Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Haňulíku , jak už jsem psala, jezdím od září taky s Montrealem a jsem spokojená. Neměli jsme jej teda od narození, ale myslím, že se nemusíš bát. A u nás taky hrála roli cena. My jej nakonec koupili v akci za 6,5 tisíce, což se nedá s jinými kočárky vůbec srovnávat.
Čauky holky,
Dito, Zuzíku, Pepen moc díky za vyčerpávající odpovědi a rady, já jsem z těch kočárků nějaká vyřízená
.Včera jsem ležela v posteli než jsem usnula snad 2 hodiny a pořád jsem přemýšlela jakej kočárek je asi nejleší. Některý vypadají dobře když jsou bez tašek a když jsou tam vložený tak vypadají prostě divně
. Ale když tak o tom přemýšlím asi máte pravdu že jsou lepší ty s těma korbičkama, děti tam mají určtě víc prostoru. A cena je taky důležitá, jsme teď na tom finančně docela na prd (já teda doufám že se to brzy zase zlepší), ale já si myslela že bych vybrala kočárek co by se dal používat jak na miminka tak i až budou dětičky sedět. No představu bych měla, ale v tom množství si nemůžu vybrat! Ach jo
! Asi se z toho zblázním. Taky byc chtěla zajet na Čerňák nějaký ty kočárky omrknout a snad to pak bude se mnou lepší
!
Jinak dneska jedu k Apolináři na UTZ
screening ve 20tt, tak jsem moc zvědavá jestli mi prozradí pohlaví miminek! Byla bych moc ráda a jsem strašně zvědavá
! Moje Dr. mi u jednoho puclíčka řekla že je to na 90% holčička, ale ten druhej drobeček se nám pořád nechce ukázat. Tak snad dneska to poznají aspoň tam, určitě jsou vybavený lepším UTZ. Mě je celkem jedno co to bude, i když bych asi byla radši za páreček
, ale zdraví je určitě přednější. A můj přítel pořád řiká, že jestli budem mít 2 cácorky a jestli budou ukecaný po mě
tak se z toho zblázní
! No jsem strašně napnutá, hlavně aby byli oba prckové v pořádku!
Zuzi tak to je fajn že jsi s ním spokojená
už se těším až si ho objednám ale počkám asi tak do 28tt.
Ahoj, zkusím poslat fotky našich dvojčátek. Vlevo Žanetka, vpravo Eliška.
Ahoj holky,
MOC MOC DEKUJEME ŽE JSTE NA NÁS MYSLELY!!!!!!!!!!!!!! Bylo to potřeba… ani snad nebudu psát, co se u nás zase dělo… ale dneska - poprvé se nám Terezka v noci trošku prospala… horečka klesla pod 38 a po ránu se smála i si hrála. Tak snad máme vyhráno.
Ten spastický zánět průdušek se lepší… takže to snad bude OK.
Oslava našich dnešních narozenin se nekoná… nikdo tady na to nemáme náladu… odsunuly jsme to na sobotu… snad bude líp a holky si to obě užijí.
Hlavně buďte všichni zdraví… především drobečkové!!!
Nás teď čeká lítání po nejrůznějších doktorech a všude vysvětlování… pořád dokola… co se dělo, příčiny a tak… a já bych už tak ráda o tom nemluvila…vždycky mám husí kůži, když si na to jenom vzpomenu… a zlé sny!!
IVAF - holky jsou krááásnéé… napiš až budeš mít víc času, jak to všechno proběhlo a jak se máš!!
Ke kočárkům. myslím si že estetický dojem vem čert… kor u dvojčecího kočáru. Já rozhodně doporučuji korbičky!!! I když jsme měli Deltim… což není zrovna krásný kočár… užitkově byl hrozně fajn..... jenom to nakládání a vyndávání z auta… do osobáku bych ho asi nenarvala vůbec. Když se holky nevešly a začaly sedět jsme koupili sporťák a je pohoda… myslím, že sporťáky se dají koupit pomerně levně… a hodně se užijí… tak že bych také doporučila variantu koupit pak třeba sporťák, až děti odrostou korbičkám.. My jsme v těch vaničkách i spinkaly na návštěvách… občas i doma… takže fakt super!!
Jinak Dito a Kuželko je mi líto, že pořád vstáváte… u nás to už před nemocí bylo úplně v pohodě… holky spinkají od 8 večer až do rána… odnaučení trvalo pár dnů… a nebylo tak dramatické
Ji ještě napíšu… slyším brek… tak zatím
Ahojky,
koukám, že je tu docela živo!! ![]()
Oren - snad už bude líp!!!! Ať vám všechna vyšetření dopadnou na 1!!!!!
Markýtko - dodatečně raguju na tvůj příspěvek. Děkuji za pochvalu!!!
Tvoje holčičky jsou úžasný!! Je fatk neuvěřitelný, jak jsou stejný!!!
Ivaf - nádherný miminka!!!!! Úplně se tu rozplývám!!!
Zuziku - kluci jsu fakt šikulové!!!!! Ještě jsen nekoukala na tvé video, ale určitě to napravím!!!! Je zajímavý, že začali oba najednou. Jsou si ve všem takhle podobní? Naše děti jsou totiž každé úplně jiné a teď nemyslím jen vzhledově, naopak povahově a tím, co umí. Nikča začala chodit v 11 m a týdnu, Lukášek až 14 dnů po prvních narozeninách.
Míšo - Koukám jako blázen!!!
Aria twin máme i my a jsou opravdu super! Zkoušela jsem hledat a něco našla - zkus: http://www.baby-eshop.cz, www.kocarky.cz , www.baby-centrum.cz. Bohužel ani u jednoho odkazu nevím, jestli jsou to ty klasické dvojčecí golfky nebo právě ten nový poměr 60:40, nezkoumala jsem to.
Pokud jsou to ty nové, tak zkus jedině pár větších prodejců obvolat (třeba kocarky.cz), jestli ještě nemají některé ze starší série na skladu.
Ivuško - neboj, však ony holky vyrostou!!
Naše děti byly v půl roce sice trošku větší než vy (65 a 67) a to přesto že začínali na poněkud nižších číslech (39 a 41 cm
), ale my jsme oba vysoký, takže je předpoklad, že oni budou taky. No a váhu naší Nikči v půl roce snad ani zmiňovat nebudu. Nebo jenom hodně potichu, jo?
(6,2 kg
). Kaši jsme začali rýžovou nemléčnou od Hami jako Dita, pak postupně zkoušeli i od Nutrilonu a Hippu. Poprvé jsme ji dali asi v 7 m a pak zase přestali. Nikolku totiž po ní bolelo bříško, takže se jí spaní paradoxně zhoršilo. Je hůř stravitelná než mlíko, takže je to asi logický. Podruhý jsme začali asi až v 9 m a to už bylo v pohodě.
Dito - souhlasím s tebou, že noční vstávání nemá s hladem nic společnýho!! Náš Lukášek spí bez probuzení od půl roku - od 8 večer, momentálně do 8 ráno, prostě idylka!!!
Zato Nikolka!!
Cca do roka se budila 1× na mlíko, občas k tomu ještě tak 1× kvůli dudlíku. Ve 14m dostala angínu, po ní začala spát celou noc, paráda! Ouha, vydrželo jí to tak týden, možná dva, od té doby se neustále budí 3× - 5× za noc!!!
A vůbec ne kvůli hladu, žádné mlíko jí nedělám. Myslím, že se budí kvůli zoubkům nebo špatným snům. To jí probere, ona zjistí, že nemá dudlíka a spustí řev nebo teď spíš křičí „dudu, dudu, mamííííí“. Dám ji dudlíka, pohladím, dobrý. Za hodinu znovu … Dá se tohle odnaučit?????????? ![]()
Musím končit, broučkové už spí hodinu, takže co nevidět budou vstávat. Mějte se hezky a jestli máte někdo u vás dneska sluníčko, nebuďte lakomý a trošku nám ho sem pošlete!!! Prosíííím!!!!!!!! ![]()
Tak že máme zase skoro 40 horečku.
Dostala čípek… a usnula!!
Jsem to asi zařekla, že už bude líp.
Jenom jsem vám ještě chtěla napsat, že jsme holkám spojily postýlky a vyndali šprucle… aby mohly k sobě prolézat. No a už jsme je několikrát našli v jedné postýlce…
spokojené!! Buď spící a nebo hrající si.
Tak se mějte, jdu volat Dr.
Renča
Zdravím všechny maminky a těhulky!
Holky jak si vás tak pročítám nemáte to vůbec lehký. Oren ty se drž určitě se to zlepší a bude zase dobře.
Jen jsem vám chtěla napsat že už mám po UTZ a budeme mít 2 holčičky
, strašně se na ně už těším. Jen mě Dr. trochu vystrašil, protože jsem si celou dobu myslela že mám dvojčátka dvouvaječný a s dvěma placentama a Dr. mi řekl že né, že jsou jednovaječný s jednou placentou a hned mě zařadil mezi rizikový maminky. Ale jinak jsou holčiny v pořádku
, zkontroloval úplně všechno srdíčka, bříška, páteř, hlavičky a dokonce jsem i slyšela jak jim bije srdíčko
, fakt nádhera!
Tak se všichni držte a opatrujte dětičky a svoje bříška. ![]()
Oren , my máme taky horečku - Zuzka má nejspíš virózu, kterou měly o Vánocích všechny děti, Čenda dokonce dostal i ATB. Takže přitom na vás vzpomínám, snad to bylo u Terezky fakt ojedinělý a nebude se opakovat (ťukám!!)
Ivuško, Markýtko, Pepen - už vám někomu prckové lezou? Jindra se strašně snaží, ale nemá na to. I rehabka nám řekla, že se snaží o to, co umějí sedmiměsíční, ale je sotva na úrovni 5 měsíců. A jak dlouhou pauzu jste měly u dětí mezitím, co se naučily přetášet na bříško a pak na záda? My pořád ještě na záda neumíme a strašně se vztekáme.
Poli , tak co se s dnes dozvěděla? Jsem moc zvědavá!!!
pár fotek kolem Vánoc:
tak už jsem si to,l Poli, přečetla a GRATULUJU ![]()
já počítala taky se dvěma beruškama a nakonec se tam vyloupl jeden uličník, chtěla jsem druhou Madlenku, - tak snad příště ![]()
nevíte, jestli existujou čípky s ibuprofenem? pro případ, že bych musela kombinovat paracetamol a ibuprofenum, sirup (Brufen ani Panadol) mi nechtějí jíst.
Jéje Eliško to jsou správní prckové, fakt moc moc krásný fotečky
.
Ty popletko mrkni o příspěvek víš než co jsi psala ty, tam najdeš co mi dneska řekli
![]()
Poli,
velká gratulace k holčičkám. Budeš to mít nejdřív jednoduší a pak si to vyžereš ty i my všechny ostatní s holčičkama v pubertě.
R.
Oren moc moc děkuju už si obhlížím stránky na minibazaru a koukám po nějakejch maličkejch věciček na holčičky a hned jak budem mít výplaty tak budu objednávat.
Helli , no já začínám podezírat doktory, že se spletli a a že jsou kluci nakonec jednovaječní
Ale vím, že nejsou. Přesto je spodivem jak jsou stejní… Ač jsme si původně mysleli, že budou povahově každý jiný (jako maličký byl Dany hrozný vztekloun), tak teď mají období kdy se docela střídají v obdobných projevech… takže v povaze moc rozdílů zatím nepozorujeme. No a co se týče šikovnosti a růstu… tak to je kapitola sama pro sebe. Když se narodili měli rozdíl 50g (3150 a 3200) a teď mají kolem 10 kg a rozdíl je snad 200g… takže poznat to fakt nejde. Všechno dělají spolu… začli spolu lozit, teď chodit, sedět začli taky v jednom týdnu. No a navíc jim rostou úplně stejně zuby. První jim rostly v pátém měsíci a do sedmého jim vyrostlo 6 zubů…(oběma 4 nahoře a dva dole) teď snad tři měsíce nic a minulý týden se vyklubal Dankovi (dvojka vpravo dole) a teď začátkem týdne Lukymu (taky dvojka vpravo dole)… takže to už je mi fakt záhadou
![]()
Poli , překvapuje mě, že ti to dr. o jednovaječnosti a placentě řekl teď… většinou už se to nedá moc poznat. Rozhodující je ultrazvuk tak kolem 12 tt. Možná bych věřila spíš tomu. A gratuluji k holčičkám
, jen abyste neměli na sále překvapení až vykoukne pidník
!
Oren , držte se! S tou postýlkou je to dobrý nápad. My ale máme bohužel každou jinak vysoko, tak by to u nás nešlo, ale věřím že by se to klukům taky líbilo.
Eliško , určitě existují čípky v obou variantách
Haňulíku, kamarádka má montreal a je s ním spokojená a děti už mají rok a čtvrt a pořád s ním jezdí.
Oren, ach jo, snad už bude líp, myslím na vás.
Eliško, Fany už je tak tři týdny na kolínkách a péruje, dneska už i malilinko popolezl, ale rehabka mi vysvětlila, že ještě na lezení nemá svalově v oblasti pánve, břicha a prcky. Že jako hlavou žu by na to měl, ale tělíčkem ještě úplně ne. No ale už to dlouho trvat nebude.
Z bříška na záda se neotáčí ani jeden a Vojta kolínka ještě neobjevil:)