Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
3.1.08 20:12

Dito,
houpačku jsem kupovala tady
http://www.alenkaobchod.cz/…eni-smoby-2/
(našla jsem ji na těchto webovkách nejlevnější)
je prima, i když Anetka se ještě trochu bojí, Matýsek si to na ní vyloženě užívá. V létě se dá využít i na zahrádce s hadicí:

http://www.alenkaobchod.cz/…48818672.jpg

Holčičkám k 1. narozeninám hlavně zdraví!!!!! a vše nej nej nej!!!

O vánocích jsem přesně vzpomínala na loňský rok, kdy jsem se valila jak koule a těšila se a zároveň měla obavy. A už máme dva skoro samo chodící cvalíky :D

Matýsek má už pět zubů, Anetka stále 3. Zítra si jdu pro recept, abych pořídila nějaký ten gel na prořezávání zoubků. Asi si ještě trochu užijeme…
Jinak Máťovi chybí už jen trochu a rozběhne se. Neustále trénuje a zkouší co nejdéle vydržet bez držení. No a Anetce se teď vůbec ze všeho nejvíc líbí pěkně lézt po celém bytě. Oba na sebe pořád dělají paci paci a zakrývají si pusinky a hrají na indiány.
Je s nimi sranda.
Tak hlavně všem přeji zdravíčko v téhle době - všichni kolem jsou nastydlí!!!

Mějte se fajn!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
3.1.08 21:29

Ahoj holky,

chtěla jsem dneska vložit nějaké vánoční fotky, ale už na to nemám. Holky mi včera usnuly v půl šesté a už se neprobraly. Tak jsme za spánku převlíkaly, přebalovaly a krmily… no ale vzbudily se ve 4 v noci, jako že už jim to stačilo. Takže jsem s nimi byla do 6 vzhůru, ležela s peřinou u nich v pokojíku na zemi. Terezka si v 6 přilehla ke mně, přitulila se a spinkala na peřině vedle mně na zemi. Kikina blbnula, pak byla protivná… kňourala… a asi až v 7 hodin ráno usnula za breku v postýlce. No den na H… Přes den skoro nespaly a teď ještě brečí v postýlce. No tak já to nechápu… co je to dneska za den.

Dito - koníčky ti zítra vyfotím. Je to docela dobrá alternativa odstrkovadla, houpačky a chodítka… teď využíváme to chození obráceně za madla, pak budeme houpat a na jaře sundáme houpadlo a pojedeme jezdit ven. No já s nimi blbnu po baráku a jezdíme už teď, ale holky nedosáhnou na zem, tak jezdíme vždycky dvě..... a hroznou rychlostí!!
Houpajdu mám stejnou jako Kuželka!!! Kuželko to je dobrý!! Jak se dětem líbí??
Já kupovala ty delfíny houpadlo za 300 z druhé ruky. Nicméně není na něm vůbec vidět, že bylo používané. Jediné co mně na něm trošku štve je to, že nejde ukotvit… holky na něj obě hrozně lezou a já se bojím, že si skřípnou nožičku nebo ručičku… tak ho dávám do kouta, ale je to škoda, vyblbnuly by se s ním krásně kdyby ho měli přístupné.
Koníčky jsem také kupovala od jedné známé. Když tak bych ti Dito od ní mohla poslat nějaké věci. Ona má dvě holčičky dneska už přes dva roky… ale jsou to dost bohatí lidé a má všechno značkové a dost i z venku. Jo a má toho mraky… takže já od ní ani nestačím všechno odkoupit. Prodává vše poměrně levně… koníci stály myslím každý po 200 Kč. No a teď mi chystá oblečení na jaro. Velikosti má od té 80, 86 a větší.

Tak dej vědět kdyby si měla zájem.

• Citovat
  • Upravit
oren
3.1.08 21:33

Jo Dito,

taky jsem málem zapomněla. Užijte si narozeninky a holkám přejeme hodně zdravíčka, štěstíčka a radosti do dalších let. No a taky hodnou maminku a tatínka a ségru.
Já si osobně myslím, že je to holkám asi jedno, kdy tu oslavičku uděláte ne?

Dobrou!!

• Citovat
  • Upravit
325
3.1.08 22:07

Oren, není nad to mít někoho, po kom můžeš něco pokoupit.
U nás houpajda Ok. Jak jsem již psala, Anetka se trochu bojí, ale to je otázka času…
Krásný večer!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.1.08 22:09

Holky vy se tak máte. Na jednu stranu dvojčátka závidím a na druhé vím, že to je fuška.

Když jsem zjistila, že jsem těhotná byla jsem štěstím bez sebe, to jsem ještě nevěděla, že mne čeká ještě jedno překvapení-čekala jsem děti dvě.
Byla jsem překvapená a taky dost rozhozená, jsem si to vůbec nedokázala představit. Ale pak jsem se strašně začala těšit, všechno jsem si začala zjisťovat atd.
Bohužel jsem asi ve 12týdnu začala krvácet a o jedno dvojčátko jsem přišla, pak jsem si 2měsíce poležela v nemocnici, aby se alespoň jedno děťátko udrželo. Dneska mám krásnou holčičku, ale pořád mě strašně bolí vzpomínka na to, že mohla mít sestřičku nebo brášku.

Tak se všichni držte a já budu věřit na světlý zítřek.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.1.08 22:13

Ještě jsem se chtěla omluvit za to, že vstupuju do diskuze, kde vlastně nemám co dělat, ale já si o tom nemám s kým popovídat a někdy mě to hrozně trápí.

Tak pardon-potřebovala jsem to někomu říct.

Jinak šťastný nový rok 2008

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
4.1.08 13:41

ahoj holky, jen na skok

pripravuji se na par pracovnich dnu, takze nemam cas docist

ale doufam, ze jste zacali ten rok suprove, vse nej nasim rocnatkum

a proc jsem tady

DNES VECER NA CT 1 V 18.15 V BYDLENI JE HRA

JE PRO DVOJCATA VSECHNO DVAKRAT, TAK SNAD TO BUDE ZAJIMAVE

krasny vikend

Sabri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
4.1.08 14:05

Ahojky všem v novém roce!!!!

Předně MOC MOC GRATULUJI IVAF K MIMÍSKŮM!!!!!!!!! Hlavně hodně štěstíčka a zdravíčka, holky!!!!! 

A za druhé - gratulace všem čerstvým ročňátkům!!! Ať z vás mají rodiče pořád takovou radost jako dosud a vy z nich!!! :wink: Teda holky, musím říct, že se mi až nechce věřit, že už těm vašim prďolkům je také rok. Přijde mi to jako včera, kdy se to tu hemžilo gratulacemi k novorozeňátkům …

Poli - vítám tě tady! Maximálně ti schvaluju, že už zůstaneš doma na rizikovém. Já byla doma celý těhu (od IVF) a vůbec toho nelituju. I tak jsem poslední 2 měsíce strávila v nemocnici a broučci si pro:,–(ili svou a vykoukli na svět o 6 týdnů dříve. Tím tě nechci, samozřejmě strašit. Prostě to tak asi mělo být. Naši broučkové jsou zdravý a čilý až běda a to je hlavní.

Petrusho - vůbec se neomlouvej!!!! Myslím,že řeči typu, že tu nemáš co dělat, nejsou vůbec na místě!!!!! Možná trošku chápu, jak se cítíš. Po IVF jsme původně čekali trojčátka. Nakonec jsem ze zdravotních důvodů podstoupila redukci, bylo to psychicky neskutečně těžký období. Máme krásný úžasný dvojčátka, který mi dávají opravdu zabrat, jsou dny, kdy mám opravdu pocit,že už to nezvládnu. Ale i tak občas přemýšlím nad tím, jaký by to bylo, kdyby tu byli všichni tři a jaká by byla ta druhá holčička. Sice mi to samozřejmě nikdy nikdo neřekl, ale já prostě vím, že to byla holčička. To mimi totiž bylo jednovaječné s naší Nikolkou, takže tím je to daný na 100%… I tobě krásný nový rok!!!

Dito, Oren, Kuželko - k ročku jsme dětem taky kupovali podobnou houpajdu. Kupovala jsem ji z druhé ruky na www. mimibazar.cz , ostatně tam nakupuju téměř vše. :wink: Děti z ní byly nadšený. Víc bavit je začala asi tak ve 13 měsících, to už na ní Niki zvládla sama vylézt, Lukáškovi to trvalo poněkud dýl (není tak obratnej jako Nikolka). Teď se na ní houpou několikrát denně v pohodě sami. Je to fakt super věcička! :D

My byli včera na 18-ti měsíční prohlídce. Tak jen tak pro představu, jak rosteme - Nikolka měří 83 cm a váží 9,40 kg (tajně jsem doufala v 10 kg,ale což, když jí tak štíhlost vydrží, jednou jí budou všichni závidět :wink: :wink: ) a Lukášek 85 cm a 10,9 kg. Rovnou je i naočkovali, Niki z toho měla v noci horečku, každou chvilku brečela, bolela ji ta nožička (dneska i kulhá), takže jsme toho moc nenaspali. Dneska už snad bude lepší, je mi jí líto, berušky naší.

Ještě vám sem dám pár foteček z vánoc. Letos byly vážně úžasný! Děti jsou nadšený ze stromku, každý ráno ho hned musíme rozsvítit. A milujou svíčky. Na dárky se samozřejmě taky okamžitě vrhly a byly z toho celý paf (ty jejich jsem nezabalovala). Prostě to byly úplně jiný vánoce než dřív. A za to ta honička kolem fakt stála a stojí. :lol:
Naše vysmátý sluníčka: :wink:
http://img4.mimibazar.cz/…/f742667.jpg /> Naše beruška:
http://img4.mimibazar.cz/…/f742713.jpg /> Náš velký (malý) čtenář:
http://img4.mimibazar.cz/…/f742719.jpg /> A naposledy - pokus o společné foto: :wink:
 http://img4.mimibazar.cz/…/f742696.jpg

Krásný nový rok!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
4.1.08 14:14

Ještě jsem zapomněla na jednu technickou poznámku. Zároveň se i omlouvám, že to sem cpu, moc to sem nepatří. :? Je pro všechny těhulky. Budeme prodávat náš kočárek - Bertini. Používali jsme ho rok, je v super stavu a byli jsme s ním maximálně spokojený!! Pokud byste chtěly víc info, napište mi soukromou zprávu!!! Jinak foto a inzerát najdete tady: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… . Na ceně je samozřejmě možné se dohodnout!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
4.1.08 14:30

Čauky Heli, díky moc za přivítání. :lol: Měli jste pravdu, doma je líp. Nemusím se nijak honit a hlavně nemám nervy s lidma co jsem někdy měla, protože pracovat s lidma je fakt nevděčný!
Chtěla jsem Vám všem říct, že máte fakt moc pěkný dětičky a hlavně vás všechny obdivuju jak jste ten 1. rok krásně zvládli. Já když na všechno myslím, co všechno koupit na mimča a co dělat abych na něco nezapomněla atd., tak si myslím, že to nemůžu v životě všechno zvládnout! :nevim: Měli jste taky ten pocit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
4.1.08 14:44

ahoj holky,
zase musím pochválit všechny fotečky, jsou supeeeeer! Už se těším, až ty prcky budu mít taky u sebe! Čekám na 14.1., to bude genet.utz a pak se taky vrhnu na nakupování. Přesně, jak píše Poli, mám ten samý pocit, že to nemůžu v životě zvládnout atd....... :D :D :D Ale to se snad pak srovná. Kočárek se mi líbí Jogger Twin , ale nevím, kde bych ho sehnala. Příští týden se chceme jet podívat do Kolína, prý tam mají velký výběr a trochu si to osahat. Pak koupím asi něco staršího. Tak zatím pa pa, mějte se moc hezky a hlavně hodně zdravíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
4.1.08 16:41

HaniB , napsala jsem Ti soukromou zprávu, tak se mrkni … Nakonec jsem Ti dala ty info na net http://ivuska111.rajce.idnes.cz/TTS

Omlouvám se, že nereaguji, nestíhám, ozvu se po víkendu, jsme u tchánů až do zítra, už přes týden, tak napíšu jak holky zvládly jejich první velké cestování a změnu prostředí a setkání se psem a vůbec spoustu jejich prvních zážitků …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
7.1.08 12:03

Ahij holky,

doufám, že se máte všechny dobře a užíváte si čertvě napadlého sněhu a zimní nálady.
U nás nastaly nějaké problémy a tak si jdu pro radu!
Terezka se nám včera začala dvakrát hrozně dusit. Celá zmodrala, křeče v celém tělíčku a omdlévala. Já jsem vůbec nevěděla co mám dělat a jak ji z toho dusivého stavu dostat.
Poprvé se nám to stalo u oběda… měla jsem pocit, že špatně polkla a vdechla jídlo… chtěla se nadechnout a nešlo to… ale nekašlala… nedávila se… najednou byla modrá a já ji nemohla ani vyndat ze jídelní židličky… měla úplně v křeči nožičky a celé tělíčko takové prohnuté. Otočila jsem ji hlavou dolů a plácala po zádech, najednou se rozdýchala, ale pořád omdlévala. Pak jenom seděla s vykulenýma ubrečenýma očima… a bylo to dobrý… napila se čaje… pak jsem jí dala mlíčko do lahvičky aby něco snědla a bylo to fajn. Já se z toho hrozného šoku dostávala celé odpoledne, ale brala jsem to jako, že se prostě zakuckala … ale zvládli jsme to. Pak během odpoledne dostala horečku… okolo 38 a v 6.00 po přesnídávce usnula… a spala až do půl desáté večer. Měla zase horečku… ale asi jenom 37,7. Ale komunikovala, hrála si, zdálo se to všechno v pohodě. Musela jsem si s nima hrát… abych je utahala, protože by pak nespaly v noci… hrály jsme si s foťákem, hračkama, knížkama… a najednou to přišlo ...... chtěla se nadechnout… protože si se ségrou braly hračky… a už se nenadechla, skoprněla, fialověla, nemohla se nadýchnout… a zase ta křeč..... rychle jsem ji vzala a třepala s ní… asi tím zatřepáním se probrala..... koukla na mně, pak oči v sloup a omdlela… za okamžik se probrala a jenom chudinka koukala co se děje… dýchala v klidu, ani nebrečela…
Co by to mohlo být? Nemáte s tím některá zkušenosti?
Mně to přijde hrozně divné…nikdy neměla s dýcháním potíže… a teď najednou?
Mohl by to být třeba zápal plic? Nebo ta laringitida? Bojím se, že doktoři na ní nic neuvidí… to by museli vidět tu situaci… !!!
Bojím se návratu manžela od doktorů… já nějak nemůžu chodit… mám oteklé koleno… tak jel do nemocnice manža!!

No snad to nebude nic vážného… i když mně to přijde vážné hrozně… nikdy jsem nezažila větší strach než včera… jsem z toho úplně rozhozená a zmatená!
Díky za to, že jsem se tu mohla vypsat a za případné rady moc děkuju!!

Buďte hlavně zdraví!
Renata

• Citovat
  • Upravit
1129
7.1.08 12:54

Ivuško , tak jsem ti nahlídla do albíčka. Kouzelné fotečky. Moc vám to všem sluší. Ta zasněžená krajina nemá chybu!
Ditu , holky od sebe rozeznávám dost špatně. Vždy, když už si myslím, že je rozeznám, tak si je spletu. Žádný markantní rozdíl prostě nebyl nalezen. A že jsme se snažili. Občas mají rozdílný výraz, ale jenom občas! I vír ve vláscích mají na úplně stejném místě a stejným směrem. Bezpečně je rozeznáváme jen podle naušniček. Povahově ale bude každá jiná, myslím… :lol: Zbytek rodiny je nerozezná vůbec.
Morgano , Kolín doporučuji. Já z něj byla nadšená.
Helli , krásné fotečky a ještě hezčí dětičky. Už jsem je okukovala u tebe v albíčku na MMB.
Sabri , děkujem za echo. Hned jsem v „Bydlení je hra“ inspirovala. Takhle by mi to uniklo.
Petrusho , není zač se omlouvat. Je potřeba se vypovídat. Třeba se ti aspoň trochu uleví. Úplně tě chápu a věřím, že na to musíš často myslet.
 http://img4.mimibazar.cz/…/f755485.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
7.1.08 13:01

Oren ,teď si mě teda úplně vyděsila. To je hrozné. Nám se tohle stalo jednou u Elči. Vdechla korálek a začala se dusit. Ale vyklepala jsem ho z ní a bylo to v pořádku. Kamarádky holčička měla febrilní křeče z horečky. Podle popisu by to mohlo být stejné jako u vás. Ale netroufám si to tvrdit… Laryngitida to nebude určitě. To by jí žádné klepání nepomohlo. Navíc je u toho takový štěkavý dusivý kašel.
Moc na vás myslím a držím pěsti, ať je vše v pořádku.
Dej vědět, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová