Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
ctu tady o prorvanych nocich a mam, tak koukam, ze se mam na co tesit ![]()
A krasne fotecky miminek!!! Uvedomila jsem si, ze my nemuzeme zatim predvadet modni modely, delat prehlidky. Fotecek mame spoustu, ale jenom v pamperskach ci zamotany do plenky
. Co nadelas, v inkubatoru dupacky ani ryflicky nejsou potreba… Ale tesim se, az budeme moct i my. (treba v motylkovych dupackach, vid Ivusko
.
Jinak ode dneska uz obe holcicky prekrocily porodni vahu! A ja… prekvapenim bylo, kdyz jsem se doma zvazila, a byla jsem na sve vaze pred tehotenstvim!!!
A vejdu se do vsech svych veci!!! To najednou mam obleceni na noseni, ne jako v tehotenstvi
Akorat v nemocnici toho take moc nevyuziju, ale neva. A snazim se malicko cvicit, tak to bricho je take na dobre ceste. Kdysi jsem se divila, ze Dita po mesici lyzuje. Ja se citim tak, ze bych hned 2-3 den po porodu sla lyzovat-bruslit-na kolo… Skoda, ze holcicky jeste nejsou v takove pohode, kdyby to slo si to s nima prohodit… Kdybyste vedeli, jak uz jsem natesena na kocarkovani.
Karin dnes lame rekordy pri kojeni. Vypila 65 ml (davku ma 45ml). Aňa je flakac, sice mava rukama a dozaduje se krmeni vic a hlasiteji, nez sestricka, ale az dojde na vec, tak vypije 10-15ml. Asi nas bude brzdit s odchodem domu, musime na tom zapracovat. Mozna mezipristanim pred odchodem bude rooming-in. Je to pokoj, kde mamka je s mimi, a komplet se o ne stara. Sestry jen se zeptaji, zda je vse v poradku a zda neco nepotrebuje. Tak tam bych chtela, byla by to takova zkouska, a vyzkousela bych si noc!!! Domnivam se, ze budu i vic odpocata, ten zivot po minutach je na nic… a tak bych odpocivala a litala podle holek, a ne podle hodin, a byla bych vic v klidu, ze vse mam pod kontrolom a vim, co se s nima deje. Tak az nas vyndaji z inkubatoru, hned se na to acneme ptat, a nejspis to dopadne.
Prijde mne, ze holky uz zacinaji zvedat hlavu, neni to brzy? Jednou Ani se povedlo otocit ji na druhou stranu, to jsem koukala…
Tak to jsou vsechny noviny od nas.
Miso drzim palce!!! Cim dele vydrzis, tim je to lepsi, zadny cas drivejsim narozenim ne usetris. Treba my stejne musime byt v inkubatoru do doby donosenosti. Radse bych jeste byla tehotna doma, nez uz s mimi tady.
Ahoj.
Ahoj holky,
včera jsme se vrátili z další dovolené, tak jsem vás teď v rychlosti přelouskala.
Alino , zdravím Tě do nemocnice, Tvé reportáže on-line jsou skvělé. Zvládáte to parádně. Přeji vám, ať jste brzy doma (ať si můžeš zakočárkovat s Joggerem…
).
Jinak my jsme byli donošení a necvičili jsme nic.
A co Míša ? Pořád čeká? To je dobře..... Každý den navíc je dobrý. Drž se!
Jinak naše další dovča byla jen na pár dní, byli jsme opět v Polsku - lehká turistika. Už je vše jiné než třeba před měsícem, holky už obě sedí (samy se umějí po:,–(it), takže jsme se dostali i do terénu - buď s Croozerem nebo s nosičkami na záda. V nosičkách se oběma holkám líbí, mají dobrý výhled. S Croozerem je to horší, Eliška v něm vydrží sedět přivázaná jen nějakou dobu, pak se začne rozčilovat a končí to řevem. Adélka je v pohodě. Rozhlíží se, žužlá hračku, povídá si… Eliška se brzy začne kroutit a chce se stavět na nohy.
Dopadli jsem neslavně. V den návratu se obě holky ráno probudily s horečkou, den předtím měly trochu jakoby průjem, tak si myslím, jestli to nebyla nějaká viróza… Eliška to „dotáhla“ až na 39,2°C. Domů jsme to měli cca 160 km, myslela jsem, že pojedeme snad rovnou na pohotovost. Na:,–(ila jsem jim paralen (čípky) a plné kojení místo všech jídel a než jsme dorazili domů, teplota klesla, večer už byly obě bez teploty a dnes byly úplně v pohodě, normálně jedly a chovaly se úplně normálně. Včerejší horečková slabost a apatie byla pryč. Jsem sice pořád „ve střehu“, ale vše se zdá být OK. Nevíte, co to mohlo být za jednodenní nemoc?
Mějte se, PAPA
Ahoj holky, takže triple testy dopadly výborně, uf to jsem si oddychla
.
Zato na sociálce mi hnuli žlučí. Skončila jsem v práci, protože tam byl velký stres a já se dva roky snažila otěhotnět. Po 2,5 měsících co jsem tam skončila se nám konečně zadařilo. No a já byla celou dobu na pracáku a teď v září mi pošlou poslední penežní podporu a já se byla zeptat, zda mám nárok na nějaký peníze od sociálky než půjdu na mateřskou. Řekli mi, že pokud přítel podniká a já pobírala peníze od pracáku, tak mi to prej hodí jen pár stovek a že jestli se mi to vyplatí, to lítání po úřadech. Což se mi kvůli pár stovákům fakt nevyplatí. A to mi ještě čuměla na břicho, že prej na dvojčata nevypadám. Má zkusit žádat až po porodu, že se do příjmů porodné nepočítá. A to ještě chtějí porodné od ledna snížit. Tenhle stát se fakt o normální lidi nepostará. A to vlastně porodím dvě děti za jednu mateřskou.
Navíc mateřská se počítá za posledních 12 měsíců a já budu 3 měsíce bez peněz, takže mi mateřská vlastně tím pádem půjde dolů.
Holky po tom půl roce se pobírá mateřská 7500Kč, když bych byla doma 3 roky,tam se nepočítá žádnej průměr z ničeho? A k tomu jsou rodinné přídavky?
ahoj holky
dito, jo jo to presne znam, to je nas Jim, ten si bezne sfoukne 24hodin jakoby chripku a pak uz mu nic neni, klidne to dotahne na 39.5 po odectu a druhy den nic.....taky jsem na to koukala jak na drat, hlavne v tom unoru se dr bala, ze jsou nedonoseny a skoncili kvuli tomu v nemocnici a jemu nic druhy den nebylo ![]()
Ajinav,
to je dobre ze jsou testy v poho, neboj ted uz jen velky utz a muzes vyrazit nakupovat…
jo jo je to pech, ale jsou to penize na rodice
rodicovsky prispevek, ne na deti…no logika jako vyborna, ano ty jim zivis, satis dva budouci drice chi chi chi a oni te v tom vuuuubec nepodpori…no teda vy jeste budete rodit po novem roce? tak to ti snizi i porodne a k pridavkum…to nema se cenu ani vyjadrovat.....kor jestli tvoje polovicka podnika, pro oba musis vyplnit hafo papiru a prokazat vydelek za nejaky 3-4 roky.....tusim, protoze ja se na to nakonec vykaslala, protoze jsem zjistila, ze holky berou v prumeru 200-250 czk na jedno dite…ANO ctes spravne, za ty nervy to fakt nestoji.....takze ja si zaridila pouze rodicovsky prispevek a vydelava manzel......
jeste jsem chtela pozdravit Alinu, moc na vas myslime…je to asi honka, ale ver, ze ja jsem s nima byla na pokoji a to byla honka jeste vetsi, tak si uzij to docasne dochazeni, protoze to ti za par dni skonci.....a co na to dr, kdy se vas chystaji propustit domu? asi az budou hezky papat, a az budete vsechny tri v poho.....jsou krasne…to je super, ze jsi takhle online!!! drzime palce, at vas uz brzy poslou domu!!!!
Ivusko, a jak valcite u vas? co noci, je to uz lepsi,
holky, tak kdo je dalsi v poradi???
tehulky pohladte brisko a maminy, drzte se!!!
ty jo nam je pristi tyden 1rok!!!
Sabri taky jsi slyšela, že se má snížit porodné? Já mám termím na 8.2.08. Náhodou netušíš o kolik ho budou snižovat? Na ty přídavky se asi teda taky vykašlu. Ty teda pobíráš jen těch 7500 nebo kolik to je přesně?
Jo a přesně jak říkáš, po UTZ jedeme na nákupy. Koukám, že to tak dělají všechny mamimy
.
Ajinav,
jo jo pobiram tech 7500 neco.....na pridavky jsem se vyprdla!!!
no porodne prave rapidne......na dvojcata ze 52500,–(co je ted) na tech 17500 co je ted na jedno mimi…no sila
Ahoj tehulky a maminky.
U nas novinka. Aňu nam dnes vyndali z inkubatoru!!! Tak toto je nase prvni v zivote obleceni na fotce (mimo pampersek). Sice to neni nejaka modni perlicka, ale i tak nam dost slusi
. Uz se tesime ale na ruzove dupacky.
Za par dni vyndaji i Karin z inkubatoru (az bude mit 2300g).
Pry pristi tyden nejspis pujdeme domu.
Hned se mne zvedla nalada ![]()
At se dari. Takze aktualni foto: 
Za mnou Karinka v inkubatoru, prede mnou Anika v postylce. 
Zatim pa-pa.
A+K+A.
Ali, holčičky jsou nádherný, fakt úplný princezny
kde jsi rodila? je to tam moc hezký to prostředí..
Aji - moc gratuluju ke skvělým výsledkům testů - já jdu zítra konečně na ten ultrazvuk, tak jsem nervózní, jestli a co tam uvidím, jak povyrostly breberky moje a jestli je vše v pořádku
drž palečky, pak by mě čekaly ty vyšegření na genetice
holky, poraďte mi prosím, ještě je čas u mne, ale vy zkušenější, jak jste vyřešily spaní u dvojčátek? nemůžu nikde na webu najít postýlky pro dvojčátka, existuje nějaká šikovná stránka nebo obchod? děkuju moc za rady July
Ali , Anička je moc krásná a brzy ji budeš moct strojit do lepších modýlků
Jo a souhlasím se Sabri,že rooming in mi dal aspon tu prvni noc dost zabrat.
Sabri, Oren, Dituš , a ostatní co jste mě tady podpořili a poradili ohledně režimu, moc děkuju! Hlásím první noc kdy spaly zároveň 5,5 hodiny v kuse, mezi krmením vydržely 7 a 8 hodin! Tak snad se s koncem šestinedělí (včera měly holky 6 týdnů) blýská na lepší časy, teď už budeme jen pilovat režim, zkusím to co Oren, akorát já jsem měkká a taky chovám, hlavně proto že mají často prdy, nebo si špatně odříhnou, a to jim člověk musí ulevit a namasírovat bříško, nebo klubíčkovat, jinak by se utrápily… ALe hodně pomáhají dudlíky, ted s nima i usínají, když to bez nich nejde, zatím nebrečí,když jim vypadnou v noci.
Jinak já tu mám ted na výpomoc tchýnku na skoro 14 dní, jelikož mamka je na dovolený. Tak vám řeknu jaká je to pohodka, když je s váma někdo doma, v noci teda zvládám sama, ale přes den i na to blbý říhání je to lepší ve dvou a hlavně veselejší … Ikdyž s manžílkem by to bylo lepší, už aby přijel, ještě 98 dní ![]()
A nějaké aktuální fotos:
http://emimino.cz/…MG_8335b.jpg /> Blažené chvíle klidu ![]()
http://emimino.cz/…372a%7E0.jpg /> Už si hrajeme s hračkama
http://emimino.cz/…MG_8381a.jpg /> Tady je nám přesně 6 týdnů a jedeme na první oběd v restauraci ![]()
no Alino, to jsou super zpravy!!! tak uz pristi tyden!!! huraaaaa, hele tohle je hradecka nemocnice, to fakt vypada nejak moc hezky ![]()
holky jsou princezny!
a kde se nam toula Pitrska, uz dlouho tady nebyla, kluci uz asi zavodi o sto sest
Ivusko,holky jsou panenky, obdivuji, jak to zvladas bez muzske naruce, ale pockej ono to utece a tatinek je zpet, fotky jsou uzasny!!!
ty jo tak to je paradni, takhle me teda v 6nedeli jeste nespali…to byl u nas jeste horor…teda spis v nemocnici, protoze jsme si odbyli 6nedeli tam…
tyjo Ivuško!! vy jste fakt holky šikovné… po 6ti nedělí to bude určo lepší… jenže pak ti holky tak měsíc budou krásně spinkat a papkat a pak přijde teprve ten rozjíždějící se nářez - hraní, pozorování, nuda a tak…
Já dneska naše holky přemístím tak 10 - 20× po různých místech bytu, aby nekňouraly.
My máme teď krizi… protože se nám asi prořezávají zoubky a holky pořád kňourají… ve dne v noci… večer sice líp usínají, jak jsou ukňourané, ale v noci se budí a ráno vstávají ve 4. Hrůůůůůůza!!! Doufám, že to brzy přejde… týden to trvá a zoubky ještě vidět nejsou… denně proslintáme třeba 5tery dupačky, nebo bodíčka… no a ještě k tomu teplotka… ale naštěstí jen mezi 37 - 38.
Měly jsem jít na náušničky, ale nepůjdeme, nebudu je do toho ještě trápit pícháním uší.
Jo Ivuško, my měly také dost problémy s prdíky a zažíváním - tou novorozeneckou kolikou, dost nám pomáhalo kapat do mlíčka SubSimplex. Tím jsme měly klidnější noci a holkám se lépe spinkalo.
Tak se mějte, já jdu za těma kňouralínama…
jo a mám nové miminko… někdo nám včera dal pod kámen na zahradě koťátko. Vypadá to na perskou kočku… někco se jí chtěl zbavit a věděl, že u nás jí bude dobře… tak jí dal k nám pod kámen… no sranda… takže k miminům a naší Feně ještě kotě… se z toho asi jednou zblázním.
Ali to je skvělí, takže dneska premiérová noc s Aňou?
July držím palečky na zítra. S těma postýlkama jsem to vymyslela tak, že koupíme tu větší 140×70 (aspoň myslím, že je to takový rozměr), do těch 4 měsíců by spali spolu a pak by se koupila ještě jedna ta samá a právě tyhle postýlky se dají rozdělat na normální postel, která se dá použít až do 6let, no a pak palandy. Tak nějak si to představuju.
Sabri neříkej mi, že to můžou takhle sundat, vždyť to dřív bylo snad 21000. Za 17 500 koupíme tak akorát kočárek
. Snad jim ten návrh neprojde, nebo už je to podepsaný. A o kolik ti pitomci chtějí snížit ten příspěvek, těch 7500. Asi se půjdeme pást ne?