Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2817
15.12.07 21:51

Tak Ali , závidím noc „vcelku“,my jedem po 4 hodinách … třeba po kašičkách bude líp,ale podle zkušeností myslím i některých z vás asi moc ne, no nic tak se vyspím v důchodu :-D :-D :-D

My dnes měli vítání občánků, holky se do kolébky sotva vešly, ale jinak byly hodné a spolupracovaly … Tady přihazuju pár fotek, zbytek v albu:

Vyrážíme na vítání:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_2017a.jpg

V kolíbce:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_6972a.jpg

Jen s náma:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_6993a.jpg

A celá rodinka :-)
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_6995a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
15.12.07 22:36

Teda holkám i vám to tam tak sluší :P To je nádhera!!!!! Doufám, že někdy na vítání taky dorazíme, tak nějak na nás zas zapomněli… Pravda, jsme pořád pryč, ale o Vánocích se jim připomenem :wink:
Alino - a ty stíháš odstříkávat plné dávky a krmit jen MM???? To jsi teda železná lady 8O Já nezvládám ani doodstříkat po kojení :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.12.07 14:31

aHOJKY,
Elisko, odstrikavam po kazdem kojeni a zbiram to na vecerni krmeni, protoze vecer chteji vic, a prsa mam skoro prazdna. Je pravda, ze uz parkrat Anika byla dokrmena asi 30 ci 60-ti gramami Nutrilonu, ale hodne se snazim vyjit s MM.Jinak vecer uz vypijou pres 200g 8O (a nasetrit takove davky tim odstrikavanim neni vubec snadne).
Ivusko, pekne fotecky, a zase se usmivaji. To ja ty svoje ani solo nemuzu chitit s usmevem, uvidi fotak a hned zvazni.

A to vitani obcanku je automaticke? to prijde pozvanka kazdemu ditku nebo jak?

mam otazku-nemate nekdo zkusenosti a rady jak zvysit tvorbu mleka v jednom prsu? v jednom se produkuje dostatecne mnozstvi, a v druhem temer polovicni. :?:

zatim pa.peknou nedeli.

alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
16.12.07 17:05

200??? 8O 8O To se nedivím, že pěkně spí :P To já do nich po kojení nenacpu víc než 70, takže dohromady mají cca 120, když se snažím víc, tak to hned vyhodí. To jsi teda dobrá, že nasbíráš za den takové množství :) Jak dlouho ti trvá odstříkat po kojení a co zatím dělají mimča? Mě odstříkávání po kojení stojí vždycky jejich dvacetiminutový řev, takže to často vzdám. A dokrmuješ poak z lahvičky Avent? Jaké s ní máš zkušenosti - prý jako jediná neodstavuje? My jsme na stříkačce a dozvěděla jsem se, že dlohodobě není dobrá, ale nic jiného nemám a už se mi nechce přecházet, zvykli jsme si.
A s tou rozdílnou tvorbou MM jsem na tom úplně stejně - v pravém jsem měla párkrát retenci a pak se mi začalo dělat míň, i když prcky pořád střídám (myslela jsem si, že to je Zuzkou, která málo pije, ale není). Napadá mě jedině k tomu horšímu přikládat víc a častěji, ale ta realizace… Držím palce všem, ať jste zdraví a všechno klape :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
16.12.07 17:58

Krásnou adventní neděli všem mamkám,

Eliško, Alino - laktační poradkyně říkají, že tvorba mléka je závislá na spotřebě… takže bych asi taky typla víc přikládat a nebo prso častěji odstříkávat. Ale osobní zkušenost nemám… to se mi to radí, že?

Ivuško, krásné fotky!!! Vítání občánků je super. My to asi nezažijeme… u nás se to nedělá… prý jsme moc malá vesnička… ale myslím si, že je to spíš v tom, že se to nikomu nechce dělat… řeší jenom kravinky a malé občánky tu zapomínají. Nejlepší je pro ně dát nám 1.000 Kč na rok pro každé malé dítě… a mají klid… no jo… co naděláme!

Noční spaní si myslím určitě je o tom se dobře večer najíst. Eliško zkus jim třeba dát večerní papku dvakrát za sebou, když ti to blinkají. Naše holky blinkaly hodně od narození, ale ony měly reflux a k tomu ještě nějakou pilorestózu… nabo jak se to jmenuje… takže jsme krmili na několiktrát jednu dávku a tím se nám povedlo to blinkání odbourat. Jinak holky na noc vypijí okolo 200 ml a do rána jim to stačí.

A jinak u nás velké novinky… Terezka má dole dva zoubky… !! Hurá:)) Konečně… už jsem se bála, že je snad nikdy mít nebudou a ona rovnou dva najednou. A vypadá to, že ani neví že jí rostou!! kromě toho že pořád chrchláme a kašleme už jsou holky v pohodě.
Takže snad to do Vánoc bude dobrý!

Včera holky spaly u mých rodičů a my s manžou byli na bowlingu s kamarády. Bylo to super! Ale už v noci se mi stýskalo…

Tak hezký zbytek neděle… mějte se všechny moc fajn.

• Citovat
  • Upravit
334
16.12.07 19:55

Ahoj holky,
já teda musím zaťukat, s krmením u nás nebyl nikdy žádnej problém, doteď jen kojím, takže vás holky lituju, jste fakt dobrý, já ani nikdy neodstříkávala, protože mám prostě pořád dost.
Vojta byl takovej žravec, že už v porodnici (kde jsme museli vážit) vytáhl přes 100 na jedno kojení.
Oren, u nás se už delší dobu klubou zuby Fanymu, ale furt se ještě nevyklubaly..takže je protivnej uřvanej, v noci řve občas šíleně, tak snad už se proříznou.

Ivuško, moc vám to všem sluší!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.12.07 19:57

A díky tomu kojení jsem teda zatím od kluků nebyla na dýl než dvě a půl hodiny, to bude změna, až přestanu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.12.07 20:03

A díky tomu kojení jsem teda zatím od kluků nebyla na dýl než dvě a půl hodiny, to bude změna, až přestanu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.12.07 09:28

Ahojky,

Elisko, tak to odstrikavani opravdu neni moc prijemne, take to nekdy vzdavam. na cas to nemerim, ale 20 min urcite neodstrikavam, hlavne by nebylo co. Odstrikavam abych zvysila tvorbu mleka a abych nazbirala pro vecerni krmeni, jinak bych pochopitelne neodstrikavala, holky prsa podstate vyprazdnuji. Mnozstvi toho odstrikaneho je ruzne, nekdy i 120 ml dohromady (to ale jen nekdy v noci, kdyz je mezi kojenim delsi pauza), ale vetsinou jen tak 20-30, vcoz je fakt tak akorat na zaspineni nadobi, ale co mam delAT, jine reseni neznam, a ono to urcite pomaha.
Kdyz odstrikavam, tak holky jsou uz po jidle, takze v klidu (pres den nedokrmuji). Budto lezej v postylkach a ja u nich dstrikavam a povidame si a nebo uz jsou „na prochazce na balkone“.
Flasku pouzivane NUK, driv jedna mela AVENT, a druha NUK, ale ted obe NUK. Nemam problemy s tim, ze pa nechteji prso, u Karin to je dokonce naopak. Stavaji se vecery, ze ji pekne nasetrim mliko, po kojeni ji ceka flaska se 100 ml, a ona ji proste odmitne a krici hlady a hodiny cuca prazdna prsa. Tak spolu i usiname u toho cucani. Ta druha se v pohode napije s flasky a je klid. Takze u nas neplati, ze az zacne se s flaskou, tak nemaji zajem o prso (od malicka se dokrmovaly s flasky, driv i po kazdem pokusu kojit dostaly flasku).
Oren, diky za rady, ale nezabiraji bohuzel. Prikladam k horsimu prsu tu sikovnejsi, obcas se povede i odstrikat po 2 hodinach, ale nic nepomaha. Stejne ji obcas musim dat na to „lepsi“ dojist, pokud segra ho nevycuca uplne take. Ach jo, kde jsou ty casy, co jsem nevedela co s mlekem, porad se tim plytvlo a vylyvalo se. :?
Ale asi to i tak neni tak spatne, holkam vcera bylo 4 mesice, a baleni NUTRILONU mame sotva nacate, a to Karin to jenom ochutnala jednou a rekla ble-e-e, takze da se rict, ze je plne kojena. Jasne ze nemame to tak idealni jako Ivuska, Markytka, Pepen---jste sikulky!!! Ale i tak u dvojcat to je uspech (aSPON NAS TAK PORAD CHVALI DETSKA dR.)
Vahy v 4 m mame 4835 a 4660, a pri tak minimalnim rozdilu jedna je spis tlustoch, a druha hubenour, je to zvlastni…
Jsem se nejak rozepsala s popisovanim techniky odstrikavani. To je zajimave jenom pro ty, kdo ma stejne potize, tak se ostatnim omlouvam. :lol:
Ivusko, vy jste vydrzely v jedne postylce tk dlouho? A to pri tom, ze nejste zadne drobecci? 8O Nemackaly se tam? My jsme ve 2 postylkach od 2 mesicu.
Otazkecka-v cem vam deti spi? My porad davame zavinovacku, klasickou miminkovskou. Mate nekdo ty spaci pytle, je to dobra vec nebo zbytecna?

Nejak posledni dobou se nehlasi Zuzika, Dita, Heli a jeste nekdo, uz ani nevzpominam, ale maminek tady bylo podstatne vice, asi je pohltily predvanocni nakupy.

Mejte se pekne.

Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.12.07 09:30

Blbne mi net, tak se ten dlouhy prispevek poslal 3× 8O . Tak zkusim nisto nej sem radse vlozit nejakou fotku.

Moje zajičci-4mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.12.07 09:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
17.12.07 09:53

Ahoj maminky,

koukám na vaše fotečky dvojčátek a jsou tak krásné!!!

Můžete mi prosím poradit? Jsem těhu (11tt) s dvojčátky, už jsem sem něco málo psala. Hledám informace ohledně kočárku. Někdo mi psal, že prý jeho dodací lhůta bývá až 2 měsíce. Docela mě to děsí.Protože rodit mohu i v 7. měsíci a v 5. se mi tedy kočárek kupovat moc nechce. Věřím, že vše bude OK, ale nikdy nevíme (mám jednovaječňátka v 1 vaku s 1 placentou) a kočárky jsou pořádně drahé. Jakou máte zkušenost?

A mohly byste mi napsat vaše zkušenosti s kočárky? Moje představa je sporťák, do kterého jdou dát tašky (korbičky) na mimi, chci, abych na ně viděla (tedy aby nebyly jen po směru jízdy). Pokud možno asi 3kolku - tedy vepředu klidně kolečka dvě, ale užší a otočná. A samozřejmě nesmí být moc těžký. Zatím jsem takových moc nenašla … Jaké máte kočárky vy? A zkušenost s nimi? DOcela se mi líbí Jogger, ale není k sehnání a když, tak bez korbiček. Tak prostě nevím. Jakoukoli vaši zkušenost velmi ocením.

Díky moc,

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
17.12.07 10:14

Ahoj všem,
nestíhám vůbec nic dočítat.
Máte tady všichni moc krásné fotky, a tak se připojuji a posílám nové.

Přeji vám všem pohodový předvánoční čas a až bude trochu víc času ozvu se! HLAVNĚ ZDRAVÍČKO!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
17.12.07 10:21

HankoB , opravdu jsme na objednaný kočárek čekali 10 týdnů, můžeš si ho ale objednat ještě dřív a vyzvednout až, když je to aktuální. Ale pokud bys nedejbože rodila opravdu v 7. měs., tak tě stejně asi hned tak z porodnice nepustí a nakonec to vyjde stejně. Ze začátku v nouzi můžoiu být mimča spolu v jednokočáru, třeba by ti ho půjčila nějaká kamarádka, pokud by váš dvojkočár ještě nebyl k vyzvednutí. Myslím, že obchody s kočárky pro dvojky jsou velmi vstřícné a pochopí mimořádné situace. Na výběr držím palce, skoro vždycky se něco nevychytá, ale doporučení a zkušeností tu najdeš spoustu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.12.07 10:21

Hanko, vzdycky tady radime, at se tehulky kouknou na diskusi o kocarcich na dvojcata.cz. Je tam spousta rad a pripominek.
Ja mam prave Joggera, korbicky se ale daji sehnat pouzite, pokud netrvas na novych. My jsme je kupovali zvlast , ne z kocarkem a prave po jednich dvojkach. A vypadaji uplne jako nove, nepoznas rozdil. Casu jeste mas dost, muzes sledova treba na MMB, take jsem je tam zkousela shanet, a vim ze jsem se trefila minimalne na dve maminky, co ten kocarek mely, ale v te dobe jeste mely deti male a korbicky vyuzivaly, abebo chteli pak prodat komplet. Tak do te doby urcite budou kocarky ci korbicky zvlast prodavat.
Ja moc radit nebudu, protoze jsem spis nenarocna. To ze se mne kocarek nevejde do myho maleho auta bez zklopeni zadnich sedacek (tim padem sama s holkama a kocarkem nikam nejezdim) tak to jsem brala jako samozrejmost, holt mam male auto a hodne deti. (do Octavky combi se vejde v pohode vse).A jeste mame na chalupe starsi kocarek Mikado duo, ktery se da poridit i za 3 tis ve slusnem stavu. A verim, ze by me vystacil i tento, kdybych nemela treba moznost koupit neco modernejsiho. Ten prave ma prehazovaci rukojet, vlozne tasky, je dost stabilni, proste neni uplne krasny, je to takova sikoka krabice. Ale ucel splnuje!
S novym kocarkem o objednavacimi lhutami neporadim. Toho Jogera meli u nas na krame, takze problem nebyl.
Jeste vam sem vlozim jednu fotku pod nazvem „tesco pliny v akci 2+1“ :lol: :lol: Nevyfotil to sice presne jak jsem chtela, ale mame jih 9 baleni!!! 8O 

Doufam, ze jste vsichni vyuzily akci a zasobily se? :D
Pa. ¨
Alina
P.S. Elisko, jeste k tvemu dotazu-zatim, co jsem tady psala a cetla, tak se mne povedlo odstrikat 150ml!!! Asi e-mimino ma pozitivni vliv na produkci mleka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová