Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
28.7.07 11:07

Ivuško,

kojila jsem fotbalovou polohu a převážně v zavinovačkách - bylo to tak lepší a jistější. Nejvíc jsem si oblíbila staré zavazovací zavinovačky - fakt super, kluci v nich byli snad do 4 měsíců, ale byla zima.

Kojila jsem na gauči - máme rovný široký nebo na posteli. Naskládala jsem kluky na gauč, sedla si s kojícím polštářem mezi ně a k prsu je umísťovala do kříže - ten, co byl na levé straně pil z pravého prsa a ten co byl na pravé, pil z levého prsa. Lépe se mi tak podávali. Někdy to byl boj, když je trápily prdíky a jeden s začal kroutit nebo nechtěl pít. Dost často jsem po ruce měla dudlíky, abych jednoho uklidnila a druhý se mohl v klidu napít. A práve kvůli prdíkům a kroucení jsem pak dosta často kojila každého samostatně. Je to fuška, já vím. Ale klidně se ptej, ráda poradím. Jo a kojící polštář bylo občas potřeba podložit, ale pak jsem přišla na to, že je pohodlnější dát si nohy na nějakou malou stoličku.

Aninko, naše kluky trápily prdíky, do 4 měsíců jsme uspávali převážně na rukách nebo v lehátku. Když jsem byla sama, tak jednoho na rukách, druhého v lehátku. Ale později se po malých bojích naučili usínat samostatně v postýlkách, v současnosti jsou večery víceméně v pohodě a už se naučili spát v postýlkách i odpoledne. Dlouho spali přes den pouze v kočárku.

A Tvé kamarádky mi je taky líto, podle mně si to pouze špatně zařídila. Nebyla s nimi nikdy sama a pak toho na ní asi bylo moc. Při rozumném chování to myslím nehrozí.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.7.07 11:07

Tak to je hustý Lio! To víš, že je to Pavel!!!!!!!!! Pochází od Sokolova z Jindřichovic. Tak to já se ho hned zeptám na Tebe a jak se jmenuješ v civilu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.7.07 11:09

Moc bych chtěla přivítat Ajinu a July !!! Holky, ani nevíte, jakou jste mi udělaly radost, že jste sem zavítaly!!!! Konečně a to se mi snad stává poprvý, narážím na své krajany (tedy kromě Pitrsky, s tou se navíc známe z jednoho nemocničního pokoje, viď Péťo! :wink: :lol: ).

Holky, já jsem z KV a tak si říkám, že jsme se třeba už musely potkat. Já jsem s tím naším korábem nepřehlédnutelná. :oops: No a naše holčičky taky „vznikly“ pod odborným dohledem Dr. Švábka a Dr. Bouše v Natalartu po 1. zdařené inseminaci..... Jinak jsem rodila v KV císařem ve 38. tt. Holky měly 2450 a 2560 g. :wink:

Jo a Dr. Martykána znám. Mně se zdá v pohodě, já s ním byla spokojená, dělal mi velký UTZ ve 20.tt a bylo to vyčerpávající, hezky si s tím pohrál a dobře identifikoval 2 holčičky. A je to navíc moc hezký a sympatický chlap! :D :D :wink: Tedy… je fakt, že každý má jiný názor, ale na mě působí fajn. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.7.07 11:09

Lio,

holčičky jsou krásné. Taky bych měla dát nějaké fotky, že? Kluci rostou jako z vody, Honzík pomaličku začíná obcházet nábytek.
Napiš někdy víc, jak se máte, co holčičky už umí.

A jestli je to s Ivuščinýám manželem pravda… :lol: :lol: :lol:

Ivuško, my zase máme podobnou fotku tatínka se dvěma autosedačkama. :lol:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.7.07 11:10

Ivuš, napíšu ti SZ! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.7.07 11:11

Ivuško, Lio,

to snad není možný :! :! :! :lol: Svět je vážně maličký :! :lol: :D

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.7.07 11:19

Lioness nechodíš i na BC? Já zkraji zjišťovala, kdo všechno otěhotněl v Natalartu a teď narážím na maminy, které tam otěhotněly. Na našem těhu má velkou zásluhu dr. Švábek, dělal nám ET a pak jsme k němu chodili na kontroly.
Také bych chtěla rodit ve Varech, radši jak v Sokolově, mají tam lepší vybavení pro maličký dvojčátka,ale slyšela jsem, že ststry tam nejsou nic moc. A taky je tam prý dobrá pediatrička.
Jinak je fakt neuvěřitelný, že se tady setkáváme z jednoho kraje :lol: .
Lio to jsi dvojčátka skoro donosila, pěkná váha :D . Proč jsi rodila císařem? Ve Varech nechávají všechny dvojčátka císařem? Četla jsem, že u spontálního porodu se může stát, že to druhé může mít nějakou poruchu, tak bych taky radši císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.7.07 11:34

Aji, na BC mám jednu diskuzi - je to moje srdeční záležitost, ta vznikla tady na emimi a pak se odstěhovala na BC, ale chodím tam už od svého snažení. Ale taky už jsem tam dlouho nebyla :oops: :oops: , tam jsou holky šílení romanopisci a už to tam vůbec nestíhám. :(

Jinak v KV porodnici se rodí dvojčátka JEN císařem. Měli tam prý jednou nějaký problém a od té doby už volí na dvojčátka jen císaře. Nevím, možná se bojí. Co já vím. Takže nebylo na výběr. Holčičky jsem nakonec měla hlavičkama dolů a ani jedinou kontrakci, věřím, že bysme vydržely i dýl, ale pak jsem se osypala šílenou vyrážkou, tak už nemělo cenu to prodlužovat. :wink:

Jinak KV porodnice je na dvojčátka lépe vybavena dětskou JIPkou a inkubátory (člověk nikdy neví). Dvojčátka se rodí drobnější. Moje holky tam byly jen hoďku po porodu. Ale na rovinu, sestry jsou tam šílené, dětské sestry - jak která a pediatrička je hrozná, ještě dnes z ní mám noční můru. Psychicky mi zarazila laktaci a ta se mi spustila až doma v klídku. :( Je neomalená, hrubá a nemá chování. :( Já měla pak štěstí, že nesloužila a místo ní šla Dr. z dětské JIPky, ta nás hned pustila domů. Ta byla super. Doktoři jsou tam ale úžasní!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.7.07 11:48

Markysku , je mi moc líto, že se jeden mimísek pustil, ale příroda je mocná a dělá si své. :( Přeju hodně štěstí i s jedním mimískem!

Dituš , úplně zase jak kdybych „četla“ naše holky. Taky máme jednu „pohyblivější“ a druhou „mluvící“. Každá je jedinečná a umí to své líp. A moc vás obdivuju s tou dovčou v Chorvatsku. Já se přiznám, že bychom chtěli příští rok, ale zvažujeme, zda sami nebo s drobotinou. :oops: Jste fakt akční rodinka. Holky jsou krásné všechny. Dvě jsou na mamku a jedna na taťku, ne?

Jani , přihoď nějakou fotku, už jsem tu dlouho žádnou neviděla! Kluci už jsou tedy šikulky. To je divočina, když už obchází nábytek, co? :lol: A jsi dobrá s tím kojením. To my už jsme jen na flašce a příkrmech. :?
Helli , prdíci jsou nádherní! U dortíků jim to hrozně sluší! Z čeho jsi vyráběla ty dortíky? Sice je nám teprve 7 měsíců, ale já už občas o tom přemýšlím. :oops:

Pitrsko , to mě mrzí, že narozky byly jen symbolické, doufám, že už je klukům lépe! Oni si to určitě vynahradí! Jsem ráda, že obálka došla, byla to jen taková drobnost. :wink:

Zuziko , kluci jsou fešáčci, mně si přijdou dost podobní!!!! Vypadají jako jednovaječná dvojčátka! S kojením jsi taky dobrá. Každá kapka dobrá! :wink: A to mi neříkej, že ještě ten ABC kočárek neprodávají, vždyť je všude na netu. :?
Sabri , prďolky jsou krásný. Jim je šikovnej, hezky ségru dohnal a tééda, vy máte zubů. :lol: A koukám, že Tesco plínky jsou aktuální, viď? My je máme nejradši! :lol:

Markytko , holčiny jsou sladké. To teda musel být horor, když ti málem přisoudili 3 miminka, co? To už by bylo divoký! :lol:

Nisso , tvůj páreček je nádhernej a není to fakt možný, jak to letí, vám už je tolik??? Jsi dobrá, jak to zvládáš! :wink:

Oren , je super, že vás doktor chválí a že už máte to nejhorší za sebou! Jen tak dál, dětičky jsou šikulky! :wink:

Kuželko , to je krásná fotečka s tou panenkou! Všem to tam tááák sluší! :lol:

Zdravím Pepen, Elišku, Michaelu, Míšu, Alinu a všechny ostatní a snad jsem na moc z vás nezapomněla. :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.7.07 11:52

Jinak u nás příkrmy docela hrůza. Domča zeleninu zvládá, Alex nechce ani slyšet, tak musím na ní s ovocem, ale ani zde žádná sláva. Už se nám blíží i jogurtík, tak snad uvidíme. No a Alex má dole 2 zuby, tedy… teprv se klubou, ale oba najednou. Je občas docela protivná. Domča zatím nic, ale dáseň má dole nateklou a prosvítají 2 perličky, takže asi nechce být pozadu za sestřičkou. :lol:

Holky, krásný víkendík a já jdu holkám dát oběd. Dnes bude králičí polévka se zeleninkou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
28.7.07 13:03

:lol: :lol: ahoj všem Lioness, já jsem krom ajiny ta další mamina, co otěhotněla v Natalartu, jsem z Varů, a to co píšeš je pro mě už notoricky známá písnička, personál, atd :D :D se Zajdovou je to tak, i když je machr, to jí nikdo neupírá, měla by se zamyslet nad svým chováním, všechny m,é kamarádky byly z ní na psychiatrii zralé :( popravdě se tak nechutně bojím porodu, že bych byla možná i radši za císaře, takže tam se rodí opravdu jen císařem?je to ještě předčasné, protože jsem teprve na začátku, prý může to jedno ještě vymizet, ale radši bych obě :lol: máš krásný prcky!!!!! zajímalo by mě, zda je dobrý nechat dvojčátka spát na jedný postýlce nebo je od začátku dát zvlášť, asi dohromady viď? a po jakou dobu, nemáš nějakou radu, třeba knížku, která existuje? děkuju moooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.7.07 13:37

July já si dneska objednala knížku o dvojčatech tady na té adrese
http://www.osud.cz/…oj-a-vychova , jinou jsem nenašla

Lio taky chodím na BC od našeho snaženíčka, holky mají velké zkušenosti, takže hodně poradí a podrží.
Takže je rozhodnuto, půjdu rodit do Varů,přesně jak píšeš,člověk nikdy neví. Je lepší vydržet protivné sestry než muset převážet miminka do jiné nemocnice. Stejně je divný,že zrovna dětská lékařka se tak hrozně chová. Já byla na UTZ tady v Sokolově a dr. (je prej kapacita) byl pěkně protivnej, ale zase na UTZ rozpozná, když je nějaký problém. Tak to radši vydržím, ale vím, že mimi jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.7.07 13:55

Holky, tu knížku jsem koupila na Masaryčce v knize (ne v levných knihách, ale v té klasické proti Mc Donaldu) a stála max. do 50 Kč! Prodávali jí tam mezi takovejma, co se asi moc neprodávají.

Ale už jsme to tady s holkama jednou probíraly. Nenechte se tou knihou nějak zmást nebo vystrašit. Autorka to popisuje vše moc dramaticky. Hlavně těhotenství. Je to strašně individuální. Berte to s nadhledem. Ona to asi brala dost podle sebe! :wink: Přečtěte si to prostě jen tak, pro zajímavost. :wink:

July, moc držím palečky, aby vydrželi oba mimísci. Kamarádka taky měla na UTZ 2 bublinky a jedna pak zanikla. Ale pokaždé se to stát nemusí. Určitě to jsou 2 bojovníčci!

Jinak o Zejdové se říká, že je kapacita, ale mě nepřesvědčila. Nadávají na ní i samy dětské sestřičky, kterým šéfuje. Jednu znám, tak to vím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.7.07 13:58

Jinak naše holky spaly v jedné postýlce skoro do 6 měsíců! :oops: :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
28.7.07 16:34

Tak sem zkusím dát fotečky našich holčiček. Pokud se mi to zase nepovede, budou v galerce.

Ivuško , holčičky jsou nádherné.

Natálka a Rozálka
http://img1.mimibazar.cz/…/f527758.jpg /> Rozálka
http://img1.mimibazar.cz/…/f527760.jpg /> Natálka
 http://img1.mimibazar.cz/…/f527761.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová