Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
28.7.07 16:43

Markýtko,

to je neskutečný. Jsou nádherný. Vůbec se mi nechce uvěřit, že naši kluci byli taky takoví. Teda tak maličcí nebyli nikdy, ale trošku větší. :lol: A že bych je někde chvíli mohla nechat ležet, to snad nikdy nebylo. Teď nenechají nic na pokoji.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
28.7.07 17:35

Ahojky holky,
hned se mi zvedla nalada, jak jsem Vas procetla a prohlidla vsechna nadherna miminka.
Jsem totiz bohuzel uz druhy den v nemocnici :-(
Kvuli mirnemu spineni a tvrdnuti bricha me sem soupli…na neurcito. Nejdriv se rikalo, ze jen na par dni, a pokud se zklidni deloha, tak me pusti domu. Ted uz jiny doktor rekl, ze tak mesic bych si mela polezet. MESIC!!! Zatim si to neumim predstavit, ale pry na vsechno se da zvyknout. Ted uz asi 2 hodinky mam tady net, tak je to lepsi, da se s jeho pomoci dobre bojovat s nudou.

Jinak trosku o nas. Take budeme mit dve holky!!! Konecne na UTZ v 30tt jsem se to dozvedela, a je to uz jisty, napsal to Dr. Hodik i do papiru v popisu genitalii. Byl moc hodny a pozorny, na vsechny otazky odpovidal, vse vysvetloval, a bylo jeste tehdy pred tydnem vse ok. Kazde mimi melo trosku min, nez 1,5 kgSice jedno vypadalo o 1,5 tydne starsi, ale to je pry v norme. Tak ted jenom vydrzet chvili lezet, na porodje to jeste fakt brzo (31 tt). A to jsme se chystali vcera jet na vikend do Vidne, a jen pro klid duse jsem se sla zeptat na malinkate spineni. Dr. rekla, ze bych pravdepodobne porodila cestou, a ze jsem udelala dobre, ze jsem se strachovala.

Uz bych take nejradse resila prikrmy, kojeni a zoubky, ale budu muset jeste chvili vydrzet.
Mejte se vsichni pekne a uzivejte si rozumejsiho pocasi.

Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.7.07 19:41

Markýtko ,zase tady u toho PC slintám,máte opravdu kouzelné holčičky,ani teď nevím,ale asi jsou jednovaječné,že jo?? Jsou si strašně podobné,jedna krásnější než druhá,už se taky nemůžu dočkat,až budu mít ty svoje princátka u sebe.
Alino ,to je pech,že jsi v nemocnici,a ještě s takovými vyhlídkami,ale přece jen je ještě opravdu brzo,aby se tvoje holčičky narodily,a tam tě aspoň ohlídají. Já jsem tak nějak od začátku čekala,že se začnu otvírat,nebo krvácet,nebo cokoli,prostě že ta moje opotřebovaná děloha o sobě dá vědět,a klepu,ťuk ťuk,zatím nic,ani žádné trable nepociťuju,ani mi nepřijde,že bych měla nějak velké břicho na dvojky,ale děti jsou obě v normě,když jsem byla před 14 dny na utz,tak byli dokonce větší,než mají být,ale to mi vůbec nevadí. Já jdu do poradny v pondělí,ale myslím,že už naposledy,jednak má doktor dovku,a taky mě pořád chce posílat do té rizikové poradny v nemocnici,takže se tomu asi nevyhnu,ale každopádně,pokud budu v pohodě,tak si tam lehnout nepůjdu,já jsem hrozný stresoň,já bych z toho prostředí asi opravdu porodila,no,teď jsem 33tt,tak za 14 dní budu 35tt,tak to tam už půjdu.
Ty se hlavně drž,ať máš tak krásné holčičky jako ostatní holky tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.7.07 21:19

Ahoj holky,
jdu vás jen krátce pozdravit, k večeru jsme se vrátili z další cesty, byli jsme s partou na vodě v Polsku. Na vodu jezdíme pravidelně každý rok od dvou let našich nejstarších dětí, mezi něž patří i naše Bára. Loni jsme ovšem rezignovali na přeplněné české řeky a vydali se do Polska, letos jsme si to zopakovali. Já jsem samozřejmě s prckama žádnou vodu nejela - jsme možná akční, ale ne na hlavu…! Stejně tak kamarádka s roční holčičkou byla se mnou přes den v kempu. Ovšem ostatní děti od 2 let nahoru jsou už vodáci. Bylo to fajn, parta čtyř rodin s celkem 9 dětmi, 2 kočárky (z toho jeden náš dvojčatový)..... no když jsme vytáhli do města, katolické Polsko na nás muselo být pyšné..... :D

Normálně bych teď vybalovala věci z karavanu, ale leje jak z konve, tak jsem si vás zašla přečíst. Vy jste se pěkně rozjely. Zvláště Lioness sem vtrhla po čase a rovnou jako lavina. Nestihnu teď reagovat jednotlivě, ale musím konstatovat, že jste sem daly nádherné fotečky vašich zlatíček… A taky gratuluji všem relativně čerstvým maminkám, jak to všechno bravurně zvládají včetně kojení. A těhulkám držím palečky, aby se jim i mimískům nadále pěkně dařilo.

Mějte hezký večer a klidnou noc, PAPA :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
28.7.07 22:08

Ivuško, ptala ses na kojení, já kojím jak kdy, někdy dohromady, někdy zvlášť. Kluci mají sice dost jinej rěžim , ale tak třetinu kojení se sejdou.
Prvně si je dám oba na postel (někdo tu psal o klasických starých zavinovačkách, já je mám taky, opravdu fajn se s nima v nich manipuluje), většinou si sednu na turka, kolem sebe kojící polštář a jednoho po druhým si je tam dám, pak jenom nasměruju prsa a kontroluju, aby nevypadávaly :lol:

Chce to trochu cviku, ale zvládáme v pohodě. Franta pije kratší dobu (tak poloviční většinou, ale zase chce častěji), takže jakmile už nemá zájem, odpojí se sám a nechám ho ležet na polštáři, než se dokojí Vojta.

S odbrkáváním to taky furt řeším, tohle je asi největší úskalíá společnýho kojení. Většinou řeším tak, že Vojtu odložím na natvarovanej kojící polštář tak, aby měl hlavu ve zvýšené poloze Frantu si nechám na ruce (on je docela citlivej na manipulaci, často pak ublinkává). No je to všechno prostě metoda pokus omyl.

K tomu chování, takhle malý děti mají vždy nějakej důvod k pláči, prostě pokud si myslím, že mu to pomůže, tak pochovám.

Víc nezvládám, jen že dětičky jsou fakt krásný :wink:

a Markytčin příběh o „trojčatech“ mi přijde neuvěřitelnej. Hlavně že to dopadlo dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
28.7.07 22:35

Ještě vám musím napsat dodatek k těm našim naštěstí ne „trojčatům“. Doktorka na ultrazvuku mi řekla, že tam vidí tři tělíčka, ale ne tři hlavičky. Ty viděla jen dvě. Dělaly se mi z toho mžitky před očima. Říkala jsem si, že jestli už mají být tři, tak ať mají všechno. Ještěže to dobře dopadlo.

Míšo , naše holčičky jsou prý dvojvaječné. Ale zatím jsme na nich žádný rozdíl nezaznamenali. Jen, že Natálka je menší. Já už je jakž takž rozeznám, ikdyž tuhle na kontrole jsem měla docela problém :D . Rodina si je plete neustále. Uvidíme, zda se časem vybarví.

Ali , moc na tebe myslím a držím palečky, aby bylo vše v pořádku a vydržely jste co nejdéle. Mě stačil týden hospitalizace a byla jsem z toho na nervy. Měsíc si vůbec nedokážu představit. Ale co se dá dělat, člověk to musí vydržet. Miminka jsou přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
29.7.07 09:14

Jani, Pepen , díky za vaše „kojící“ tipy, jak to tak vypadá, budu muset pořídit ty klasické zavinky, jelikož manipulovat s mimčama jen tak navolno, když nedrží hlavičku si fakt netroufám … Poslední dobou se mi zdá, že holky pijou déle a i déle vydrží, Natálka dnes dokonce skoro 6 hodin, Anetka 5 … Akorát že každá v jinou dobu, takže mám ten spánek stejně rozkouskovaný,ale snad se to časem upraví…

Ali , předně gratulace k holčičkám, vítej do holčičího klubu :-) to je teda štěstí, že jsi šla k tomu doktorovi, to Ti řeknu. Věřím, že z pobytu v nemocnici nejsi nadšená (mně stačil týden před porodem), ale buď ráda, že jsi s mimískama pod dozorem … a ke všemu ještě pod dozorem pana doktora Hodíka :-D Super, že máš net, aspoň nějaká zábava, vím jak mi to bodlo …

Markýtko , nádherný cipísci :-) fakt vypadá, že jsou holky jednovaječné. Je super, jak je vidět, že jsou s těma našema skoro stejně věkově - dokonce máme podobné overálky, jen světle žluté :lol: :lol: :lol: To ty naše „údajně jednovaječné“ princezny si moc podobné nejsou, no uvidíme, jak se vyloupnou …

Dituš , klasicky smekám před aktivní dovolenou s dvojčaty, jste velké šikuly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
29.7.07 19:29

Ivusko 111

taky jsme kojili tandem, polozila jsem si deti vedle nohou, dala kojici polstar vetsinou pod nej polstarky na kolena, aby se jim hezky hajalo, my to zvladli i bez zavinovacek, ale asi se tolik „nemrskali“ .....Sofie vetsinou byla prvni, tak jsem si ji dala na rameno na odrihnuti, pri tom Jim jeste pil a pak jsem mela dostatek casu na nej, protoze on byl ten problemovejsi, blinkani, vzduch v brisku, prdiky, boleni briska…takhle jsme v podstate vydrzeli asi do 8 mesice a pak uz jsem je kojila oddelene, protoze se rozesmivali a Sofi mu sahala do oci a vubec chteli z kojiciho polstare „odejit“

Ali

jak pisou holky, mesic se da urcite vydrzet a jsi pod kontrolou!!! a ted kdyz mas internet, tak se zabavis, hezky lez at se holky upecou co nejdyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
30.7.07 09:06

Sabri , dík i Tobě za kojicí tip … musím se s vámi podělit o první úspěšný pokus … včera večer jsem byla sama doma, holky přišly hladový obě z vycházky, tak jsem si řekla, že to zkusím a udělala jsem to tak jak Sabri, teda kromě polštářků, místo toho jsem si dala nohy na stoličku, aby holky byly výš, a šlo to! Pěkně se přicucly, vydržely docela dlouho, sice se nenapily dosyta a za hodku chtěly zas, ale to je u nás navečer úplně normální. Tak to budu takhle zkoušet pomalinku a třeba se sehrajou. Říhání je teda trochu problém,tahám je na rameno jak králíky jednou rukou, ale zdá se, že jim to nevadí. Až budou líp držet hlavičku, tak to taky bude lepší. Dnes spinkají jako dudci, jak se ochladilo a pršelo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
30.7.07 13:32

Ahojky maminky a těhulinky,tak jsem dneska byla v té poradně,a po 14 dnech jsem si „poskočila“,pořád jsem měla čípek 0,a teď rovnou 4,doktor se vyjádřil,že mi dává 3,max.4 týdny,a kluci budou venku,no,pokud by to ty 4 týdny byly,je to už v pohodě,teď jen je ukecat,ať tam vydrží co nejdéle,co??
Zítra večer jdeme s manžou na doplera,a za týden na promítání porodu,aby mohl manžel u toho být :oops: :oops: já z toho sice nějak odvázaná nejsem,ale ani jednou jsem u porodu chlapa neměla,a víc dětí už mít nebudu,a manžel asi taky ne,takže jsme se dohodli,že tedy jo,no,ještě se můžou pinďové otočit,ale ZATÍM jsou hlavičkami dole,tak snad takhle vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
30.7.07 14:42

K tomu odbrkávání ještě, mně bylo dr řečeno, že přes rameno rozhodně ne, že se jim moc zatěžuje páteř, pokud ještě nedrží hlavu sami, e lepší je do klubíčka s hlavičkou na předloktí, tak aby byla vyvýšená, že to tak stačí.
Ale musím říct, že s odbrkáváním mám stejně problémy, i moji kluci jsou takoví, že hltají, pak se tím doslova dusí, protože si cucnou moc, tak se zas odtrhnou atd. Ne vždy se nám podaří úspěšně odbrknout (nebo asi bych se musela snažit až do dalšího kojení a to fakt nejde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
30.7.07 14:43

Te´D koukám Míšo na tvůj metřík a ty budeš mít doma 4 kluky a ještě manžela jo? Tý jo:) to je málem na Klapzubovu jedenáctku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.7.07 14:46

Míšo asi se zeptám blbě, ale nemám zkušenosti. To, že je čípek 4,to znamená, že se začíná otevírat na porod a 0 znamená, že je uzavřený :oops: ?

Holky navštěvovali jste některá těhotenské kurzy? Přemýšlím o tom, ale někdo říká po zkušenostech, že je to k ničemu. Já zkušenosti s dětmi vůbec nemám, tak přemýšlím, jestli to nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.7.07 14:46

Ahoj holky, zas se hlasim z nemocnicniho luzka.
Musim priznat, ze jednu domu jsem si take v duchu chvalila to, ze jsem v nemocnici. Maji tady pekne ciste moderni pokoje, jidlo mi nosej do postele, pak milacek prinasi vsechny dobrutky, co si nadiktuju. Hudbu, televizi, pocitac a internet tady mam. Nemusim nic delat a jsem tady fakt kontrolovana, jako pod mikroskopem. Takze v pripade neceho neocekavaneho budu mit rychlou a jistou kvalitni peci. Tak jsem se snazila drzet tohoto hesla, a mit stale dobrou naladu. Az do dnesniho rana.
Protoze je doba dovolenych, a doktori se tady stridaji, tak od kazdeho vyslechnu neco trochu jineho a nejaky dalsi zakaz ci upozorneni, co bych nemela delat. Tak jeden mladak z dneska prisel na vizitu, kouknul, ze datluju na noutasu, a pry, ze takhle ne, ze tato poloha (polosed pololez) vubec neni pro me dobra, ze mimi mi tlaci na cipek, a ze bych mela lezet.
Timto vlastne sebral moji nejvetsi zabavu a zdroj dobre nalady. Lezet a nic nedelat, a to porad otloukat ramena a kycle jak ve dne, tak i v noci? To teda fakt metoda. Premyslela jsem nad tim, ze se kvuli mimi obetuju, ale asi se budu ridit svymi pocity, trochu lezet, trochu internetovat
Jo, pak jeste me vysetroval, a pry jsem otevrena na prst (v patek byla jen na pul prstu). Michaelo, to CS 3 ci 4 je kolik? A kolik je na prst? To je ale asi stejne malo a nic az tak hrozneho na 31tt a na to, ze jsou to dvojcata. Akorat on , jeste po porade s jinou lekarkou, chce se strachovat, a nechal mne pichnout kortikojidy na urychleni zrani plic miminek. Aby v pripade porodu byly na svet lepe pripraveni. Ja nevim, zda je to dobre, nebo spatne. Rodit se nechystam, chci to radse vylezet. Ale snad nevadi, ze uz ted budou v brisku mit zralejsi plice? nevite nahodou?
Ivusko, a dalsi tandemove kojici maminky, muzete prosim ten zazraknekdy vyfotit a vlouit nekam do galerky. Snazim se si to predstavit, a moc mi to nejde.
Jest e dotaz, treba zase k Ivusce a k Marketce. To obleceni, co mate holciny na fotkach, to je 56 velikost ci jeste neco mensiho? Nevim, zda mam radse preventivne poridit i neco pro nedonosenatka, jelikoz mam nejmensi prave tu 56.

A posledni dotaz. Kde jste cetly o porodu dvojcatek ,hledam nejaky odbornejsi clanek, a ne jenom povidani maminek. (zatim jsem natrefila o porodech nedonosenych dvojek, jejich umrti a samych smutnych vecech, to na nalade neprida, ale neda se to pak nedocist, ikdyz se chce u toho brecet).
Pokud mate nejaky dobry typ, budu rada. Treba zatim ani nevim, jak se rodi prirozene. Zda jde Acko, poak jeho placenta, a pak Becko, a pak jeho placenta? Je to tak, ci nejak jinak? Jak se to stiha za tech 5 min, co je vetsinom mezi narozenim A i B? Myrkytka rodila cisarem ci prirozene? Take bysme rady pak slov o tom, pokud to jde? :-)
Diky a mejte se hezky, at to s mimi jde conejlip a bez problemu.
Alina.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.7.07 14:56

Alino můj názor je,že se tím internetem a vyhledáváním o mimi hodně stresuješ a měla by sis radši přečíst nějakou veselou knížku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová