Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
10.12.07 14:10

Ahojky holky,
jenom krátce.
Právě jsme se vrátili z nemocnice, kde jsme byli od pátku, protože Zuzanka měla už od středy 39 horečky a nešly jí srazit. V pátek měli podezření na zápal mozk. blan a na víkend nás nechtěli nechat doma, tak jsme skončili tam. Byl s náma i Honzík, ten byl přijat jakože pro neklis a bolesti bříška (dostával na to 3× denně lžičku Sabu, tak tomu se tam líbilo moc :D. Naštěstí v sobotu horečky odešly a Zuzka se nám včera osypala. Takže buď to byla 6. dětská nemoc nebo prostě viróza s osypáním. Ještě že ne ten zápal.Uf..

Jinak jsme měli jeden pokoj pro sebe, ale i tak to tam bylo s obouma náročný. Zuzanka se chtěla jen nosit a byla úplně hotová a Honzíka to tam nebavilo a tak se chtěl taky chovat.
Nejhorší byli noci. Zuzka se sama v té postýlce bála, takže jsme nakonec spávali všichni tři na mé jedné posteli. No horor. Taky jsem si je tam naučila přes den usínat v náruči, protože v těch postýlkách neusli. Když už konečně usli, tak vždycky někdo přišel a vzbudil je. Fakt ty sestry i doktoři jsou někdy na zabití.

No ale snad už je to za náma a adoufám, že s oběma už nikdy více… :P

Jinak jsem Vás v rychlosti dočetla, takže zdravím Hanku . Určitě se přidej k nám a neboj se na cokoliv zeptat. Těhu uteče strašně rychle a pak nudeš s náma probírat starosti o mimča. A ten počáteční šok z dvojčátek brzy přejde a určitě se budeš moc těšit, jako my všechny tady.

Pepen jaký cviky Vojtovky máte na podporu toho lezení? My jsme byli na neurologii před 14 dny a protože se vyvíjí v normě, tak nám žádné rehab. nedal. Ale ráda bych věděla, jak je třeba motvovat.

Jo a zkusím sem vložit fotku.
Pokud mi to opět nepůjde tak se omlouvám, ale asi jsem už úplně bl… :D :oops:

Pa Nissa

http://img.fotoalba.centrum.cz/…088674_2.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
10.12.07 14:13

hmmm, fotku se mi podařilo vložit, ale je nějaká malá,
tak to zkusím ještě jednou s dorty..... :)
 http://img.fotoalba.centrum.cz/…1_d3kqv3.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
10.12.07 14:17

HURÁ.............. :D 8O :D 8O :D 8O

Tak ještě všechny tři dětičky…

http://img.fotoalba.centrum.cz/…1_9w6gp4.jpg

Ještě jednou ta malá..

http://img.fotoalba.centrum.cz/…_1_wev17.jpg

Jednu kojo:
http://img.fotoalba.centrum.cz/…_d36q9cz.jpg

A jednu s tygrem…

http://img.fotoalba.centrum.cz/…_1_89w07.jpg

Tak ahojky Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.12.07 14:52

Ahoj Hanko!
Já se taky přidávala jako těhotná už k mamkám, naopak to vidím jako výhodu u těch dvojčat - že jsme tu různáho stáří, dost jsem se tu radila např. s kočárem a to je právě ta výhoda, že ty „služebně“ starší holky už mají praktický zkušenosti, to stejný s těhu problémama atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.12.07 15:13

Ahoj Hanko!
Já se taky přidávala jako těhotná už k mamkám, naopak to vidím jako výhodu u těch dvojčat - že jsme tu různáho stáří, dost jsem se tu radila např. s kočárem a to je právě ta výhoda, že ty „služebně“ starší holky už mají praktický zkušenosti, to stejný s těhu problémama atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
10.12.07 15:14

Ahoj holky,
musím vám říct, že jsem z těch vašich foteček úplně poprděná, to je krááááásný!!!!!!!
Ahoj Hani, vítám tě tady! Je fakt, že jsou tu už samé maminky, ale aspoň nám můžou poradit, když si nebudeme vědět rady! :wink:
Holky, vždycky mě strašně mrzí, když nějaká píšete, že jste v nemocnici, to je smutný! Přijde mi, že ty dvojčátka jsou nějak více nemocná nebo se pletu? Jako kdyby ta jejich imunita byla slabší, nevím. Tak ať je vše v pořádku a všem hooooodně zdravíčka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.12.07 22:10

Morgano,
těžko říct s tou imunitou - pokud jsou mimi narozený o dost dřív, tak to většinou tak bývá, že bývají víc nemocní.
My zatím měli jen jednou rýmu, rychle to musím zaklepat, doufám, že to tak dlouho zůstane :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.12.07 22:15

Nisso, ohledně té Vojtovky, kluci jsou už taky v normě, ale cvičíme dál, dle rehabky nejde o kvantitu ale kvalitu - takže aby měli pěkný svalečky na zádech, nebyli křiví atd.
Momentálně cvičíme jeden cvik na břiše a jeden na boku, ale je to těžký to popisovat :?
ale pokud jste v normě, tak je to ok a oni si na to přijdou sami.
U nás se Fany docela začíná pohupovat na kolínkách, občas vystřčí zadek a chtěl by se posunout, ale samozřejmě spadne na čumáček, no sranda.

Jo a koukám, že ještě kojíš zaráz, to já to zrušila už ve 2,5 měsících, přišlo mi, že se takto nenají pořádně ani jeden a stejně se pak museli kojit ještě zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.12.07 22:32

Nisso, ohledně té Vojtovky, kluci jsou už taky v normě, ale cvičíme dál, dle rehabky nejde o kvantitu ale kvalitu - takže aby měli pěkný svalečky na zádech, nebyli křiví atd.
Momentálně cvičíme jeden cvik na břiše a jeden na boku, ale je to těžký to popisovat :?
ale pokud jste v normě, tak je to ok a oni si na to přijdou sami.
U nás se Fany docela začíná pohupovat na kolínkách, občas vystřčí zadek a chtěl by se posunout, ale samozřejmě spadne na čumáček, no sranda.

Jo a koukám, že ještě kojíš zaráz, to já to zrušila už ve 2,5 měsících, přišlo mi, že se takto nenají pořádně ani jeden a stejně se pak museli kojit ještě zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
10.12.07 23:59

Zdravím všechny mamči,

Hanko - myslím, že je super, že k nám občas nakukují i maminy se stašími dvojčaty že jo! Letadlo a tákk.. Je to dobré… zkušenosti a rady nasbíráš líp od mamin, co to znají… i tě třeba lépe pochopí.
My tu těhulky moc vítáme.

Morgano - naše holky jsou rozené 34+4 a jsme teď poprvé nastydlé. Takže je to asi různé.

Nisso - krásné fotky! Zuzanka a Honzík jsou nádherný páreček. Kráása

Dobrou :-)

• Citovat
  • Upravit
1418
11.12.07 09:31

Ahojky maminky dvojčátek :lol: , jsem tady nová a ráda bych se k vám taky přidala. Jsem po prvé těhotná, jsem v 16 +4 tt s dvojčátky, jsem z Prahy a určitě bych uvítala všechny možný rady co se prcků a těhu týká. Už jsme se spojili s Morgan a zjistili jsme že budem rodit ve stejnou dobu a stejný porodnici, tak si myslím že je to supr! Holky chtěla jsem se zeptat, už bych chtěla začít kupovat nějakou tu výbavičku pro prcky, jakou velikost jste kupovali? A jak velký se vám ty 2 štěstíčka narodili? Jinak máte fakt hezký dědičky. Je to nádhera!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
11.12.07 09:38

Ahojky maminky dvojčátek :lol: , jsem tady nová a ráda bych se k vám taky přidala. Jsem po prvé těhotná, jsem v 16 +4 tt s dvojčátky, jsem z Prahy a určitě bych uvítala všechny možný rady co se prcků a těhu týká. Už jsme se spojili s Morgan a zjistili jsme že budem rodit ve stejnou dobu a stejný porodnici, tak si myslím že je to supr! Holky chtěla jsem se zeptat, už bych chtěla začít kupovat nějakou tu výbavičku pro prcky, jakou velikost jste kupovali? A jak velký se vám ty 2 štěstíčka narodili? Jinak máte fakt hezký dědičky. Je to nádhera!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.12.07 09:53

Ahoj, zdravím mamky i nové těhulky!

Já jsem teď v 35. týdnu, čekám nejspíš 2 holky a už počítam každý den.
Zatím se dle dr. nic nechystá, ale už bych to ráda měla za sebou.
Miminka jsou celkem velký - obě 2kg a já jsem přibrala 16kg. Asi bude cís. řez, jedno je KP a druhé napříč. Holky měla jste některá cís. řez při vědomí (spinál). Chtěla bych, ale trochu se bojím, jak budu vnímat, že mi řežou břicho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
11.12.07 13:39

Ahojky!!

Poli - vítám tě tady u nás a přejeme maximálně klidu a pohodu při těhu. Oběhne to jako voda … a najednou budou prcci na světe… tak hodně odpočívej,,, … protože pak už to nebude možné!!
Každopádně žádný strachy… je nás tu víc a všechny jsme to zvládly dobře… nekteré líp, jiné hůř.. ale vlastně by se dalo napsat, že tu máme všechny hezké a relativně zdravé děti.
Já rodila 34+4 holky byly maličké.. takže nám byla velká i velikost 46, ale rozhodně bych doporučila koupit nějaké maličké už od velikosti 50.

Ivaf - také zdravím… dlouuuho si tu nebyla, že? Tyjo… 35. týden, to já rodila. Super že se ještě držíš!!! A pokud jste takto pěkně váhově, tak už se vlastně nemáš čeká bát.. všechno bude v pohodě uvidíš.

Takže tu brzy budeme mít nová miminka!!!! Už se těším!!
Tak hlavně se drž a za nás přeji co nejříjemnější porod.
Taky jsem měla jenu KP takže byl jasný císař… chtěla jsem to jako ty… ale nakonec to bylov celkové narkoze… nastaly komplikace. Asi to tak ale bylo lepší… ale pak ta JIPka a bolí to… :-((

• Citovat
  • Upravit
742
11.12.07 14:21

Ahojky maminy,a těhulky,taky mám radost,že se k nám přidaly další těhulinky,je to super,když jsme tady zastoupené ve všech věkových kategoriích,a taky že přibudou další nová miminka :lol:
Poli ,s těmi velikostmi je to těžký,já jsem klukům kupovala do porodnice soupravičky ve velikosti 50,a měli jí jen ten jeden den,měli jeden 2950g a druhý 3300g,a to už je spíš na tu 56 velikost,toho jsem měla fůru,té 56 a 62,a ani některé věci neměli na sobě a nebo jen jednou,jsou to malí otesánci,teď kupujeme velikost 74,ale některá je jim už malá a půjdu do té další,myslím 80 :?: :?:
Ivaf ,paráda,že jsi ještě v celku,a miminka jsou dost veliká,každý říká,že ty odhadní váhy nejsou moc přesné,ale mě tři dny před porodem řekli u obou váhu,a trefili se s odchylkou 50 a 30 gramů. Co se týče porodu,my byli hlavičkama dolů,takže jsem začala rodit normálně,jenže mi moc vyletěl tlak,a šlo se na akutního císaře,jenže,chtěli mi dát narkózu a já jí odmítla,a měla jsem spinál,s tím „kucháním“ to není tak hroný,nic necítíš,horší bylo ležet na rovnu,s tím velikým břichem se mi zvedal žaludek a nemohla jsem dýchat,ale pak mi dali rajský plyn a bylo fajn,jen ho sundali,aby mi řekli,že vyndavají první miminko,a pak druhé,a pak zase s plynem ležet,než mě podvázali vaječníky a vyčistili.. Ani jizva nebolí,druhý den jsem došla z JIPu na porodnici cca 300metrů úplně v pohodě,jenže…třetí den mě začaly strašné bolesti hlavy od páteře,a trvaly cca týden,a to bylo horší než cokoli.
Morgano ,myslím,že ta nemocnost není ovlivněna tím,že jsou míma dvě,my jsme teda donošení-37+6,a ZATÍM jsme zdraví.
Holky,letím,jedeme se staešíma klukama k zubaři,a já ještě nemám ani oblečené prcky :wink: oba hnípou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová