Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
oren
10.10.07 21:34

a už poslední :-)

a už stojíme!!

• Citovat
  • Upravit
2817
10.10.07 21:49

Oren , ty jsou nádherný!!! Jste supr rodinka. Jak už pěkně stojí, šikulky malý!

Peťi , je mi to moc líto, že vás přítel opustil, ale čas ukáže, že všechno zlý je k něčemu dobrý… moje ségra se před rokem rozvedla, odešla od manžela s holkama (je to u nás babinec,no) a teď chodí (sice jen dva měsíce) s fajn klukem, který se k holkám ohromně má (víc než táta) a vypadá to moooc nadějně! (Jen abych to nezakřikla, to by mně ségra dala :-)) Takže nezoufej, uvidíš, že na vás někde někdy čeká taky nějakej fajn novej „tatínek“!

No jinak u nás nic nového, stále se kulatíme, holky mi těžknou pod rukama, už jsou tlustý na 3 prsty :-) Anetka se dnes podruhé zasmála nahlas, Natálka poprvé předevčírem … Takhle teď vypadáme :-D teda ne že bysme se jenom smáli, někdy dokážeme pěkně řvát :roll: :roll: :roll:

http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0203a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0326a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_0364a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.10.07 12:41

Ivuško, Oren holčičky jsou nádherný :D :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
11.10.07 16:23

Ahojky,

Pitrsko - moc moc na tebe myslím!! Drž se holka naše!!! Uvidíš, že zase bude líp! Máš dva úžasné kluky a to je to nejlepší, co tě v životě mohlo potkat!!!!
Nebudu psát, že nechápu, jak něco takového může chlap od rodiny udělat, možná to i chápu… Přiznám se, že doma řešíme už docela dlouho dost velkou krizi. Nechtěla jsem to sem psát, ale asi jsi mi dodala odvahu. Jsme jako na houpačce, chvíli nahoře, chvíli hodně dole. V podstatě momentálně řešíme, co je lepší varianta - aby děti vyrůstaly s oběma rodiči, kteří se dost často hádají (a čím dál častěji i před nima :? ) nebo s tátou byly jen jednou za týden a viděly, že rodiče spolu vychází dobře? Vždycky jsem si říkala, že nechápu, jak spolu můžou dva zůstat jen kvůli dětem, teď už to chápat začínám. To rozhodnutí je šíleně těžký a nikdo ho za nás neudělá …

Dito - držím palečky, ať jsou ty tvoje holčiny konečně všechny zdravé jako rybičky!!!!

Oren - jste nádherná rodinka! A holčičky jsou krásný, fakt úžasný!!!! Co se týče barvy očí, obě naše děti se narodily s takovýma hnědo- šedýma. Lukáškovi se zbarvily během pár týdnů do čokoládova a tak mu už zůstaly. Nikolce se vybarvovaly celý rok, pořád byly takový nijaký a teď je má najednou stejně tmavý jako Luky. Takže každý dítko to má asi trošku jinak. :wink:

Ivuško - krásný holčičky, hotový modelky!!

Všem moc děkuju za pochvalu!!! Až se červenám! :oops: :D
Sabri - jen se neboj, však taky budete mít vlásky, až tě to bude mrzet. Ještě budeš ráda vzpomínat na bezvlasý období, až budeš každý ráno bojovat s malou při česání culíků. :wink: Jinak hoňka to je, to máš pravdu. U nás je teď neustálý řev, pomalu není den, aby mě večer netřeštila hlava. Prckové se pořád o něco perou, vždycky potřebujou oba to samý. Je to u vás taky tak? Teď nemyslím jenom Sabri ale i ostatní. A opravdu kupujete úplně všechny hračky 2×??? K vánocům máme pro Nikolku kočárek, Lukáškovi chceme koupit na tlačení buď vozík nebo sekačku na trávu, ale už teď vidím, jak se o to budou rvát. 8O A taky u nás začíná sílit období vzdoru. Stačí blbina (třeba to, že zatímco Lukáškovi odlomím rohlík se špičkou, Nikolce dám prostředek) a oba se vztekají - každý jinak. Lukášek začne házet tím,co má v rukou, pak sebou sekne na zem na kolínka, řičí a vztekle leze dokolola (jak pejsek, je to skoro legrační). Nikolka řičí jak pominutá, lehne si na zem, kope nohama. Zatím je to jen doma, ale co až to přijde na veřejnosti? Vůbec nevím, jak to řešit. Poradíte někdo?? Zatím pomáhá ignorování, ale nevím,jestli je to nejlepší způsob. :roll:
Ale abych sem nezanesla nějaký černý myšlenky a neděsila, tak taky něco veselejšího. Naši broučkové si teď začali dávat pusinky. Holky, to je tak úžasný, jsem z toho vždycky naměkko. Co já, ale babička, ta je vždycky totálně dojatá. :lol: A to jsou přesně cvhíle, kdy si říkám, že to stojí za to mít dvojčata. :srdce:

Budu končit, dětičky jsou na pár hodin u manželovo rodičů a já za chvilku razím s kolegyněma na bowling. No není ta mateřská báječná??? :wink: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
11.10.07 18:27

Ahoj holky,
tak asi jako většina mamin tady… nestíhám :lol: . Ale průběžně čtu a občas se snažím napsat… jako teď :wink: :lol:

Helli , prckové jsou úžasní! A Niki to sluší i po ostříhání :wink: , já bych tě nekamenovala :lol:
Ivuško , pokud se nepletu, tak očička se můžou zbarvit až do roka… ale myslím, že kolem šesti měsíců už jde poznat jaké budou mít očka :wink: :lol:
Dito , tak koukám, že to ještě není za vámi 8O . Holky držte se. Určitě bude líp. Ať je to co nejdříve pryč!
Pitrsko , to je mi líto! Ale hlavu vzhůru, svět nekončí a ty máš nádherné klučiny!!! Věřím, že tuhle „díru“ překročíte a pujdete dál a třeba vše zlé je pro něco dobré :wink: :lol: Držím pěsti!
Oren , holky jsou moc krásné a šikovné! A ukrutně to letí… 8O Ježiši vždyť nedávno jste tady Lio, ty, Kuželka, Dita… rodily 8O

A co u nás… kluci rostou jako z vody, lozí naprosto všude a pořád, sami sedí a Dany už stojí (a to skoro neustále :roll: kdykoli cítí něco čeho by se mohl chytit :roll: ), příští týden jdeme na osmiměsíční kontrolu. Teď má Luky šestou nemoc (pravděpodobně :wink: ), ty horečky byly docela šílené :roll:, ale už jsou za námi . Dany to zatím nedostal, tak čekáme co bude…
V minulém týdnu jsme byli na dlouho plánované konzultaci s tím Dankovým palečkem (možná si vzpomínáte, že jsem psala, že má Dany VVV-dvojitý paleček na ruce). No verdikt je, že to nebude až tak jednoduché jak nás v porodnici a na dětském chlácholili. První operace nás čeká začátkem roku, pravděpodobně v březnu, kdy mu odstraní tu část navíc a pak se bude pokračovat. Musí mu upravit ten kloub, něco nastavit… blabla… no uvidí se :roll: Každopádně nás toho čeká asi víc. Jo a na tu první operaci jedem do Hradce Králové.
V té souvislosti jsem se chtěla zeptat… nevíte jak je to s hospitalizací? Já tam určitě být můžu, ale můžu mít i druhé dvojče? Myslím si, že asi ne, takže už se připravujem, že manža převezme starost o Lukyho, ale pořád ještě zvažuju jak to udělat abych je tam měla oba.
Musím letět… řvouni řvou :lol: a manža už kroutí očima :lol:
Tak pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
11.10.07 18:46

Ahoj Zuzi,
myslím, že pokud by si kluky kojila tak tě musí přijmout s oběma dvojčaty. No a pokud nekojíš… nebo v té době nebudeš… je to na personálu. Dají se ukecat, když jim sehraješ scénku, že nemáš to druhé kam dát…
Mně to takto prošlo v pražské Krči na chirurgii a pak i v Mladé Boleslavi… myslím, že maximálně po tobě mohou chtít nějaký příplatek za dítě… ale v tomto asi peníze nehrají žádnou roli.
Být tebou, prověřím to telefonicky nebo spíš osobně před plánovanou hospitalizací

• Citovat
  • Upravit
3504
11.10.07 19:10

Oren , díky. Tak nějak mě to napadlo, že by to mohlo jít. Je jasné, že bych si to zaplatila. Na druhou stranu manžel navrhoval, že si vezme dovču a pojede s Lukym k rodičům a mamka mu pomůže. Ne že by se nezvládl o kluky postarat, to vůbec ne, ale přece jen není zvyklý 24 hodin denně :wink: :lol: . A já bych měla všechen čas pro Danka. No a už nekojím, takže na to to fakt neuhraju :lol:
Občas se úplně hrozím jak to zvládnem… a pak se zase peskuju, že vyšiluju :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
11.10.07 19:59

Zuzi,

můžu říct, že se nám to taky stalo. Ale to byly holky ještě maličké. Terezce hrozila operace a musely jsme nastoupit na chirurgii v Krči… a co s druhou?? A to v tu dobu se o holky staral hlavně manža a já běhala kvůli mé firmě… o kterou jsem stejně nakonec přišla :-(
Také vlastně nakonec kývnul na návrh, že se o jednu postará, abych měla na sebe i na nemocnou Terezku klid… ale tchýně… jeho mamina přijela k nám domů… nicméně jak jsem psala, to byly holky maličké… asi 4 měsíce… ale u nich to bylo jako 2 měsíce.
Ty budeš mít klid a budeš se soustředit na to aby si to sama zvládla… vůbec ti to nezávidím… já jsem v tomhle hrozná… strašně se o holky bojím, nevěřím doktorům a jsem z toho vždycky víc na nervy než ti ostatní, kterých se to týká… kor mých dětí!!!
Takže se sama dáš dohromady a pak to malýmu tak co nejvíce zpříjemníš tím, že se mu budeš na 100% věnovat, chovat a chlácholit aby ho to nebolelo!!
Brouček maličký!! Budeme držet palce, aby všechno dobře dopadlo…
Vy jste to věděli před porodem, nebo až po?? Že má ten prstíček?

• Citovat
  • Upravit
249
11.10.07 22:02

Ahojky holky,
jenom ve zkratce, než si pro mě dojde manža. Pořád spolu probíráme věci kolem stavby domku. Občas už mě to ani nebaví, jsem utahaná a do toho pořád něco řešit a vymýšlet varianty. A to jsem se na to tak těšila. Asi je toho na nás moc. Jinak domeček už je pod střechou a má všechny příčky a teď řešíme elektriku vodu a topení.

No a jinak my jsme taky dostali první virózu. Nejdříve já, potom za dva dny Viky a další den i oba prcci. My s Viky máme docela rýmu, prcci měli teplotky do 38 a byli víc spaví a když byli vzhůru tak protivní a chtěli se pořád chovat. Takže jsme úterní očkování hexa odložili asi na příští týden.
Dneska jsme jim pořídila ohrádku. Je 1,30 na 1,30, tak doufám, že jim bude stačit.
Dvoumetrová by se nám tam už nevešla. Mám jí od známé, která měla taky dvojčátka a používala ji skoro do dvou let.

Holky, musím Vám pochválit nádherné fotky. Fakt bomba. Ivuško, jak Ty to děláš, že se Ti na fotkách obě holky tak krásně smějou? Já vždycky rozesměju maximálně jednoho. A vůbec je i umění aby se mi do objektivu dívali oba dva.
Helli, Nikolce to ostříhané moc sluší, já Ti rozumím. My doma taky každý den češeme Viky vlásky s řevem. Má je kudrbatý a tak to je záhul. Už jsem jí je nachala zkrátit, ale zase nemůžu úplně, protože kudrnatá ofča by vypadala blbě.
Helli, na tý fotce, jak je Nikolka ostříhaná jsou na ní na zdi nádherný motivy z Medvídka Pú. To jsou nějaké speciální nálepky na zeď? A kdyžtak kde jste je pořídili? Moc se mi líbí a taky bych něco takového brala. Líbí se mi hlavně, že to není celé tapeta a nebo bordura, ale jenom ty obrázky.

Jinak Dituš držte se a vylečete se.
Zuziku, taky přemýšlím, jak by to bylo, kdybych musela s jedním prckem do nemocnice. Myslím, že to záleží na nemocnici a jejím přístupu.
Pitrsko, je mi moc líto, že Vám to s přítelem nevyšlo, ale ono se to časem srovná. :D Uvidíš. Hlavně, že máš kluky.

Markytko, jak to jde s Elou? Viky už je docela v poho, akorát se pozoruju, že na ní víc křičím. Chci holt po ní, aby se chovala jako ta rozumná a že přece musí pochopit… blabla :cry: Večer si to vyčítám a slibuju si, že na ní musím být hodná, že je ještě malá, ale druhý den odpoledne už to nejde vydžet. Dělá samé naschvály, neposlechne, dokud nezařvu, vzteká se a ty výbuchy zlosti a zmítání se po podlaze je mi taky dobře známé.
Doufám, že to brzy přejde, nebo mě klepne.

Holky, manža je tu, musím jít.

Držte se a pa Nissa

P.S: Ivuško, na to vkládání obrázků sem, jsem nepřišla. Ten příkaz ve fotogalerce po zmáčknutí pr. tl. myši prostě nemám. Není možné, že mám nějaký zastaralý operační systém počítače a že tam je jiná nabídka?
Já tomu nerozumím, ale nic jiného mě nenapadá.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
11.10.07 22:14

Zuzi,

můžu říct, že se nám to taky stalo. Ale to byly holky ještě maličké. Terezce hrozila operace a musely jsme nastoupit na chirurgii v Krči… a co s druhou?? A to v tu dobu se o holky staral hlavně manža a já běhala kvůli mé firmě… o kterou jsem stejně nakonec přišla :-(
Také vlastně nakonec kývnul na návrh, že se o jednu postará, abych měla na sebe i na nemocnou Terezku klid… ale tchýně… jeho mamina přijela k nám domů… nicméně jak jsem psala, to byly holky maličké… asi 4 měsíce… ale u nich to bylo jako 2 měsíce.
Ty budeš mít klid a budeš se soustředit na to aby si to sama zvládla… vůbec ti to nezávidím… já jsem v tomhle hrozná… strašně se o holky bojím, nevěřím doktorům a jsem z toho vždycky víc na nervy než ti ostatní, kterých se to týká… kor mých dětí!!!
Takže se sama dáš dohromady a pak to malýmu tak co nejvíce zpříjemníš tím, že se mu budeš na 100% věnovat, chovat a chlácholit aby ho to nebolelo!!
Brouček maličký!! Budeme držet palce, aby všechno dobře dopadlo…
Vy jste to věděli před porodem, nebo až po?? Že má ten prstíček?

• Citovat
  • Upravit
380
12.10.07 11:24

Holky používáte látkové pleny na různé utírání, pod hlavičku a tak?
Já vůbec nevím, kolik jich mám koupit.
A někdo tady psal, že používá fusaky od Emitexu. už nevím kdo, ale chtěla bych se zeptat, jestli se vejdou do tašek do kočárku. A hlavně jak jsou teplé. Četla jsem, že měří 110cm a po odepnutí spodního dílu asi 80 nebo 90 a široký je 35-50cm, což trochu nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.10.07 20:09

Ahoj holky.
Přečetla jsem vás, ale zareaguji jen stručně. Virus u nás řádí dál. Aduš a Eliš jsou z nejhoršího venku (snad), i když mají obě ještě děsný průjem, převlíkáme je několikrát denně, jak to teče všude kolem plíny. Teď je na tom zle Bára, po průjmu a blití nastoupily vysoké horečky přes 39, leží jak placka.

Zuziko , já mám čerstvou zkušenost s hospitalizací. Já kojím, ale druhé dvojče jsem si s sebou do nemocnice vzít nemohla. Je fakt, že holky na kojení už nejsou závislé, je fakt, že jsem nikoho neukecávala, měla jsem plnou hlavu těžkého stavu Adélky, byla jsem ráda, že se o ni můžu starat na 100%, potřebovala mě v dané chvíli více než zdravá Eliška, o kterou se doma starala babička. A taky jsem nechtěla Elišku ohrozit nějakou infekcí, kterou by mohla v nemocnici chytit. Mimochodem toho hnusného vira, co nás teď tak drtí jsme si patrně přinesli právě z nemocnice..... podle našeho dětského doktora.

Mějte se hezky, pěkný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
12.10.07 20:17

Renčo , my jsme to nevěděli a všechny testy na VVV vyšly naprosto v pohodě. Dověděli jsme se to dokonce až druhý den po porodu 8O , protože u porodu si toho nikdo nevšiml :roll: a já kluky hned nedostala na pokoj, protože jsem hodně krvácela a nemohla ani vstát z postele.
Dito , díky za info. Já jsem rozhodnutá být tam sama s Danym. Lukyho obstará manžel. Myslím, že to bude rozumnější.
Doufám, že vás ta choroba brzy opustí… je to trápení a už to trvá docela dlouho, tak věřím, že toho máš až nad hlavu. Držte se a ať je brzy líp!

Ajino , já mám ty fusaky Emitexové, ale já neměla vložné tašky, ale dvě samostatné hluboké korbičky, takže ti moc nepomůžu. A teplé jsou hodně :wink: . Té šířce taky moc nerozumím, musela bych to jít změřit, ale kluci už spí… tak když tak zítra, pokud neporadí někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.10.07 11:21

Tééda holky, to jsou super fotečky!!!
Dituš, moc na vás myslím a držím palečky!!!
Zuziko, držím palce,ať vše zvládnete, jak to nejlíp půjde!!!

Ajinav, látkové pleny jsem si pořídila hodně, že je budu používat místo papírovek. Velmi rychle jsem se z toho vyléčila. Takže je používáme jen na utírání - ted někdy místo bryndáku, s obrázkama pod hlavičku a do poradny.

Holky, co už používáte sporťáky, máte na ně nánožníky?
Momentálně řeším dilema, zda je na ně pořídit a nějak nevím, jestli děti v pytli ve sporťáku vydrží? Zatím pořád ještě jsme v korbičkách, ale Máťa už sedí a u Anetky je to co by dup, takže se pomalu připravujeme.

Krásný víkend všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
13.10.07 12:20

Kuželko , kluci už sedí, takže jezdíme ve sporťáku a máme k tomu nánožník, který teda využívám docela často… vlastně pořád :wink: Když bylo takové všelijaké počasí, tak jsem je nedávala ani do zavinovačky ani do fusaku, ale normálně dostali teplé kalhoty a zimní bundu a protože třeba pofukovalo, tak jsem dala nánožník.
Ale za chvilku dáme fusaky, tak nevím jestli na to ještě nánožník dávat budu, ale myslím, že docela dost chrání…
jo ale já ho nekupovala, byl zdarma ke kočárku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová