Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
1.8.07 09:13

Míšo,

kluci jsou narození 37+2, Honzík 3,21 kg a 51 cm, Jiřík 3,28 kg a 51 cm.

My jsme měli na cestu z porodnice vel. 56 a byla jim trošku větší, ale jen prvních 14 dní, pak mi z toho hrozně rychle vyrostli.

A to převalování nezávidím, to bylo děsný. Naši kluci si zase v noci střihli hodinový mejdan (od 0.30 do 1.30), tak taky nic moc. Ale vstávali jsme až po osmé, to je na nás pozdě. :lol: :lol: :lol:

Držíme palce.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
1.8.07 10:53

Míšo,
ty už seš třetirodička, tak to asi budeš mít kluky přes 3 kilo, děloha je zvyklá se roztahovat:)
já rodila 36+2 a kluci měli každej 2,5kg (ale tyhle hodnoty měli už dle utz asi posledních 14 dní, už neměli moc kam růst zřejmě) a šli jsme domů 6.den, a z toho byli 2 dny pod lampou kvůli žloutence.
Alino, já byla během těhu 2krát v nemocnici, každá holka, která tam přišla a byla od 24. týdne výš (nevím do kolikátýho..34? to možná kecám..) dostala kortikoidy kvůli plicím, pro jistotu, prototže ono to může fakt přijít kdykoliv, když je nějakej problém.
A taky se přidávám k holkám, nic na netu nehledat, jen příjemný témata:)

A s tím doplerem, někdo se tu ptal, já pak před porodem, když jsem byla v nenocnici, tak mi ho dělali obden, jeden měl horší průtoky pupečníkem, tak to hlídali, když by to bylo špatý, rodila bych hned.
Jo a do nem. jsem nastupovala 35+0, kvůli zač.preeklampsii, taky se mi strašně nechtělo, nakonec jsem byla ráda, že si mě hlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
1.8.07 13:48

Ahoj holky,
tak jsem tady asi týden nebyla a nestíhám Vás dočítat. Nějak jste se rozšouply...... :D
Musím pochválit všechny fotečky dětí, jsou moc nádherné.
Ali mně taky píchali kortikoidy, je to asi lepší, když ty plíce budou v případě nouze dozrálé. Drž se a ono to nějak uteče. Třeba Tě pustí i dřív. Určitě počítej s týdnem, protože po týdnu Tě asi budou opět prohlížet, jak se změnil nález. V kratším intervalu to prý nelze poznat. Tak aspoň týden přežij. Já vím, jak je to dlouhý. Ono potom s dětma to zase utíká strašně rychle, protože člověk je v jednom kole. Tak aspoň relaxuj, pak budeš ještě vzpomínat, jak jsi si hezky a v klídku poležela.
Markyt mně taky přijde, že jsou holky jednovaječný. Strašně moc mi připomínají naší Zuzanku. Taky máme takovou protáhlou hlavičku a i stejně vlásků.

Holky, chci se Vás jenom zeptat, jestli má každé mimčo svoje vlastní prso. Na JIP mě nutili prsa každé kojení střídat ale dětská dr. mi řekla, že by mělo mít každý to své, aby se mu tvořilo mléko pro jeho potřebu a podle toho kolik vypije.
No já mám v obouch pořád tolik mléka, že se jím kolikrát až zalikají a dusí. Nevím, čím to, ale Zuzanka se mi vždycky strašně špatně chytá po koupání. Celý den je kojím tandem a po koupání musím zvlášť protože Zuzka u toho přímo vzteky řve. Vždycky si dvakrát cucne a pak se propíná do oblouku a je rudá vzteky. Po chvilce už se prsa ani nechytne a uklidní jí jenom cumel. Ten pak tahá jako zuřivá. Nevím, co si o tom mám myslet a pomalu se bojím každého kojení po koupání. Někdy jde spát i hladová, protože se není schopná najíst. Poznám to podle plínky, protože není v noci tolik načůraná. Neměla jste taky tohle některá?

Jinak dneska jsme byli na očním. Honzík měl šíleně zanícená očíčka. Tak mu dělali proplachy, ale moc jim to nešlo, tak máme přijít zase za týden. Já byla sice v čekárně, ale když jsem slyšela jak řve, tak jsem tam bulela jak želva. Byl tam snad 5 min. Zuzance taky proplachovali jedno očičko, protože ji slzelo a ta byla snad do půl minuty hotová. Doufám, že už to příště dopadne dobře, protože mi to rve srdíčko. A taky je to zážitek cestovat k dr. se třemi dětmi. To člověk neví, který dřív. Viky už to tam nebavilo, tak pofňukávala, že chce domů a já byla prášková.

No nic, musím jít. Mějte se a držte se
Pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.8.07 14:29

Tak hlásím výsledky dnešní kontroly Mudr.: Natálka 3040g a Anetka 3000g, přírůstek 250g za týden, to je prý supr. Tak na další KO jdem až v 6 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
2.8.07 11:41

ahoj holčiny, dlouho jsem tady nebyla, nešel nám internet a taky jsme pořád marodili, teď už jsme ale fit… jinak jsem vás v rychlosti dočetla, ale že jste toho napsali, měla jsem teda co dělat, koukám, že se to tady hemží samýma fotečkama s krásnýma miminkama, jsou super !!!! hodím sem pár fotek z naší nemocný oslavy ročních narozenin:

tady jsou naši nemocný oslavenci, byli teda fakt otrávený:
 http://img1.mimibazar.cz/…/f533717.jpg

tady jedna společná:

http://img1.mimibazar.cz/…/f533718.jpg

Kubíček měl o dortík zájem, ale Romča si radši kousal do mobilu:

http://img1.mimibazar.cz/…/f533721.jpg

a jedna kluků u dortů, ale byli tak mrzutý, že se to moc nepovedlo:

http://img1.mimibazar.cz/…/f533722.jpg

no já zase letím, musím trochu poklidit, dokud budou kluci spát. Jinak se všichni držte a ať vám miminka dělají jen radost a těhulinky pořádně se držte, ať je vše v nejlepším pořádku . papa všem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
2.8.07 21:53

Pitrsko , krásné fotky, kluci jsou fešáci a vůbec všem vám to tam moc sluší… Jste krásná rodinka.

Ivuško , holky jsou nádherné myšičky, ta fotka, co sis dala i do metříku je mimořádně hezká. A mimochodem - ty žluté a růžové dupačky jsme měli taky… :D

Alino , vydrž, držím palce…

Sabri, Jani a další holky, co jste tady psaly o tandemovém kojení, jste fakt dobré. Šetří to čas! Já tandem kojila jen v prvních týdnech, pak jsem to vzdala a přešla výhradně k monokojení. Tandem mi nevyhovoval, bolela mě záda a když se holky všelijak kroutily a „stávkovaly“, neměla jsem volné ruce, abych je „usměrnila“. A taky jsme často pryč a to pak kojím v nestandardních podmínkách všude možně a víc než jednu najednou nezvládnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
2.8.07 22:08

Markýtko , holčičky jsou krásné a máte krásná jména. Jen v metříku máš Rozálka a jinde píšeš Rozárka… Jak je to? Jinak přeji, aby se vám už pořádně zadařilo s tím kojením

Míšo , to máš teda pěkné chlapáky. Teď jen abyste ještě krásně vydrželi co nejdéle… Jinak jak ses ptala na tu velikost oblečků, já připravila do porodnice taky pro holky parádní růžové dupačky vel. 50 a holky je měly na sobě jen jedinkrát - cestou z porodnice (porodní váhy měly 2800 a 2900g). Ale řekla bych, že to byly nějaké mimořádně malé kusy - dost záleží na výrobci. Velikost 56 jsme nějaký ten pátek ponosily.

Končím, víc už reagovat nezvládnu, marodím, mám virózu jako hrom, celý den jsem ležela a dopoledne musela narychlo povolat tchýni ze střední Moravy, o všecky tři holky bych se dokázala jen těžko postarat a manžel teď pracuje ve Vídni, takže ani večer není doma…

Mějte se, opatrujte se, PAPA a dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
2.8.07 22:18

Ditu , starší z holčiček je Rozálie, takže správně by se asi mělo říkat Rozálka. Ale říkáme i Rozárka. Prostě, jak nám přijde na jazyk :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17946
3.8.07 21:33

Ahojky, tak my už jsme taky na světě, narodili jsme se vlastně ještě před Markýčinýma a Ivuščinýma pokladama. Vám, maminy, moc Moc MOC blahopřeju!!!! Děťulky jsou kouzelné!
Jindříšek a Zuzanka se narodili 29. 6., takže nám je teď právě 5 týdnů. I když jsem ještě mohla nosit několik týdnů, nález byl v pohodě, na UTZ zjistili, že Jindříšek vůbec neroste (poslední dva týdny) a nepřibírá a průtoky pupečníkem má špatné. Průtoky mi změřila až poté, co zjistlia Jindříškovo neprospívání, a to bylo poprvé, co je vůbec měřila, tak si to hlídejte, těhulky! Myslím, že to poněkud zanedbala, vy jste tu psaly, že Vám měřili průtoky už asi od 20. týdne.
Poslelai mě na sekci k Apolináři, ale tam neměli aktuálně místo, tak mě zas vezli do Krče, kde se prckové narodili sekcí. Jelikož to byl (aspoň myslím) můj poslední porod, nějak jsem to zvládla, ale zlaté spontánní porody! Ale hlavně, že broučci byli v pořádku. Jindříšek fakt v bříšku strádal, narodila se s vahou 1.700 g a 42 cm, Zuzanka 2.190 g a 45 cm. Jinak byli ale v pohodě a po dvou dnech na jip je přestěhovali na intermediárku. Poprvé jsem přikládala Zuzku po skoro 48 hodinách, Jindříška o den dýl, ale chytli se skvěle a kojíme plně. Bála jsem se, aby se kvůli sekci a pozdnímu přikládání nezpozdilo mlíčko, ale nakonec jsem ho měla dokonce dřív než po spont. porodu u Čendy. Taky díky odstříkávání, se kterým jsem začala pár hodin po porodu sama, ovšem nikdo mi neřekl (i když jde o Baby friendly nemocnici), že to mám dělat. To mě dost zklamalo. Na pokoj k dětem mě přijali až po deseti dnech, do té doby jsem je chodila kojit po třech hodinách a ležela jsem na šestinedělí, protože na intermediárce nebyly volné pokoje pro maminy s dětmi. Šli jsme domů po třech týdnech, Jindříšek na váze 1.955 g a Zuzka 2.425.
Bohužel nemám dost času pročíst příběhy Markýtky a Ivušky, ale jakmile to půjde, určitě si je nalistuju!!! Všem maminám přeju aspoň trochu vyspání (ale zjistila jsem, že mít dvojčata jako „třetí“ dítě je v podstatě v pohodě, nijak zvlášť víc práce mi to nepřijde, i když vím, že jak začnou lízt a chodit, přituhne)! A těhulkám přeju, ať všechno klape, pohlaďte bříška, užívejte jich, mně nějak pořád přijde, že mě někdo o kus toho těhulkovství okradl, ten konec byl moc naráz. Ale takovej je život 8) A je to nádhera!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
3.8.07 21:44

No Eliško ! Já už si říkala, že musíte být dávno na světě, a Ty jsi nás ještě předběhla :-) Obr gratulace k mimískům, ať rostete a prospíváte! Jo a obdivuju, jak můžeš zvládat tolik dětí najednou, já mám co dělat s těma dvěma :oops: :oops: :oops:

Pitrsko , super narozeninové fotos! Jste super rodinka, moc vám to všem sluší a kluci už jsou pěkní, žádná miminka! A otrávení ani moc nevypadají …

Dituš , brzy se nám uzdrav, musí to být pěkný záběr zvládat sama ty Tvoje tři princezny, natož bez manžela a s virózou! Tak ať to společně s tchýňkou zvládnete…

Přidávám fotečku v letním modýlku - chystáme se na první grilování na zahradě …

http://emimino.cz/…8002male.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
4.8.07 11:08

Eliško , velegratulace k miminkům !!!!

Jste ohromné šikulky a je vidět, že jsi zkušená rutinovaná mamina v tom nejlepším slova smyslu a hned tak Tě něco nerozhází… :D :D Máš můj nejhlubší obdiv! Asi máš pravdu, mně taky připadá, že mít dvojčata jako druhé (či třetí) dítě je jednodušší než do toho „vlítnout“ napoprvé, ale stejně....... čtyři děti jsou čtyři děti… :D

P.S. Mně se taky laktace rozjela po císaři hned a naprosto v pohodě, tak nevím, co je pravdy na těch řečech, že to má jít po císaři hůř. Já mám pocit, že nejvíce ze všeho je to o psychice..... Hlavně být v pohodě!
A to ty evidentně jsi, tak ať krásně rostete a celé Tvé velké rodině přeji hodně hodně zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
4.8.07 11:15

Ivuško , holky jsou jak panenky. Moc jim to sluší. Vidím, že je stejně jako já ráda oblékáš jednu do žlutého a jednu do růžového.....
Já pomaličku „rozcházím“ virózu, pochválena budiž tchýně, bez její pomoci bych ty děti v horečkách nezvládala…

Opatrujte se všechny a všichni, PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
4.8.07 20:49

Eliško, gratulace!!!!
No jo, ono to na tom intermediáru chodí jinak než na norm. oddělení, to je asi všude stejný, prostě jsou daný pevný kojicí hodiny, toť vše. a norm. oddělení mi to někdy zase přišlo jako kojicí teror - já teda taky problém neměla a byla jsem po císaři, prvně jsem přikládala nějakejch 30 hodin po porodu, po dvou dnech na intermediárce jsme šli na norm. oddělení.

Jo, a já měla takovou hrůzu, že ty dvojčata nezvládnu, že mi to přijde zatím docela dobrý :lol: tak uvidíme, jak se to bude u nás dál vyvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
4.8.07 22:48

Eliško, od nás také velká gratulace k mimískům

Jinak mě taky přijde, že mít dvojčata ne jako první, je docela pohoda. Doufám, že to teď nezakřiknu :wink: , to bych nerada. Při Ele jsem byla ze všechno celá vyblázněná. Nedokázala jsem se ani najíst, vyspat… Prostě docela děs. Teď je to fajn. Kdybych je měla jako první, zřejmě bych to nepřežila :roll: Teď už zvládáme s holkama i kávičku v cukrošce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
5.8.07 14:53

Holky chěla jsem se zepta, sice máme ještě dost času, ale abych nezapomněla. Do porodnice a miminkům perete prádlo v jakém prášku a jakou dáváte aviváž?

Jinak gratuluju všem maminkám ke krásným miminkům :D :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová