Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
oren
29.12.07 18:24

Poli,

myslím si taky, že pokud se necítíš, nepracuj. Mně dali na rizikové těhu hned když zjistili dvojčata… takže asi tak okolo 10 týdne. Ale já na to prděla a chodila do práce až skoro do porodu - dost předčasného.
Takže za mně bych ti radila, raději donosit mimísky a mít je zdravé a donošené… než machrovat a mít pak miminka nedonošená.
Já si tohle holky budu vyčítat celý život!!

Bohužel se stalo… příště bych to už neudělala.

Lio na lentilkový dort se také chystám!! Ale nechám je holkám je sníst. Rozhodla jsem se, že od roka už nebudu tak přísná co se týká stravy a občas jim dopřeji i něco jako čokoládu, nebo sušenku.

• Citovat
  • Upravit
320
29.12.07 19:20

Ahoj holky.

Lio , gratulujeme holkám k ročním narozkám!!!! To to ale neuvěřitelně letí, co???? 8O 8O 8O

Oren , kdy to přesně máte, ty své narozeniny? My jsme přesně týden po Lio - tzn. příští pátek - 4.ledna… A taky, myslím, u Kuželky se pomalu chystá oslava.....

Lio, Oren , s rozdílností holek jsme na tom stejně, jak píšete vy, jen u nás rozdíl ve výšce není nijak patrný. Ale boty máme o číslo větší pro Eliš než má Aduš… :D

Lio , s chozením jsme na tom podobně. Sice jsme zlatým písmem zapsali 21. prosinec, kdy Eliška udělala první 4 samostatné kroky - dokonce s „mezipřistáním“ :lol: - udělala 2 kroky, zastavila se, zase se zase rozešla, vyděsila se, že se nedrží a raději si sedla..... :lol: ale žádné pořádné samostatné chození se moc nekoná. Jen tak dva, tři kroky od opory k opoře, když mají holky plné ruce hraček a nechce se jim sedat na zem. Bravurně bez držení stojíme (no jo, když ony jsou ty ruce potřebné na držení hraček… :lol: )
Lio , na golfky Aria se těš, jsou super, mám je natrvalo v autě, beru je na nákupy a kočár mám natrvalo doma na procházky a do auta jej vůbec nenakládám.

Poli , vítej. Já chodila do práce až do konce (tuším do 33.tt a holky se narodily 38.tt), ale bylo to moje přání a moje volba, vyhovovalo mi to tak a cítila jsem se dobře. Na Tvém místě bych to zabalila a zůstala doma. Dr. mě chtěl nechat doma natrvalo hned, když zjistili dvojčata, což bylo ovšem až v 17.tt.

Holky, já už jsem úplně K.O. Pořád lítám jak hadr na holi a to se o holky teď ve volnu stará manžel víc než já. Jenže u nás se teď střídají návštěvy jak figury na orloji a já snad nedělám nic jiného než nakupuji, chystám, uklízím a tak pořád dokola. Dnes tu byla jedna návštěva od desíti do čtyř a v pět přišla hned další. Když odešla, tak jsem zcela iracionálně odešla a zavřela se k počítači, místo abych začala uklízet..... Už toho mám až nad hlavu. Ještě přežít Silvestr, přijdou k nám 3 rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
29.12.07 19:29

Ještě nějaké fotky…

Holky na záchodě v naprosté euforii, že se jim podařilo proniknout do „zakázané komnaty“, kam normálně nesmí..... 

O vozidlo je rvačka. Ale někdy se jedna holka spokojeně veze a druhá ji tlačí… 

Eliška je adrenalinový sportovec… Nejenže ji hrozně baví na všechno vylézt, ale ještě přitom dělá pěkné bubliny..... :lol: 

První letošní bobování

Taťka a všechny jeho dcery…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
29.12.07 19:30

Holky, mějte se všechny krásně, já musím „do akce“..... :D :D
 PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
29.12.07 19:41

Lioness, Oren a Dito 007 moc díky za vaše názory, já si taky myslím že je lepší to v práci zabalit. Určitě je důležitější zdraví mimíšků než nějaká práce. Vlastně už jsem byla skoro rozhodnutá jen jsem chtěla slyšet ještě i vaše názory. Díky moc! V pondělí zajedu k mojí Dr. a pak už si budu jen užívat Těhu, protože jak si vás tak všechny pročítám pak už budu mít jen frmol a myslím si že to snad ani všechno nezvládnu :oops: .

Jinak všem dětičkám gratuluju k jejich prvním narozkám :srdce: , všem vám to moc moc sluší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
29.12.07 20:13

Nazdárek Dito,

krááááásný fotky… kráááásný holky. Ty jo na jednoho tátu jste 4 !?! To by ten náš asi nepřežil :-)

Holky jsou super! Kdyby ses tu už neukázala, tak všechno nejlepší k prvním narozkám!!! Hurááá… je to tady! Teď ty, pak Kuzelka a já… … mno já ososbně jsem fakt ráda. Teď nastala pro mně doba, kdy si holky začínám pořádně užívat a hrozně mně bavěj. I když je to někdy šílené… je to úžasné!
My ještě nestojíme, ale pouštíme se… občas nějaké krůčky mezi skříněma a tak… dostali jsme jedno odstrkovadlo… jak se s tím dá chodit a holky se o to rvou jak koně :-))
Jedna chce jít a stojí u madla a stojí naproti ní a zkoumá, co to tam je… takže nejde ani jedna nikam… po chvilkce protáhnou obličeje a už je tu ten jejich otočený úsměv. No hrozně si škoděj, bertou si hračky, ale bafají na sebe, honí se… dělají KUK a řehtají se… je to nářez.
Jinak u nás taky pořád nějaké návštěvy… takže doma, jako kdyby vybouchl granát.
Jéé… jsem se nějak zakecala :-(
Manža uspává holky… ale je to horší, než kdyby usínaly samy. Asi jen tak nebude moct odejít… a já tady píšu… … běžím taky něco dělat…
hezký večer

• Citovat
  • Upravit
1129
29.12.07 23:05

Poli , já bych taky raději doktorce řekla a šla na rizikové. Divím se, že tě nedala na rizikové hned. S dvojčátkama to většinou dělají automaticky.

Lio , přejeme holčičkám všechno nejlepší k narozeninám a hlavně to zdravíčko, to je potřeba nejvíc.

Oren a Ditu , vašim holčičkám přejeme trochu s předstihem všechno nej nej .
To to uteklo. Přijde mi to jako před chvilkou, když jsem objevila tuto diskuzi o dvojčátkách. Já čerstvá těhulka a vy čerstvé maminky dvojčátek. To nám ty děti stárnou :lol:
Holčičky jsou kouzelné a fakt každá jiná. To já si ty naše dvojvaječné občas pletu. Zatím moc rozdílné nejsou. Ale třeba se ještě vybarví. Jak to bylo u vašich holčiček? Byly rozdílné hned?

Míšo , jste krásná velká rodina.

pro nezkušenou maminu , Emitex dělá zmenšovací vložky-podhlavníky do autosedačky. Možná i jiné firmy, ale dále jsem nehledala.

Morgano , mě vždycky zabíral ten tvaroh. Ničím jiným bohužel neporadím. Tyhle problémy jsem měla při Ele. Teď u holek mě to naštěstí nepotkalo a doufám, že už ani neptká.

Přikládám pár vánočních foteček
Naše tři princezny
http://img4.mimibazar.cz/…/f742532.jpg /> http://img4.mimibazar.cz/…/f746190.jpg /> http://img4.mimibazar.cz/…/f746200.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
1.1.08 13:06

Čauky, chci Vám všem popřát Šťastný a spokojený nastávající rok a hlavně zdravý a spokojený miminka :lol: :lol: :lol: .

Tak jsem včera zajela k mojí Dr. a nechala jsem si napsat neschopenku, takže už jsem taky na rizikovým a teď už budu jen odpočívat a připravovat se na mimíška :dance: . Zítra už jen zajedu do práce odevzat zboží a klíče a je to. Holky chtěla jsem se ještě zeptat, 9.1. jdu na Velkej UZ k Apolináři a tam mi už určitě řeknou co budem mít, že jo? Ale já bych chtěla i na 3D UZ, to se musím nějak objednat? A kde? A nebo mi tam může poslat moje Dr. Nevíte někdo?

A co Silvestr? Jak jste slavili :-) ? My jsme celý večer papali nějaký dobrůdky a připíjeli jsme si pěkně čajíkem, protože jsme ještě oba docela nastydlí, ale jinak paráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
1.1.08 16:39

I my vám všem přejeme do nového roku zdraví, štěstí, spokojenost a rodinnou pohodu.

Nám se na Silvestra doma sešlo několik návštěv. I s našima cácorkama jsme tu měli osm dětiček. Bylo víc jak veselo :lol: . Po jejich odchodu jsem do hodiny odpadla, takže půlnoc jsem sladce prochrupčila. Holky mě tentokrát nechali pospat. Takže jestli platí, jak na Nový rok, tak po celý rok, bude to paráda. Měla bych mít spánku dostatek :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
1.1.08 16:53

Já vám taky všem přeju do nového roku jen to nej,a´t jste všechny š´tastné a spokojené ve všem,a dětičky a tatínkové taky,samozřejmě :wink: 

My jsme na silvestra byli doma,jak jinak,že :lol: ,a oba kluci se mi o půlnoci vzbudili,manžel byl se staršíma na zahradě koukat na rachejtle,a já krmila,do toho mi dělal v chodbě pes nálety na dveře,snažil se probourat domů,no,zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
2.1.08 10:41

Ahoj maminky,

vaše fotečky jsou dokonalé!!!

Ivuško111 , prosím, mohla bys mi napsat, co ti psal ten doktor ohledně TTS? Já teď hodně krvácela (12tt), ale už je to dobré, jen musím ležet, mimísci jsou v pohodě a jsou úžasní! Ale všichni doktoři se tváří děsně nešťastně na ten náš jeden vak. A jeden mi i říkal, že TTS právě hrozí, tak jsem zmatená. Ono toho u nás hrozí dost, ale věřím, že budou v pořádku.
A taky prosím - chci též kočárek TFK Twinner Twist. Brala bych i starší, ale nikdo neprodává (max. korbičky). Jsi s ním spokojená? Někdo psal i ne moc dobré zkušenosti … A nevěděla bys, zda je nutné brát ty korbičky (jsou drahé), nestačily by ty tašky? Malí se narodí asi v červnu či dříve.

Díky moc,

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
2.1.08 12:39

Ahojte dvojčatovky!!

I za nás přeji vám všem krásný nový rok plný spokojených a zdravých miminek. Nezlobící manžely a hodně pohody.

U nás se přes svátky vystřídaly mraky návštěv a holky měly o zábavu postaráno. Na Silvestra jsme tu měli přes noc a celý včerejší den dvě návštěvy s dětmi - naše holky nejmladší, pak kluk 14 měsíců, kluk 1,5 rok a kluk 3,5 roku. Byla to docela smršť… ale holky to zvládly krásně a naučily se od starších spoustu blbin a zlobišáren. Nicméně už umí skoro samostatně stát… bez držení… sednout si ze stoje na predelku, aniž by to obrečely. Pod stromečkem našly dva houpací koníky, kterým když se odmontuje houpátko jezdi jako odtrkovadla. Tak si mohly odkoukaly od kluků, že se to dá strkat a teď tlačí před sebou obráceného koníka a u toho sami choděj… hrozně je to baví a já je samozřejmě vůbec nestihám. Dneska ráno jsme vyprovodili poslední návštěvu a já jsem úplně vycucaná. Holky chvilku spinkají, tak jdu uklidit ten šílený bordel. Všude na zemi je rozšlapané jídlo, hračky jsou úplně všude… i pod skříněma.
Mějte se krásně a holkám těhulkám přeji v novém roce krásná a zdravá miminka a pohodové klidové těhotenství.
Pa Renata

• Citovat
  • Upravit
533
2.1.08 15:26

ahoj v Novém roce 2008

ahojky, ahojky, všem maminkám i těhulinkám v Novém roce :lol: :lol: :lol:
lioness - moc děkuju za zprávičku, to určitě bude ona, Ajina, já si to myslela, že už by to mohlo přijít, to není zase o tolik dřív, všechny máte nádherný dětičky, už se moc těším na ty svoje, hlásím, že jsme 30. týden, budou to opravdu holčičky, zatím vše vypadá ok, až na to moje zkrácení, teď ležím protože hodně natýkám s nohama, bere mě kříž děsně a stydká kost začíná :roll: jsem hned unavená, a spánek mám taky na nic, ale hlavně že jsou malé ok, uff, máme cca. 1600 g, což je prý v tomhle stadiu dobrá váha, musíme vydržet aspoŇ DO 32. TÝDne, pak už se o nás v KV postarají, protože tam na nedonošeňátka prý nejsou dostatečně vybavení :roll: , ale jsem mnohem klidnější, protože už jsou docela veliké, tak to je dobrá zprávička, držte nám palečky, myslíme na vás, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
2.1.08 19:51

Zdravím všechny!!!!

HLAVNĚ ZDRAVÍ do roku 2008 přeji vám všem - rodičům i dětičkám - štěstí klid a pohodu!!!!

Koukám tady na krásné fotky!!! Všechno to strašně letí - také se chystáme na roční oslavu.
Tady je fotka našich prcků na houpajdě, kterou našly děti pod stromečkem
https://www.emimino.cz/modules.php?… 8)

Víc komentovat nestíhám…
Mějte se všichni moc moc moc fajn!!! V tomto roce ať se vám všem daří jen a jen dobře!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.1.08 18:23

Ahoj holky.

V roce 2008 hlavně pevné zdraví a taky pohodu, hromadu radosti a úspěch.

Kuželko , skoukla jsem fotky, jsou parádní. Odkud je ta houpačka, co máte pro děti a za kolik?
Oren , co to máš za houpací a jezdící koně? Najdu to někde na netu? Jinak já jsem taky úplně hotová, „vynávštěvovaná“ až do bezvědomí tak, že oslavu narozenin (zítra mají holky ROK :D ) odkládáme na později.....
Loni o tom čase jsem už byla ve špitále a čekala na zítřejší plánovaný CŘ… Úplně mě chytá nostalgie, když si na to vzpomenu, na tu směs očekávání, těšení, obrovské zvědavosti, obav z neznámého i strachu, aby bylo všechno OK..... Bylo to strašně krásné (hodnoceno zpětně - když to všechno bylo OK). Měla jsem na své pocity fůru času, bez bolestí a bez problémů, příchod holčiček na svět jsem si nádherně užila a moc hezky se mi na to vzpomíná…
No nic, zamáčknu slzu a raději budu ze všech sil držet pěsti těhulkám, které to čeká co nevidět.
July , drž se, máš to za pár… :D Už teď máte pěkné váhy, ale Ty ty svoje holčičky určitě ještě hezky „dopečeš“.
HankoB , zdravím Tě a přeji, ať je vše OK. K tomu kočárku - na korbičkách určitě nešetři a jdi do nich. Uvidíš, že z nich budeš nadšená. Já sice nemám TFK, ale Jogger, ale konstrukčně jsou to stejné kočárky a korbičky jsem si fakt užila a bez nich by byl kočár svou užitnou hodnotou poloviční!

Markýtko , holky jsou nádherné a máš teda naparáděné jak princezny. My takové krásné šatičky pro prcky ani nemáme… :oops:
Ani se nechce věřit, že jsou holky dvouvaječné, protože jsou úplně stejné. Jak je rozeznáš? Ta naše byly úplně jiné od prvního okamžiku a jsou snad čím dál tím rozdílnější. Úplně ve všem.

Mějte se všechny krásně, PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová