Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17928
21.11.07 09:34

Oren , moji drobci mají taky malé uzlinky po stranách hlavičky, tam kde končí lebeční kost, měla to už Anička jako miminko a nic z toho nebylo. Nevím, jestli je to totéž, ale těším se, že sem po návštěvě dr napíšeš, že je to v pohodě.
My jsme po očkování, Jindříška naočkovali, ačkoli měl rýmu a hlen v očích, to by se mi v Čechách asi nestalo. Tak teď dospává po té teplotové noci.
Ivuško , co bronchitida? Myslím na vás, abyste už byly doma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
21.11.07 09:43

Oren ,nevím,jestli tě to uklidní,ale můj nesjtarší syn má od cca roku na jedné straně krku taky bouličky,má tam dvě,asi tak 1,5cm v průměru,taky jsme obíhali kdeco,a jsou to prostě jenzduřelé uzliny,i když je zdravý,ale nevím,jestli mi někdy takhle dával hlavu na stranu.Radši si to oběhni,za ten klid v duši nic nedáš,vím jak ti je,mě vadí u filípka ta křivá hlavička,už to je hodně vidět,a doktorka mi sice řekla,že mě pošle na neurologii,poté,co jsem si o to řekla,ale pak mi řekla,že mám dávat vápník,že má měkkou kost,a že se to srovná. Ale pořád mu dáváme hlavičku na tu druhou stranu,jenže jak tam má už bouli,tak mu tam ta hlava ani nedrží. nevíte některá,.jak ho donutím,aby měl tu hlavu napravo?? Když ho podložím plenkou,tak jí za chvilku odsrčí.
ivuško ,ty máš taky super zážitek,a s tou bronchitidou,snad to bude brzo dobrý,a jak to zvládáte,v nemocnici?? přece jen,už máte zažitý nějaký režim,a teď je to všechno úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
21.11.07 13:37

Ahojky, na skok zdravím, dnes pri vizite rikal mudr. ze se to vyrazne zlepsilo,dokonce jsme byli dopol.na terase,holky se prospaly hodku a snad nebudou takovy protivky. Režim dostává na frak to víte, ale máme samotku a staraj se tady o nás fakt dobře, takže si nestěžuju ale doma je doma, už abysme tam byli. Snad zítra,ale nechci to zakřiknout. Anetka dostává lék (takový sprej ajko pri astma) uz jen po 6 hodinach,a inhalujeme studenou paru,ihned kupuju domu zvlhcovac-mate s tím nekdo zkusenosti? Pomohl? Bydlíme v paneláku, neudělá to doma plisen?
Jinak tu mam kojopolstar a lehatko,takze i tady krmime po 4 hodinach zaroven,mozna trochu casteji jak nemohli ven,jelikoz kdyz uz jsou kor protivny a obe rvou,tak nakrmit byva jedine reseni,ale ted uz se srovnavame a dari se nam dodrzovat i v noci nase intervaly…
Jsem se nejak rozepsala.Tak pa holky, Oren snad to bude OK,dej vedet jak jsi pochodila - jo a tech kapiček lihu u nás bylo víc,ta lahvička neměl kapatko :-(… Morgano, užij si UZ kulíšků pristi tyden, určitě tam budou oba a v pohodě…Tak ja utikam zas k mrnouskum,zacinaj zas knourinkat potvurky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
21.11.07 16:54

Ahoj holky,

Ivuško, ať máte brzy klid. Naše babička také kapala kapičky, ale jelikož je to vycvičená dětská sestra, všechny lahvičky vždycky 3× prohlížela a ještě mi to dala na kouknutí, aby nebyl malér. No teď už vím proč!!!

Oren, určitě si dojděte do špitálu, i kdyby zbytečně. Jestli jí to bolí a je nevrlá. Moc vám držím palce, ať je všechno v pořádku!!! A napiš, jak jste holky dopadly!!!

Náš Matýsek už má 4 zuby. Dneska jsem našla čtvrtý. A Anetka už jeden taky má. Tak už Máťu dohání. Oren neboj, čím později budou, tím míň se budou kazit. Někde jsem četla dokonce, že měl prcek zuby až v roce!!!

Na neurologii jsme dopadli dobře, Anetka všechno dohoní, ale jinak jsme v normálu. Matýsek má kyčle také v pořádku. Takže příští týden poradna a budem vědět, jak prckové přibrali.
Tak se všichni opatrujte!!!
Pěkný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
21.11.07 19:03

Ahoj holky.
Nestíhám psát :oops: . Ani číst :oops: :oops: . V rychlosti (opravdu jen letmo) jsem Vás proletěla, tak jsem postřehla, že jste se po mně některé sháněly..... Ali, Kuželko - dík :wink:

Vítám nové těhulky, pěkně jste to tady rozjely.

Ali, Kuželko, Oren, Ivuško - krásné fotečky, krásné děti. Taky snad něco přihodím, až se k tomu dostanu.
Ali , zahlídla jsem Croozer… :D

Jsme víceméně OK, jen s Bárou běhám po vyšetřeních - neurologie, EEG, CT hlavy...... no snad se nic nenajde. Krevní testy byly v pořádku. Hodně vás tady chodí na neurologii s mimčama, já paradoxně s devítiletou dcerou..... No jo, nic není ideální.
Zahlídla jsem, že se tu ukázala Pitrska - zdravím, kluci jsou skvělí, už jsou to chlapi.

Zahlídla, jsem taky ještě Sabri, Pepen, Míšu31, Nissu, Elišku…koho jsem nepostřehla, nechť odpustí.....všechny vás, holky, zdravím, snad vás stihnu trochu v klidu pozpátku přečíst.
Zatím se mějte, PAPA, jdu krmit, koupat, uspávat..... jsme bez taťky, tak je toho dost :D
 PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.11.07 22:30

Ivuško, to je fajn, že je líp a že to zvládáte v pohodě, tak hlavně ať jste co nejrychleji doma - se zvhlčovačem neporadím, nemáme.

Dito, to je dobře že ses ukázala, tak hlavně ať je Bára OK.

Michaelo, rozhodně cvičení Vojtovky, to vám pomůže velice rychle. Já měla stejnej problém s Vojtou, prostě kolem 2 měsíců najednou začal lehat pořád na jedné straně hlavy, až si ji slehl, nepomáhalo žádný přetáčení, nic. Zmínila jsem se u Dr, poslala nás na rehabilitaci, jedinej cvik nám pomohl už během týdne!! Řekni si o to hned teď, ať mu to nrzůstane, teď je ještě hlavička měkká a když se to odtraní tak to bude Ok, pokud se to zanedbá, tak bude mít křivou hlavičku a to by byla škoda, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.11.07 22:32

Oren, radši bejt za hysterickou matku, ale vědět, že je dítko v pohodě, no ne? :)

holky, jak se dostanu do dvojčatovské galerky, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
21.11.07 23:15

Pepen, tady máš odkaz
https://www.emimino.cz/modules.php?…

DIto, určitě jsou to nervy, aby bylo vše ok!!! Tak držíme pěsti.
Já si vždycky říkám, když se zdravotně udrží Kubík, tak snad ti malí to vše zvládnou. Tak přeji vám všem hodně hodně zdravíčka!!! A Tobě hodně pevné nervy!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
22.11.07 13:18

Pepen, s tím cvičením - my cvičíme - relativně poctivě, tedy aspoň 3× denně - už přes tři týdny a efekt se mi zdá nulový. Myslíš, že je něco špatně? Rehabce se nemůžu dovolat a belgické zdravotnictví, škoda mluvit :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
22.11.07 16:54

Ahoj Eli,
asi je někde chybka, když cvičíte tak dlouho a nic. U nás to mělo výsledky po pár dnech. Dokonce i první cvičení u Dr. a hned to bylo večer znát. Nevím na co cvičíte.. ale je to reflexní… takže musáš přesně vědět jak na to… možná si vyhledej Vojtovku na netu.
Mně to Dr. vždycky i ukazovala na mém těle… abych to líp pochopila, v čem ty cviky spočívají.
Co cvičíte?

• Citovat
  • Upravit
334
22.11.07 21:42

Eliško,
přidávám se k Oren, napiš na co spec. cvičíte? Vlastně by sis je měla prohlídnout před cvičením a chvilku po a měl by být znát ten rozdíl - např. držení hlavy, nesymetrie atd.

A pokud máš pocit, že se to nelepší, určitě to té rehabce řekni. My teda chodíme každej týden, takže jsme průběžně kontrolovaní, event. chyby jsou takhle vychytávaný.A taky ty cviky průběžně upravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.11.07 10:13

Ahoj holky, hodne me zajimaji vase poznamky o Vojtovce. Ja teda zadne takove zmeny nepozoruji. A jako ze pred cvicenim je hur, a po cviceni lip, tak to uz vubec… Je pravda, ze my cvicime hned od zacatku, snad od druheho tydne zivota nebo tak (uz si to presne nepamatuji, ale hned v nemocnici jsme zacaly). Sice take chodime na kontroly jednou za dva tydny, a nekdy i casteji, a u toho cvicitele pry vsechno delaji dobre. U me asi moc ne, a pri tom pry chyby moc nedelam, jen drobnosti opravuje… Tak nevim. (cvicime, jak jsem uz psala zptlacovani bodu pod bradavkou s vyslednym zvednutim nozicek a zadecku a jeste cvin na vrisku ten hrozny s vysledkem-plazeni, to jste asi mely take, ne?).
Pokud nahodou nektera mate o Vojtovce nejake info, treba clanek na netu, tak poslete prosim odkaz. Existuje nejaka knizka nebo tak neco?

O boulicce na krku. Prave jsem si vcera vsimla, ze jedna holka ma taky drobnou boulicku, mame masirovat krcni svaly kvuli tomu, ze se mi zda, ze preferuji kazda jednu stranu. Tak pri masazi jsem narazila prave na boulicku. Take se budu ptat na rehabce pro zacatek, ale vidim, ze je to caste, tak snad nic nebude. Miso napis, co to bylo u vas i co s tim.

Kontroly u neurologa .lll Vidim, ze hodne z Vas tam chodi, tak se chci poradit. Byly jsme tam zatim jednou pred asi dvema tydny. A vubec se mi tam nelibilo. Vice casu Dr venovala sepsani zpravy nez prohlizeni holek. Dr nas videla poprve v zivote, to posuzovani mne prijde hodne nepresne a neobjektivni. Sice udelala testy na nejake ty reflexy, ale vetsinou psala zpravu dle toho, co jsem ji rekla ja. Pak Anicka zrovna nemela naladu, nedrzela hlavu, byla protovna a nervozni, ani na predmety jeste tehdy moc nekoukala. Tak ma blby posudek, a pri tom druhy den uz byla hodne sikovna a vsechny ty ukony delala… Tak ja nevim, co si o tom mam myslet. A kdyz se pram neurolozku jak na tom jsme, tak mne odpovi, ze kazde dite je ruzne a ma svoje tempo a bla-bla-bla (uz jsem na takove vysvetleni alergicka), proste nerekne nic konkretniho, ze treba jsme pozadu nebo tak, a jakemu veku svym vyvojem odpovidame aspon priblizne. Ale rehabilitacni mne rekl, ze s takovym posudkem holky budou muset cvicit dal, a to pred tim rikal, ze jsme hodne sikovne (a ja na to tajne doufala, ze ve 4 mesicich nam cvico zrusi). Kdyz se nekdo podeli svymi dojmy z neurologie, tak budu moc rada.
Dito, a proc vy chodite na neurologii? Byl to s Barou nejaky akutni problem?

Ivusko, jeste nejste doma?
Nejak jsem se rozepsala, omlouvam se…

Tak neco optimistickeho. O vikendu pujdeme poprve zkouset Croozera (nevim, jak se to spravne pise). Doted nejak nebyl cas. Ze zacatku jen jako kocak, ale jak znam netrpeliveho a akcniho naseho tatinka, tak nejspis hned bude chtit frcet i na kole. Uvidime. Nejak se mi moc nezdaji ty Webery, holky v nich az moc sedi, a ne lezi. Uz jsme to trosku upravili, aby bylo vic nalezato, ale stejne to jeste neni ono. Ty hlavicky totiz jeste nedrzime moc pevne, ale snad to bude v poho. Uz se moc tesim. Akorat nas cyklo-vozyk pekne smrdi 8O 8O , neni vyvetraly a nova guma ci co ma fakt silny technicky pach… Tak musime ho rychle vetrat.

Nekde se toulaji tehulky, snad se vsema je vse ok. Kdo je vlastne ted na rade, priznavejte se!?

Vsem pekny patek a take vikend!
Pa. Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
23.11.07 11:58

Tak jsem napsala dlouhej prispevek a smazal se mi :-( tak jen v kratkosti, jeste jsme v nem., kdyz dobre tak nas pusti zitra,dnes vynechavaji Anikovi ten lek a zitra se uvidi podle toho jaka bude. Tak snad. Uvidime.Mam dnes holky na balkone u sveho pokoje tak jsem uz stihla si umyt vlasy, vyfoukat najist se a mezitim drncat :-D Taky napsat ten prispevek co se mi smazal … Chci objednat zvlhčovač, nemáte nekdo zkušenosti s některou značkou, nebo jestli vam pomohl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
23.11.07 12:46

Ali,

mám to s neuroložkou úplně stejné jako ty!! Nechodíme náhodou ke stejné?? To by bylo vtipné… hahaha
Přesně jak ty píšeš to máme taky… nicméně naštěstí je tam sestra… která je specializovaná na Vojtovku a tak prohlédne děti ona při našich návštěvách na cvičení. Je naprosto dokonalá… a ta Dr. je tam na H… nechci být sprostá, ale je to tak.
Já mám vždy z těchto návštěv na Neuro docela strach, protože tam vídávám dost otřesné případy… kolikrát i sociální… kdy málem nad dětmi brečím. No jo… já vím, že je to život, ale skoro vždycky to pak doma obrečím…
Takže myslím, že je o hodně víc důležité si najít hlavně dobrou rehabilitační sestru… která prý ve většině případů má odvojčata velký zájem. Jukni Ali na web… existuje nějaká Vojtova společnost… jsou tam rady vysvětlení.. a myslím, že i kontakty na celou ČR se školeným personálem.

Ali a ty cviky co popisuješ jsme přesně cvičily… jak ten bod u žeber tak i podporu plazení… to byla největší hrůza a nejhorší cvik co si pamatuji. Nicméně by ti mělé měly u toho zvedat nožičky… a v té poloze je musíš také nechat… není to tak, že to udělá a ty předstaneš, odpočineš zkusíš znovu… mně sestra říkala, že musím vytrvat déle… třeba i 20 sec.. podle toho co vydrží malá… a po každém dobrém cviku hodně pochválit a pochovat případě,… jaká je šikovná a aby jí to povzbudilo, že dělá něco za co ji chválíš a je to dobře a pak to začne dělat i bez cvičení. Nám tohle hodně pomohlo na stuhlé svaly krční páteře a hlavičku mi otáčela nebo spala na druhé straně třeba už druhý nebo třetí den po začátku cvičení. Také jsem jim u toto zpívala… aby z toho neměly jenom nervy a dneska když zazpívám houpy, houpy kočka snědla kroupy… což jsme pak civičily zase na lezení… tak do dneška se holky houpou nebo dělají taniny… jak si to ty mršky malé pamatují že?

Cvičení na bříšku a polozalehnutí celé holčičky mi dost vadil… ale lezení a hlavně otáčení se ze zad na bříško a obráceně nám hrozně pomohl… cvičím ho občas i dneska… ale už takovou hravou formou… no jo… Ali.. kdyby se ti výsledky nezdály… máš možnost výměny rehabilitace, tak na to mysli.. třeba nejsou všichni tak úžasní jako máme my a třeba Pepen.

• Citovat
  • Upravit
oren
23.11.07 12:50

Ivuško,

myslím, že nejlepší zvlhčovač, který můžeš mít doma je koupit třeba ten domácí potůček… nebo vodopádek… nejen že zvlhčuje, ale ještě zurčí a může i uklidňovat před spaním. Já to mám tedy tak… že dávám mokrou plenu… pořád… když větrám tak do okna, na topení… přes postýlku… je to asi nejlevnější… Moc bych nevěřila těm předraženým zvlhčovačům, které podle mně fungují stejně jako navhčená plenka.
Také by ty stroječky pak mohli doma dělat plíseň, ty stroje… kdo ví… neporadím… pouze manuální vlhčení… .. nám to zabírá dobře… ale jsme mimo město… každopádně také hodně větrat, nemít přetopeno… děti mají radši chladnější místnost než přetopenou
Tak to jenom za mě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová