Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
oren
13.12.07 11:05

Morgano,

já měla taky falešně pozitivní testy na rožtěp páteře. Nebrali mi plodovou vodu, ani neopakovali vyšetření… jenom podrobný UTZ - který trval asi hodinu. Nicméně si myslím, že testy u dvojčat jsou většinou falešně pozitivní… spíš by si asi byla vyjímka, kdyby ti to vyšlo dobře.
Neboj… na UTZ uvidíš, že je všechno v pohodě.

R.

• Citovat
  • Upravit
2241
13.12.07 11:58

Holky, mockrát děkuji. četla jsem, že ty testy u dvojčat jsou dost zavádějící, ale je to nepříjemné! Tak aspoň si užiju ten utz a uvidím toho víc :D :D :D Věřím, že to bude v pořádku, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
13.12.07 12:08

Ahoj Morgano,

já na tohle měla smůlu začalo to tím podezřením na rozštěp pátře a pokračovalo to dalšími problémy. Dokonce mi řekli že jedna holčina má na nožičce Golfovou hůl… což je takové to vpáčené chodidlo. Koukal na UTZ na to odborník přes tyhle věci… u Apolináře v Praze… tak mi řekli, že se to bude muset po narození hned operovat… a rodit, že musím v Motole… no takto mě pořád strašili… skoro každý TZN něco. Já si pak chodila na soukromé UTZ placené, kde se mi pořádně a v klidu věnovaly a většinu vad vyloučily. Samozřejmě se nám Kristinka narodila bez vady nožičky a dneska začíná chodit… takže vidíš… jak to je.
Vystresovaná jsem byla skoro pořád… ale oni si to Dr. vůbec neuvědomují… že nás maminy to může hodně hodně nervovat… jim je to jedno že… jsou to většinou chlapi a vůbec si nedovedou představit, že by měli mít mimino… a ve svém břichu už vůbec ne!

• Citovat
  • Upravit
oren
13.12.07 12:09

Ahoj Morgano,

já na tohle měla smůlu začalo to tím podezřením na rozštěp pátře a pokračovalo to dalšími problémy. Dokonce mi řekli že jedna holčina má na nožičce Golfovou hůl… což je takové to vpáčené chodidlo. Koukal na UTZ na to odborník přes tyhle věci… u Apolináře v Praze… tak mi řekli, že se to bude muset po narození hned operovat… a rodit, že musím v Motole… no takto mě pořád strašili… skoro každý TZN něco. Já si pak chodila na soukromé UTZ placené, kde se mi pořádně a v klidu věnovaly a většinu vad vyloučily. Samozřejmě se nám Kristinka narodila bez vady nožičky a dneska začíná chodit… takže vidíš… jak to je.
Vystresovaná jsem byla skoro pořád… ale oni si to Dr. vůbec neuvědomují… že nás maminy to může hodně hodně nervovat… jim je to jedno že… jsou to většinou chlapi a vůbec si nedovedou představit, že by měli mít mimino… a ve svém břichu už vůbec ne!

• Citovat
  • Upravit
2241
13.12.07 12:14

No teda Oren, tak to sis taky užila své! To ti věřím, to muselo být hrozné! Přesně tak, ta různá vyšetření atd., akorát člověka nervují! Tak hlavně, že je vše v pořádku. to jsou věci :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
13.12.07 13:26

mě zrovna te´d takhle znervovala neuroložka, kam máme jít na kontrolu - že toho málo vypijou a málo přibrali - za posl. 6 týdnů Zuzka 153 g na týden, Jindra 118 g na týden. Že musíme dát víc dokrmu a vážit 24 hod., kolik mají ode mě (stres největší). Vůbec se neptala na růst do délky, který je jinak rozhodující. Volala jsem ještě na Horkou linku kojení, protože se mi vůbec nezdá přidávat jim na dokrmu, jsem ráda, že ještě kojíme, čím víc dám dokrmu, tím míň budou mít ode mě a podle mě přibírají. tak na HLK mi řekli, že v 6. měs. stačí týdenní přírůstek 35 g a když rostou atd., tak by dokrm naopka ubírali. Tak jsem se zas uklidnila a vážit nebudu. Stejně za 2 týdny začnu s příkrmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
13.12.07 14:06

Eliško ta neuroložka je asi nějaká mimo, ne?… :roll:
V půl roce děti přece nepřibývají tolik, co hned po narození. Já být Tebou, tak rozhodně víc UM nedávám. Těch 14 dnů do příkrmů vydrž tak, jak to máš a pak najedete na tu zeleninku.
Věřím, že každý krmení je převažovat musí být stresující. Po mně to chtěli v nemocnici a měla jsem toho plný zuby. Hlavně v noci. To jsem zkusila jednou a Zuzka se rozeřvala, protože měla hlad, vzbudila Honzíka, ten řval než jsem nakojila Zuzku a ta pak při kojení Honzíka záhadně usnula sama. Až jsem se divila. No a tak jsem jim tam vždycky napsala nějakou dávku (100 ml a tak) a oni byli spokojení, já taky a děti taky. :oops:

Morgano já taky měla falešně pozitivní výsledky a dělali mi také jenom podrobný UTZ. Ještě teď je mi zle, když si vzpomenu na ty 4 dny, kdy mi to oznámili a než jsem šla na UTZ. To bylo nekonečný. Pořád jsem bulila, a pořád jsem řešila, co dělat, když by náhodou to bylo špatné…
Ale neboj, určitě budete v pořádku, protože kdyby to bylo opravdu vážné, tak jim tam musíš naběhnout hned jak něco zjistí a ne až za několik dnů.
Každopádně Ti držím pěsti. :)

pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
13.12.07 15:35

Ahoj těhulky…

né že bych vás chtěla odsud vyhánět, ale toužily jste po své dvojtěhu diskuzi… našla jsem v diskuzi: stejna situace docela velkou diskuzi o skoromaminkách dvoj. Neumím sem vložit ten odkaz přímo… ale je to v jiné diskuzi.

Tak jsem třeba jenom tak poradila :-)

Mějte se fajn-)

• Citovat
  • Upravit
oren
13.12.07 15:39

hmmm..... ale když jsem jim tam vlezla - do té diskuze - tak jsem zjistila že to o dvojčatech není… tak se omlouvám… !!!

Oren

• Citovat
  • Upravit
2241
13.12.07 15:53

Oren, my už jsme si novou diskusi založily! Těhotenství s dvojčátky, ale stejně se nám odsud nechce :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.12.07 16:35

Ahojky maminy a těhulky,tak koukám,že probíráte kočárky,tak já se přidám,máme taky spider swing,je super,že mají oddělené korbičky,a vůbec jsem s ním spokojená,jen je problém sehnat náhradní duši na ty přední otočná kolečka,je to rozměr 10,a dělají se hlavně 12,zatím jsem nesehnala rezervní duše,a to už jsem 2× píchla :twisted: ,nafukujeme to takovým vzduchem smíchaným s gumou čico,je to na auta,ale funguje to i na kočárek.
Morgano ,taky bych si nedělala starosti s tím špatným výsledkem,myslím,že u dvojek je to spíš pravidlo,že nevyjdou jak by měly.
A teď jinak,holky,dneska mám nějak dětí úplně plný zuby,poprvé od té doby,co se narodili jsem nervní z jejich řevu,a že dneska ječí už od rána,asi tři dny mi dělají problémy s jídlem,nechtějí jíst,a přitom jsou hladoví,tahají dudlíka,když jim dám flašku,tak táhnou,a za chvilku ječí jak když je na nože berou,takhle pořád dokola,a když jim to jídlo nedám,ltak za pár minut zase řvou hlady,tentokrát poprvé byli k neuklidnění i v kočárku,teď došel manžel z práce,a hned jsem ho vyhodila,fakt musím chvíli ty děti nevidět,jinak se zblázním,vím,že nesmím být nervozní,že to cítí a pak jsou dvojnásob protivní,ale poručte si…ach jo.Taky vás takhle někdy zlobí s jídlem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
13.12.07 16:44

Míšo,
to se občas stává… počkej pár dní u bude to OK. Myslím, že to je normální… třeba na ně něco leze a nebo jim rostou zoubky nebo prostě nemají náladu. Vím že to ještě s dalšíma dětma musí být šílené, ale udělala si to nejlepší co si mohla. Chvilka klidu od nich určitě prospěje…

Zase budou dobří… jen mysli na to, že to třeba zítra ráno bude dobrý!

My jsme zase už druhý týden nemocní… a holky jsou hrozně protivné… dlouho nikde nebyly… venku… a je to znát!! Už aby to bylo pryč… veškerý režim je v PR…

Vydrž!

• Citovat
  • Upravit
17938
13.12.07 17:20

Morgano, to je fajn, že se vám odtud nechce :D Já koukala na vaši těhotenskou diskusi a určitě máte svoje aktuální témata, ale já sem přišla taky jako těhulka mezi už některé narozené a bylo to skvělé, že mi holky hodně poradily. Takže určitě zavítejte, když budete mít chuť :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.12.07 21:24

Ahoj holčiny!

Vítám nové tehulky!!!! Holky neopouštějte nás, myslím, že je super, že tu jsou jak maminy tak těhule, můžete čerpat rady od „služebně starších“ a my zas nostalgicky zavzpomínat na staré časy :lol: :lol: :lol:

Všimla jsem si, že se tady po mně někdo sháněl :wink: :wink: :wink:
Už jsem vás přelouskala, nechodily mi upomínky na maila, tak jsem si myslela,že se tu nic neděje a ono právě naopak!

No my máme od neděle tatku doma :-) Ze začátku to byl hodně nezvyk, ted je to už skoro normální ale přeci jen nejsme úplně sžití … Ale to je jen otázka času,doufám … Holky na taťku koukaly jak zjara :-) ze začátku se ani moc nesmály, teda vůbec, nebrečely to ne, ale usmály se až teb druhý den. Ted už se řechtají když s tatkou blbnou, už je to fajn. Jen v noci nám ta souhra nějak nejde, ale snad to doladíme … Přes den taťka pomáhá jak může, už jsme dokonce byli včera na prvním velkém výletu v Brně - v mojí práci a u prababičky a tak … Aktuální fota mám v albíčku tak jukněte,nebudu tady s tím plácat diskusi … A nelekněte se - taťka bojkotuje holení až do neděle, vypadá jak čert, ať už je neděle, pomóc!

JInak si musím postěžovat na holky, posledních 14 dní papáme v noci 2× po 4 hodinách jak ve dne, je to celkem náročné, ikdyž většinou usnou do 10-15 minut po krmení,ale kojím zvlášť tak to zabere čas a ten pak chybí …ale je fakt, že dřív jsem stejně vstávala k nim, jak jim padaly dudlíky, ty ted padají taky ale když nakrmím, tak usnou tvrději na 2-3 hodky většinou. Jak já závidím maminám, kterým spí mimča celou noc!!!

O Vánocích chystáme přesun z 1 do 2 postýlek a tu z obýváku nahradíme ohrádkou, kt.mám už doma 100×135 aby se nám sem vešla,i s dekou,holky ji budou mít k Vánocům … Tak se na jednu stranu těším na změnu ale zase takhle je děsně pohodlné přebalování a oblíkání, v ohrádce to bude muset vše probíhat na zemi, takže záda dostanou ještě víc zabrat … SNad se jim tam budelíbit, ale mohlo by když jsou zvyklé z postýlky …Další velký přesun chystáme z korbiček do sportáku - máme TFK a už nám jsou korby dooost těsné, ale chci vydržet co nejdéle, přeci jen tam jsou berunky pěkně kryté před zimou … ALe vidím to max.do února…

IVAF - těšíme se moc na nová miminka!!!!

DENISKO - strášně krásné fotky Zuzanky a Honzíka!

ELI, nám Natálka ted taky přibrala málo - nebo si aspon myslim (120g/týden), ale mudr. nic neříkala, tak jsme v klidu. Je fakt, že mohla klidně vyrůst,což u nás vyrostla ale jen o 2cm,stejně jako ségra, kt. s přírůstky rozhodně problémy nemá :-D

Příště se polepším a budu reagovat i na ostatní, dnes jen novinky od nás … jo a ještě jedna - v sobotu budem mít vítání občánků, tak se těším, aspoň nějaká „akce“ :-D papa těhulinky opatrujte bříška a maminky dětičky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.12.07 21:27

Holky, k těm testům, mě dopředu upozorňovala dr, že výsledky budou zkreslený, tenhle test totiž neumí vyhodnocovat při dvojčatech, takže opravdu se nebojte. Já měla ze spec. vyšetření dělaný NT ve 12. týdnu, pak v 19. velkej utz na vývojový vady, no a ty tripple testy, který mi vyšly blbě. Utz byly všechny v pohodě, na žádnou plodovku jsem nešla, jo a bylo mi 34.

Eliško, a jak byly děti velký, když se narodili? U nás Vojta měl 2,45 při porodu, ve 3 měsících měl 6,4kg a za poslední dva měsíce přibral 20dkg a 30dkg vždy za měsíc, když bych to rozpočetla, tak to je mezi 5-6dkg za týden pouze. Prostě mi neroste lineárně. A u neuroložky jsme byli, ale jen se ptala jestli když je plně kojenej, tak přibírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová