Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dito,
holky jsou krásné, moc jim to spolu sluší.
A pád z postele? Tohle přesně se mi stalo. Nechala jsem si Jiříka v posteli, já měla teplotu, usnula jsem, on mi dolezl k nohám a spal. Rána jak z děla a moje první myšlenka byla: „Jak mohl vyskočit z postýlky?“ Naštěstí nic, jen velká boule. A skok z postýlky taky předvedl, naštěstí do naší.
Hned putovaly postele co nejníž to jde. ![]()
Jana
Ahoj holky,
tak se jdu pochlubi. Na UTZ je u miminek všechno v pořádku,vyvíjí se tak, jak mají. Máme tam jednoho chlapečka a to druhé se nechtělo moc ukázat, ale dr. říkal, že to vypadá na holčičku, ale máme si to nechat raději potvrdit
.
Byli jsme se podívat na kočárky a měli tam vystavený Montreal S4 a musím říct, že nám padl do oka. Škoda, že se nedají přehodit aspoň ty korbičky, když už nemá přehazovací rukojeť. Jinak bysme ho brali všema deseti, ale přemýšlíme ještě o Hoco twinspacer.
zdravíme dvojčecí klub! ![]()
Máme obr absenci, byli jsme měsíc a půl bez netu a teď jsem vás cca hodinu a půl louskala
Je tu plno novinek!
Moc a moc gratulujeme Alině, Míše a Elišce k drobečkům!!!!! Přejeme hodně štěstíčka!!!
Ali , ty jsi hubeňourek! Teda, na dvojčátka nevypadáš!
Máte krásná jména a holčičky jsou šikulky! ![]()
Míšo , teda, vy jste měli úžasné váhy!!! Paráda! Kam jsi vše naskládala? ![]()
Dituš , ty tvoje holky jsou nádherný!!!!! Ty vočiska a ty řasy dlouhý!!!! Včetně Báry. Krása. A jak jsou živý! A další společná věc - taky máme jídelní židl. z IKEA a v nich polštářky - oranž. kraby. ![]()
Ivuško , holčičky jsou panenkovský a máš je krásně načinčaný! Neumím si představit píchlý kočár! Jsi dobrá! ![]()
Markýtko , kočičky jsou sladký a krásně naparáděný a Ela jakbysmet!
Kojíš nebo jste na Aventkách (zahlédla jsem foto, u nás jsou Aventky droga
).
Helli , díky za tip na narozeninový dortík! Vyzkouším! Koukám, že jste tu stále nejvlasatější dvojčátka! ![]()
Jani , ty trable s kočárkem nezávidím! Kluci jsou krásní a jsou si hodně podobní! Teď si nevzpomínám, zda jste jedno nebo dvojvaječ?
Blahopřejeme k 1. roku! ![]()
Zuziko , kluci vypadají jak jednovaječní! Jsou slaďoušci! Ty tvoje fotky vypadají jako od profíka vždycky (barevně a tak…). ![]()
Ajino , pěkně ti už poposkočil metřík! Budeš nakonec rodit v KV? ![]()
July , co ty, možná se v KV potkáváme! ![]()
Pitrsko , tak ohrada je zatím oblíbená, snad to chvililinku vydrží!
Doufám, že už jste úplně zdravotně OK! Kluci jsou fešáci! ![]()
Kuželko , tééda, vy máte krásné nočníky, jako trůn! A jak to na nich prckům sekne! ![]()
Sabri , jste krásná modrá rodinka! A je super, jak Jim dohnal Sofii!!! ![]()
EvaF , já měla původní termín 13. 1.!!!!
To máme podobné! Nakonec jsme vydržely i na Vánoce doma a vykoukli 28. 12. ![]()
Liptonko , ahojky, zdravím profičku! Pamatuji si tě! Svět nebo spíš net je malý. ![]()
Zdravíme Oren, Nissu a všechny ostatní dvojtěhulky a dvojmaminky a jejich broučky!!
Jinak u nás moc novinek není. Holky teď mají obě trochu rýmu, nejspíš nastydly po bazénu, jak byla ta zima.
V bazénu už se potápíme. ![]()
Každá má 2 zuby dole a nahoře každé lezou 2. Prostě aby si nezáviděly, tak vše stejně
. Ale snášíme to fajn.
Budí se mi 1× za noc, vypijou aventku a spinkají dál do těch 7 - 7.30 h, pak si kolikrát ještě chrupnou do 9.30h.
Pak spinkají poobědě, tak si aspoň uklidím apod.
Máme už ohrádku (ohradu), protože už jsem nemohla ani na WC. Domča se staví na nohy, podél špryclí ručkuje, ale chůze to ještě není. Alexka je pozadu, prý o cca 2 měsíce
, má prý slabé ručky a je hrozně dlouhá. Ale už konečně sedí. trvalo to dýl. obě lezou, Domča rychle. Alex něco mezi plazením a lezením. ![]()
S jídlem je to lepší, milují bílý jogurt, ovoce, kukuřičné křupky. Konečně i maso jim zachutnalo. ![]()
Hrozné je teď oblékání a přebalování. Mají období vzdoru a občas se hodně zapotím a i taťka (chlap). Občas jsem psych. na krupici, jakou mají sílu.
Nechtějí se nechat. Výpravy do bazénu jsou hororové! ![]()
Musím na rovinu napsat, že doteď mi přišla péče o dvojčátka jako nic. Ale teď asi nejspíš začíná pořádné kongo.
Kde jsou ty časy, když jen tak hezky ležely v lehátku pod hrazdičkou.
A bude hůř… ![]()
Navíc, naše 4. patro bez výtahu a dvě 9kg slečny tahat nahoru a dolů.
Teď mám docela obrovský energetický výdej. ![]()
Na 8měsíční kontrole jsme vážily a měřily (a to už je měsíc, takže už je to jistě jinak):
Alexka - 8,36 kg, 72 cm
Domča - 8,33 kg, 69,5 cm
Jen co nám zprovozní internet, tak mi pro změnu hapruje bezdrát. klávesnice. Nevím, kde je chyba, ale vynechává písmena a musím se furt vracet a opravovat to. Píšu pomalu jak datel, to je děs.
Baterkama to není, ty už jsem teď měnila. Ach jo. Ta technika. Furt něco. ![]()
Net nám nešel měsíc a půl a byla to nevysvětlitelná záhada. Nikdo si nevěděl rady. Nakonec zjistili na VOLNÝm, že když dělali nějakou migraci v systému, že nás tam zapomněli zahrnout.
To je drzost, co?
![]()
Ahoj LIO!!!!!!!!!!!
Už jsem si říkala, kde ses zatoulala?!!!
Máš krásné holčičky!!!!!!!!!!!!!! Jedna radost!!! A ty váhy jsou naprosto úžasné. My jsme proti vám v osmi měsících barbaři ![]()
Máš super obr ohrádku-ohradu!!!
Je moc fajn, že ses ozvala a slyšíme, že je u vás vše v pořádku!!!!!!!!!!!
Ještě jsem se chtěla zeptat, co už tak všechno děti jedí. Lio psala, že vede jogurt. Naše doktorka jogurt do roka nedoporučuje.
Je to všechno podle mne docela hodně jiný.
Dito, jak jste na tom vy?
Díky
Kuželko, v jogurtu je prý to kravské mléko jinak upravené. Jogurt jsme začaly až v půlce 8. měsíce. A dávám jedině Hollandii nebo Activii a nebo BIO od Olmy. Holky se můžou utlouct. Mají rádi jen samotný bílý a nebo do toho strouhám ovoce (banán vede). Jinak my máme dost moderní Dr. na výživu. Ale jogurt nám doporučila. Prý hezky i chladí dásničky, když se prořezávaj zoubky. ![]()
Dávám kuřecí maso, hovězí, králičí (vše jen vařené), zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřice, kedlubna, cuketa, květák), vařený žloutek (bílek se nesmí do roka, stejně tak tvaroh, je tam přemíra bílkovin pro tak malé ledviny). Pak dávám ovoce na malinké kostičky, ale úplně pidi kostičky. A taky holky milují ty kukuřičné křupky ze zdravé výživy, případně i rýžové polystyrénky od Racia (ty neobsahují sůl). A pak taky dávám Bio rýži. Ta je úplně výborná (chuťově) a prodávají jí v Delvitě 500 g jen za 20 Kč! ![]()
Lepek nechci dávat do roka, takže takové ty sušenky od Hami, Sunaru, jsem zase hezky zabalila (myslela jsem, že tam lepek není a ouha, je ho tam, až hrůza). Snažím se vyhýbat i cukru. Když už, tak sladím glukopurem (hroznový cukr), ale to už musí být. No a na naléhání babiček, ať jim občas dopřeju piškot, tak jsem povolila, ale jen proto, že jsem sehnala BEZLEPKOVÉ piškoty. Tak občas jeden, dva dostanou. A taky zajímavé! - ve zdravé výživě stojí sáček 34 Kč a v Delvitě je mají také - sáček za 7,50 Kč!
Ale jen tam! ![]()
Kaši dávám málokdy, holky mi po ní ani moc nespí, zlatá flaštička, ta je i zklidní. Kašičku jen občas. ![]()
Každý si to dělá dle svého, naprosto to chápu. Já jsem holt sama na zdravou výživu, tak to dávám i holkám. No, u nás svíčková asi nehrozí.
![]()
Ale jak říkám. Každého věc. Já si tak říkám, že to budou holky papat celý život, tak do určitě roka tyhle věci nepoznají. ![]()
Navíc Domi má trochu atopic. ekzém, tak jí to nechci zhoršovat. ![]()
Krásnou neděli všem!
jůů, Kuželko, teď jsi mě pobavila svým metříkem! To vypadá, jako že máš čtyřčata! ![]()
Pro těhulky… Budu prodávat po holkách autosedačky Babypoint Pioneer plus (červenomodré), jsou používané jen 7 měsíců (holt jsme obři a rychle jsme z nich vyrostli), mají měkkou vložku pro mimi, nánožníček a boudičku. Je k nim záruka do října 2008. Jsou v dobrém stavu.
Případně můžu poslat fotky a nebo budu mít fotky na mimibazaru.
Taky stačí ten název dát do vyhledavače. Docela aktuálně je všechny mimishopy na netu prodávají.
Tak třeba náhodou kdyby někdo.....
![]()
Jéééééé to se mi povedlo !!!!!!!!!!snad už to bude OK!!!
No, my dáváme, kuřecí, krůtí, zeleninku ovoce. Výjimečně dám do ovoce sušky pro děti, ale nechci to přehánět kvůli cukru. No a večer kaši. Většinou ráno, dopoledne kojím. oběd - zelenina - maso - žloutek /samozřejmě v dávkování doporučeném/, sváča - ovoce, večeře kaše.
Lio,
vítej zpět.
![]()
Taky jsem na zdravou výživu, bílé jogurty dáváme od ukončeného 8. měsíce. Dávám Hollandii nebo choceňské smetanové. Jsou tučnější, ale co. Lepek asi od 10. měsíce, občas se rohlík do ruky tak hodil. A pak začali dostávat chlebík s lučinou nebo žervé na snídani. Milují ho. Kaše mají stále bezlepkové, do jídla občas dám trošku ovesných vloček. Já jsem zase vysazená na cukr, u kluků jsem ani nepoužila glukopur. Přesnídávky jedině bez cukru, sušenky ani náhodou a piškoty taky něměli. Ale jedí hodně ovoce, tak tam mají cukru habakuk.
Holčičkám to moc sluší. Opatrujte se, jdu nakojit raubíře a dát je do pelíšku.
Jana