Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
723
29.8.07 23:27

Ahojky těhulky a zasloužilé maminky!!
Právě jsem dožehlila haldu prádla (uff :roll: ) a jdu vás alespoň rychle pozdravit. Už mám zase pořádný skluz, v poslední době net nějak nestíhám, vlastně od začátku léta, jsme totiž pořád venku. Navíc prďolkové už cca měsíc spí je 1× denně a to většinou tak hoďku (včera se Niki zadařila i půlhodinka :x ), takže to je tak akorát honem honem do sebe naházet oběd, poklidit nejnutnější a jde se zase ven. :lol:

Alino - opožděně ale o to víc GRATULUJU k tvým krásným holčičkám!!!!! Zvládla jsi to fakt suprově! Přeju ať takhle hravě zvládáš i mateřství a ať ti holčičky dělají jen a jen radost!!!!!!! Mají se čile k světu a to je dobře, určitě půjdete za chvilku domů. My rodili dřív - 33+4, byli jsme menší (1,64 a 1,97) a šli jsme domů 25. den s váhou kolem 2,1 a 2,4. Propustili nás v Plzni s tím, že ven smíme až budou mít broučkové 3 kg, ale naše pediatrička nám pak řekla, že klidně můžeme hned, protože v našem městě je čistý vzduch, ale ze začátku jen cca na 20 min - čili totéž, co jsi psala ty. :wink: Tak jsem se na to těšila, že na naši první procházku snad nikdy nezapomenu. Ačkoliv byl srpen, byla ten den příšerná zima, dětičky jsme nabalili jak na severní pól a mně bylo líto, že je v tom kočáru ani nikdo neuvidí. :lol:

Ajinav - pohdyby jsem cítila od 17.-týho týdne (jsem prvorodička), ale teprve cca o 2 týdny později jsem si byla jistá, že to bylo opravdu ono. To co popisuješ , určitě už pohyby jsou!!! :wink: Jo a k tomu praní. Já peru barevný věcičky zvlášť od bílých (teda takový ty světlý barvičky dávám klidně k bíýmu) a pro jistotu dávám zvlášť hodně sytý barvy, třeba červenou nebo tmavě modrou, nějak k nim nemám důvěru. To pak přidávám normálně k našim tmavším věcem a všechno pak v prášku na citlivou pokožku.

postýlky - od začátku máme dvě a to kvůli monitorům dechu. Nějak jsem se bála naše nedonošeňátka nechat bez nich. Přes den jsem je měla v kuchyni ve velké proutěné kolíbce. Cca od 2 měsíců se už tak pošťuchovali, že by se spolu už stejně nevyspali. :wink: Jinak samozřejmě jsme měli a máme taky téměř všechno 2× - lehátka, židličky, autosedačky… , 1 vaničku, 1 přebalovák …, nejnověji 2 hrací mobily vyzvánějící různý melodie, takže mi drnčí rovnou ze 2 částí místnosti najednou. :roll: :D

Sabri - máme stejný golfky, včetně barvičky!! :D Jak jsi spokojená? Já opravdu moc, nemůžu si je vynachválit! Jediné co postrádám, je odpružení - pociťuju to pokaždé, když musím kočár doslova vydřít na vyšší obrubník, kterých je u nás, bohužel, mraky. :roll: To vždycky nostalgicky vzpomínám na našeho Bertíka (Bertini). Musím přiznat, že teprve díky vození kočárku jsem si uvědomila, jak musí být těžký pro vozíčkáře žít na vesnici nebo menším městě. :(

Holčiny, musím končit, pádím do hajan. Samozřejmě chválím všechny fotečky a obdivuju ty krásný miminečka!!! V sobotu odjíždíme na naši první dovču, do Krkonoš! Jsem zvědavá, jak to zvládnem! :lol: Zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
30.8.07 13:21

Alino,

krááásně to všechno zvládáte… super!!

Já teď přesně nevím kdy si rodila, jaký to byl týden, ale my jsme rodily 34+4 a holky byly daleko menší než tvé holčičky… a v inkubátoru byla jenom Kristínka, spíš tak jako že ho měli volný…
domů jsme šli z Krčské intermediálky ke konci ledna… takže doma jsme byly ještě o 14 dnů dříve než byl porodní termín. Čekaly jsme jenom na váhu Kristíny… která pro očkování musela mít 2.100 g. Jak to měla a Dr. viděly že se umím postarat a že holky papkají a příbívají a nejsou problémy, pustili nás domů. To bylo radosti!!!!
V té Krči to bylo tak: nejprve jsme byly na vyhřívané posteli s monitory, pak nás dali do klasické postýlky s monitorem a pak týden před propuštěním nám monitory vzali… jinak by nás nepropustily!!! Já je neměla, protože holky s tím neměly vůbec žádné problémy… a týden v porodnici taky nic… takže jsme je doma neměli… a myslím, že každé dítě musí mít svůj monitor klidně v jedné postýlce… tak jsme to tam měly také

Tak vás třeba pustí dříve,,, vše záleží na holčičkách, jak se budou mít k světu a jak budou v pohodě zdravotně…

• Citovat
  • Upravit
3639
30.8.07 14:21

ahoj maminy a tehulinky

jdu vas jen pozdravit! jo Helli kocarek je super!!! co budes mit na zimu? odjezdite to v Peregu?

my vyrazime ven…

Sabri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.8.07 17:17

Ahoj, tak ja jsem take rodila 33+4, jako Heli. to, ze holcicky byly trochu vetsi je mozne proto, ze jsem mela tehotenskou cukrovku. A mozna ne.
Vahy uz mame 2190 a 2305, ale domu nas nepusti jeste chvilku, potoze ted mame teprv ukonceny 35-ty gestacni tyden. Poustej v ukoncenem 37.
Zitra nejspis jdeme na rooming-in, to znamena, ze budu na pokoji s mimi, a komplet se budu o ne starat, bez pomoci sestricek. To se moc tesim a jsem zvedava, jak to budeme vsichni zvladat.

Dnes jsem byla na otocku doma a vyzehlila jsem par nejmensich veci, co jsme meli. Zjistilo se, ze je nam vsechno velke :-(. Vypada to, jako po starsi (o par let, ne minut :-)) segre. tak ani nevim, v cem pujdeme domu. Musime jeste v rychlosti neco shanet. Dokonce i dupacky vel. 50 jsou velke…

Tak zatim ahoj, a diky za rady.

Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
30.8.07 18:15

Ahojky maminy a těhulinky,nešel nám net,tak jsem nemohla ani psát,nic,ale jen se v rychlosti hlásím,že jsem ještě pohromadě 3v1,včera měli kluci váhu jeden 3200g,druhý 3300g,asi si ten porod skvěle užiju,co?? Sice říkají,že může být odchylka váhová tam,ale to může být i nedejbože nahoru :roll: :roll: .Musím dělat večeři,ale zítra ráno vás poctivě pročtu zpátky,jhak rostete a kynete,zatím pa Míša stále vcelku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
30.8.07 19:07

Ahojky všem.

Míšo , jsem ráda, že se Ti dobře daří. Kluci jsou pěkní kousci už teď! Ale buď ráda.

Helli, Sabri , mám vyhlídlé ty samé golfky, co vy, tak ráda slyším, že je chválíte. Ale já je budu kupovat asi až na jaře, zimu odjezdíme s Joggerem ve sporťákové verzi. Holky sedí, ale zatím pořád ještě jezdím s korbičkama. Nemůžu se s nimi rozloučit, jsou vážně perfektní. ( Ali , jsem zvědavá, jak budeš spokojená s Joggerem… A přeji Ti, aby ses už brzy dočkala té vytoužené procházky.) Holkám se v korbičkách taky moc líbí, mají totiž větší volnost pohybu (i když jsou samozřejmě na řemínkách), než kdyby byly přivázané ve sporťáku. Když zrovna nespí, tak v korbičkách sedí, klečí, Eliška má občas tendence jezdit i „na stojáka“. Ona se teď totiž staví úplně všude. Adélka méně, ale je to děs je hlídat. Pitrsko, Helli, Jani …, kde jste? Moc dobře si vzpomínám, jak jste o tom velkém dětském hemžení psaly..... v době, kdy já měla ještě sladké časy a miminka našla tam, kde jsem je položila… Eliška už má na svém kontě už i pád i s fíkusem… Postavila se u něj, ale nebyla to dobrá opora..... A další špatná opora je, když se Eliš postaví tak, že se opře o Aduš. Ta popoleze..... a zase je řev…

Helli , přeji Ti moc krásnou dovču.

Alino , moc vám to spolu sluší…

Ivaf , 2 postýlky stejně dříve nebo později potřebovat budeš… Tu postýlku v obýváku určitě využiješ, ale musím Tě varovat, že jenom chvilku. Ostatní maminy určitě potvrdí, že poměrně brzo, když mimča začnou vnímat svět a nebudou jen spinkat, budou se v postýlce nudit. My jsme pak rychle kupovali lehátka (či lehačky), z těch mají mimča výhled, mohou v nich i spát, líbí se jim v nich..... Ty jsme mooooc moc využili.

Končím, jdu ládovat kaši.
Kuželko , taky se Ti pořád ještě děti budí v noci na kojení?

Všem PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
30.8.07 19:58

Jo, ještě něco. Koukám, že jsem tady jediná „černá ovce“, která pere v normálním pracím prášku a nomálně avivážuje… :oops: :oops: :oops: Nemáme a neměli jsme s tím žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
30.8.07 22:02

Ahojky, jdu se trošku odreagovat. Manža zase pracuje, musí dodělat všechny resty před dovolenou, aby mohl vůbec odjet. :roll:

Míšo - super váhy! Buď ráda! Sice porod bude možná trochu horší, ale pak budeš mít o trochu starostí míň! A připomínáš mi jednu maminu z porodnice - rodila ve 39. tt, 2 kluky, jeden 3,20, druhý 3,70 kg. :lol:

Alino - tak to jsem ani nevěděla, že ti to nakonec vyšlo stejně jako nám, doufám, že jsem ti to nepřivolala. 8O Rooming-in je super, taky jsem ho měla poslední týden před propuštěním. Vstávat jsem ale stejně musela podle hodin - neměla jsem svoje mlíko, a tak jsem byla závislá na sestřičkách. navíc broučkové pořád spali a spali a nějaká bašta je absolutně nezajímala. :? :D Teď je to přesně naopak, jakmile vidí cokoliv k jídlu, jsou jak supi! Takže třeba sušenky a čokoládu (na čemž totálně ujíždím :oops: ), jím tajně za jejich zády. :? :lol: Jo a s oblečeníčkem jsme na to byli taky podobně, všechno obrovský! Jeden den jsem si dokonce vzala na pár hodin propustku a šli jsme s manžou kupovat ještě nějaký mini dupačky. :wink:

Dito - díky za přání! Už začínám mít cestovní horečku. Jsem hrozný plašan, chjo… :? S tím lezením a pády u vás, jako bych to viděla! :D Musím říct, že u nás jsou pády a řev pořád na denním pořádku. Neustále se o něco rvou, jeden druhýho někam schodí, pořád někam lezou do výšky (teda hlavně Niki)… Naposledy spadla Nikolka minulý týden z odrážedla. Ještě na něm neumí jezdit, ale vlézt na něj jo, no a jaksi se s ní převrátilo z kopce. S manžou jsme stáli hned vedle ní a ani jeden si jí nevšiml. :? Výsledek - prokousnutý ret a sedřená tvář. :roll:

Sabri - na zimu máme schovanýho Bertíka, z vložných tašek jdou vyndat všechny pevný části, takže jsou z nich docela teplý fusaky. Děti se mi do nich v pohodě vejdou, už jsem to zkoušela (ty koukaly, co to máma zase blbne :D ).Perego se mi zdá na zimu moc otevřenej a hlavně, jestli bude sníh (doufám, že jo!!!! :wink: ), s těmi malými kolečky to nebude nic moc.

Jo a Dito , já taky avivážuju, cca od půl roku. Prostě miluju, když prádlo hezky voní a jenom po prášku to není nějako ono… :lol:

Zatím papa, po dovče se ozvu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
31.8.07 11:42

Míšo to máš pěkný kousky, to se asi jen tak u dvojčátek nevidí. Taky bych si přáli aby naše miminka měli takovou pěknou váhu a aby jsme rodili co nejbíž 40tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
31.8.07 13:43

Ajino ,když jsem byla v tom 18 týdnu jako ty tak jsem si říkala totéž,a upřímně,absolutně jsaem nevěřila,že když jsem už po dvou porodech,že ta děloha tu zátěž vydrží do nějakého 33týdne,no,a koukni. Ale už mě to docela štve,ne,že bych ještě nevydržela,to ne,ale v neděli mi kuchali konečník-zánět hemeroidů,takže nemůžu ani sedět,jak to bolí,a moc poloh s tím obřím břichem už není,fakt,ale maminy to určitě znají,co?? Hlavně se děsím toho porodu,ten konečník mě bolí jako čert,a do toho tlačit na svět takový macíky,uff. No,uvidíme,jak to půjde. Ale v úterý,jak to na mě přišlo,byl úplněk,tak doufám,že nebudou kluci čekat až do dalšího :roll: :roll: .
Holky,kdybych teď porodila,už jsou děti donošené,že jo?? Nebo až 38týden??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
31.8.07 15:19

Míšo , mně říkal doktor, že za donošené se považují děti od ukončeného 38tt, t.j. od 38+0 a dále, já rodila 38+2, takže akorát :-)
Jinak mě na UZ holky taky vycházely v 37tt přes 3kg a nakonec to nebylo tak hrozný (2,8 a 2,9), tak třeba Tě klučíci překvapí a nebudou takoví obříci. Ale u vás to máte v rodině, viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
31.8.07 20:11

Maminy a těhulky, trpěli jste některá v těhotenství zácpou? Jestli ano,pobolívalo vás břicho a v jakých místech? Ani nevím, kde teˇmám střeva :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
31.8.07 22:38

Ahojky, tak zase nestíhám číst, natož reagovat.

Ivuško , holky dělají super ksichtíky. Naše to taky umí, musím je vyfotit a dát sem fotečky. Máte krásné váhy. Naše holky měly v šesti nedělích 3,15kg a 3,45kg. Teď se chceme jít nechat zvážit ve dvou měsících. Jsem zvědavá, jak holky přibraly. No, papulky se jim už pěkně kulatí.

Ali , už máte pěkné váhy. S takovými se naše holky narodily. Ta společná fotečka je kouzelná. To je parádní, že už budete všechny pohromadě.

Jinak já jsem cítila pohyby poměrně dost brzy. Bylo to v 16týdnu. Postýlku pro holky máme zatím jen jednu, ale brzy už budeme muset koupit druhou, aby se nerušily. Zatím je to ale v pohodě a krásně se tam obě vejdou.
Na prání používáme Lovelu. Teď jsem začla používat i Lovelu aviváž. Holky jsou v pohodě a naštěstí žádná alergická reakce nenastala.

Helli přejeme příjemnou dovolenou.

Na výletě v jihlavské ZOO
http://img2.mimibazar.cz/…/f574263.jpg /> Sedm neděl
http://img2.mimibazar.cz/…/f574268.jpg /> Tváře jako slabikáře :D
http://img2.mimibazar.cz/…/f574270.jpg :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.9.07 18:34

Markyt , super že ses ozvala :-) krásné fotky - holčičky se Ti taky pěkně kulatí :-) xichtíky určitě pošli :-D A propos, jak se Ti jezdí s kočárkem? Nám už se podařilo píchnout kolo, jinak dobrý, ale hodilo by se odpružení, přestože má nafukovací kola se mi zdá celkem „tvrdej“. Ale to se asi časem „změkčí“. Myslíš, že nám vystačí korbičky na zimu? No my s naším růstem, nevím, nevím. Holky jsou pěkný žrouti.

Ajinov , mě zácpa netrápila, až ke konci, zkus jogurty, kysané mléčné výrobky, nebo mně zabírá meloun nebo sušené švestky. Spolehlivě jdu taky po kávě :-) ale to je v těhu limitovaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
1.9.07 21:54

Tak ta káva u mě taky zabírá :D

Ivuško , kočár je naprosto bezvadný. Krásně se ovládá, ale s tím odpružením máš pravdu. Taky bych ocenila o něco pružnější jízdu. Kor v nerovném terénu, rovinky jsou v pohodě. Jinak myslím, že se do korbiček na zimu vejdeme. Ikdyž jsou holky taky pěkní jedlíci. Zkoušela jsem dát do kočáru fusak (máme Aesthetic) a Elu a vešla se tam dobře :lol: Samozřejmě až na tu dýlku :D , ale té holky určo nedosáhnou a širší snad taky nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová