Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dito, to je dobře, že už je dobře ![]()
máš nádherný holčičky, všechny tři!
Já bych dala taky fotky, ale nevím, co je špatně, prostě mi to nechce zobrazovat, ani ten pitomej metřík…
Moji kluci jsou taky hrozně rozdílní, ale mně se to líbí ![]()
S tím nočním kojením, já souhlasím s Ditou a spol. Prostě mi přijde, že jsou děti malý na to, aby je člověk stavěl do latě takhle drsně. Vždyť už nikdy v životě se nebudou cítit tak v bezpečí jako teď, tak proč jim to nedopřát?
Ahoj holky,
Ali držíme palce, brzy bude dobře… zvládneš to… a holky jsou přenádherné… prostě tady ty naše holčičky jsou tak nádherné, že by nám je z ostatních diskuzí 100% záviděli. A kluci samozřejmě nejsou pozadu!! Až budeš mít Ali holky starší… tak po půl roce už se hodně zabaví sami a ty si taky trošku odpočineš… Každopádně, všechny maminy s dvojčaty říkají, bude hůř… u nás je to naopak… čím jsou holky starší… je to víc super a pohoda… ani chození se nebojím. Stejně už začínáme… takže to bude brzy terno.
Dito - teeeda holky mají neuvěřitelná kukadla. Nádhera!!
A co všechno už umí… vlastně jsou skoro stejně staré jako naše holky… a ty se začínají teprve stavět. No jo, každé mimi je jiné a je neunté se radovat ze všech úspěchů a rozhodně nesrovnívat… už jsem si tím taky prošla… a už to nedělám!!
U nás holky výborně řáděj … mají vedle sebe postýlky a Terezka, která už v pohodě stojí si stoupne a ze zhora kouká dolů na Kikinu, která sedí a s něčím si hraje. Obě si povídají a jedna druhou hrozně stimuluje… co udělá jedna druhá udělá do pár dnů taky. Včetně mluvení… kdy naše holky už opravdu začínají slovně komunikovat…
Večer taky doplním nějaké aktuální foto. Mějte všichni krásné pondělí.
Renča
Ahoj holky,
máte všechny moc krásné dětičky. ![]()
Nevím, čím to je, ale všechny naše dvojčátka mi připadají mnohem krásnější než jenom jedno mimčo. Asi jim byla dána krása dvojnásob
![]()
Jinak se ještě vrátím k tomu nočnímu kojení. Dneska se Honzík budil co 2 hoďky, což je šílené. Nakonec jsem ho nechala spát u sebe, protože už to fakt nešlo. Myslím, že bude pěknej maman. Jo a s tím odbouráváním kojení, myslím, že Zuzka to brzy zvládne sama, ta se budí jenom jednou a pak až ráno, ale Honzík je úplně nepříčetnej. Pokud mu nedám prso hned, tak začne řvát úplně hystericky. Nejvíc ho vytočí, když kojím tandem a než si sednu a nachystám se, tak je úplně vyřízenej, jak řve. A Zuzka leží vedle něj a kouká na mě, až je mi jí kolikrát líto. Taky se divím, že ještě nevzbudil Viky, ale ta má asi dost tvrdý spaní.
Zítra jdeme k dr. snad na první hexa, tak se jí zeptám, jestli třeba nemá Honzík málo jídla, že se tak často budí. Třeba s ním budu muset začít s příkrmama, ale mně se taak nechce. ![]()
Anebo mu jenom rostou zuby. Každopádně, jsem z těch nocí hotová a nevyspalá, protože pořád spím otočená na boku k Honzíkovi, mám zabloklou krční páteř, ráno jsem jak po mejdanu a to tady musím fungovat skoro celej den sama na tři děti. Když Ti dva spí, tak mám čas pro Viky a pro sebe snad nikdy. Navíc Honzík se chce pořád přes den chovat, jinak řve a tím pak rozeřve i Zuzku a já nevím, co s tím. Je mi líto Zuzky a Vikčy, že je zanedbávám, ale na druhou stranu je vidět, že Zuzka je šikovnější v pohybování se, protože holt když něco chce, tak se musí snažit sama.
Dneska se konečně sama přetočila na bříško a zvládla i vyrovnání ručiček, tak jsem moc ráda. Honzíka to ani nenapadne, ten jen leží aa jak se mu nevěnuju, tak řve.
Já sotva stíhám jíst, někdy ani nevím, kdy jsem jedla a pila, asi jsem blázen. Uklízím po večerech, když všichni usnou, pak jdu spát kolem půlnoci a zase náš noční kolotč s Honzíkem. Hubená jsem jak jsem nebyla ani na gymplu, kyždej mi nadává, ať jím, ale já vážně nevím kdy.
No snad bude líp. Nestěžuju si, ale kdyby mi odpadlo to noční vstávání, byla bych šťastná. Jednou budu určitě vzpomínat, ale v když vstávám po čtvrtý za noc, tak na nějaké intimní chvilky moc nemyslím.
Prostě chci mít klid. ![]()
No ale to jsem asi neměla mít děti, co?????
Ne, zvládli to jiní, zvládnu to taky. Ještě, že Vás mám a můžu se Vám tady vypsat. Ti co nemají dvojčata ak to moc nechápou. Myslí si, že pořád jenom kojím a uspávám a že nic jinýho nedělám, prostě nedokážou si to představit.
Na druhou stranu, když se prcci chytnou při hraní za ručičky a povídají si a chechtají se na celé kolo tak jsem šťastná jek blecha, že je mám.
Sorry za výlev, nevím, jestli to mám vůbec odeslat… ![]()
Pa Nissa.
Ahoj holky,
všechny fotečky a dětičky tady jsou naprosto překrásné!!!
![]()
Dito, je fajn, že jste zase fit.
Máš doma pořádné kočky ![]()
Oren, myslím na tebe a děti ať to hlavně zvládneš!!! a všechno dobře dopadne!!! Jinak co se týče srovnávání-také nesrovnávám-nemá to fakt smysl.
Niso,
když čtu tvůj příspěvek, chvilkama si říkám, jestli jsi nebyla u nás doma…
Nevím, ale náš Matýsek je hrozný mamánek!!! Nehne se ode mne na krok. Dneska jsem úplně šílená, jelikož nemůžu od něj vůbec odejít. Teď jsem je oba uspala na balkone, ale nevím, jak dlouho tam vydrží. V noci to máme úplně stejné. Anetka je celkem kliďas a budí se, ale když se napije, tak vím, že ji můžu klidně dát do postýlky a spinká dál. Zato Máťa se přicucne jak klíště a pak mám bojovku, jestli bude spát dál, když ho dám do postýlky. Anetka si také umí říct o pomazlení, ale Mates kdyby mohl, choval by se pořád. Já už je společně nekojím, a tak když přijde chvíle, že chtějí oba-což není tak často-tak je Máťa úplně nepříčetný, že jde Anetka na řadu první. Ona se totiž napije a je hodná, na rozdíl od něj, on se chce i potom chovat, nebo případně při kojení usnout. Teď máme ale období, že už si stoupá, a tak si našel i jinou zábavu. Hezky se zabaví i v sedě. Zato Anetka ještě ani nesedí, natož aby si stoupala. Takže proto píšu, že děti fakt nesrovnávám. Anetka se pro všechno dokoulí a asi až bude mít náladu začne dělat pokroky.
Jinak Matýsek má první zoubek. Našel ho taťka. Každý den prohlížím pusinku, jestli už. Až se mi manža pořád smál. A nakonec našel zub on. Ale dásně má Matýsek strašně nateklé pořád, takže asi půjde jeden za druhým…?
Mějte se všichni moc fajn, a hlavně zdravíčko!!!
Ahoj holky.
Kuželko , ještě, že jsi mi to připomněla… Taky máme zuby! Konečně. Eliška má dva - ty už jsou jasné - a Adélce se asi tlačí jeden.
Nisso , obdivuji Tě, jak to zvládáš. Já mám taky 3 děti, ale já mám Báru už jako pomocnici. Věnovat se dalšímu malému dítěti..... no máš můj obdiv, stejně jako ostatní holky, co mají k dvojčatům malého prcka. To my s Kuželkou už jsme „za vodou“, že jo, Kuželko . Ale my zase budeme brzo řešit pubertu a jak tak sleduji Báru už teď, tak u nás to teda asi nebude procházka růžovým
em.....
![]()
Zatím… Mějte se. PAPA
] Dituš a Kuželko,
moc Vám díky za podporu.
Po napsání tohohle mailu jsem měla pocit, že jsem úplně hrozná pesimistka a že si ani dvojčátka nezasloužím. ![]()
Ale jak vidím, tak v tom nejsem sama. ![]()
Zrovna teď jsem je uspala na balkóně, tak chodím podávat dudlíky a Viky leží doma v postýlce a povídá si. Doufám, že usne, protože pak pojedeme na kontrolu a tu hexa.
Jo a pubertu bych teď vážně řešit nechtěla.....
![]()
Pa Nissa
Nisso,
tak to já mám štěstí, já vstávám jen dvakrát za noc a usínají v pohodě po nakojení a nemám třetí dítě. Takže se nemůžu srovnávat! Seš dobrá, a pesimismus si nepřipouštěj ![]()
já mám teda dva kluky, ale v chování to máme podobný - vojta naprostej pohodář, samostatná jednotka, Fany mnohem větší cíťa, musím mu věnovat mnohem víc pozornosti, ale taky je šikovnější. A taky je mi to někdy líto, že vlastně Vojtu zanedbávám, protože si vystačí.
Asi je to všude podobný ![]()
Nisso,
tak to já mám štěstí, já vstávám jen dvakrát za noc a usínají v pohodě po nakojení a nemám třetí dítě. Takže se nemůžu srovnávat! Seš dobrá, a pesimismus si nepřipouštěj ![]()
já mám teda dva kluky, ale v chování to máme podobný - vojta naprostej pohodář, samostatná jednotka, Fany mnohem větší cíťa, musím mu věnovat mnohem víc pozornosti, ale taky je šikovnější. A taky je mi to někdy líto, že vlastně Vojtu zanedbávám, protože si vystačí.
Asi je to všude podobný ![]()
Niso,
ještě když jsem nad tím tak přemýšlela…
Děti se mi takhle úplně hodně jako teď začali budit - je to tak 2 měsice? asi…
Spíš jsem byla tak natěšená, že v 6ti měsících dám večer kaši a bude klid. Ale pak jsem měla pocit, že je to snad ještě horší. Anetka do té doby se v noci budila pouze 1×, někdy -výjimečně 2×. U Matýska to zůstalo stejné.
Ale je fakt, že když jsem je jen kojila a pořádně se nenajedla!!! bylo mlíko hladové!!!! Naše doktorka sice říká, že to je špatný termín, že hladové mlíko není, ale prostě když jsem se já nenajedla, byly děti mrzuté. Když jsem se pořádně „nadlábla“ - byl klid!!!
To jen k tomu, že to nestíháš. A já se fakt nedivím. Náš Kuba - jak psala už Dita - je spíš pomocník. Když potřebuju, je fakt, že děti pohlídá, když si třeba hrají. O pubertě pomlčím, připadala bych si jak naše babí, když mluvila o současné mládeži…
Ale v pátek jsme našli Máťovi zub a od včera má rýmu. Na dnešek jsme toho moc nenaspali… Tak uvidíme, snad bude brzy fit!!!
Pěkný večer ![]()
Ahoj maminky a budoucí maminky,
tak mám po velkém vyšetření po tom zkaženém císaři a naštěstí nemusím hned na operaci. Jizva je veliká a nesrostlá, ale budou mně léčit antibiotiky a hodně sledovat. Takže by se to prý do roka, max. do dvou mělo nějak srůst. Nicméně holkám z Prahy - rada - nerodit v Motole. Protože mi to tam pěkně zprasili.
Když budu dodržovat klidový režim ???!!!!???? (nevím, jak to budu dělat), tak by to mělo být dobré… hlavně je blbé, že do toho bez ATB budu dostávat záněty a to je bolest… au au veliká.
Na operaci budu muset jít v případě, že bych chtěla znovu otěhotnět… což zatím neplánuji… teda plánuji, ale ne nějak v brzké době.
Tak jsem ráda, že to takto dopadlo, i když ty ATB jsou blbé… já je nějak špatně snáším! Ale lepší než operace!
Taky jsem holky možná přišla na metodu lepšího večerního krmení a holky se mi už tolik nebudí.
Dávám večer do kaše - mixuji ovoce… holkám toho víc chutná, takže toho vypijí víc a víc se večer zasytí. Nejlepší je banán, který sám o sobě je sytý. Musím říct, že při kombinaci s chladnou místností jsme docílili toho, že se holky třeba vůbec nevzbudí. Myslím, že se budí třeba jenom ze zvyku na čaj… ale podle mně nemají žízeň, ale je to spíš zvyk budění se. No a když je v místnosti chladno, tak ani žízeň nemají!!!
Je to o hodně lepší než 3 - 5× budění se na přeskáčku jedné holčiny.
A jak jinak u nás? Trošku hřeším a dávám holkám ochutnat… ale jenom ochutnat normální dospělácké jídlo… oni to ale vyžadují… chtějí teď na všechno šáhnout, všechno ochutnat a tak.. takže holky už okusili salám, sýr, vejce… nealko pivo, a tak různě… samozřejmě jim to horzně chitná… Terezka mi ocumlala i řízek… cha, cha, cha…
Takže jsou naše holky v pohodě… zdá se, že jsou spokojené… a šťastné… což je nejdůležitější… Kikina nám už zpívá… je to sranda a jde to teď hrozně rychle… … taky jsme pořídili konečně kameru… takže ty naše pokroky natočíme!! a budeme vzpomínat navždy.
Jéje… zase román… tak se omlouvám.
A koukám koukám na Ditu… ty tvoje holky jsou ale oproti nám hodně napřed… jsou to holky šikovný!!! A ty fotky z vany jsou naprosto dokonalé… uhlídat jednou 3 tak krásné holky bude asi fuška co??
Mějte se krásně a už se těším na nějaké nové přírůstky… koukám Ajino, že krásně pokračuješ a blížíš se ke konci ![]()
Tak pozdravy všem dětičkám a maminkám,
R.
Oren utíká to, utíká. Zrovna děláme pokojíček a už nám i přišel nábytek, ale pořád není vyštukováno. Už se těším až to bude hotové, já si tam naskládám věcičky a už jen budu čekat na den D
.
S tím ovocem v kaši si to musím pamatovat, je to dobrej nápad
.
Ahoj, holky, zas po čase ![]()
My se vrátili z Čech, kde jsme s mimči absolvovali asi milion vyšatření - prostě všechno, co tady nejde nebo je problém - neurologie, foniatrie (v porodnici měla Zuzka nevýbavné emise), rizikovou poradnu, kyčle, normální poradnu … Ufff ![]()
Tak hned první den na neurologii jsme dostali ťafku, že mají málo jídla, jsou anemičtí a hypotoničtí (teda Jindříšek, zuzanka je střídavě hypo a hypertonická
) Zuzka že musí mít dokrmy větší a Jindříšek, který byl zatím na kojení, taky na dokrm
Přitom oba přibývají, sice málo, ale nestojí na váze ani nehubnou. Ale prý měli i špatný KO. Tak jsme dostali i železo. Pohybově se jí zdáli úplně špatný, ale rehabka, ke které nás poslala, je zas tak špatně neviděla, i když teda Jindříšek na břiše plave a okamžitě letí do strany. Tak máme cvičit, aby se srovnal, jenže on na ten reflexní cvik vůbec nereaguje, jak má. Prostě jen řve, kope nohama a to je všechno. Aspoň že kyčle jsou ok a na foniatrii zjistili Zuzce jen převodní poruchu, žádnou vadu. Bylo to ale napínavý, protože na vyšetření musela usnout a spát s elektrodama na hlavě a sluchátkem u ucha. Zvládla to na jedničku ![]()
A teď jsme tu zpátky a dost se to na mě sype
Kojit, dokrmovat, odstříkávat, cvičit, vůbec nstíhám. Myslíte, že budou mít z toho hektickýho dětství trauma?
Téda Eliško, klobouk dolů, jak to všechno zvládáš, 4 děti a ke všemu tolik komplikací, jsi šikulka! Já myslím, že spíš než oni budeš mít z toho trauma ty
Ne, vážně, myslím, že je to ted moc netrápí,určitě se srovnáte brzy,doktoři asi ví,proč to říkají,tak zkus zatnout zuby a cvičte,dokrmujte jak vám říkají.
U nás vše při starém,akorát holky začínají zlobit a vyžadovat pozornost, jakmile je položím nebo odejdu a oni mají „kňouravou“ tak je zle
Jako třeba dnes večer
Ale je fakt,že to není každý den (jen obden
Koupila jsem holkám knížku o cvičení s dětma „Našemu sluníčku“,ted ji studuju a budem cvičit.Taky cvičíme na balonu velkym.O hodinu jsem jim posunula večerku takže se v noci taky budí dříve,ráno nekdy taky,ale to neva,aspon se driv vykopem z baraku,když vstáváme pozdě,dostanem se nekdy do mesta treba až o pul 11 jako dnes
Jsme prostě brzdy
Jinak za měsíc už nám přijede taťka, tak se těšíme, holky chudák ani nepozná,má trošku strach,jak na něj budou reagovat a jak si na sebe vzájemně zvykneme,ale snad to půjde.
Zítra nám budou píchat náušničky, teda nastřelovat, stojí to pěknej balík 400/jednu,včetně ušniček peciček. Dnes jsem jim koupila zlaté normální,už se těším,jak jim budou slušet ![]()
Tak jdu do hajan za holkama, co holky těhulky, kdo je ted na řadě, už dlouho tady nebyla žádná nová miminka ![]()
Téééda Eli, myslím, že Ivuška to napsala správně. Spíš to bude teď chvilku trauma pro tebe, ale dětem to všechno jen prospěje.!!! Tak pevné nervy na to všechno a hlavně hodně zdravíčka.
Oren, přesně, jak jsi psala, také jsem začala na noc vypínat topení. U nás hlavně proto, že Máťa má ke svému zoubku pěknou rýmu a Anetka ji také chytla, takže je to pro ně lepší. Zda spí ale líp, nedokážu posoudit, protože je rýma budí. A tak poslední dny spinkají děti u nás na letišti se zvednutými podhlavníky a já jim ležím u nohou. Taťku jsme odstěhovali do obýváku!!!
A jak se ti ustálila atb? Je to lepší? Já taky rodila v Motole,ale na štěstí je u mě vše OK - ťuk ťuk ťuk
Nás čekají tento týden také odběry na KO, jestli železo, které bereme je již v normě.
Jinak Matýsek už pěkně stojí a ručkuje v postýlce, takže se teď všude staví a chce „pochodovat“. Anetka neleze, ale objevila styl plazení. Je to sranda. Uvidím, co nám na to řeknou 19.11. na neurologii…
Taky jsem tu dlouho neviděla žádnou maminu těhulku - ale ve svém okolí mono mamin mám celkem dost. Tak hodně zdraví všem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Holky jak píšete o tom cvičení s mimčama, to poradí pediatr nebo to máte jen z knížek?
Jediná těhulka jsem tady asi zůstala já, jinak ostatní se někam ztratily
.