Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Míšo , to je děs, to co píšeš. To je přístup doktorů jak ve středověku… Každopádně na Tebe moc myslím, ať vše dobře dopadne. Na nepříjemnosti a stresy brzy zapomeneš, až se budeš těšit z miminek… DRŽ SE!
Sabri , krásné dětičky, hezké vozítko. Co je to za kočárek?
Jani , kluci jsou úplně stejní! Jak je rozeznáš? Jsou to velké šikuly, jak sami papají. A koukám, že máte stejné sedačky, jako my… z IKEA, že jo.
Ivuško , moc vám to s holkama sluší! To je krása, když se děti začnou usmívat, viď?
Vítám Ivaf ! Přeji zdraví a krásné těhotenství bez problémů.
Kuželko , přeji úspěch na kontrole kyčlí i u výsledků krve.....
Ajinav , my jsme rodili v lednu a měli jsme lehké fleesové kombinézky bez podšívky (Jsou to ty, co mají na sobě mimča na fotce v mém metříku). V těch jsem holky vozila i v autosedačkách, přikryté dekama a někdy i nánožníkem, který autosedačka BabyPoint Pioneer má. Do kočáru (máme korbičky, ne tašky) jsem je dávala v kombinézkách do teplých fleesových zavinovaček od Emitexu. Popřípadě ještě deky a samozřejmě nánožník na korbičku. Ale byla teplá zima. Když skutečně mrzlo, lebedily si holky v péřovém spacáku v plně uzavřeném a před nepohodou krytém Croozeru.
Do korbiček nepoužívám žádné polštářky ani peřinky, je to jen na parádu, praktický užitek žádný. Pod hlavu dávám holkám takové ty plínky s potiskem, když je v horku propotí, snadno je vyperu. Na přikrytí používám deky a když je teplo nebo proti slunci opět jen moje oblíbené plíny s potiskem (máme s beruškama a se slonama…
)
Postýlky máme od počátku dvě, jsou z IKEA, protože měří oproti jiným jen něco přes 120 cm na délku. Potřebovali jsme je dát dvě za sebou ke zdi do ložnice, větší by se nám tam nevešly. Až z nich holky vyrostou, budeme jim muset zřídit pokojíček a do něj už asi koupíme dvě dětské postele se zábranou proti spadnutí.
Končím, zatímco píšu, holky mi tady demolují pracovnu
![]()
Mějte se krásně, PAPA
Dito
to je Peg Perego a je to super, hlavne to skladani a tech pouhych 8kg
ja jdu detem delat obed
MISO, teda taky jsem trosku v soku z tveho konce tehu, ty jo to je pristup, tady v Pze rikali kazdy den extra dobry a tobe to chteji ukoncit
nechapu
July říkají že snad do toho 12tt se může stát, že to jedno zanikne. Ale nedělej si starosti, určitě tam budou obě dvě
.
Ahojky, rychle vas zdravim. Mam novinku–nase holky uz jsou na svete!
Narodily se vcera v 13:35 a 13:42, porod prirozeny ( s epiduralem), pohodovy a prokticky bezbolestny (asi 45 min bolestive stahy, pak epidural a uz jen pohodicka, rodila bych tak kazdy den ![]()
Holcicky: Anika-2100, 46cm,Karin- 1900 a 41cm,a jete nejake gramy…
Jsou v inkubatoru (nejsou na JIP, ale na intermed. oddeleni detske kliniky), ale protoze jsou moc sikovne, tak asi pristi tyden je vyndaji, a uz budeme spolu).
Zitra zkusime kojit.
Podrobnosti zkusim napsat zitra.
Tady uz mame par fotek, pokud budete mit chut, tak se podivejte.
http://dominky.album.cz/miminka/
heslo– alina
Zdravi A+K+A
ALINO
VELKÁ GRATULACE
![]()
HODNĚ ŠTĚSTÍČKA A HLAVNĚ ZDRAVÍČKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opatrujte se ![]()
Alino,
obrovská gratulace k holčičkám, míry jsou krásné a určitě všechno rychle doženou.
Koukala jsem na fotky a jsou nádherné.
Ať je šťastná hvězda provází životem.
Jana
ALINO GRATULUJEME
HOLKY JSOU KRAAAASNYYYY
TAK AT JDE VSE HLADCE!!! HLAVNE ZE UZ JE MAS U SEBE
Ali, moc gratuluju k holčičkám, ať zvládáte všechno tak pohodově a v klidu jako porod! A hodně zdravíčka, ať pěkně rostete a holky ať moc nezlobí!
Fotečky jsou krásný, holčičky každá jiná vid, a ikdyž jsou malinký, tak vypadají čiperně, váhu rychle doženou! Obdivuju jak jsi zvládla porod, slovo bezbolestný mi k porodu moc nejde
Asi jsem taky měla jít do epidurálu, ale mě ho nikdo nenabízel, tak mě to ani nenapadlo… Těšíme se na detaily!
My jsme dnes pro změnu měli totálně prořvanou noc, asi jsem holky přechválila včera. Kojila jsem tandem co hodinu, takže mlíka nic moc a jak byly uřvaný tak u prsu za 5 minut usly, takže po odříhnutí řev nanovo
navíc se mi zdály morbidní sny, brrrr, modlila jsem se aby bylo ráno, jak je člověk v bytě sám, tak mu to nepřidá
No nic, dnes bude krásně, tak si to vynahradíme!
Hezký víkend všem!
Ahojky maminky a těhulky,tak koukám,že můžu hned gratulovat, Alino,gratuluju k narození holčiček,ať ti nosí jen a jen radost!!
Koukám,že tady pohromadě budu jen já
ale jsem ráda.
Včera jsem strávila téměř celý den v nemocnici,pořád nějaká vyšetření-nejdříve spodem
,pak utz,pak doppler-kluci mají jeden 2800,druhý 2900g,průtoky ok, monitor byl nejhorší,pořád mi někam cestovali,takže jim to pořád pípalo,myslím,že to měli nějaké porouchané,i sestra to říkala,protože mi to zapisovalo kontrakce,a já žádné neměla,byla jsem napojená hodinu a půl,a musela jsem si ty sondy držet rukama,takže je dneska ani nezvednu nad hlavu,a doktor pořád na nervy,co má dělat,že by je nejradši vyndal,když není jistá ta placenta,tak nakonec že počkáme na primáře a domluvím se s ním,a ten zavolal tomu doktorovi,co mi dělal dopplera ve 32 týdnu,a ten mu řekl,že mají přepážku a že si myslí,že mají každý svou placentu,tak mě konečně nechali vydechnout a jít domů. Budu chodit na KO každý čtvrtek,a nechají mě ještě cca do konce srpna pohromadě,když nebudou problémy,tak ještě o týden déle. Pokud teda neporodím,ale podle vyšetření mám čípek pořád jen 3,a žádné otvírání se nekoná,primář říkal,že je to zvláštní,vzhledem k mému věku,váze dětí a předchozím porodům,prostě držím jako boží víra,ale jsem tomu hrozně ráda,ne,že bych už se netěšila na naše bobíšky,ale přece jen,v bříšku je jim ještě pořád nejlépe,a mají čas,a pak si jich užiju až do konce života,že jo??
Ivuško ,s tou nocí ti to nezávidím,je blbý,žes na to sama,člověk by potřebovaldvoje ruce a i nervy i na jedno miminko,natož na dvě,a ta noc je vždycky depresivní. Ale máte to za sebou,i když takových nocí určitě bude víc,ale dá se to,viď??
No,já se pochlubím,dneska mám narozeniny(mohla jsem mít kluky jako dárek,že jo??),tak vařím a peču dortík,abych nakrmila svojí smečku.
Tak si užívejte krásného dne,papa Míša,stále 3v1 ![]()
MÍŠO
tak vše nej k dnešním narozeninám. HLAVNĚ ZDRAVÍ.
Kluci mají úplně úžasné váhy!!!
TO JE SUPER.
Prima, že to takhle dopadlo,, tak vydržte, jak to půjde. Užij si svůj den!!!!!!!
Ahoj Míšo,
nějak mě dojímáš, možná to bude těmi kluky v bříšku, či co?
Normálně se mi chce z Tvého psaní brečet. Kluci budou pěkně velicí, že? Naši měli v 36+1 2859g a 2942g. Tak se máš na co těšit, maličcí nebudou a to je dobře, že?
Kvůli Tobě jsem si vyhledala záznam z posledního UTZ a teď se tu nad tím rozplývám. Já jsem na první kontrole v HK byla otevřená ani ne v pro prost, bylo to v 36 tt, další týden už volně pro prst a během týdne jsem to dotáhla na 3-4 cm a kluci se narodili. Však víš sama, to se může stát každou chvíli. Ale kluci jsou velicí, týden tt je taky dobrý, tak co? Ale chvilku by si tam mohli ještě pobýt, že?
Všechno nejlepší k narozeninám, ať si Tě všichni Tví chlapi náležitě hýčkají.
http://sirmi.ic.cz/kytka/68.gif
Já mám narozeniny 11. září a kluci se narodili 20., tak to by šlo, za těch 9 dní už budou krásně dopečení, ne?
Ivuško, nezávidím, tohle jsou děsné noci, já taky doufám, že jednou bude líp. A být s nima sama, to je na palici. Kamarádka radila, že první 3 měsíce vyhodila manžela z manželské postele, spala mezi holkama a točila se na tu stanu, kde se někdo ozýval. A u toho pospávala a tak prý se jedině trošku vyspala. Ale ona měla ještě dvouletou holčičku k tomu. ![]()
Krásný víkend všem.
Jana
Alino, taky se připojuju s velkou gratulací, super přeju zdravíčko pro vás všechny holky ![]()
Jani ,díky za přání,to máš taky kluky jako opožděný dáreček,viď?? Taky si myslím,že budou dost velcí,i když,teď už asi tlik neporostou. Jinak,jsem moc ráda,že vás tady mám,protože vím,že mě chápete,což jinde moc nehrozí. Třeba dneska mi volala manželova maminka,aby mi popřála,a když jsem jí to martýrium včerejší popsala,tak byla docela dost naštvaná,nebo zklamaná,nebo nevím co,prostě mi vyčetla,že se na miminka netěším,když už jsem je mohla mít u sebe,a takhle se zase bude čekat
bylo mi to fakt dost líto,přece,nikdo se netěší na svá miminka tak jako jejich maminka,ona je má pořád u sebe,cítí jejich pohyby,a je s nimi 9 měsíců nejblíž,jak to jen jde. A ona mi řekne,že se na ně netěším. Proč prostě nemůže pochopit,že i když už jsou dost velcí,je pořád ještě dost času na to,aby šli ven,nic jim neuteče,spíš naopak,mohli by mít zbytečně nějaké problémy,a to jen proto,že by už je chtěla pochovat,to já chci taky,ale těch pár dní to vydržím.Taky už to pro mě není nic zvlášť pohodlného s tím břichem a vůbec,však to znáte všechny. Nejhorší je,že mi připadne,jestli náhodou se manžel s ní nějak v tomhle názoru neztotožňuje,sice byl rád,že jsem včera šla s ním domů normálně,ale se choval tak nějak jinak,nevím,možná taky už počítal,že už miminka budou na světě,asi je to pro chlapy jiné,spíš určitě,já je cítím u sebe,ale on ne.
No, to jsem si zase vylila srdíčko,co??
Ale hned je mi líp
![]()
Míšo , tak to s Tvou tchýňkou a manžou mi něco připomnělo - když mě pouštěli na propustku z nemocnice na víkend domů a manžel si vyřídil volno v práci na víkend, že se bude rodit a já nic, doktoři to nechali na přírodě…taky mi přišlo že byl zklamanej,že už mimča nepůjdou ven, přitom měli ještě dost času a nebyl důvod spěchat a vyndávat je. No a nakonec to dopadlo tak, že mě v pátek pustili na propustku domů a v sobotu ráno mi praskla voda a v neděli večer jsme rodili, takže neboj, ona si příroda poradí a pokud mají jít cipísci dřív, tak tomu nic nezabrání … Jdu si dáchnout, děda je s holkama venku.