Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4569
11.11.07 07:20

Dobré ráno

Eliško holky spí hezky někdy v noci příjdou že se jim zdají zlé sny nebo tak ale jinak v pohodě. Taky si myslím že mít dvojčata jako první je v něčem horší no ale zase člověk si nemusí dělat starosti že nestíhá větší děti, nemusí vařit, chvátat do školy a školky, učit se se staršíma. No vše má své pro a proti.

Jinak u nás to vzal nejlíp asi manžel. Je fakt že my se snažili s přestávkama tak asi rok a já celou dobu říkala že budu mít dvojčata. dokonce jsem jednou náhodou našla utz dvojčat a dala ho na svou diskusi a holky mi na to skočily i mamce jsem to poslala :lol: No a jak jsem se dozvěděla že jsem těhotná tak jsem se dr pořád ptala jestli to nejsou dvojčata a bylo vidět jen jedno. Jak mi řekl že mám hcg přes 70tis tak mi taky tvrdil že tomůži být i jen u jednoho dítěte. No a v 9tt jsem začla krvácet a jeli jsme na pohotovost a už tam byli dva :roll: JÁ se v první chvíli smála že jsem to věděla ale pak mě smích přešel a celou noc jsem nespala byla jsem děsně nervozní. Reakce všech byl šok takže nic moc. No teď je to 14 dní co to vím a už je to v pohodě. nejdřív vypadalo že o jedno příjdem ale teď už jsou snad oba v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 07:25

Pokusím se tu dát obrázek našich miminek jestli se mi to povede. omlouvám se za kvalitu nemáme scener :(
 http://rodina.cz/…050077_1.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 07:28

tak se omlouvám že jsem vám to tu trošku roztáhla myslela jsem že to bude menší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
11.11.07 08:19

Jůůůůůů, Hani, ty je tam máš pěkně nad sebou! Krásná fotečka :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
11.11.07 08:27

hani ,tak to je dobrý,žes to tušila od samého začátku,mě to doktor řekl až v 11 týdnu,když jsem byla s mladším synem u něj na UTZ,a mě se zdálo,že je tam toho nějak moc. Když jsem od doktora odcházela,tak se mi klepaly nohy,že jsem se musela přidržovat plotu…Adámek měl hroznou radost,protože babičce slíbil donést fotku miminka,a nesl jí hned deě :lol: :lol: a manžel?? Ten mi nejdřív nevěřil,ale bylo vidět,jak je hrozně šťastnej,úplně mu svítily oči,my jsme spolu teprve 4 roky,teď budeme mít výročí,a asi 2,5 roku bydlíme spolu,předtím bydlel 150 km ode mě a vídali jsme se jen o víkendu,ale od začátku mi říkal,že by chtěl mít ještě miminko,má dceru 18 a syna 16 let z prvního manželství,a já jsem nechtěla nějak spěchat na miminko,že až se zahojíme finančně,a něco našetříme,abych neměla starosti,jak uživit miminko, no,a pak se nám narodili dva kluci,a jsem s penězma tam,kde jsem byla,v pr… :cry: :wink: ,ale nějak to přežijem,musí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 08:48

Míšo no to se ti nedivím co se týká financí tak mám taky děsný strach abysme to zvládli. Zvlášť po té jejich povedené reformě kdy snížili porodné o 30 tis a snižují rodičák a přídavky nám asi taky vemou. Já jdu v pátek se přihlásit na pracák ale asi nic nedostanu jen budou platit soc. a zdravotní. Takže půl roku budu uplně bez peněz a to ještě budu muset šetřit na věci pro dvojčátka. Navíc co když budem ležet v nemocnici tak to se nedoplatíme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
11.11.07 10:43

To jo,ale já jsem slyšela,že pokud ležíš v nemocnici delší dobu,nevím jak dlouho,tak neplatíš 8O ale nevím,co je na tom pravdy. S tím porodným je to pech,já jsem ráda,že jsem chytla ještě to vysoké,jenže,stejně z něj tenhle měsíc vyplatím leasing na auto,a nezbude mi nic,ještě musím 30000 dotlačit,no,když ptáčka lapají,pěkně mu zpívají,a když jsme si auto brali,měli jsme ještě dva platy a teď jen jeden,a ještě z něj jde manželovi 3700 kč měsíčně výživné na jeho děti. Zítra máme soud o snížení,tak snad to aspoň trochu stáhnou,protože nejsem zvyklá mít takhle našponovaný rozpočet,a mám z toho noční můry. nejhorší je sunar,až jim budou 4 měsíce,to bude veselejší,polívčičky,kašičky přesnídávky,taky to stojí hodně,ale takhle dám za sunar 170kč,a mám ho na den a třičtvrtě,a to mě to ostatní tolik stát nebude. Je to krásný,mít doma dva poklady najednou,ale bylo by fajn být Rotschild :wink: .Nám taky seberou přídavky,protože nám do příjmů počítají i to výživné,a je jedno,že ho nemáme.
jo,holky maminy,ještě jsem se chtěla zeptat,náš Filípek pořád dává hlavu na jednu stranu,a i když mu jí otáčím,už má vzadu šišku pěkně šišatou,nemáte s tím některá zkušenosti?? Srovná se to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.11.07 10:50

Ahoj holky :D

dlouho jsem tu nebyla… snazila jsem se docitat,ale reagovat nejak nezvladnu :-(

Fotecky jsou nadherny a vsechny deticky kouzelny:-)

A koukam, ze tu jsou nove tehulky:-) holky velka gratulaceeeeeeee

U nas vse vporadku, teda do utery bylo vse vporadku… v utery jsem byla na kontrole 27tt a 5 dnu..... Kluci maji 1.23 kg a druhy 1.15kg, oba jsou pricne… bohuzel cipek se mi od minule kontroly, ktera byla 16.10. zkratil ze 3cm, na 2.5cm :-(( lekar mi napsal klidovy rezim a zatim zustavam doma…snazim se co nejvice odpocivat… psala jsem dotaz na dvojcata.cz a jsem z toho desne vystrasena......
Jinak mi nasli i tehu cukrovku, takze vstat proste musim, kdyz mam jist kazde 3 hodiny…a to jeste musim v utery do poradny pro diabetiky, takze taky zadne lezeni:-( zatim jsem celkem nabrala 10kg a ted co jsem zacala dodrzovat tu dietu, zatim jen podle netu… tak se vaha zastavila…
Jinak kluci hezky koupou a vsude me tlaci…:-))) obvod mam cca 113cm:-) jinak snad vse ostatni vporadu…

Holky, at se vam dari a deti delaji samou radost a tehulkam pohodove tehu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.11.07 10:56

AHOJ, ZDRAVÍM MAMINY I TĚHULKY :-)

:lol: :lol: Sabri,
já to brala, že tolik nechodím na mimino, víš, ale na koníka, a tady to holky měly už zavedený, no všem gratuluju, a maminkám ke krásným a úžasným fotečkám dětiček a nám těhulkám všem, ať je naše cesta co nejdelší :D
jinak já mám holky nějakou depku dlouho jsem nebyla na ultrazvuku a necítím dětui, přitom jsem už 23.tt, jedno tam rybičkuje, to vpravo, ale vlevo jako by tam anyi nebylo, ach jo, tak jem z toho taková vyplašená, uklidňuje mě jen to, že na posl. kontrole 22.10. bylo vše ok a i když je necítím ty pohyby, hýbaly se, obě :lol: , uítra jdu na test na cukrovku tak se netěším na ten humus co mi dají vypít, navíc máme cukrovku v rodině, jinak při posl. kontrole měřily 24 a 25 cm, to byl 20.tta vážily 330 a 320g, ale dr mě strašil, že to jedno vychází dle biometrie o dva týdny menší, aby nebyly později problémy - no a jak toho vlevo necítím, tak se bojím, jstli se mu něco netsalo :roll: :cry: to víte, měli jsme problematické otšhotnění, několik let a pokusů taky nejsme nejmladší a tak se víc bojím, představa všeho při ivf znovu a znovu absolvovat, jsem zralá na blázinec :? :roll: to bych nezvládla, doteď jsem bla celkem v klidu, ale všechny holky kolem pořád, jak děti kopou jak blázen a já skoro nic… tak z toho jsem taková zprahlá, víš Sabri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 11:18

Míšo co se týká toho placení tak já právě slyšela že se platí vše takže když ležíš tři měsíce zaplatíš všechno :( . S tou hlavičkou to se zeptej dr.

Jinak zdravím ostatní maminky a děkuji za přivítání :) S tím zkracováním čípku to znám už od holek u obou mi hrozil předčasný porod tak se děsím co teď bude. Už teď beru hořčík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
11.11.07 11:47

Ahoj holky,
já též děkuji za přivítání, to nevypadalo, ale je vás tady docela hodně :D :D :D To je dobře.
July, myslím, že když to bylo minule v pořádku, tak to bude i teď, určitě jsou obě o.k. a moc se jim tam u tebe líbí! Já tedy nemůžu radit ohledně pohybů :D :D :D , to jsem ještě nikdy nezažila, ale věřím, že to bude dobrý. Neboj.
Jinak tady byl ráno snížek a už je fuč :roll: A dneska má můj miláček svátek a já nemám žádnej dárek :( , tak možná jen uvařím k večeři něco dobrého a bude to!
Jinak s tím předčasným porodem mě děsíte, je mi jasný, že u dvojčátek to bude dřív, všem vám moc držím palečky, aby jste vydržely co nejdéle!!!!!!!!!!
Hani, ten hořčík se bere kvůli tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.11.07 11:56

Morgan hořčík se bere kvůli stahům dělohy. Takže kdyby tě divně častěji pobolívalo v podbřišku tak to dr. nahlas nebo kdybys měla pocit tlaku. Jo a když tě to začne bolet tak si lehni někdy je dobré i podložit si pánev ať je víc nahoře. Myslím že u tebe to zatím nehrozí spíš později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.11.07 12:32

:-)

:lol: já beru magnézko taky holky, měla jsem docela velký bolesti s dělohou, tď se to zklidnilo, ale zas mi zlobí zá ět dásní, krvácí, otýkají kotníky, naštěstí ne tolik, a kyčle až do nohou, že skoro nespím,to mi dělá asi největší problém, a to už spím i s kojícím polštářem, ale jak když po mě někdo v noci lítá :roll: :?
buďte rády, kdo na to netrpíte, já měla teda se zády problémy už dřív, tak se to dalo v těhu čekat :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
11.11.07 12:49

July, to je mi lito, ze mas takovehle myslenky......urcite je vse v poradku, kdyz bylo i na kontrole a taky jsi bobisky necitila oba.....na jednu stranu si rikam, jeste ze je muzu jit nahoru zkontrolovat…spinkaji jako andilci po o.

a cukrovka? no neni to tak hrozny, ono tech testu je nekolik druhu, nam tu sladkou vodu namichali do horkeho caje, tak to nebylo tak desny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.11.07 13:06

:-)

:lol: ahojky Sabri, taky bych je chtěla už pohladit, prcky malý :D , snad to nic nebude, samo že jsem už narazila na takový ty hororový konce, že neslyšela jedno z dvojčat, abylo mrtvý, atd, no prostě tohle jsou věci, který s bohužel stávaj, ale zas mě uklidňuje, kolik maminek tady máte krásný prcky, , jinak ani nevím, jak se projevuje, kdyby fakt s dětma něco bylo, jestli bolesti, nebo krvácení čert ví, snad je to fakt ok, no a s tím testem, u nás se bez toho čaje dá vypít ten sajrajt a čekáš další dvě hodiny, mezitím další odběry. to je asi podobný :lol:
jinak jsem chtěla cložit nějakou fotečku z uzv, ale nepobírá mi to, přitom je mám zmenšený a jinde s tím nemám problém, tady se může dát jen do 6kb? to je hrozně málo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová