Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
18.9.07 16:51

Ahoj holky.

Zuziko , neboj, nezapomněly..... :D

Oren , problém se spaním jsme tady nedávno řešily s Kuželkou. Jsme na tom stejně. Do půl roku pohoda, holky spaly celou noc (od nějakého věku, už nevím jakého), no a teď v noci kojím a kojím. Nestane se, že by se holky neprobudily aspoň jednou. Spíše dvakrát. Někdy třikrát. Někdy mají takové tendence si po nakojení ve tři v noci začít hrát… nevím, co to má znamenat a po debatě s Kuželkou to už ani neřeším. Vstávám, kojím a čekám, že z toho holky snad někdy vyrostou…
Oren , píšeš, že holky vstávají, kde můžou… Jak to zvládají v postýlce v těch spacáčcích? Já než v noci stihnu rozsvítit, tak už holky v postýlce stojí nebo sedí a když měly spacák, tak si ho většinou přišláply a vstávali jsme s řevem poté, co obvykle následoval drcanec hlavičkou do šprušlí… Já si s tím nevím rady, jak je v postýlkách „umravnit“.

Aji , pro novorozeňata je ideální zavinovačka nebo rychlozavinovačka.

Mějte se hezky, papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
18.9.07 16:58

Miso obrovska gratulace!!!! At kluci zustanou i nadale hodni a zdravi! 

Cekame na podrobnosti, jak dlouho jste byli v porodnici, cisare jsi mela v epiduralu ci v celkove anestezii?
To je ale parada, ze se ti budi jen jednou za noc. Ja jsem stastna, kdyz to mame dvakrat za noc, spis se holky budi casteji nebo presneji kazda zvlast. ale u nas to je jiny, mely by jist po 3 hod, a mela bych je i budit, kdyz se nezbudi. Pry nedonosenatka ne vzdy citi hlad, ale ty moje asi citi, a to na muj vkus az prilis casto :-)

Dnes jsme byly na mesicni kontrole. Karin (byla o 250 g mensi, nez segra, byla Becko) predbehla Aniku ve vaze, je o 110g tezsi!! Asi proto, ze Anika porad krici, mava rukama a jinak aktivne se pohybuje, tak vyplytva energii, a Karin spi, tak pomalu tloustne :-)
Jinak tlusty jsme : Anika: 2610 , Karin 2720g. Takze maaaliiinke. V kocarku, v te malinke korbe Jogerra zatim zabirame tak pulku, kdyz jsou prikryte, tak to vypada, jako ze jsou poradny mima, a bez prikryvky jsou jen do pulky :-)

http://dominky.album.cz/…4c7b908e.jpg neprijemna drobnost u doktorky- dvere do ordinace jsou uzke, tam neprojedeme. Byla jsem tam se svym tatou, tak 5 min s nima zapasil , a pak se povedlo otevrit i druhou pulku. Ja bych to nezvladla, tak by asi kocar musela nechat venku pod destem :-( Uz zacinam chapat popisovany tady diskomfort spojeny se sirkou kocarku. Ach jo.

O materske. Ja jsem prave nastoupila na materskou dnem porodu, planovany nastup mel byt asi za 4 dny. Financne to sice je nejvyhodnejsi varianta, ale mnohem radse bych je donosila conejdele, coz i vam tehulkam moc preji. Ted mame X kontrol, neurology, rehabilitace plus jeste ty standatdni , co maji vsechny deti. A Vojtovka take minimalne do 4 mesicu pry, pak po kontrole se uvidi. Doufam, ze nam odpadne aspon ta Vojtovka, prognozy detske lekarky, ze neurolog bude s nama spokojeny, pry holky jsou moc sikovne. Tak to doufam.

Ivusko, a kdy se ti vrati manzel, nebo uz se vratil?

Zeptam se na vasi zkusenost s antikoncepci. Kdy se po porodu da dat telisko nitrodelozni? Budu se ptat na to gynekologa, ale rada bych vedela, kdo mate jake zkusenosti?
K tomu, v cem spat. My zatim spime v zavinovackach. Nejdriv jsem je jeste prikryvala perinkou, ale doktorka rekla, ze je prilis balim, tak uz nedavam periny. (ja jsem furt mela pocit, ze jim musim udelat nahradu za inkubator :-)).
Asi za chvili budu shanet lehatka, kdyz je tady vsichni tak doporucujete. Zatim holky jeste asi moc nevidi, na kolotoc moc nekoukaji, ale asi uz to brzy prijde. Pokud nektera budete prodavat, tak klidne muzete nabidnout :-)
Take jsem napsala roman. :-)
Tak zatim pa. mejte se krasne.
 Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
18.9.07 17:27

Jani , fotky opět úžasné. Kluci jsou suproví… a teď přemýšlím, že máte brzy narozeniny, ne? Podle metříku z toho moc moudrá nejsem… ale ať je to dnes nebo zítra, stejně to uteklo, že? Aha… tak dvacátého, takže pozítří :wink: Co jim přichystáš?

Vidím, že nám přibyly těhulky, takže tady vítám Ivu, Evuf

Ivuško , fotky jsou fakt moc pěkné. A tobě to moc sluší!

Postýlky máme normální šprušlové a kluky jsme měli dohromady snad do dvou měsíců. Pak už jsme je museli oddělit, protože se navzájem budili.
Ajinov , kluci jsou narození v půlce února. Měla jsem na ně do korbiček fusaky a do fusaků jsem je dávala ještě v zimních zavinovačkách od Emitexu. No a dovnitř jsem oblíkala podle počasí. Zimní kombinézy jsme neměli, ty pořizuju až letos.
Míšo31 , koukám že sis před porodem docela užila. V těch Teplicích jsou fakt střelení. A s tím čekáním na porod a manželem. U nás to bylo obdobné, ale problém byl v tom, že jsme žili dva měsíce v napětí kdy to přijde a ke konci už to bylo na palici. Mooooc gratuluji!!!! Kluci jsou teda pořádní kousci!!!!
Markýtko , holčičky jsou moc krásné!
Oren , koukám že s režimem to máme hodně podobné. :lol: Žádné rozmazlování, usínají sami. Ale pravda je, že jako Kuželka bych je brečet dlouho nenechala, ale to u nás moc není. Když trošku zakňourají, tak se nic neděje, ale při velkých slzičkách se jdou pomazlit k mamce :wink: . Jenom to vstávání v šest je většinou s řevem a hned musím pro mlíko :wink: :lol:
Alino , velká gratulace k holčičkám!!! A super porod!!! Vojtovka - kluci jsou narození 38+4 a Vojtovku jsme necvičili a necvičíme.
Sabri , nááádherné narozeninové fotečky!!!

Zbytek musím přelouskat večer, protože kluci se začínají docela ozývat :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
18.9.07 19:53

Ještě vítám Sofi! To se nám to tady zase rozrůstá! Paráda!
Oren , k tomu spaní… úplně jak píšeš! To samé u nás! Spávali celkem jakž takž, ale teď je to většinou docela děs. Dneska jsme dokonce Lukyho uspali fakt až po flašce. Začal v půl třetí, to si chtěl povídat… a pak už nemohl zabrat až šel do breku. Tak jsem šla ve čtyři udělat mlíko a pak usnul. Ale pravidelně v noci s manžou vstáváme (kdo má větší vůli :wink: :lol: ) a je to čím dál horší. A to v noci nekrmím snad už tři měsíce.
Kočárek - vidím, že jste řešily zase kočárky. Tak u nás novinka. Skvělý, leč už docela těžký, kočár Inglesinu jsme minulý týden vyměnily za Montreal S4. Bylo to šílené vybírání a nakonec jsem naprosto nadšená. Šířkou se zatím dostanu všude, skládá se úplně jednoduše, polohovat se dá do lehu, má přepážku a jezdí se s ním naprosto skvěle. Toť naše zkušenost. Určitě se mi líbí i vámi vychvalovaný TFK, ale ty peníze … :oops: :roll: , takže to vyhrál Montreal, který jsme nakonec koupili v akci za 6,5 tisíce včetně nánožníku a pláštěnky.

Zavinovačky/spací pytle - kluci spali asi do dvou měsíců v zavinovačkách… no možná do tří. Pak už bylo i docela teplo, takže spali buď jen v pyžamku, nebo jsme je ještě dali do tenkých spacích pytlů od Loany. No a teď na zimu jsem jim pořídila zateplené spací pytle už jen na ramínka (Loana je s rukávem).

Jo a taky bych mohla napsat co u nás, že? :wink:
Kluci rostou jako z vody, dneska mají 7 měsíců. Zítra chci zajít na převážení, netuším kolik mohli přibrat. Luky má čtyři zuby, Dany tři a čtvrtý je na cestě :lol: . Dany už lozí (což je teda děs, protože ho neustále někde odchytávám :roll: ), Luky začíná a pokud se opět potvrdí pravidlo, že se vším začíná týden po Dankovi, tak se mám od čtvrtka na co těšit :wink: :lol: .
Chodíme na plavčo, přestože nás trápí atopický ekzém, klukům se to celkem líbí, i když posledně Dany stávkoval :roll: . Tak uvidíme jak se to bude vyvíjet.
No a tady jsou, koblížci moji :lol: 

A pokud byste chtěli kouknout na Danyho první lezoucí krůčky a Lukyho svačinku, tak mrkněte tady :wink:

http://www.onetruemedia.com/…/view_shared?…
a

http://www.onetruemedia.com/…/view_shared?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.9.07 23:18

Holky, když balíte mimi na spaní do rychlozavinovačky, tak mají ručičky venku nebo vevnitř? A můžou pak spát na té podložce aby se nepřevrátili, když mají ručičky vevnitř? Mě přijde, že se jim musí pak ležet nepohodlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
18.9.07 23:47

Ajinav ,
moje holky měly ručičky v zavinovačkách takto (když jim byly 2 týdny) 

Zuziko , kluci jsou fešáci :D :! To už je ale dávno, co byli takoví malincí, jak holky na fotce, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
19.9.07 09:10

Jojo Dito , to už snad není ani pravda :lol: To tak strašně rychle letí až to pěkné není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
19.9.07 11:23

Ahojky maminy,tak se zase v rychlosti hlásím,na ruce mám Domču,tak datluju jednou rukou :cry: K porodu,měla jsem vysoký tlak a bílkovinu v moči-typická gestoza,dostala jsem i kontrakce,ale nepravidelné,do toho mi píchali nějaké léky na snížení tlaku,a po těch jsem měla nějaké křeče v celém těle-nějaký záchvat,hrůza,takhle mě trápili asi 5 hodin,ale ten tlak mi nešel dolů,když jsem jim řekla,že už to nevydržím,že chci sekci,měla jsem tlak 220/160,to už i doktoři uznali,že už končí sranda :? ,měli mi dát kvůli těm lékům,co mi dali,narkozu,ale já jsem si vydupoala spinál,že chci vidět děti,ale později jsem litovala,protože jsem měla hrozné bolesti hlavy po něm. z nemocnice jsme šli 5 den,na mojí žádost,protože mi sestry tam foukly děti,já na kapačkách pobíhala od váhy na postel ke kojení,nikdo mi nepomohl,byla jsem na to sama,ale hlavně přivázaná k těm kapačkám,pokaždé,když jsem chtěla na záchod mě museli odpojit,tak jsem to držela,jak se dalo,a jakmile mi je už napořád sundali,tak jsem drzhý den šla domů.asi jsem hazardér,ale riskla jsem to a vyšlo to. děti byly v pořádku,ty pustili norm,álně,a mě kvůli tlaku nechtěli,jenže jsem mělkA tyhle problémy i s prvním synem.a tlak mi taky klesl až po 6tinedělí. a ten už mi klesá teď,chodím k doktorovi na odběry a měření obden. jizva mě vůbec nebolí,nijak jí necítím.

kluky kojím,ale nestačí jim to,tak mají 2* denně lahvičku.
A chtěla jsem se zeptat mamin,jaké máte fusaky do kočárku ?já nevím,jaké koupit,protože ten kočárek je vevnitř tak úzký-mám spider swing,tak poraďte,jo? Zatím se mějte,jdu krmit druhého lumpíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.9.07 12:14

Teda Míšo ten tlak je už na pováženou. To se ti musela rozkočit snad hlava. Ale hlavně, že teď jste všichni v pořádku a jste doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
19.9.07 12:44

Míšo , to je dobře, že jsi to nakonec zvládla. Ono taky asi hodně pomohlo, že jsi se dostala domů, ne? Někdy to nemocniční prostředí moc pozitivní vliv na člověka nemá, zvlášť když se tam necítíš dobře.
My máme fusaky combi od Emitexu, jsou super, ale my měli široké korbičky od Inglesiny (každý zvlášť), tak nevím jak se to vejde do tvého. Ale teď máme ten Montreal, který má snad nejužší sedačky ze všech a kluci se tam i teď vejdou (s fusakama :wink: ) - zkoušeli jsme to v obchodě, jinak bychom ho nekoupili :wink: :lol: Tak myslím, že se toho bát nemusíš.
A kojení - kojíš každého zvlášť? Nezkoušela jsi dohromady? Je to docela úspora času. A s mlíčkem se netrap. My měli kluky od narození dokrmované a kojit jsem přestala teď když měli asi 6,5 měsíců. Vím, že jsou tady holky lepší :wink: :lol: , ale výčitky nemám a myslím, že jsem jim dala maximum (poslední tři měsíce jsem odsávala a krmila z flašky :roll: ). Držím pěsti a je možné, že se laktace upraví a zvládneš je plně oba!!!

My byli dneska na převážení u dr. a byla jsem se poradit, protože mám pocit, že kluci docela hodně jí :roll: Říkal, že je to OK, že se mám radovat že jí, že jim chodí naopak maminy s tím, že mimča nejí :oops: . Tak jsem se uklidnila. Kluci váží v sedmi měsících 8,7kg a 8,4kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
19.9.07 13:25

Zuziko,moc díky za rychlou radu,už jsem jim je objednala,kočárek máme zelený s černým,tak i ty fusaky jsem vzala stejné. Je výhoda nakupovat na netu,že jo?? Člověk se s těma pinďatama nikam moc nedostane,hlavně se mi teda nikam nechce :wink: jsem ráda,že už jsem na tom zdravotně líp,sice mám pořád vyšší tlak-140/90,a beru na něj léky,ale měla jsem i špatné výsledky ledvin,v krvi,ale ty už mi klesly na normál,tak snad už se vracím do funkčního stavu. Jo,ještě jsem chtěla napsat,že mě ten doktor na mou žádost sterilizoval,opravdu už mi moje 4 a manžovo 2 děti stačí,a aspoň se nemusím trápi t s antikoncepcí.
Alino,s tou tvojí váhou ti to závidím,já mám ještě 9 kg nahoře,ale jsem teprve 13 dní po porodu,tak snad to taky sleze,horší asi budse s tou jizvou cvičit,břicho mám pěkně pokleslé :cry: Za jak dlouho se asi takl může cvičit s jizvou po císaři,nevíte,holky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
19.9.07 13:57

Míšo , tak dneska tady máš na rady asi jenom mě :lol: .
Já na netu vlastně koupila celou výbavičku a i teď nakupuju hlavně na netu. Tady v zapadákově nic není a když jedem do Prahy, tak stejně nenakoupím všechno. No v Teplicích to s nákupy taky není moc slavné, ale lepší než u nás :wink: :lol: .
Porod je zátěž a myslím, že to málokdo zvládne jako Alina :lol: . Já jsem se taky docela dávala dohromady (velká ztráta krve, dlouho jsem ještě krvácela a k tomu anémie a nakopak nízký tlak) přestože porod jsem měla super. Váhu neřeš, s klukama ti to půjde dolů samo. Břicho se ještě určitě stáhne, je ještě brzy, děloha se stále zavinuje. A s cvičením bych to zatím moc nepřeháněla, zvlášť pokud kojíš a chceš v tom pokračovat. Asi lehké cviky na zpevnění za chvilku můžeš zkusit, ale já neměla císaře, tak moc neporadím jak s jizvou. Ale velká zátěž při kojení není dobrá, můžeš ztratit mlíko případně se do mlíka něco vylučuje a prckové pak nechtějí pít.
A dětí mate jako smetí :lol: Docela se teda nedivím. Ale zvládnout takovou smečku musí být docela umění, klobouk dolů. Tak se držte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
19.9.07 14:14

Míšo , tak koukám, že jdu s křížkem po funuse :-D My máme fusaky Aesthetic, něco jako Emitex, ale tenčí, tepelně stejné, kupovala jsem je právě proto, aby se nám vešly v zimě do korbiček … Dneska jsme poprvé použily, bylo u nás ráno 5C! Tak přidávám fotečku. Jsou nastavitelné pro děti do 3 let, supr materiál, omyvatelný, celá škála bar.kombinací, jediná nevýhoda je cena, jeden stojí 2tis (x2 :-(). Ale zas je to dobrý tip na dárek, a můžeš to pak v pohodě prodat, my to máme právě jako dárek od prababičky… Tady je odkaz, kdyby se těhulky chtěly mrknout, fakt doporučuju, stojí za to. Markytka je má myslím taky.

http://www.aesthetic.cz/detail/93

http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9167a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9179a.jpg /> http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_9188b.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
19.9.07 15:00

Ivuško , ty Aestheticky jsou moc krásné. Určitě jsou super a holky v nich vypadají fakt krásně! Ale jak píšeš.. ta cena :roll: Dva tisíce je opravdu už rozdíl, takže u nás to jednoznačně rozhodlo :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
19.9.07 19:38

Ivuško,ty tvé fusaky jsou ale krásné!!No,ale ta cena je síla,hlavně nám je nemá kdo koupit,a než bude porodné si ještě počkám,a zima je už teď,ráno sice nikam nechodíme,ale budem. Dneska jsme byli s kočárkem poprvé venku,zatím jsme jen lebediuli na zahradě(a uklízeli jí :cry: )a teda,řeknu vám,že mi asi půjde na nervy,jak na nás lidi cizí čumí,a i mluví a okukují mimča a podobně,to mi asi bude vadit,jaké sa tím máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová