()
Jinak se moc omlouvám, ale vůbec nestíhám zpětně číst, ale fotky jsem prohlédla!!! Já nevím, ale nepřijde vám, že dvojčátka jsou strašně krásné dětičky???? Máte tu všechny moc nádherné prďolky, to snad ani není možný. Jednovaječný jsou krásné, jak jsou si podobné a dvojvaječné zase jak jsou odlišné! ![]()
Jinak my jsme v pořádku, jsme zdravé, tak to raději klepu!
Dnes jsme oslavili první rok holčiček!
Oslava byla príma, přidám Vám sem pár foteček…
Diskuzi vůbec nestíhám, holky jsou divošky. Roku jsme bohužel neutekly, už to tam je, stojíme bez držení, obcházíme nábytek, ale jen se pustit a jít, ale to neva, zase jsme šikovné verbálně, ukecané až hrůza. ![]()
Svátky jsme měli docela hektické, do toho holek narozky, zítra přijde druhá várka gratulantů. Pak ještě Silvestr a snad už bude klid.
Jsem vylítaná až hrůza, ale co Vám, dvojčatovým maminám budu povídat, že?
Tohle obdobíčko holt se musí přežít!
Všem přejeme příjemné prožití zbylých svátků a hlavně úspěšný a zdravý nový rok 2008!
Holčičky s dortíky a jejich první oslava v životě ![]()
http://www.baby-cafe.cz/…G_0004_2.JPG
testují nové hračky…
http://www.baby-cafe.cz/…IMG_0023.JPG
houpajda je super, není fajn, že jsme dvě?
(Kuželko, díky za tip!)
http://www.baby-cafe.cz/…G_0005_3.JPG
Aktuální Alexka:
http://www.baby-cafe.cz/…IMG_0005.JPG
Aktuální Dominička:
http://www.baby-cafe.cz/…IMG_0028.JPG
Jinak Domču už jsem musela ostříhat, pověry nepověry (že do roka se prý nemá), chuděrka, ta měla tak dlouhou ofinu a vlásky u uší, že už pomalu neviděla a pořád si drbala očíčka, takže teď má krátkou ofinku a je klid.
No, ale stále máme jednu blondýnku a jednu tmavovlásku. ![]()
A máme jednu dlouhánku a jednoho prcka
Alex Domču tak přerostla, že je to legrační (holt dvoumetrový tatínek a malinká maminka, geny se vyřádily)… No, na té houpajdě to jde docela vidět. Ale přitom na kila mají stejně, DOmča je zase baculatější po těle.
Přitom doteď byly na tom přesně skoro stejně…
Sabri, Dituš a Helli , tak už jsme taky holkám pořídili golfáče Peg Perego Aria Twin, dostali je dnes k narozkám, tak už se docela těším, až je někdy projedu (buď v nákupním centru a nebo na jaře, už aby bylo).
A máme takové ty oranžové… Jsou opravdu lehounkéééé!!!!
Mějte se všichni moc krásně a hlavně přejeme zdraví!!!!!!!
Zdravím všechny po Vánocích,
včera jsem psala a smazal se mi příspěvek… byla jsem tak naštvaná, že jsem to znovu nechala až na dnešek, až se uklidním ![]()
Lio - ahooooj po dlouhé době. Jsme rádi, že se máte v pohodě a holky jsou krásné!!! Posíláme moc pozdravů a gratulací k prvním narozkám. Nás to vlastně čeká příští týden… takže taky plánuji dortík a nějaké nové hračky… i když mi jsme už po Vánocích přehračkovaní. Houpajdu dostaly holky taky… ale moc se jim nelíbí… tak asi ještě počkáme.
A s holkama to máme podobné… jedna roste jako z vody… dost výrazně přerůstá ségru… má velkou nohu a Kristína zůstane asi po mně malá, drobná… má krásnou pidi nožičku jako malá holčička!!
No a když tak čtu ten tvůj příspěvek… tak jsem si uvědomila, že jsem si taky spletla Ajinav s Ivaf…ha… tak to jsem teda pěkná popleta.
Ivaf!!!!!!!!! MOC MOC GRATULUJEME K MIMÍSKŮM… KONEČNĚ TU BUDEME MÍT ZASE NOVÉ TVÁŘIČKY A ZLATÍČKA. PŘEJEME CO NEJVÍCE ZDRAVÍČKA, HODNĚ MLÍČKA A BRZKÝ NÁVRAT DOMŮ. Váhy jste měly pěkné… tak snad bude všechno v pohodě!
Golfky taky máme a nemůžu si je vynachválit!!! To je panečku jízda!! Máme koupené z USA… jsou fakticky tak lehoučké, že o nich člověk ani neví, když je nese. A s holkama se s nimi jezdí jedna báseň… na nákupy ideální!!
Tak se tu mějte všehny krásně!! Holky mi přestaly spát dopoledne… tak snad začnou odpoledne - po obědě,… jako všechny normální děti.
Tak se mějte zatím krásně.
R.
Ahojky holky, tak jsem se konečně po vánocích dostala taky k počítači. Máte všichni moc pěkný dětičky a vaše PFka jsou fakt super
! Naše vánoce byli taky supr, byli poslední ve dvou takvjsme si to „užívali“
. Jen návštěva u budoucí tchýně dopadla zase blbě a já to trochu obrečela.
Chtěla jsem se vás zeptat, do kdy jste s vašima dvojčátkama chodili do práce? Já dělám v Praze na poště na přepážce a přes vánoce tam byl docela šrumec a já začínám být ze všeho nějak uavená. A ještě jsem ve čtrtek dostala pěknou rýmu, kašel a mám i vyší teplotu, prostě jsem slaboučká jak čajíček a mám strach aby to nějak neublížilo mojim miminkám. Tak jsem přemýšlela, že bych v pondělí zašla k mojí doktorce a nechala si už napsat marodní. Co myslíte? Jsem v 18tt +5, ale podle posledního ultrazvuku bych měla být už ve 20tt. Poraďte mi prosím co by jste dělali na mím místě. Mocmoc děkuji a přeji krásně prožitýho Silvestra a šťastný Nov rok
Ahoj Poli , my se ještě neznáme, ale pokud ti mohu poradit, už jsi v docela pokročilém těhu a já být tebou, už bych zůstala doma, jestli se necítíš až tak dobře. Opravdu to záleží na tobě, ale miminka jsou ti určitě přednější než práce. Je pravda, že na poště se to hemží samými virózami, přijde tam dost lidí, možná se občas i zbytečně stresuješ, když je šrumec. Zůstaň doma, pokud ti mohu já osobně za sebe radit. ![]()
Oren , to je jak u nás! Taky jedna holčička má pidi nožičku, jako miminečko a druhá takovou naducanou tlapku
No, myslím, že houpajdu taky ještě schováme, ještě jsou z ní takové vyplašené… No a vlastně pravda, vás narozky čekají a taky v nejbližší době Ditu, pokud si dobře pamatuji! Tak nezapomeňte pak přihodit fotečky! ![]()
My měli dva dorty, jeden byl s ořechy pro dospělé, na něm pouze dvě marcipánové berušky a druhý jsem dělala já - klasický piškotový s ovocem, smetanou a tvarohem a na ten dortík jsem jako dekoraci dala takový plastový vláček na svíčičky (koupila jsem v Tescu, mezi party dekoracemi) a dozdobila lentilkami bez umělých barviv (ty jsem stejně pak odendala) a holkám jak dortík jede!
No a koupila jsem jim balónky taky v Tescu s nápisem „happy 1st birthday“, tak na fotkách to vypadá docela fajn a holčičky byly z nafouknutých balónků i moc překvapené a řádily mezi nimi. ![]()