Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
oren
24.10.07 09:32

Ahoj holky,

Kuželko - úžasná houpajda pro dvojčata. Už ji máme pod stromeček připravenou také… moje známá s dvojčatama mi ji hrozně doporučovala, že se na tom prcci vyblbli opravdu dost a dost…
Také jsme ještě koupili houpací koníky, kteří se dají měnit - sundá se houpačka a narazí se spodek nožky a fungují i jako domácí odstrkovadla. Nakonec jsme to vyřešily tak… že jsme věcičky podle vlastní úvahy koupili a dali k našim rodičům, kteří nám dali penízky a budou mít hezký dárek pro holky… a taky nebudou kupovat nějaké zbytečné kraviny… už teď máme plný barák hraček a kravin pro děti.. někdy i fakt zbytečných !!!

Jinak já dávám holkám botičky jenom na ven… zatím se mi staví… pomalu získávají balanc na první krůčky a ty asi odkrokujeme v ponožkách. Zrovna jsme byly na RHB a doktorka mi říkala, ať jim boty v žádném případě nedávám, dokud nebudou pořádně samo chodit… když už tak jenom na parádu. Prý se ničí klenba… nebo co… Tak se o tom ještě někde poraď… ale já je asi fakt dávat zatím nebudu. Máme takové botoponožky… jsou to ponožky se zesílenou gumou na chodidle… ty jsou prýma a jsou i protiskluzové.
Noční mejdlo měla u nás dneska Terezka… od půl jedné .. a zabrala až kolem 3. hodiny. Ale neměla ani hlad ani žízeň, prostě chtěla zábavu… vzala jsem si jí do postele… vytrhala mi asi 100 vlasů, kopla do hlavy a mále m spadla z postele… jak jsem spala a ona na mně řádila.

Nisso - já jsem také nevěděla, že se něco může s jizvou stát… jenže já asi 4 týdny po porodu měla bolesti… najednou jsem nemohla vstát z lehu a bříško přestalo fungovat. Šla jsem tam, kde jsem rodila a našli mi kýlu… jenže si mně přehazovali mezi gyndou a chýrou a hádali se jestli je to sraženina a nebo kýla. Já to nevydržela a jela domů… s tím, že to asi po týdnu odeznělo, resp. bylo to lepší. A to mi dělali UTZ… a tam to nebylo. Musela jsem si to utrhnout později. Uvidím ve čtvrtek - jedu do Prahy k Apolináři a Na Homolku - obě super nemocnice.
Nicméně to má souvislosti s veškerými mými pocity a bolestmi u stolice, čůrání s plným močákem a větším objemem jídla. Břicho mi pořád tak divně pnulo… takové tlaky, ale nepopsatelné… někdy tupě boleli, jindy to byla bolest jen taková v pozadí--- se kterou se dá v pohodě žít. No uvidíme, těžko dělat závěry… ale ten zánět … holky… já to nikdy neměla… a nikdy bych nevěřila, že to může takto příšerně bolet!!

Mějte se všechny moc krásně..... ve čtvrtek dám vědět, jak jsem dopadly.
Ahooooj a hodně zdravíčka.

• Citovat
  • Upravit
325
24.10.07 10:34

OREN
držíme palce, ať dobře dopadneš a máš po bolestech!!!
OPATRUJ SE!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
24.10.07 11:14

Oren taky držím palce ať už to máš za sebou a po bolestech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
24.10.07 13:47

Plavání dvojčat a příspěvek

Ahoj maminky :) Dvojčata sice nemám, ale jsem z dvojčat a kamarádka má od 29.8. páreček, tak sem občas nakukuji.. nevím přesně jestli jsem to četla tady, ale kdesi na dvojčatovské diskuzi bylo o tom, že se přispívá jen na jedno dítko.. takže změna :)

VZP - NOVÉ Matka a dítě - příspěvek je určen také na cvičení a plavání s malými dětmi do 3 let, za předpokladu, že se cvičení a plavání dětí do tří let zúčastní rodina s vícečaty (dvojčata, atd.), je příspěvek vyplacen na každé dítě - evidence na r.č. matky trvá.

• Citovat
  • Upravit
1129
25.10.07 22:59

Tak už máme Elišku doma. Docela to v nemocnici snášela dobře. Spíš já jsem měla problém. Ale teď se zdá, že je vše na dobré cestě a brzy budeme zase fit. Moc všem děkujeme za podporu.

Jinak k tomu spaní miminek…
Holky v noci přikládám jak si řeknou. Dělala jsem to tak i u Elči. A to se mi po půl roce začala budit po hodině. Bylo to teda kvůli zoubkům, než že by měla hlad, ale jedině u prsu se zklidnila.

Ivuško , moc vám to sluší, holky jsou v těch kombinézkách kouzelné a ten dortík… hm, hned bych si dala. My byly teď na vážení a holky mají 5,83kg a 5,72kg. Obě měří 58cm. A hlavičky už taky konečně držíme :D

Oren , myslíme na tebe. Ať všechno dobře dopadne a ať to v pohodě všichni zvládnete.

Kuželko , Matýsek je šikulka. Naše Ela se poprvé postavila snad až v jedenácti měsících. Byl to takovej lenoch. Nikam nechvátala. Jsem zvědavá, jak na tom budou holky. Ještě k těm botičkám… Elišce jsem na doma dávala jen ty protiskluzové ponožky. Až pak, když začala capkat, jsem jí na ven pořídila botičky.
Ta houpačka je super, taky mám na ní zálusk.

A takhle koupeme…

_________________ Natálka _________________________________ Rozálka __________
 http://img4.mimibazar.cz/…/f653702.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
26.10.07 11:16

Ahoj holky,

tak vidím, že se tady konečně dáváte zdravotně s mimísema do kupy :-) U nás je to bohužel stále hrůza, já v bolestech a holky v pohodě.
Dokonce jsme slavily obrovský úspěch, kdy nám konečně Terezka začala přijámat stravu lžičkou. Lžičku a jídlo brutálně odmítala, až jsem jednoho krásného dne, asi před týdnem dělala bramborovou kaši pro mně a manžela a odebrala jsem pár brambůrek pro holky a udělala jim neslanou. To byste nevěřili jak to na Terezku zabralo… asi jí to hrozně moc chutnalo, protože najednou lžička vůbec nevadila… dokonce mi po ní otevírala pusinu. A tak dělám vždy kaši a do ní pak přimýchám masozeleninový příkrm… a zatím je to super!! Postupně odbourám kaši - budu dávat jenom někdy… a snad už to půjde. Takže aspoň jedna pozitivní zpráva.
No a já a dokroři?? Byla jsem u primáře nemocnice U Apolináře, což je vyhlášená nemocnice a porodnice v Praze. A nikdo opět nic neví… takže mně objednali 1.11 na komplexní vyšetření… a musím počkat až se vrátí jeden odborník z nějakého sjezdu nebo co…
No ale výsledky mé návštěvy jsou přesně takové, jak jsem nechtěla… nikdo nic neví, nikdo mi nic neřekne… a jenom tak divně kroutěj hlavou!! Tak já nevím… jo a ještě jsem dostala vynadáno že mám jít do Motola, tam to prý spískali a mají to tam taky opravit. Musela jsem zahrát hysterickou scénku, že radši umřu, než jít znovu do Motola.
Tak se tu mějte všechny krásně… a pokud už přemýšlíte nad dárkama pod stromeček pro mimíse do toho jednoho nebo okolo jednoho roku… písněte… já totiž vůbec nevím… kromě houpačky a stanu!
Díky za rady a mějte se všichni moc dobře!
 Renča

• Citovat
  • Upravit
oren
26.10.07 12:21

Jo a Markýtko,

holčičky jsou nádherné..... a jak hačají!!! Jsou to šikulky… vypadají moooc spokojeně.

• Citovat
  • Upravit
380
26.10.07 12:22

Markýtko holčičky mají pěkně naducané tvářičky :D :D .

Holky nebrala jste některá v těhotenství Chlorprothixen? Mělo by to být na celkové zklidnění. Dostala jsem i magnesium na tvrdnutí břicha, tak o tom vím, že se předepisuje, ale ten druhý lék, to jsou nějaká sedativa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17936
26.10.07 13:52

Oren, jjá to moc držím palce, mimochodem zrovna od Apolináře, kam mě šupem poslali od nás, že malýmu nefunguje placenta, mě odeslali do Krče. Odborníci tam určitě jsou, ale ta komunikace - jen si nade mnou říkali, on nemá žádnou vodu, průtoky nula, no pocity strašný. Naštěstí všechno dobře dopadlo.
My motoricky žádná sláva - v pondělí jdeme na neuro, tak si nás asi podají. Nepřitahují se, tedy Zuzanka trošku, Jindříšek pořád skoro nedrží hlavu. Na bříšku to Zuzce celkem jde, Jindříšek bum bác a cucá si ruku :? Oba mají pořád zaťatý pěstičky.
A přibíráme stále málo, jak vám, Markýtko a Ivuško, závidíme ty tvářičky !!! Ale moc přejem!
Na Vánoce jsem prckům koupila - protože jinak máme haldy hraček po velkých dětech a půjčený - Lego Primo, to jsme nikdy neměli a Duplo je u nás zamilovaný a ověřili jsme si, že vydrží, i když se po něm běhá, tak snad bude mít to Primo stejnou trvanlivost. Neviděla jsem ale nikde nový, tak kupuju použitý z MMB. Stejně nás čekají strašný výdaje - Anička si chce vyzkoušet snad všechny sporty a skoro všechno jí jde, teď začala jezdit na koni a instruktorka ji moc chválí, tak nás čeká jezdecká helma, rajtky, taky nový lyže (tedy starší, ale delší), na příští rok větší kolo a kol. brusle. Ještě že Čenda je tak skromný, chce jen „mejdlo pro děti“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
26.10.07 15:31

Eliško , teď jsi mě docela vyděsila. Holky sice hlavičky drží pěkně, ale pěstičky mají taky většinou zaťaté. A přitahovat se taky nechtějí. No, doktorka nic neříkala. Tak snad je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
26.10.07 15:31

Pěkný den přeji, omlouvám se, že k vám sem tak vstupuji, ale potřebovala bych od vás trošku pomoci. Sama jsem čekatelkou na titul maminka a občas sem nakukuji, teď bych však potřebovala pomoci s prací. Jsem zaměstnankyní společnosti pro výzkum trhu a trochu mi krachl výběr maminek pro jeden výzkum a potřebovala bych narychlo tak dvacet z vás s dětmi do tří let, které by byly ochotny napsat mi tady formou SZ jejich e-mailovou adresu, já bych jim na ni zaslala odkaz na krátký dotazník týkající se dětských plenek. Buď se domluvíme na jednorázové spolupráci nebo kdybyste měly zájem, můžete se stát i členkami našeho On-line klubu a kontaktovali bychom vás tak jednou za měsíc či za dva s dotazníkem (který bychom vám samozřejmě zaplatili - cca 50-100Kč za dotazník). Je to pěkná možnost přivýdělku na mateřské dovolené nebo jak říkám, by se jednalo jen o jednorázovou záležitost, to by bylo na vás. Každopádně vás teď prosím, pokud máte doma dítko do tří let, zda byste mi mohly napsat SZ a v ní uvést váš e-mail a případně i dotazy, které budete mít a já vás pak budu během dnešního dne kontaktovat na ten e-mail s odkazem na dotazník, který by bylo potřeba vyplnit také během dnešního dne.

Snad jsem vás moc nevyrušila s diskuse a přeji vám všem pěkný den.

Děkuji mnohokrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17936
26.10.07 16:57

Markýtko , buď v klidu, u dvojčat je určitě jiný metr a každý prcek je jiný, ale jinak ve č měsících už by se trochu přitahovat měly a na bříšku se opírat o ruce aspoň polorozevřené. Když je vaše dr v pohodě, určitě jsou v normálu. U nás je Jindříšek podle mě pozadu, ale holt to v bříšku potřeboval vydržet déle, schází mu to :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
26.10.07 20:58

holky jdu vas pozdravit

teda Oren, to bych neverila, ze se neco takoveho muze stat.....to ti na to neprisli po sestinedeli??? tak hlavne, at jsi v poradku, moc na tebe myslime

jako Markytko, oni ty tabulky jsou fakt zavadejici, podivej se treba na nas, jako Jim nepasl pomalu do pul roku, cucal si pesticky a nic nedelal, je porad od segry o ten mesic az dva pozadu, u nas se to fakt desne zvratilo po narozeninach, Sofie si vsude stoupa a i se pousti, Jim uz se konecne plazi, ale je to super…vidim uz i ja, ze jde vse dobre…neurolozka je s nami spokojena, uz vlastne ani nemusime cvicit, tim myslim Vojtovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
28.10.07 13:52

Ahoj holky, po dlouhe dobe se hlasim.
Jsme jeste nazivu, ale byl to krusny mesic, zazily jsmeledacos. Ja jsem asi 3 tydny byla nemocna, porad teploty kolem 40 a nevedelo se, co mi je. Zabrala az pak silna antibiotika. Deti jsem nezvldala, starali se o ne moji rodice, ja jsem akorat odstrikavala (i to byl nadlidsky ukol, mluko stridave mizelo ci naopak teklo proudem).
Ale ted snad uz vse bude dobre.
Casu mam fakt malo, je to u nas proste slozitejsi, nez to mate vy.Co se tyka noci, jidla a vseho ostatniho. Ale verim, ze se vse zlepsi. Behem posledniho tydne jsme zas naucili holky pit mlicko z prsu, nebylo to lehke, byly zvykle na flasku a vubec nejedly. Takze jedno krmeni z prsa plus dokrmovani z lahve a pak odstrikavani mne trvalo tak 2 hodiny. Pak necela hodka pauza abych se stihla najist ja a vse nanovo. Ted uz se to lepsi.. , hodne nam pomohly rady lakracni poradkyne. Dovezla nam i vahu, tak ted vazime a s kazdym dnem je to kojeni lepsi.
Jinak jsme v srovnani s vama strasne malicke. Ve 2,5 mes mame 3600g.
Uz zas musim koncit, nestihla jsem zas na nic ani reagovat.Vraceji se mi deti z prochazky, tak maraton s kojenim zacina zas.
Vsechny kdo jste nemocne, tak se uzdravte, uz vim, co to je nejake zdravotni problemy a nikomu to nepreji.
Priste zkusim napsat vice.

Pa.

Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
28.10.07 13:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová