Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3639
23.9.07 22:39

ahoj holky, jen vas trochu docitam, to je super, jak se to rozjelo…

no s tou pozornosti venku to je nekdy mazec.....jo presne jak jste psaly, taky nesnasim, kdyz se mi cizi lidi hrabou po detech, tak jsem rada, ze nejsem sama, tuhle me malem jedna zenska bez dovoleni, nebo jakehokoliv zeptani malem vytahla vztekajiciho Jima pochovat.....no chapete to???

jinak se musim smat, jak si lidi mysli, ze proste matka dvojcat doma asi stoji na hlave kvuli tomu, ze ma dve, hlasky typu to musi byt mazec, uz me taky zacina iritovat.....

Sofi si zacina stoupat o stul a vubec dela, jak kdyby to mela v malicku chi chi chi…a taky uz poznava smysl slov, napr. rika pa pa a u toho mava a zacina posilat pusinky.....Jimik stale couva, ale zacal se ukazkove vztekat, tak ja nevim, jestli ma zase hlad…protoze to delal minule u rustoveho spurtu.....

mejte se zatim krasne

fotky miminek jsou nadherne,

tehulky opatrujte se

kamaradce se v pondeli narodila dvojcatka, tak jsem z toho takova namekko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.9.07 11:22

ahoj holky,

tak si vám musím postěžovat, protože kdo lépe by to pochopil, než dvojčatové maminy. :wink:

Od 6 měs. chodíme s holčičkama na plavání a VZP má v novém programu, že přispívá 500 Kč na plavání na kojence. Tak jsem si podala žádost a představte si, že mi schválili jen 500 Kč dohromady na obě a ne na každou zvlášť!!! :evil: Tak jsem tak naštvaná. Proč pořád všichni považují dvojčata jako jedno dítě, když jsou to děti dvě? :twisted: Všechny kamarádky si vybraly pětistovku na jedno jejich dítě a my máme holt zase smůlu a každá má 250 Kč. Ještě mě napadlo, aby zažádal taky manža, že jako plaveme každý s jednou (a je to pravda, nevím, leda že bych byla chobotnice), ale smůla je, že manža má jinou pojišťovnu :cry: , tak jsem ještě tam (na VZP) volala, jestli nemůže zažádat babička (protože občas chodí místo manžy), ale prý ona není zákonný zástupce, tak smůla. :twisted: :evil: Ten kdo to vymýšlí, by fakt zasloužil. Jediný plus bylo porodný (který mmch. bylo tak „akorát“) a to teď chtějí ještě chudákům dalším dvojtěhulkám snížit. Nikdo nechápe, že vše musíme kupovat a platit dvakrát. Logicky si po sobě nic dvojčata nepodědí. :? No, tak jsem si musela trochu postěžovat. :wink:

Sabri, Sofie je šikulka a máš pravdu. Ti lidi, co mi hrabou do kočáru (cizí), těm bych urazila ruku. :x U nás v KV je to navíc samej Rusák, Japonec, Němec, lázeňáci a turisti vůbec, takže nás si i pořád každý fotí. :oops: :oops: Děs běs. :oops: :?

Hezký nový týden! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.9.07 11:37

Lio,

to jako fakt??? To jsou hajzlíci, to se jinak nedá napsat. :! :evil:

Mám radu, bohužel asi ne moc využitelnou teď. Změň pojišťovnu. My jsme všichni u ZPMV, sice přesvědčit manžela byl problém, ale nakones povolil (podniká a tak to má složitější). Přispěli nám 500 Kč na plavání každého kluka, mně dají 1 000 Kč jako kojící matce, mají balíčka pro rodiny s dětmi (využili jsme to na nákup cyklistických přileb - bylo to 1 800 Kč), Kajce proplatili očkování na žloutenku A, chystám se ještě nakoupit chrániče a cyklistické rukavice (dávají 500 na osobu) a Kajce přispějí na pastu a kartáček na zuby. Fakt jsem spokojená. :D

A o tom kupování všeho dvakrát, já snad za posledních 14 dní za kluky utratila víc jak 5 000 Kč (džíny, bodyna, boty, zimní bundy, overálky na spaní) a to zdaleka nemám všechno. :evil:

Pusu holčičkám.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
24.9.07 11:49

Lioness chtěla bych rodit v KV, ale trochu se děsím dr. Zajdové. Ty autosedačky vypadají dobře, jdou do každého auta? Za kolik bys je prodala? S těma penězma od státu je to fakt katastrofa, já už jsem rezignovala a radši se ani nerozčiluju. Jinak holčičky jsou krásné, okaté princezny.

Holky neměla jste v těhotenství některá problém s krví v moči? Dr mi řekla, že mi našli trochu krve v moči, ale já přitom žádné bolesti nemám, jen chodím často. Předepsala mi Macmiror a je to něco jako antibiotika, moc se mi to brát nechce,ale co já vím, co by bylo menší zlo,brát nebo nebrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.9.07 18:47

Ahoj holky :wink:

třak uz mame po cvelkem UTZ - min. tyden v pondeli. Miminka josu vporadku:-) a uz vime pohlavi:-))))

Intuice me nezklamala:-) budou to kluci jako buci:-)

Lio - ahoooj!!! holky jsou uzasne!!!!! fakt nadherne!!!! o techto autosedackach take uvazuji… byla jsi s nimi spokojena?

Vsem preji hezky vecer:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
24.9.07 22:08

Liptonko, tak blahopřeju, já měla taky intuici na dva kluky a byli tam:)))

Ajino, já nic takovýho neměla, ale macmiroru se neboj!

někdo se mě ptaql, jak zvládám se spiderem v městské dopravě - v pohodě. Buď jedu nízkopodlažní, pak jsem soběstačná, nebo si prostě vyhlížím sympatické mladé muže a ty žádám o pomoc :lol:
Někdy se i sami nabízejí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.9.07 22:51

Janičko - děkuji za tip na ZPMV a vyčerpávající radu! :wink: Asi do toho časem půjdem. Teď hned nemůžu, protože tím, že mi už vyplatili tu pětistovku u VZP, tak je podmínka, že ještě rok tam musím zůstat. :evil: A 5.000 Kč za oblečky, to je docela pálka, viď? 8O :? Taky posíláme hubana klukům :wink: .

Ajino - na Zejdovou se vyprdni. Já už se tomu dnes směju. Dám ti tipy, co má ráda a uvidíš, jak si budete rozumět. :wink: :D Jinak autosedačky už jsou fuč. :D Škoda… Tedy…jedna je už prodaná a vzápětí mi psala nějaká dvojčatová těhulka, že by brala obě, tak mě upřímně moc mrzí, že nenapsala jako první. Raději dávám přednost dvojčátkovským maminkám. Já totiž nedala podmínku, že prodám jen obě najednou, no a dopadlo to takhle. :( Ale myslím, že ta druhá se taky brzy prodá. Prodávala jsem je za půlku pořizovací ceny. Jestli jsme v nich jezdili 3× do měsíce (jen v autě), to je moc, takže jsou zánovní. Pořizovačka jedné byla 1500 Kč. Takže tak. :wink: Kdyby se někomu hodila jedna… :D To asi tady nehrozí. Ale myslím, že Dituška je taky měla stejné, tak třeba je bude prodávat. Pasují totiž na Joggra! A na to přišla Dituš. :wink:

Liptonko - tak kluci jako buci, to je supeeer. Potřebujeme další ženichy do klubu! Gratuluju! Máš dobrou intuici. :lol: Já zase tenkrát tušila holky (spíš jsem si odvodila dle dne IUI a ovu, však to znáš). :wink:

Pepen - ahojky (ještě si tě pamatuju jako těhulku) a už jsi maminka. To fakt tak letí, ten čas. :)

Jinak naše holky už nejsou žádná miminka. :cry: No a s naším kočárem jsem fakt hodně spokojená. Na Philíka nedám dopustit. Už jsme na sporťáku, tak teď je to krása. Akorát nám lehce přes léto vyšisoval docela do pěkné barvy (až jsem se divila). Myslíte, že se na to vztahuje reklamace? Ne že by mi to vadilo. Na funkčnosti mu to neubírá. Navíc všude tradujou, že na něm nejsou žádné plastové součástky. A je to fakt. Je celý ze slitiny (konstrukce).

Nevíte někdo, jaký je kočárek Jané Powertwin trojkolka? Kuželka má myslím Jané twin two? Jde mi jen o to, jak se jezdí s kočárkem za sebou a jak se skládá do auta. Vejde se tam vůbec? Tenhle kočár se mi líbil už dřív, ale nešel pro mimča. Teď už by mohl u nás být a navíc má jen 12 kg. No, ale zase dát pryč Phila by mě asi mrzelo. :( Už mám k němu vztah. Znáte to… :D

Krásný večer. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
24.9.07 22:58

Ahoj holky.

Liptonko , gratuluji ke klukům jako bukům :D

Lioness , vítej zpátky :D

Jani , tak, tak, já před časem taky s celou rodinou emigrovala od těch vydřiduchů ve VZP a jsme teď všichni u ZPMV. Spokojenost. Jedině moje zubařka se chytala za hlavu, když jsem jí hlásila změnu pojišťovny. Dokonce říkala, že kdybychom s Bárou nebyli „štamgasti“, ale chtěli se u ní zaregistrovat nově, tak nás s naší ZPMV nevezme 8O :oops: . Ale nevím, co si udělali. A neřeším to.

Sabri , ode dneška mám konečně taky Aria Twin Soleo - úplně stejný jako Ty :D :D . Proběhla zkušební jízda, je super, hlavně mě překvapilo, jak hladce jezdil po tom našem tankodromu na zahradě. Ale na to určený není. Budu doma i nadále jezdit s Joggerem. Ale jak je ten Aria lehoučký, to je prostě pohádka :D :D :D :D :D .

Holky, pozornost s dětma budíme, na tom se shodneme všecky, ale do kočárku mi teda ještě nikdo nehrabal a na holky nešahal. Já snad všecky odpuzuju svým nepřístupným zjevem a výrazem, nebo co… :wink:

Lio , holky jsou krásné :D ! A úžasně vlasaté 8O ! A pořád tak vzájemně odlišné jako ty naše. Je vás ale o dost víc než nás :oops: . My jsme proti vám úplní drobečci :oops: . Máme s bídou 7 kg - spíš ne než ano. No ale zase nemusím tahat tolik kilo, že jo. Aduš je aspoň trochu buclatá a špekatá, ale Eliš - to je subtilní střízlík. Největším paradoxem je to, že Eliška je mnohem lepší jedlík než Aduš, ale kam to dává, to nevím. Asi to vyběhá. Je fakt, že není ani chvíli v klidu, při přebalování nebo oblékání ji musím doslova přeprat.
Ohrádku máte parádní. Já zatím odolávám a ohrádku (byť je připravená v pohotovostní poloze) jsme zatím nepoužili. Holky lezou volně víceméně po celém bytě, jen v horním patře máme „plot“ u schodů. Horší je, že Eliška včera přišla na to, že po schodech se dá lézt i nahoru a vylezla 4 schody. Doteď se s Adélkou stavěly na nohy jen u toho prvního… Tak nevím…

Kuželko , jogurty dávám taky a je to v souladu s pokyny od Dr. ohledně výživy. Dávala jsem neprve bílé - Activii nebo Hollandii - než jsem se podrobně začetla na kelímku u obyčejného TESCO jogurtu (toho zeleného s probiotickou kulturou): „Pro TESCO Stores vyrobila Hollandia…“ Nikdo mi nevymluví, že nejsou ty TESCO i ty originál Hollandia z jednoho a toho samého „kýblu“. Takže teď kupuju i ty TESCO. (Mimochodem TESCO plíny jsou už jediné, které kupujeme - jsou levné a nejlepší.) Nicméně holkám dávám už i jogurty s ovocem - vyhýbám se hodně tučným smetanovým a pak těm totálně odtučněným nastavovaným různými škroby. Docela hodně teď studuji na kelímcích složení a tak jako mě složení a kvalita levného TESCO jogurtu překvapila příjemně, tak drahý BIOBIO jogurt v Plusu mě zase zaskočil přítomností jakýchsi škrobů..... to podle mě nemá v jogurtu co dělat.
Jinak kojíme, papáme masozeleninové směsi - s politováním musím konstatovat, že ty kupované holkám chutnají víc, než to, co jim uvařím já. Jogurty, ovoce, ovocné přesnídávky, večer rýžovou kaši. Žádné křupky, sušenky, piškoty - neumíme to papat :oops: :( . Holky se nadavují a vyplivují to. I ovoce a zelenina musí být rozmixovaná dohladka. Nevím, jak je to naučím :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
24.9.07 23:01

Haha, Lio , koukám, že jsme psaly zároveň..... :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
24.9.07 23:08

Lio , jaké máš teď autosedačky? Dej tip. Já mám ale problém, že se mi musí vejít do auta obě i s bobkem pro Báru. Já ještě používám ty „naše“ vajíčka od Babypointu dokud to jde - právě proto, že pasují na Joggera. Ale je fakt, že to už není na dlouho a taky využití Joggera s autosedačkami ztrácí význam, protože teď budu s sebou vozit v autě lehoučké golfky Aria.
Taky mi kočár v létě pěkně vyšisoval - no nešetřili jsme ho. Na terase stál od rána do noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
25.9.07 07:55

Ahojky maminy a těhulky,tak se zase na chvíli hlásím,dokud kluci spí :wink: včera jsme byli podruhé v poradně,a jak minule nepřibrali nic,tak tentokrát to teda dohnali a každý přibral 340g :lol: doktorka se podivovala,a hned poznala,že už nekojím,no nekojím,kojím,ale ne pravidelně,jen když mám přetlak a některý z kluků mi pláče,protože oni mi po mateřském mléce nevydrží tak dlouho jako po sunaru,a když jí každý jinak,taky ty noci stojí za to,však to všechny znáte,co :roll: :roll: Navíc já jsem nachcípaná,mám ucpaný nos a bolí mě hlava a v krku,takže by mi bodlo se pořádně prospat,jenže je pořád spousta věcí,co se musí udělat,vyvařit lahve,udělat čaj,ještě jsou tady starší kluci,no jo,no. Dala jsem se na vojnu,tak musím bojovat.
Nejhorší je,že mi kluci zlobí s jídlem,někdy se najedí v pohodě,ale jindy jeden sní málo,druhý všechno,pak zase mají hlad každý jindy,nebo se poblinkají,kdyby aspoň to papkání bylo v pohodě,bylo by to super.
No,jdu věšet prádlo,a taky žehlit,dokud to jde :wink: ,mějte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
25.9.07 08:37

Lio , vítej zpátky! Ty Tvoje kukačky jsou úžasný, žádná mimina jak říkáš… Jinak kočár (korbičky) máme taky trochu vyšislé, koneckonců jsou už podruhé použité, tak co, ale jak říkáš, na funkčnosti to nijak neubírá…

Mám jeden dotaz na maminy: Jak jste děti naučily, jestli to teda jde, aby v noci jedli v delších intervalech? Nebo vám jedli stejně jak ve dne? U nás to ze začátku vypadalo, že aspon po večerním krmení spinkaly 4-5 hodin, ale ted se budí nekompromisně po 3 hodinách i v noci (od začátku krmení), hodinu krmíme říháme,, příp. uspáváme, takže když dobře tak 2 hodky mám na spánek … Bylo hůř, ale chtěla bych je nějak naučit, že v noci se spí a ne jí :-D

Jo a my máme už určo přes 5kg, posílám nahulaté fotečky ze včerejšího koupání, Dituš máme to stejně Anetka mi přijde,že jí míň a přitom je to buclík buclatej a Naty je hubenější a přitom první řve,že má hlad. Tak nevím.

Natálka:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9626a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9622a.jpg /> Anetka buclík:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9668a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9638a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
25.9.07 08:50

Míšo , ani nevíš, jak Ti rozumím, akorát ty k tomu máš ještě nemoc a dva další rošťáky, takže vydrž, bude líp! Taky jsem z toho papání v začátcích byla špatná, my jsme teda kojili, takže do toho starosti,jestli jim stačí mlíčko,ale neboj,ono se to ustálí,po šestinedělí už určitě bude s krmením vyhráno, možná dřív, uvidíš,alespon u nás to tak bylo, teď už jsme jakžtakž sladění (přes den krmím zá:,–(ně tandem,říhání zvládáme s lehátkem) a v noci samostatně,ale většinou se budí hned po sobě,nebo naráz,tak to jde,akorát ta frekvence by mohla být menší :-( Hodně blinkáme, hlavně Anetka,takže dvakrát denně převlíkám tričko :-( nějakým zázrakem se jim většinou podaří poblinkat mě a sebe skoro vůbec :-)

Jo a taky jsme u ZPMV, už jsem využila 500 pro sebe na cykl.přilbu, a chystám se čerpat a čerpat… Manžel je sice u Vojenské, oni musí být, ale rodinné balíčky čerpat můžeme, vojáci mají výjimku, tak jsem ráda, jsou celkem na dětičky štědří…

No nic, holky dospávají noc,tak jdu něco udělat… mějte se!

Jo a zdravím těhulky, Liptonko, velká gratulace ke klučíkům!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.9.07 11:27

Míšo, tu únavu chápu. Já to tak nějak taky měla. Jak mi chtěli dávat po císaři transfúzi krve, já ji odmítla, tak jsem pak docela bojovala. Bylo mi zle, byla jsem na padnutí a to se podepsalo i na únavě, takže jsem vydržela s kojením jen do 3 a půl měsíce a to jsme stejně dokrmovali UM. Psychika a únava dělá na kojení své. A ty k tomu ještě další dětičky! no, obdivuju tě! :wink:

Dituš, já mám teď autosedačky Ramatti Venus, v reálu vypadají moc pěkně, nejsou tak masivní jako teď všude tradované Maxi Cosi Tobi či Priori (a také daleko cenově dostupnější). Ale když jsem já kupovala ty Ramatti, tak jsem ještě neviděla Babypoint Atos, ty jsou moc pěkné a hodně napodobují Maxi Cosi Tobi. Ty Atosky jsou dokonce do 25 kg. Ale mám obavy, že mezi ně by se bobek pro Báru nevešel. :? Ale ty naše Ramatti - mám limitovanou edici „Zebra“, byla k ní i plyšova zebřička. Je moc hezká. Možná mezi ty Ramatti by se bobek vešel, ty nejsou tak buclaté. :wink:

Ivuško, teda, jsi šikovná mamča. Holčičky jsou pěkní buclínci! :lol: Jsou krásné! No, na taková miminka už mohu jen vzpomínat. :(

Takže ZPMV, joo? :D

Jdu vytírat. Tak zatím papa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
25.9.07 13:13

Tak se budu snažit reagovat aspoň na něco :lol:

Dito, souhlas s Tesco jogurtama, ono to funguje tak, že mají s normálním
výrobcem smlouvu a prodávají to pod svým názvem, tudíž levnější (ale odebírají stále a ve velkým objemu, tak nějak).
Já taky poslední dobou studuju jogurty (zatím je jím teda jen sama) a byla jsem nepříjemně překvapená, v kolika je buď škrob nebo želatina - ty už teď zá:,–(ně nekupuju, holt to tím zahušťujou :cry:

Jinak s váhama, nechci vidět kolik budou kluci ve vašem věku vážit, ve třech měsících měli 5,80 a 6,40 :twisted:

Ivuško, k tomu nočnímu kojení - nám se to postupně upravilo samo na dvě kojení v noci, to první máme většinou kolem 1 až 2 ráno, předtím mezi 7 a 8 - snažím se, aby se najedli večer co nejvíc, jinak se to asi moc ovlivnit nedá. Jo a v noci je teda nedávám odříhnout, oni hned zase spí, takže já můžu taky padnout okamžitě.

Míšo, mně kojení ze začátku zmáhalo hrozně, řekla bych až do konce šestinedělí, pak se to spravilo, pak zase kolem toho 3. měsíce, asi najeli na vyšší dávky, no a teď naprostá pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová