Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Eliško,
připojuji se ke gratulantům!!! Hlavně vám všem přejeme hodně zdraví!!!!!!!!!!
Ivuško,
máš překrásné holčičky. Jsou to cukroušci ![]()
PITRSKO,
kluci jsou pěkní rošťáci co? I když byli marod, jsou to krásná kvítka ![]()
Dito,
také hlavně ať jsi brzy fit!!!
Jinak, my jsme začali přikrmovat v poledne zeleninkou a večer kaší. Ale obě děti jsou mazlíci a v noci chodí ke mě cucat. Jinak ale je sranda.
Zatím se nepřetáčejí, tak si říkám, že máme alespoň klid, ale snad se jim to už brzy povede, abychom byli v normě… ![]()
Byli jsme teď nějakou dobu u babičky, Kubík si také užívá prázdniny plnými doušky.
Zítra nás čeká ultrazvuk oušek, 14.8. třetí očkování, 21-8- pak kyčle a 30.8. neurologie.
Takže následující dny si plánuju dle doktorů…
Tak všem přeji krásné letní dny!!!!!!!!!
Ajinav, my pereme v Lovele sensitive a aviváž nepoužívám. v prvním roce se používat nemá.
Pa, zas se ozvu!
Díky za radu Eliško. Koukám, že už přenášíš a to čekáš dvojčátka
To se jen tak nestává,co
. Tak to ti přeju pohodovej porod
.
ahoj holky, tak jen rychle na skok, Elišce samozřejmě gratulujeme k mimískům ať se máte co nejlíp a prckové vám dělají jen a jen radost.
Jinak my se vyhrabali z angíny a Románek chytil neštovice, jak jsme byli totiž z angínou u dr., tak tam přišla mamina s miminem, že má asi neštovice a sestřička je pustila k nám, docela mě naštvala, jsem si říkala, doufám že to kluci nedostanou,zvlášť když romík byl oslabenej, no a šup, 14 dní je inkubačka a objevil se pupínek a bylo mi to jasný, teď už je jako velikej puntík…je to hrozný u tak malých dětí, horečky má ke 40, nejí, protože toho má i plnou pusinu, takž pořád běhám aby aspoň pil, fakt hrůza, takže čekám, kdy to chytí od brášky Kubík.. no tak já zase pádím.papa a držte se všichni
Pitrsko, tak pevné nervy a hodně sil vám všem.
S horečkami v tomhle vedru
Ať jste brzy fit!!!
**Eliško,
taky maxi velká gratulace k dvojčátkům.** Hlavně že jsou mimi OK, všechno doženou… a pokud vám je teď 5 týdnů, tak si rodila 35. týden.. asi že?? Tak to už je všechno v pořádku.
Obdivuji jak to všechny zvládáte s dvojčaty,… mně taky strašili všichni i rodina, ale přijde mi to docela v pohodě… téměř stejné jako jedno mimi, ale jenom dvojatě. Asi je to tím, že mám hrozně pohodové a hodné holky
No fakt?? Vůbec nechápu po kom jsou
![]()
Jo a Ivuško… ty tvoje holky jsou jak panenky z katalogu - opravdu krásné holčičky!!
No a u nás nic nového. Jenom už nemusíme cvičit Vojtovku. Holky si neustále povídaj, šíleně na sebe reagují a chtějí se držet… taky se neotočíme sami, ale už chybí jenom kousek, aby to obě zvládly… teď dělají takový luk na boku..!! Objevujeme nožičky a milujeme čtení časopisů…!!
Papkáme už skoro všechno a moc nám chutná!
Fotky se dát neumím… po těch XY pokusech se mi to stejně nikdy nepovedlo
zkusím najít tu galerku dvojčat a nějaké aktuální tam vložit.
Tak se mějte krásně, užívejte léta s dětma a nebo s bříškem. ![]()
Ajino , my také pereme v Lovele sensitiv a aviváž nepoužíváme.
Pitrsko , to jsou radosti. Neštovice, toho se děsím. Kor u takhle malých cipísků. Přejeme pevné nervy a ať to brzy všechno zvládnete a jste fit.
Ivuško , holčičky jsou nádherné. Samé krásné modely. Mě teď mrzí, že jsem si nenechala říct, co to bude a holky jsou oblečené jako klucí ![]()
No, až z toho klučičího vyrostou nakoupíme holčičí parádu ![]()
Jinak jsme dnes byly v poradně a Rozálka má 3,56kg a 50cm a Natálka 3,17kg a 49cm. Rostou jako z vody. Za 14dní přibraly cca 750g. To mi přijde dobrý.
Taťka s Rozárkou
http://img1.mimibazar.cz/…/f539523.jpg /> Tandemové krmení
http://img1.mimibazar.cz/…/f539519.jpg /> Naši skřítkové
http://img1.mimibazar.cz/…/f539514.jpg
gratuluju všem maminám, co nám ukazují svá štěstíčka,
ajino - už aby jsme měly taky takové skřítečky, viď? ![]()
Holky maminy, mám dotaz-neměly jste některá problém při kojení s růst.spurtem? My máme 3 týdny a něco a holky chtějí strašně často pít, dnes i po hodině přes den (předtím pily tak jednou za 2-3 hodky) a mezitim řvou víceméně, usly jen jednou za den na dve hodky v kočáru. Asi nemám tolik mlíka,jak by potřebovaly a proto brečí … tak doufám, že se to brzy srovná, manžel odjíždí pozítří na 4 měsíce pryč, tak bych se takhle tady z toho asi zbláznila ![]()
Ajino, já peru v Lovele, aviváž nepoužívám.
Markýtko - krásné fotečky, a vůbec nevadí, že nejsou v holčičích barvách, mě se stejně moc ty přeslazená mimča moc nelíbí … Ten tandem je dobrej
a to mají Tvoje odstříkané mlíčko nebo sunárek? Nějak jsem zapomněla, jak jste na tom s kojením…
Přidávám jednu čerstvou fotečku křiklounů v kraťáskách ![]()
Ivuško , mlíčko odstříkávám a pevně doufám, že na sunar jen tak nedojde. Aspoň mám přehled kolik toho vybaštily. Taky mi teď přijde, že se mi holky na krmení budí častěji. Asi to bude tím růstovým spurtem.
Tvým holčičkám to moc sluší, my máme bodýčka se stejným motivem. Okukuju jaké máte ponožtičky. Já nějak nemůžu narazit na vhodnou značku. Všechny jsou nějak veliké a zatím je ustavičně ztrácíme.
Ajino a July , uteče to strašně rychle a budete se těšit se svými miminky. Teď mi to přijde úplně neuvěřitelné, že to tak rychle uteklo a už máme doma měsíční miminka.
Ahojky,
nedá mi to a musím sem dát pár fotek. Kluci začínají obcházet nábytek a tlačit různé věci před sebou. Jiřík bravurně od včerejška dělá pápá a má z toho radost. Taky říkám HAM, bude to náš intelektuál a Honzík asi sportovec.
Gratulujeme Elišce k dětem, ať Vám to krásně klape.
Markýtko, Ivuško, holčičky jsou krásné.
Pitrsko, to bych si na sestru asi stěžovala.
Ať se kluci brzy uzdraví a máte jen lehký průběh.
Přistiženi při činu
http://www.baby-cafe.cz/…pri-cinu.jpg
Svatebčánci
http://www.baby-cafe.cz/…atebcani.jpg
Honzík
http://www.baby-cafe.cz/…l_honzik.jpg
Jiřík
http://www.baby-cafe.cz/…al_jirik.jpg
Ve vozíku
http://www.baby-cafe.cz/…e-voziku.jpg
Těhulky, nebojte, brzy se dočkáte.
Mějte se všichni krásně.
Jana
Ahoj holky ![]()
Vcera jsem nahodou narazila na vasi diskuzi o dvojcatkach a moc rada bych se k vam pridala…teda jestli berete novacky:-)
Ajinav - ahoj, zname se z BC:-)
Lioness - ahojky, my se zname z Proficek, jestli si teda na me pamatujes, zase tak dlouho tam nejsem:-))
Tak neco o mne…je mi 27 let, manzelovi 36… o miminko jsme se snazili 2 roky. Mám za sebou 1× mimodelozni tehotenstvi, a pak hned v pocatku tehotenstvi 2× spontanni potrat…
V dubnu jsme absolvovali prvni navstevu v Car v Brne, nasledovalo IVF a 1.6. jsem nasla na testu vytouzene //. 21.6 mi lekar sdelil, ze cekame dvojcatka:-)))
26.7. na UTZ vse vporadku, delalli nam ten screening a zadny problem nebyl odhalen:-)
Jinak jsme z Vysociny:-)
A hned jsem si samo vsimla , ze Ivuska je taky z Vysociny a dokonce z Havl. Brodu, kde uvazuji o porodu…timto bych se Te chtela zeptat, zda-li si nahodou nerodila prave tam:-)
Holky, vase zlaticka jsou nadherna!!!! uplne jsem se nad nimi rozplyvala:-) je to vazne uzasny!!!! a vsechny ditka jsou fantasticky…
No pak bych jeste mela dotazy treba ohledne kocarku - jaky mate…vim, ze je jeste brzy, ale uz se zacinam porozhlizet - pry je na dvojceci kocarky cekaci doba cca 3 mesice......
No a takovych otazek mam asi milion:-)))))))
Budu rada, kdyz se k vam budu moci pripojit…
Vsem preji krasny den!!! Liptonka:-)
AHoj Liptonko ,
vítej mezi námi a moc gratuluji k dvojitému nadělení v bříšku ![]()
V Havl.Brodě jsem rodila, v té době tam rodilo asi 8 maminek s dvojčatama, ne že by byli specializovaný na ně, ale jsou tam zkušení porodníci i doktoři, navíc je tam intermediárka od 32+1, takže dvojčátek se tam rodí celkem dost. Co se týče mojí zkušenosti, tak na naší porodnici musím pět samou chválu, ležela jsem tam týden preventivně před porodem na gyndě, o víkendu rodila a pak týden na šestinedělí … Doktoři tam jsou kabrňáci, porodní asistentky taky super - nebo aspoň já jsem na ně narazila. Děti mi dali víceméně hned po porodu, jen mě nechali vyspat jednu noc, jelikož jsem rodila o půl 7 večer. Manžel byl se mnou u porodu (rodili jsme celý víkend
, pak jsem měla nadstandardní pokoj, tak byl se mnou i tam většinu času. Nevím, co konkrétně by Tě zajímalo k porodu, klidněmi písni SZ, nebo tady přes diskusi dotaz.
Děti už řvou, tak letím krmit …
Jani , super fotky rošťáků, jsou kouzelný, musí to být náročný je uhlídat, co?
Ahoj,
vítám Liptonku:)
Ivuško, jo, říká se, že růstovej spurt je kolek 3 týdnů, pak v 6 týdnech, u nás to měl jen František v těch 6 týdnech, furt řval a pořád by pil, trvalo to tak 5 dní, teď už se to opět prodloužilo. Jo a taky přestal v tu dobu úplně kakat, prostě všechno spotřeboval, teď je to tak obden. Říkají vydržet, dát jim tak často jak chtějí a nepochybovat o sobě:)
Liptonko, já mám kočárek freeline spider swing, líbilo se mi na něm, že mimi má každý svoji korbičku a jsou obrácený směrem ke mně, zatím jsem max. spokojená, lehounce se ovládá a při troše šikovnosti se nám vleze i do Felicie:)
jo, a objednávala jsem ho přes internet na www.kocarky.cz - tam mají opravdu velkej výběr dvojčatovejch kočárků a dobrý ceny, objednací doba byla 1 měsíc, nakonec to trvalo týden, protože měli jeden na skladě, takže taky paráda.
Holky ti určitě dají plno dalších tipů. Pro mě to byla docela noční můra vybrat kočárek, zabralo mi to asi 2 měsíce:)
Holky, jak se sem dají vložit fotky? Že bych taky nějakou přihodila, aŤ nejsme tak anonymní:)