Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4569
14.11.07 14:32

Eliško děkuji :)

Holky krásné fotečky miminek :D radost koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.11.07 16:06

Ivusko, kalendar je uplne nadherny, jsi fakt sikulka, to budou pribuzne mit urcite radost. Kazdopadne vetsi nez z noveho mixeru, halenky ci kravaty , ze jo? :wink:

Vozik my mame jako ze k Vanocum ale vyzkousime jeho driv, to bysme nevydrzeli :-) A prave z vetsi casti nam prispeli na nej babicky a teticky, kterym jsme rekli, ze pak uz nechceme zadne darky ani pro nas ani pro holky, jen ten vozik.
tady je ta reklama, pokud jsi to jeste nahodou nenasla:
Nabídka, která se již nebude opakovat!!!

Na veletrhu Sport Life budou firmou 2+2 představeny nové vozíky Croozer (jiná barva, lehčí cca o 2 kg). Stávající typy vozíků Croozer můžete u nás koupit se slevou 2 000,– Kč. Vozík Croozer 737 (jednomístný) za neuvěřitelných 7 990,– a vozík Croozer 535 (dvoumístný) za 8 990,– Kč.

Využijte této neopakovatelné nabídky (nabídka platí od 29. října do vyprodání zásob)!

Martin Pospíchal
www.detske-voziky.cz
Prodejna a půjčovna dětských přívěsných vozíků
Kavánova 2591 01 Žďár nad Sázavou
Tel.: 605 452 88

Ja asi necham k Vanocum udelat hrnecky s mimi . Uz dva mame a nejsou spatne.Ivusko, a pro tebe jeste typ, kdyz se rada hrajes s fotkami. Na www.fotolab.cz najdi fotoknihu, a je to fakt pekne pokud se s tim vyhrajes. Ja jsem zacala, ale pak z toho seslo, ale nekdy urcite udelam, az bude vic fotek z ruzneho veku deti, pak to bude jeste zajimavejsi.

Miso , tak to te lituji, ze to mas tak tezke s temi financi. snad bude lip.
Muj pritel take ma dve deti z prvniho manzelstvi, a u nas se soudi zas jeho byvalka, ktera je docela ve vate o zvyseni alimentu, ale snad ji to nedopadne. Platime alimenty vic, nez vy, a pak jeste jednou tolik se utrati na veskete atrakce a zabavy pro starsi deti, kdyz jsou u nas. Stve me to, ale co se da delat.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.11.07 22:29

Ahoj holky,
Ivuško, kluci se začli otáčet někdy kolem 4,5 měsíce myslím. Ale je hodně povzbudila ta vojtovka, co cvičíme. A jsou teda o měsíc dřív narození. Zítra mají 5 měsíců a kojím teda taky plně, uvidíme kolik naváží dr v pátek, ale Míšo, 6 kilo ve dvou měscících, to se teda kluci pronesou, holt z toho umělýho se víc přibírá.

S těma alimentama, já nemůžu soudit, ale moje ségra je samoživitelka (bez chlapa) a není to nic jednoduchýho. A jsou to peníze na jejich děti, jak říkám, já to vidím z té druhé strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.11.07 22:33

Hmmm, my máme zítra 4 měsíce, tak to máme přesně o měsíc, vid Pepen!
Já s nima též cvičím,ne teda často jen tak 1× denně cviky co nam rekla teta - je rehabilitanda a cvici prave s nedonosenejma a tak. No vsak uvidime, kdy sepotvurky zacnou pretacet… Takjdu do hajan,páááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
15.11.07 07:54

Pepen ,to je jasný,že mi kluci kynou po sunaru,a přitom ho snědí mnohem míň,než má být jejich dávka,no,Domča ještě někdy tu 150ml vypije,ale Filípek jen tak 80-100,víc nic. Na tu hlavičku mi napsala vápník,a mám jít na tu neurologii,tak tam musím cinknout. Jo,a s tou tvou sestrou,já vím,jaké je to z druhé strany,taky jsem byla samoživitelka bez chlapa,jenže manželova bývalka partnera má,bydlí spolu a mají dceru,jenže nejsou sezdaní,a proto nedokládá příjmy a ona je brána jako chudinka sama bez peněz. To je fuk,já už to řešit nebudu,je fakt,že jsou to manžovo děti,jenže kdeybyste třeba holky viděly ty kalhotky,roztrhaný,stoletý apraný hadry,vždycky musím Kristýně nakoupit oblečení,jinak jim máma nic nekoupí,to je to,co mě štve,že jim dáváme z manžova relativně nízkého platu dost peněz,a ona jim stejně nic nekoupí. Nebo jsme jeho synovi na její účet poslali peníze na Playstation,a ona mu je nejenže nedala,ale ještě je utáhla a u soudu tvrdila,že to bylo od manži ptý přilepšení na vánoce!!!Tak,už radši obrátím list.
Ivuško ,ten kalendář je nádhernej,vyhrála sis a stojí to za to. A už se ti krátí doba bez tatínka,jestli vůbec holky pozná,musí to bejt pro něj těžký,no,i pro tebe,zrovna včera jsem nad tím přemýšlela,jak to děláš s koupáním,koupeš je sama,? Protože já tedy koupu s manžou,a když je v práci,tak sama,ale mám tady vždycky jak po náletu,tak to nechávám a on to uklidí,vaničku,špinavé oblečení,setřít a tak a já dávám spát kluky. A jestli všechno děláš sama,tak jsi dobrá,já bych to taky udělala,ale prostě jsem po celém dnu tak nějak ubitá a zvykla jsem si,že si prostě na tu půlhodinku,co jsou zprávy,sednu a odpočívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.11.07 09:31

Míšo no jsem sama zvědavá, jak na sebe budou reagovat, doufám, že si všichni brzy zvykneme,ale chvilku to potrvá,přeci jen už máme svůj režim … Jinak koupu sama, kromě 2 večerů, kdy mi pomáhá mamka někdy i tatka, jelikož tu dvouhodinovku predtim mi hlidaji,když chodim na spinning. Copak fyzicky se to zvládnout dá, to už máme svoje grify,akorát mě mrzí,že vždycky jedna musí čekat a ne vždy je to bez pláče. Někdy zabere,když ji dám k nám do kuchyně do lehátka,ale někdy ne,přeci jen už jsou unavený dost pre koupáním,jelikož tak od 5 nespí a koupeme kolem 8… Ale jde to. Koupu ve vaničce jen 1×za 3 dny, jinak jen otírám žínkou. Oni mají koupačku rády naštěstí tak se většinou smějou a baví je to. Někdy ale taky ne,jak kdy. Dneska jsem asi 20× za noc vstávala a podávala dudlíky,to je děs,jsem jak zmlácená. Já jsem si je totiž brala k sobě do postele a tam to bylo v poho,jednak tam sebou tak nemelou a jednak je mám při ruce.ALE ted trenujem na tatkuv prijezd tak aby měl kde spat,musim je zvykat na postylky az uplne do rana :roll: :roll: :roll: No nevim, nevim,jestli to ještě neoddálím :-) Tak se jdu dát do kupy, jsme po snídani všechny a půjdeme do mesta a na vycházku…papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
15.11.07 10:59

Teda, Ivuško, všechna čest, zvládat to bez chlapa. Já jsem zhýčkaná, manža se dětem věnuje hodně, když je doma, a když dvakrát v týdnu má fráninu a jsem na to tu koupací půlhodinu sama, metám na něj na dálku hromy blesky :) Určitě se brzo sžijete a bude to ještě tisíckrát lepší, rodinná idylka :D
Jaké cviky cvičíte, holky? My s oběma na balonu na bříšku, držím stehna, Jindříšek ale roztáhne ruce a plave :cry: Oba polohuju několikrát za den na bříšku a Jindříšek má navíc ještě srovnání těla z jedné strany - to ho jen podepřu dlaní z boku, pak zvedání kolínek, tak že ho držím za holeně, sám je totiž zvedá jen minimálně, a hlavní cvik - reflexní, který má napravit,m jak se stáčí k jedné straně, to je tlak na bod pod prsní bradavkou a teoreticky má zvednou obě nohy a natáhnout je společně směrem na opačnou stranu. On se ale jen zarývá patama do podložky a nedělá nic :cry: Musím to aspoň telefonicky zkonzultovat s rehabkou, co děláme špatně. A pak plaveme, aspoň obden večer ve velké vaně, na zádech popředu a pozadu, ouško a Zuzka i na bříšku.
Dneska je tu mrazivo, ale krásně sluníčko :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.11.07 13:39

Eli , ono je rozdíl koupat dvě a čtyři děti! Myslím, že spusta holek to tady taky zvládají samy.

Jinak my cvičíme hlavně večer - na balonu na brisku i na zadech, kouleni po miči,aby zapojovaly svalíky na udržení rovnováhy, pak behem dnes taky na brisko nekolikrat (pred jidlem),pak přetáčení, na bok a na bříško, jinak ten bod necvicime. Plavani nas čeká, čekáme na manžu,aby byl u toho,až nám to paní bude vysvětlovat :-) tak plaveme jen tak normalne na zadičkách zatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
15.11.07 15:46

Ahoj holky,
nejdřív bych vám chtěla napsat, že máte úžasnéééééé dětičky, koukala jsem na ty všechny fotečky a už se nemůžu dočkat, až je budu mít taky doma :D :D :D Ivusko, kalendář mě uplně nadchnul, to je náááádhera! Jsi moc šikovná 8O
Já byla včera u kamarádky, která má také dvojčátka, to bylo něco! 8O 8O 8O Holčiny byly super! Tak se mějte zatím moc krásně a vkládejte další fotečky! pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
15.11.07 20:55

Ahoj maminky a těhulky,

včera jsem psala, ale při vložení smajlíka - na konec, se mi to celé smazalo. Byla jsem tak naštvaná… že jsem sklapla notebook a šla spát. Ještě ráno mně to štvalo.
No co se dá dělat, člověk se učí být trpělivý celý život a musím říct že mít dvojčata je vysoká škola trpělivosti.
Asi nebudu reagovat na všechny příspěvky… ale pokusím se na nikoho nezapomenout.
Pitrsko - krásní kluci!!! Jsem ráda, že si se už nějak vyrovanala s osudem a kluci ti budou dělat radost… a budeš je mít jenom a jenom pro sebe. Jednou budou pro tebe velkou oporou!!
Ali - jsem ráda, že už to nějak zvládáš. Uvidíš, že bude už jenom líp. Lítání po doktorech brzy skončí a pak ti to třeba jako mně bude ještě chybět :-)) Holky máš ale nádherné… jako panenky!! A Neboj, holky jsou většinou silnější a houževnatější než kluci, brzy všechno doženete!! S tím kojením bych asi neházela flintu do žita… všichni mi říkali, že se to nesmí vzdát psychicky… (já to vzdala :-(( Tak to ještě zkus… přeci jenom dělat mlíčka ve dne v noci… krmit jednu a vidět druhou řvoucí hlady… kojo je prostě kojo!!
Ivuško - si borec!!! Sama to zvládnout, opravdu klobouk dolů. Já osobně bych to asi nevydržela… i když u nás je to s manžou jako s dalším dítětem, ale aspoň pro tu podporu při vyčerpání a tak… já bych asi byla nastěhovaná u našich.
Míšo - jen ať kluci rostou a kynou… až budou běhat… všechno schodí… myslím, že je zíklad zdraví mít buclaté a napapkané mimi. My jsme taky byly buclinky… i když 6 kg jsme měli asi na půl roce… ale aspoň teď holky nejsou nemocné :-))
Haňulíku - já rodila 34+4 taky hodně brzy… hospitalizaci jsem si musela hystericky vybrečet… jinak bych rodila doma a byly bychom všechny mrtvé.. vzhledem ke komplikovanému porodu. V nemocnici jsem byla 3 nebo 4 dny a pak porod císařem. Jo bylo to brzy… byly jsme víc jak měsíc v porodnici… dlouuuho se to pak srovnává… i když teď už jsme v normálu… holky nám chodí za ruce… a všechno jde hladce.
Opravdu se šetři… já chodila do práce ještě pár dnů před porodem, nešetřila jsem se, do toho jsme rekonstruovali barák a tak jsem musela vykonávat fyzickou práci… možná jsme je také mohla nosit déle… a stejně jako Alina si to budu dlouuuho vyčítat!!

A jak u nás? Byly jsme včera na 10měs. kontrole. Terezka má 8,47 kg a Kristí má 8,39 kg. Dlouhé asi něco málo přes 70 cm. Všechno je v pořádku… jenom nemáme zoubky… nechce se jim ven… ale co, aspoň jim pak déle vydrží :-)))

No a s krmením. Byly jsme v poradně… protože jsme měli problémy s vrátníkem… tak chodíme na KO a zkušené Dr. nám radily (vím, že tu máme poslední dobou stejné problémy s nočním hladem a ták… tak rady posílám i Kuželce) Děti ve věku okolo 7 měsíců a více už nemají v noci hlad… dostatečně se napapají večeří. Noční buzení je tedy pouze zvyk ajenom zvyk… musí se to prostě odnaučit… Nemám jim prý dávat ani čaj… když už pít tak jenom omezeně… když je např v místnosti horko…
A protože jsme před pár dny konečně!!!!!!! dokončili rekontrukci domku… holky mají svůj pokojíček a my s manžou ložnici!!! Dolšo na dvě věci, které jsem hodně a hodně postrádala… a to na klid a ticho dětí v pojíčku a sexuální život (nevím jak u vás, ale u nás to teda bylo fakt jednou za hoooodně dlouho).
Holky jsme tedy začala pérovat… a má to už po pár dnech úžasné výsledky. Už máme za sebou dvě noci… celé prospané… od cca. 20.30 do cca 7 hodin ráno. Když zapláčou nejdeme tam a oni po chvilce usnuly!! No teda pár nocí bez dětí v posteli dělá docela divy!! To vám tedy musím napsat.
Jééé… tak dlouhý příspěvek… abych už končila že??
Ještě pošlu pár fotek… protože holky jsou fakt kouzelné!

Zdravím všechny… těhulky opatrujte se!!
Renča

• Citovat
  • Upravit
2817
15.11.07 21:17

Renčo , gratuluju k těm nocem!!! Ty jsi mě tak pozitivně naladila do budoucna, takže jen vydržet říkáš? Ale já mám pocit že ty naše se stejně budou budit, ted nám vypadávaj furt dudlíky, vstávám furt, už jsem to tu psala, máte někdo taky dudlíky a problemy s vypadavanim nocnim? No nic, jdu dodělavat kalendář,holky chrupkaj. papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
15.11.07 21:21

Tak to je naše Terezka

A Kristínka

• Citovat
  • Upravit
oren
15.11.07 21:22

A ještě jedna Kiki

• Citovat
  • Upravit
2817
15.11.07 21:25

RENČO KRÁÁÁÁÁSNÝ, NORMÁLNĚ MNĚ SLZEJ OČI, JSEM NĚJAK NAMĚKKO POSLEDNÍ DOBOU :-) HOLČINKY K ZULÍBÁNÍ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
15.11.07 21:28

Ivuško,

my jsme měly vůbec tak nějak s tímto problémy… dříve holky spinkaly celou noc, ale dudáky jsem jim chodila dávat fakt každou půl hoďku… pak jsem měla dva pro každou… protože v noci si je vždycky někam zašily, nebo hodily pod postel. To vypadávání ale netrvalo nějak dlouho… pak už si holky zvykly a když jim vypadl… bylo jim to jedno.

Nejhorší bylo, že ony by zase usnuly… ale mně hrozně budilo každé jejich zakňourání a pak jsem se fakt nevyspala… Manža mi říkal, že chodím dávat dudlíky celou noc a já o tom třeba ráno ani nevěděla.

Pak ale nastaly problémy s nočním hladem a mejdany… ale i to už je za námi… chce to fakt vydržet… prý to na děti nemá žádný negativní vliv… prostě si musejí zvyknout a o tom je celý život.
Jenom já je pořád omlouvala, že chudinky nedonošené… a ať si to berušky užijí dokud jsou malé… ale pak by to bylo horší a je lepší to učit dřív… i děti to lépe zvládnou a tolik neprotestují.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová