Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
380
6.9.07 12:07

Pitrsko já se snažím být celou dobu v pohodě, ale pak se v časopise dočtu něco špatnýho a pak nad tím přemýšlím. Pak to přejde, jsem zase v pohodě a tak to jde pořád dokola.
Ale věřím a vím, že naše miminka jsou v pořádku.
Jen ten čevík v hlavě mě někdy nahlodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
6.9.07 12:17

ajinav, tak to úplně vidím sebe, když jsem byla těhotná :D uvidíš, až budeš cítit pořádně pohyby, tak budeš v pohodě a budeš si říkat, ať tě někdy už ty cipískové v bříšku tolik nekopají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.9.07 12:28

Ahoj holky:-)

Ajinav - ziju, ziju:-)
cetla jsme, ze uz citis pohyby, ja teda ssi jeste ne.. rano jsem v posteli neco 2× ucitila, ale nevim, jestli to bylo ono, nebo to byly streva:-))

Evaf - u nas to taky budou prvni vnoucatka a presne jak pises, nikdo deti nema, takze ja s dedenim taky nepocitam - nemam po kom:-))))
Jinak mym favoriten je Herqules… teutonia se mi taky moc libi,ale jsem z mensiho mesta a Vysociny a vadi mi, ze nema nafukovaci kola, takze na ty cesty tady:-(
Hartana jsem videla v Brne, taky nevypada spatne…

Ja jdu na velky UTZ az 17.9.....ale snad to utece…

Ivaf a Evaf a Ajinav - holky , nechate si prozradit pohlavi??…my asno, a uz se nemuzu dockat:))) snad se ukazi…

Ajinav - taky mam obcas obavy a strach,ale snazim se myslet pozitivne:)

Holky, jeste jsem se chtela zeptat, ty kojici polstare jste kupovaly nejake specos pro dvojcata??
Nasla jsem tento: http://cendulka.mimishop.cz/detail.php?…
ale nevim, bude stacit????

Vsem hezky den… kdyz teda venku to vypada spis na rijen/listopad:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
6.9.07 14:41

Ahojky,

zdravím po delší době.

Diti, jasně, že je to záhul. Kluci jsou pohybliví až moc. Večer jsem hotová a pak se mi tu hromadí práce. Navíc si usmysleli, že přes den nebudou moc spát. Ale zato jsem je naučila spát v noci a spí skoro celou noc bez kojení.

A je s nima sranda. Honí se tu po zemi, bafají na sebe a děsně se řehtají. Pak se Honzík pověsil Jiříkovi na záda a nechal se táhnout. Umírala jsem tu smíchy. A závěrem Honzík udělal asi 2×2 samostatné krůčky a pak i 5!!! On tu do 14 dnů bude lítat a já se zblázním. Ale mám z něho radost.

Pitrsko, nepoužíváš takové ty kšíry jako vodítko? Nebo kluci venku ještě nechodí?

Míšo, ať už kluci vylezou, už jsou dost velcí. :D

Liptonko, mám normální kojící polštář. Pokud by jsi měla zájem, budu ho prodávat. Už mi tu jen tak leží. Mám na něj náhradní povlak (doma šitý) a i kuličky tu mám. Na ceně bysme se nějak domluvily.

Ivuško a Markýtko, jak kočáry? Já už ho mám dost. Už druhá reklamace. Nejdříve ten křivý brzdový kotouč, teď máme vyčlochataná ložiška na předních kolech a zdaleka nejde tak dobře ovládat jako ze začátku. Třeba se mi zasekával, když jsem chtěla sjet z chodníku. Kola v silnici a kočár nešel ani dopředu ani dozadu. Naštěstí posílají nová a Pavel nechá udělat mosazná ložiska, prý by to mělo vydržet. A včera jsem zjistila, že se mi páře ve švu pláštěnka. Asi ji budu taky reklamovat, přeci jenom stála skoro 1 000 Kč, ale nevím, jestli mi to uznají. Nemáte s tím někdo zkušenost.

Jdu se balit, za chvíli musíme pro Kajku do školky.

Všechny moc pozdravujeme.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
6.9.07 16:20

Pitrsko už aby to bylo, už aby mi břicho pokopali :D .

Liptonko s těma pohybyma si taky nejsem jistá, jestli to náhodou nejsou jen střeva, protože kolem pupíku jsem to cítila snad jen jednou nebo dvakrát a jinak ty samé pocity mám jak nahoře pod prsama, tak i po stranách. Takže nevím, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.9.07 19:28

ahoj všichni

já už mám po velkém UZV, byli jsme v HK, protože jsem pracovala v laborce s barvivy tak jsem doma hned „od 1 dne“, tedy už od konce května. Senzačně si to užívám, vše v klidu a v pohodě.
V červnu jsme se stěhovali do vlastního renovovaného bytu, takže jsem si vše v klidu uklidila a zařídila.
UZV byl senzační, nechtěli jsme tedy vědět co to bude, tak to doktor respektoval, podle všech hodnot jsme zdraví.
Hlavní je myslet pozitivně a nezabývat se černými myšlenkami, že by mohl být nějaký problém.
Termín porodu jsem měla původně 19.1, teď mi to doktor posunul na 12.1 podle prvních pohybů.
Stejně si myslím, že budeme mít hezký dáreček pod stromeček. Manžel má ještě k tomu 18.1. třicetiny, takže dostane pořádný předčasný dáreček.

Ohledně kočárku jsem viděla osobně jenom Childwheels, ale chystáme se do Prahy omrknout ty ostatní a brzy budeme muset některý zvolit, aby nám ho stihli dodat.
Taky během září začnu nakupovat výbavičku, postýlky asi Ikea. Oblečení zvažují zajet koupit do Polska, prý je to tam o dost levnější, máte někdo zkušenosti?

Díky za rady s magneziem, nějak jsem občasné tvrdnutí bříška nebrala vážně, ale snad se to s tímto zlepší. Akorát mám nízký tlak a magnezko ho ještě snižuje, tak uvidím, jak to budu snášet.
Mějte se moc hezky a přeji pohodové dny a jenom pozitivní zprávičky. Snad se nám taky brzy vrátí babí léto. Tenhle podzim mně přestává bavit.
Zdraví Eva F

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
6.9.07 20:22

Ahoj holky.

Teda Jani, to zírám… ty máš TFK, ne? To je pro mně jediný kočár, který považuji za lepší než je můj Jogger. Taková moje modla :D . TFK je podobně konstruovaný jako Jogger, jen s kvalitnějším podvozkem…jsem si myslela. A teď tady čtu, že „můj ideál“ Tě zrazuje?

Víc teď reagovat nestihnu.....
Zatím se mějte
 PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
6.9.07 20:32

Diti,

ano, mám TFK. A nemůžu říct, že zrazuje, jen rozčiluje. 8O Vím, že jezdím hodně, někdy i 10 km denně, ale to přeci musí vydržet. Naštěstí s nima je vždy dobrá dohoda - slušně se zeptají, zda si to zvládneme vyměnit sami, abychom nemuseli posílat kočár. Co bych bez něj asi dělala? Jen tu plášťěnku asi neuznají, je to vytržené v místech, kde se pláštěnka upíná a je tam největší tlak.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
6.9.07 21:12

Jani , víš, já myslela, že ty reklamace budou spíše čekat mě s Joggerem. Ta jeho kolečka vypadala, že nic nevydrží, byla do A už první týden, co jsme Joggera měli. Jenže kočár se nezdá a drží (abych to nezakřikla :? ) a to ho taky nešetříme - však víš - už jen na těch našich dovolených s karavanem…
No ještě, že ti ty reklamace uznávají…
Já potkala nedávno maminku, co měla Spider Swing a stejně staré holčičky jak jsou ty moje a už měla u kočáru vyměněnou jednu trubku v konstrukci. No docela děs. A to jí to nejprve nechtěli vůbec uznat jako reklamaci.
Jani, jak dlouho s TFK jezdíš? Ty jsi myslím neměla korbičky, ty jsi jej kupovala až jako sporťák, ne?

Já zase utíkám… PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
6.9.07 21:13

Jani, vodítka nepoužívám, zatím chodí více Románek, ten už sám, takže kdybych ho měla na vodítku, tak by se asi zbláznil, Kubík ten zatím tak za ruce, ale většinou s někým jdu, s mamkou, kámoškou…takže zatím to neřeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
6.9.07 21:17

Dito,

jezdím s ním asi 6 měsíců. Ten křivý kotouč, to se asi občas stane, třeba se s tím bouchlo při transportu. A podle Pavle jsou ložiska konstrukční vada, použití nesprávného materiálu (plastu) v místech, kde je to hodně namáhané.

Hlavně, že Jogger drží a snad ještě chvíli vydrží.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
6.9.07 23:21

Pitrsko , zdravím Tě, máš to teď s klukama veselé, že jo :D :D :D Já už si taky užívám a bude hůř… 8O Zato Ty už to budeš mít jen lepší a lepší :D :D :D Teda aspoň co si tak vzpomínám, jaké to bylo s Bárou..... Od půl roku se začalo přitvrzovat, kolem roku nejhorší a od roku a půl už to bylo dobrý… Ale co já vím, třeba s dvojkama je nejhůř poněkud déle.....

Evi , já měla termín porodu 20.1. Holky se narodily 4.1., taky jsem se bála, že je budu mít už pod stromečkem… No co je úplně pecka - můj manžel je taky 18.1. :! :! Akorát jsme kapku starší. Holky si nadělil ke čtyřicátinám :D :!
Jinak já mám postýlky taky z IKEA a do Polska to mám asi tak 13 km, ale nakupovat tam nejezdím. Levnější to ale asi bude. Já kupuju například polské dupačky vždy „ve velkém“ v Ostravě ve velkoobchodě.
Jo, magnézium jsem brala skoro celé těhotenství.
A jinak - užívej si nový byteček.

Ajinav , nevyšiluj. Žádné „černé“ přemýšlení! Já se tomu úspěšně vyhnula tím, že jsem až do 32.tt pracovala a na moc velké meditování neměla čas. Věděla jsem, že pokud bych zůstala doma, tak budu přemýšlet nad „blbostma“. Tak jsem rezolutně odmítla, když mě Dr. chtěl nechat už od srpna doma. Ale neměla jsem žádné problémy v těhu ani rizikovou práci. Jen „rizikový“ věk… chacha… :oops:
Buď v pohodě a nestresuj se, to je to úplně nejlepší, co můžeš pro svá miminka udělat.

Liptonko , pokud preferuješ nafukovací kola, tak Tě musím upozornit, že Herqules je taky nemá. A bývají problémy s jeho dodáním. Já měla jeden objednaný od října, holky se narodily v lednu a kočár mi dodali v únoru. Měsíc jsme neměli v čem jezdit… Herqules jsem nakonec po jednom dni vrátila a vzala si Jogger. Ale to nebyla vina Herqulesu. Jen jsem si napoprvé blbě vybrala, zlákalo mě, že je to fakt moc krásný kočár. Fůra mamin nedá na Herqules dopustit. Záleží na tom, co kdo preferuje. Mně nevyhovoval.

Zatím..... Adélka řve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
6.9.07 23:49

Sabri , děti jsou šikulky, krásně vyrostly. Hlavně Jim teď, ne? Jestli si dobře pamatuji, tak měl jednu dobu minimálně o kilo méně než ségra a byl viditelně drobnější.
Jinak dnes jsem si objednala Aria Twin… tak Ti pak dám vědět, jestli budu taky nadšená… :wink:

Kuželko , co Kubík? Hraje si s miminama nebo je na to příliš velký chlap…?

Venku leje už druhý den jako při potopě světa. Připomíná mi to povodňové deště v r. 97. A říkám si, že Helli ta dovolená v Krkonoších asi moc nevyšla… :(

Mějte se všechny krásně.
PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
7.9.07 13:31

Evo moje kámoška před 2 lety v polsku chtěla koupit dokonce i kočár, ale nevím, jak to dopadlo. Určitě to tam je levnější a navíc ty věcičky jsou na pár dní, takže se ani nestihnou nějak poničit. U nás se jezdí pro věcičky do Německa, je překvapující, že tam je to lacinější než u nás.
Jinak postýlky bysme chtěli ty 140×70 aby je prckové měli až do 6 let, dají se z nich udělat postele a stojí kolem 3000Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.07 13:32

Ahoj holky,

ja s tema kocarama vazne nevim, kazdy rika neco jineho…

Treba u TFK mi „vadi“ , ze kdyz bych mela vlozny tasky, ne korby, tak na deti nevidim…a ani sportak si nemuzu otocit smerem ke mne…

A jeste dotaz TFK a Jogger - kdyz mi ho ukazali jakoby v sede - tak ty deti rovne nesedely, ale byly jakoby v pololeze.....

U herqulese je to sezeni „rovne“ a i sportak si mohu otocit abych mela deti celem ke mne, nebo naopak od sebe…

Ale rikam, nemam s tim zadne zkusenosti, takze si rada necham poradit!!! :wink:

Hezky den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová